Emin misin beddua ettiğine? Lafı kim taşıdı ki?
Beddua ettiklerini size kim söyledi? Kesin mi yani?
Eğer gerçekse hiç gitmezdim. Çok nadir bazı ortamlarda konuşur ama mesafeli dururdum.
Eşime de gitmek istemediğimi açık açık söylerdim. Nefret ederim ikiyüzlü insanlardan.
Allah'a havale edin bir gün bu hayat bitecek ve iğne ucu kadar yapılan tüm iyilik ve kötülüklerin hesabı sorulacak, içinizi ferah tutun.
her akraba konuşur
benim amcamlar bizim hakkımız da neler neler söylerlerdi sonra gelir borç para isterlerdi(bir kez olsun geri vermediler ama neredeyse toplasan 50 bin tl,20 yılda etmiştir)
hiç tavır almadık, ve sonuç bir zamanlar bizden bile borç alıp lüks sefa için de yaşıyordu bizim için fakiriz diye hiç arayıp sormazlardı.. annemi çok ağlattılar, biz ekmek parasının hesabını yapıp para arttırırken rızkımızı alıyorlar vermiyorlar arkamızdan laf ediyorlar diye
şimdi 2 yakaları biraraya gelmiyor, evlerinden hiç huzursuzluk eksilmiyor
siz Allah a havale edin
Boş konuşan insan çok.Hele akrabaysa zaten silahlar çekilmediği sürece tamamen bağlar koparılmıyor.Yani çaya git zaten hergün hergün gitmezsin ama sonuçta akraba atsan atılmaz satsan satılmaz kaçarı yok.Bilip biilmeden konuşuyolar işte.
Ne kadar iyi niyetli olursan ol bazı insanlar işte bu sende olan onlarda olmayan meziniyetini kıskançlıkları ile kalbini kırmayı kendilerinde hak olarak görüyorlar ve sen herşeye rağmen kuzeninin bu okunan belaya uğramasından korkuyorsun sen ne güzel insansin takdir ediyorum seni canım Rabbim senin hakkında herşeyin en güzelini versin mutluluğunuzu daim etsin amin canım
Cenaze olduktan 6 ay sonra söylemiş sözler. Güya erkek kardeşim cenaze de babamdan için "iyi ki öldü" demiş (kardeşim cenaze boyunca erkek akrabaların yanındaydı, hepsi şahid böyle birşey olmadığına sadece 1 kişi gidip yaşlı akrabaya bunu söylüyor, o da lafı uyduran kişiye inanıyor) Dedikodularımız yapıldıktan sonra dedikoduyu yapan kişi beni çağırdı, kardeşin böyle demiş diyince ben ağlama krizine girdim, babam o çocuğun ellerinde öldü, dakikalarca kalp masajı yapmış, üzerinden o psikolojiyi atamadı, sinir krizi geçirip annemi odaya kilitlemiş kendini o duvardan diğer duvara vurmuş, sen bu lafa nasıl inanırsın dedim. Sonra lafı geçiştirdi. Meğersem benim arkamdanda yuvam yıkılsın diye beddua etmiş.
Ayy üzülmezmiyim hiç, 2 yaş küçük benden bir de yeni bebekleri oldu. ZAten beddua eden kişi bebekleri olduktan sonra onların evine çok girip çıktı, kuzenimle eşinin arası bozuldu. Sonra kocası, kuzenimi biraz uzak tuttu onlardan, hatta bayramda alıp tatile gitti, ailesi yüzünden yalnız kalamadılar diye. Aynen zaten yüzgöz olmak istemem, Allah akıl fikir versin diyorum onlar için.
Kullandırma meselesinde eşim çok iyi niyetli, hemen atlıyor, ben gelirim yaparım ederim götürürüm vs diye. Ama benim gücüme gidiyor. Ona da çok belli edemiyorum.
6 ay sonra yapılmış bir şeyse bunun bahanesi olamaz.
Sizin yerinizde olsam mesafe koyarım.
Gitmem kahveye, yemeğe falan da.
Allah fırsat vermesin böyle insanlara.
Anladığım kadarıyla eşin de sen de çok iyi niyetlisiniz,karşı taraf da bunu iyi anlamış ki böyle davranabiliyor.
Ne evine git , ne evine al.
Açık açıkta söyle ben böyle böyle yaptım siz bana beddua etmişsiniz diye.
Sen ondan çekineceğine o senden utansın.
beddua insanın kendine geçermiş zaten bence sıkıntı yapmayın hiç siz dua edin Allah ıslah etsin deyip geçin siz zaten elinizdn geleni fazlasıyla yapmışsınız gerisi o kişinin insanlığında boşverin sevabı alan siz olun yine de takmayın.
Yüzleşin bence akrabanızla.
Beddua ne demek ....
Allah düşmanıma vermesin...
ben olsam fevri davranır ne duyduysam söylerdim..
şimdi objektif olarak bakınca araya yavaş yavaş mesafe koyun..
ya da onlara gidince bedduayla ilgili bir lafa getirin konuyu çakın lafları.. anlar herhalde...
Evine git.
"Boyle boyle demissin Allah senin belani versin" de cik.
Hi amann nasıl diyim kız :) koskoca kadın, yığılıp kalır oraya. Sebebi ben olurum sonra. Aman evlerden ırak. :)
beddua nedir zaten aklım çıkar benim ya insan hayırlı birşeyler diler nasıl müslümanlık ben anlamıyorum yaşım 26 ama çok kırılsam üzülsem de beddua ağzımdan çıkmaz korkarım ya kimi gördüysem beddua eden mutlaka kendisi yaşıyor Allah ıslah etsin öylelerini hele ki yuvanıza beddua etmesi çok yanlış mutlu mu olacak bu insanlar anlamıyorum bana ve eşimede eltim hep beddua ederdi size yemin ediyorum ne istemediyse Allah hepsini bize verdi şükürler olsun size tavsiyem her zaman Allahım kim benim için hayırsız birşey istiyorsa kabul etme diye dua etmen
Ben valla beddua edenin sebebi olma sansini yakalasam, bunu kacirmam.
E bunu yapmayacaksan da bari laf sok ben hirslandim resmen ya. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?