Diyet yapıp zayıflayamayanlara tüyolar;
>>>Diyete başladınız. Yoğunluktan dolayı, ana veya ara öğünlerden birini atladınız. Belki bunun çabalarınıza katkıda bulunacağını düşünebilirsiniz. Bu durumda sadece kendinizi kandırmış olursunuz. Öğün atladığınızda, kan şekeriniz düşer. Bu da tatlıya ihtiyacı artırır, acıktırır. Az ve sık yemek metabolizmanızın sürekli çalışmasını sağlar. Böylece vücudunuz tükettiğiniz bütün besinleri harcama çabasına girer. Metabolizmanız sürekli çalışır. Araştırmalar, kahvaltı etmeyenlerin, günün ileriki saatlerinde daha çok kalori aldıklarını ispatlıyor.
>>>Diyetinizi harfiyen uyguladığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Eğer hiç kilo veremiyorsanız, yediklerinizin miktarını kaçırıyorsunuzdur. Mesela çayın yanında yediğiniz iki bisküviyi, bir avuç fıstığı ya da grissinileri saymayı unutuyor ya da farkında olmadan atıştırıyorsunuzdur. Bu durumda bir beslenme günlüğü tutun ve yiyip içtiğiniz her şeyi yazın. Haftanın sonunda, eğer dürüstçe her yiyip içtiğinizi yazdıysanız, niye kilo veremediğinizi göreceksiniz.
>>>Diyet denince çikolata, tatlı, kuruyemiş, meşrubat vb. besinlerden kesinlikle kurtulmak akla gelir. Ama bu besinleri hayatımızdan tamamen çıkarmak yerine tüketim sıklığını ve miktarını azaltmak yeterli olur. Yapmanız gereken şu: Sevdiğiniz besinlerden ufak bir porsiyonu arada bir yemek. Haftada 1-2 kez kendinize sevdiğiniz bir besinden bir porsiyon yeme hakkı tanıyın.
>>>Egzersiz olmadan da kilo verebilirsiniz. Ama egzersiz metabolizmanızı hızlandıracağından, daha kısa sürede sonuç almanızı sağlar. Haftada 25-30 dakikalık tempolu yürüyüşlerin çok faydası var. Asansör yerine merdiveni kullanmak, toplu taşıma araçlarından erken inmek ve eve ya da işe yürüyerek gitmek önemli.
>>>Diyetin en güzel kısmı, tartıldığınızda ibrenin sola doğru kaydığını görmektir. Ama her gün tartılmak, bir an önce sonuç almanızı sağlamaz. Sağlıklı bir tartım; haftada 1 kez, aynı tartıda, sabah kalkınca aç karnına ve tuvalete çıktıktan sonra yapılır. Unutulmaması gereken bir nokta var; kadınların vücudu regl dönemi öncesinde su tutmaya başlar; bu da tartıya yarım kilodan 2 kiloya kadar bir farkla yansır. Adet döneminin 4. gününden itibaren yavaş yavaş su tutumu çözülmeye başlar. Biz buna yalancı kilo diyoruz. Mevsime, hormonlarınızın durumuna göre su miktarı değişir. Bunun dışında kabızlık, kullandığınız bir ilacın vücudunuzda su tutmaya yol açması, tuzlu besinleri fazla tüketmeniz veya bol su içmediğiniz için vücudunuz su tutabilir. Bu sebeple, birçok kadın kilo almadığı halde almış gibi hissederek endişelenir. Bu da diyeti zorlaştırır. Başarılı bir diyette kilo kaybı yavaş ve daha kalıcıdır.
>>>Sağlıklı besleniyor, abur cubur tüketmiyor olabilirsiniz ama özellikle bol miktarda sodave meyve suyu, kremalı kahve içip, kahve ve çaya şeker koyuyorsanız, kilo vermede gene problem yaşayacaksınız demektir.
>>>Vücudunuzun acıkmakla susamak arasındaki farkı anlaması zordur. Bu nedenle canınız abur cubur istediğinde, bu isteği bastırıp bastırmadığını görmek için su içmeyi deneyin.
>>>Diyet yapan birçok insanın ya hep ya hiç kuralında olduğunu biliyorum.Aaa ben o pastanın tadına hiç bakmayım yoksa hepsini yerim derler.Ya tüm pastayı yerler,ya da tek lokma bile almazlar.Bunu yapmayın!Herşeyden azar azar tadın!Kesinlikle diyette katı sınırlar ve yasaklar koymayın.
>>>Detaylar, yaptığınız diyeti etkili kılar. Örneğin pirinç pilavı yerine bulgur tüketin.
>>>Diyet programı sürecinde iyi çiğneme alışkanlığı kazanılmalı. Çünkü beynimiz ilk lokmayı ağzımıza aldıktan bir 20 dakika sonra 'Doydun, artık yeme' diye sinyal gönderir. Lokmayı ağzımıza aldıktan sonra iyice dağılana kadar çiğnemeliyiz. Yani sindirim midede değil ağızda başlamalı. Bu şekilde mideye binen yükü de azaltmış oluruz ve doyduğumuzu anladığımız için eskiye göre daha az yemeye başlarız.
>>>Su tutucu özelliği fazla olan elma, ayva, muz ve şeftali kabızlığı artırır. Daha çok armut, kuru ya da taze kayısı, kuru ya da taze incir, erik, kavun, portakal bağırsakları çalıştırır. Bitkisel çayları da tercih edebilirsiniz.
"Yeni şeyler buldukça eklerim kızlar.."