Yaka silktim bu kayinvalideden

Siz zaten görüşmeyin, çocuğu da asla göstermeyin. Ayrıca ben sizin yerinizde olsam madem bu kadar beni sevip düşünen bir eşim var, onu ikna edip yurtdışına giderim. Durduğunuz kabahat.

Eşiniz bağlı değil, peki siz bağlı mısınız kendi inancınıza?
Özel mi oldu acaba.. Şundan dolayı soruyorum, hanginiz daha dindarsa dini eğitimini o verecektir çocuğun, kayınvalide sizi daha dindar görüyorsa iyice korkmuştur.
Bagli degil demekten cok, cok bagli degil. Cocuk her iki tarafin inancini da gorecek. Ben bagliyim. Kararimiz iki tarafin egitimini kimlige yazdirmadan vermekti ama bi sebepten dolayi ben yazdirmak istedim, ozelden yazarim. Esim de kimlikte yazmasi baglayici bi sebep degil, her zaman kendi kararini verebilir dedi, biz kari koca orta yolu bulmusken burada elestirilmek hosuma gitmiyor acikcasi.

Miss her satiri oha oha diyerek okudum. Kadin resmen kafayi yemis. Bu ne hadsizlik ya. Ki sen oglunun buyuyunce hangi dini secerse saygi duyacak birisin. Boyle yaparak inadina senin dininde kalacak yani kim olsa oyle yapar. Ayrica senin annen bakamiyormu cocuk ac acikta mi kaliyor da o bakarsa pamuklara saracak. Kararin dogru bence dersini bir sekilde almasi gerekiyor. Bundan sonra da esin olaylara el koysun daha yeni annesin niye stres cekesin.

Manyak ya...

Anne baba olarak biz cocugumuzla ilgili kararlar veriyoruz, ama kayinvalideler kirilmasin diye her seyi de onlara danisamayiz ki. Ayrica konu burada cikardigi kavgalar, onun icin actim.
Kavganın sebebi belli şahsına bir art niyet olmadığını düşünüyorum artık.

Valla annesi başka bir kültür ve dine bağlı olarak yetişmesini onaylıyor mu? Evet.
Babası onaylıyor mu? Evet.
O zaman bitmiştir. Çünkü bir çocuğun üzerinde karar yetkisi olan sadece 2 kişi vardır. O ikisi böyle olacak diyorsa olur. Nokta.
Kimse benim çocuğumu nasıl yetiştireceğime karışamaz. Benim müsade ettiğim ölçüde iletişim kurar, bir şeyler katar doğrudur ama asla istediği gibi bir konuma gelemez.
O sebepten konu sahibi haklı.
Kimlik hanesine esimin dinini yazdirsak kimse o bebegin dini yok daha, senin ailene de sana da orta yol bulunmaliydi demez kimse. Zaten kari koca biz karar vermisken ailelere laf dusmez bizim fikrimiz bu, biz de mutluyuz. Konu carpitildi ama ben kayinvalidenin kavgalarindan dert yaniyodum.

Ne alaka yahu çocuğun din hanesine annesinin mensup olduğu din yazılmış,babası da buna razı olmuş. Bu tip tartışmalar çıksa da çocuğun anne babası arasında çıkar ki böyle tartışma yaşayacak kişiler de hayatlarını birleştirmezler. Kayınvalide hem farklı dinden olan gelini kabul ediyor hem de din konusunda tartışma yaratıyor. Kayınvalidenin konuşması,eleştirmesi gereken kişi konu sahibinin eşi. Anca kendi çocuğuna laf edebilir.

Bizim dinimiz birbirinden farklı olsa eşimle,ben de çocuğumu kendi inancıma göre yetiştirmek isterim. Eşim kabul ederse de kayınvalideye hiç laf düşmez.

Missburc,lütfen siz de kararınızdan dönmeyin. Çocuğunuza bu derece hastalıklı düşkün olan kayınvalideyle sınırlarınızı koruyun. Torun sevmek hakkı ama o çocuk hakkında haddi olmayan kararlar veremez.
Aynen oyle... Boyle bi istegi varsa beni arasin, arkamdan is cevirmesi hos mu?

Kv uyuzun teki. Ama ben seni yorumlarindan biliyorum. Pabuç bırakacak biri değilsin. Bundan sonra hakaretvari konusursa ver savcılığa bebegide gösterme. Sen böyle olduğun için kadın kuduruyor. Bir gelini gitti zaten e sende onu takmiyorsun. Kadin iyice zivadan çıkmış bence. O yüzden boşver. Ver ağzının payını.

Bagli degil demekten cok, cok bagli degil. Cocuk her iki tarafin inancini da gorecek. Ben bagliyim. Kararimiz iki tarafin egitimini kimlige yazdirmadan vermekti ama bi sebepten dolayi ben yazdirmak istedim, ozelden yazarim. Esim de kimlikte yazmasi baglayici bi sebep degil, her zaman kendi kararini verebilir dedi, biz kari koca orta yolu bulmusken burada elestirilmek hosuma gitmiyor acikcasi.
Anlıyorum...

Diğer meselelerde kesinlikle haklısınız.
Anneniz bakıyor diye çemkirmesi filan hep abes şeyler.
Eşinizle aranızda problem de olmayacak madem görüşmeyin olsun bitsin.

Miss her satiri oha oha diyerek okudum. Kadin resmen kafayi yemis. Bu ne hadsizlik ya. Ki sen oglunun buyuyunce hangi dini secerse saygi duyacak birisin. Boyle yaparak inadina senin dininde kalacak yani kim olsa oyle yapar. Ayrica senin annen bakamiyormu cocuk ac acikta mi kaliyor da o bakarsa pamuklara saracak. Kararin dogru bence dersini bir sekilde almasi gerekiyor. Bundan sonra da esin olaylara el koysun daha yeni annesin niye stres cekesin.

Manyak ya...
Annemi acayip kiskaniyor wolf, beni de kiskaniyor. Bebegi kucagima aldigim an biraktiracak bi bahane uretmeye calisiyodu surekli. Annen fazla kalmasin sizde yoksa seni unutup anneannesine daha yakin olabilir falan demisti.

Aman ya sırf muhalif olmak icin ne cok sacmalayanınız var, kv min gönlü olsun diye onun istediği dini yazdırdık deseydi bu defa da bastan ipleri eline vermişsin diyeceksiniz.
Özellikle belirtmiş üstelik konu burdan devam etmesin diye.

Aldiginiz kararda haklısınız bence. Para lazım calisacagiz ne yapacağız başka?
Çocuğu sizin annenizin bakmasına alındıysa, bağırarak dile getirmek zorunda mıydı? Kaç yasında kadın, bulur bir tatlı yolunu söylerdi niyeti cirkinlik değilse

Ben olsam iyi bir avukat tutup, "sen oglunu biraktin ise basladin ne bicim annesin, vicdanin yok mu duygusuzun tekisin hamileyken de boyleydin" sözleriyle psikolojik şiddet uyguladığını ve hakaret ettiğini, bunların yasaların şu maddelerine aykırı olduğunu ve bunların tekrarlanması halinde hukuki süreç başlatılacağını bildiren yasal bir belge göndertirdim. Bir daha telefonla görüşürsem de konuşmayı kaydeder ve her konuşma öncesinde "bu konuşma kaydediliyor haberiniz olsun" derdim. Haketmiş.
Yeni dogmus bebegi, kuvezden yeni cikmis bebegi isirarak sevmeye calisan bir kadina ne yapsam anlamaz. Birakiyorum artik kendi kendine kudursun.

Aman ya sırf muhalif olmak icin ne cok sacmalayanınız var, kv min gönlü olsun diye onun istediği dini yazdırdık deseydi bu defa da bastan ipleri eline vermişsin diyeceksiniz.
Özellikle belirtmiş üstelik konu burdan devam etmesin diye.

Aldiginiz kararda haklısınız bence. Para lazım calisacagiz ne yapacağız başka?
Çocuğu sizin annenizin bakmasına alındıysa, bağırarak dile getirmek zorunda mıydı? Kaç yasında kadın, bulur bir tatlı yolunu söylerdi niyeti cirkinlik değilse
Bari o kacinilmaz sona yaklasmadan iki sinirimi atayim da bunaldim yuk kalksin ustumden. Kayinvalide gonlu mu yapilir cocuk yetistirmede. Oyuncak mi bu... Ben bebege annemin bakmasini istiyosam anneme baktiririm, ne hakla arayip bana bagiriyo cok sinirlendim.

Bari o kacinilmaz sona yaklasmadan iki sinirimi atayim da bunaldim yuk kalksin ustumden. Kayinvalide gonlu mu yapilir cocuk yetistirmede. Oyuncak mi bu... Ben bebege annemin bakmasini istiyosam anneme baktiririm, ne hakla arayip bana bagiriyo cok sinirlendim.
Sizi azarlayan kadına, anne olarak neden çocuğunuzu bırakasınız ki?
Derdini bağırarak anlatan insana çocuğumu emanet edemem doğrusu, çığlık çığlığa mı büyüsün çocuk

Annemi acayip kiskaniyor wolf, beni de kiskaniyor. Bebegi kucagima aldigim an biraktiracak bi bahane uretmeye calisiyodu surekli. Annen fazla kalmasin sizde yoksa seni unutup anneannesine daha yakin olabilir falan demisti.

Boyle yaparak senin tarafa daha da yaklastirdiginin farkinda degil mi?

:* aklı fikri olmayan bir bebiş üzerinden din inatlaşması olmuş. Tamam baba müsade etmiş ama çocuk ortak bir kültürde büyüyecek iki tarafın da gönlünü kırmayacak bir tavır takınabilir çocuğa da yine o doğrultuda eğitim verilirdi.

Çocuğun 2 dini olamaz sonuçta. TR de büyüyecekse din hanesini boş bırakmak olmaz. Okula başladığında din dersleri falan var. Boş kalırsa bir şekil o derslere girmek zorunda kalır.

Neyse zaten babaanne rahat durmayacak. Çocuğa bir şekil kelime-i şehadeti okutup müslüman yapar söyliyeyim. :)

Neyse senin bu konuda yapacak bir şeyin yok. Kulağına ismini ezanla okumuslardir bile.

Açıkçası kayınvalidenizin tarzından çok dinine düşkün ve ona göre yaşayan biri olmadığını düşünüyorum.
Kendi tercihini henüz yapamayacak bir canlının üzerinde bu durumu size karşı kullanıyor sadece.

Çocuğunuzu ondan ne kadar uzakta büyütürseniz o kadar iyi. Yetişme çağında aklını olur olmaz şeylerle doldurabilir çocuğun çünkü ve ben bunu torun sevgisine bağlayamıyorum ne yazıkki. Torunu konusunda böyle davranan bir insanın da onu sevdiğini düşünemem açıkçası.

Kayınvalideniz saçmasapan bir rekabet içinde sadece. Aile birliğinizi oğlu tarafından bozamayınca, bebeğin üzerinden size yüklenmiş ki eşinizle olan ilişkinizi zedelesin.

Çocuk sizin, onun için tercih yapan da sizsiniz. Kayınvalideniz dahil kimseye laf düşmez.

Ileri gitmesine izin vermeyin çünkü zaman ilerledikçe sünnet vb. mevzulardan vurmaya başlayacak.

Boyle yaparak senin tarafa daha da yaklastirdiginin farkinda degil mi?
E ise giderken her gun cocugu ona birakinca beni unutup sana yakin olmicak mı dedim. Bir sey olmaz diyor cildirmamak elde degil. Hamileyken karnimi seviyordum hemen elimi tutup aaa ojenin rengi ne guzelmis ama fazla oje aseton koklama falan yapiyordu.

Açıkçası kayınvalidenizin tarzından çok dinine düşkün ve ona göre yaşayan biri olmadığını düşünüyorum.
Kendi tercihini henüz yapamayacak bir canlının üzerinde bu durumu size karşı kullanıyor sadece.

Çocuğunuzu ondan ne kadar uzakta büyütürseniz o kadar iyi. Yetişme çağında aklını olur olmaz şeylerle doldurabilir çocuğun çünkü ve ben bunu torun sevgisine bağlayamıyorum ne yazıkki. Torunu konusunda böyle davranan bir insanın da onu sevdiğini düşünemem açıkçası.

Kayınvalideniz saçmasapan bir rekabet içinde sadece. Aile birliğinizi oğlu tarafından bozamayınca, bebeğin üzerinden size yüklenmiş ki eşinizle olan ilişkinizi zedelesin.

Çocuk sizin, onun için tercih yapan da sizsiniz. Kayınvalideniz dahil kimseye laf düşmez.

Ileri gitmesine izin vermeyin çünkü zaman ilerledikçe sünnet vb. mevzulardan vurmaya başlayacak.
Biz saglik ve ileride Musluman olmak isterse aci cekmesin konularini dusunup sunnet ettirdik zaten :)

Dediginiz gibi dindar bi kadin da degil, kayinpederim anlatti kizim dinimize dair hicbir sey yapmaz sana satasmaya yer arar bosver bu kadini ben boyle kabul ettim diyor.

Back
X