Yaka silktim bu kayinvalideden

Sen neden sinirlendin bugun canim?

babannem ve halam in her zamanki hayatımıza nizim ailemize mücadele çabası
25 yaşına geldim hala bitmedi
daha anneannemlerin yanından döneli bir hafta oldu orada ne kadar mutluysam burada o kadar huzursuz ettiler
kendi hareketleriyle kendilerinden sogutuyorlar

Ne demek size ne toplumun ferdi değil misiniz siz ?
Allah'tan herkes sizin gibi değil, bu tıynetle büyüyen çocuklara yazık .

kendi hareketleriyle kendilerinden sogutuyorlar
böyle bir kadınla buyumeyince annesi babası birlikte olduktan sonra ne eksikliği hissedebilir ki bir çocuk
şahsen benimki olmasa gayet mutlu olurdum 25 yaşına geleceğim kadın hala ailemin karismajtan bikmadı sırf mutsuzluk huzursuzluk kodlanmış yaptıklarına

Bu ikiyuzluluge deli oluyorum. O yuzden konuyu kapattiricam saptirildi zaten. Niye benimki olmasin yani...
Aynen öyle, boşverin.
Siz eşinizle uzlaştıktan sonra kimseye laf düşmez.

Herkes çocuğuna kendi inancını empoze eder. İslam da olsa, Hıristiyanlık da, Musevilik de, ateizm de... İster istemez öyle olur çünkü çocuk onu görerek büyür. Yani "ben Müslümanım ama çocuğum hepsini bilsin" diye pazarları kiliseye giden yoktur herhalde, veya tam tersi "ben dine falan inanmıyorum ama çocuğa empoze etmeyeyim cumaya gideyim" diyen olmaz.

En fazla "çocuğum büyüyünce tüm kutsal kitapları okur kendi kararını verirsin, bu benim düşüncem" denir.

Hayir, alakasi yok :) İnsanlarin sert yaklasmasi da bizim anne baba kararimizi degistirmiyor, biz boyle karar vermisiz :) Ben esime rica ettim, o da kabul etti. Bu kadar basit :)
Çocuğun üstünde hak sahibi olan ikiniz olduğuna ve siz bu karardan memnun olduğunuza göre kimseye laf düşmez zaten. Ben din hanesini neden boş bırakmadınız diyenler için ılımlı yaklaşmaları adına bir tahmin sundum, elbette ki gerçeği yansıtmaması normal :)

Back
X