Yakın akrabam ve bedduası

Emin misin beddua ettiğine? Lafı kim taşıdı ki?

İftira değil çünkü, birbirinden haberi olmayan iki kişiden duyduk. Aslında anlatmayacaklardı, annem kadıncağız öyle iyi niyetli birşey düşünmüş ki onlar için, o anlatan kişi de, kendini paralama onlar için çok iyi niyetlisin ama tüm insanların içinde hakkınızda birsürü beddua ettiler, inan benim içim almadı o yüzden söylüyorum ama yemin ver demiş. İkinci sayfanın sonunda xderinx olan arkadaşa dahasını da yazdım.

Allah'a havale edin bir gün bu hayat bitecek ve iğne ucu kadar yapılan tüm iyilik ve kötülüklerin hesabı sorulacak, içinizi ferah tutun.

Aynen öyle.

Allah a havale ettim zaten, artık mesafeli olacağım.

Evet, insanların ağzı torba değil büzesin. Malesef konuşuyolar işte

Sağolasın canım, amin cümlemiz için. Kuzenimde benim gibi yani o da yeni evli, herkes binbir umutla evleniyor, kimse mutsuz olsun istemem

6 ay sonra yapılmış bir şeyse bunun bahanesi olamaz.
Sizin yerinizde olsam mesafe koyarım.
Gitmem kahveye, yemeğe falan da.

Allah fırsat vermesin böyle insanlara.
Anladığım kadarıyla eşin de sen de çok iyi niyetlisiniz,karşı taraf da bunu iyi anlamış ki böyle davranabiliyor.

Ne evine git , ne evine al.
Açık açıkta söyle ben böyle böyle yaptım siz bana beddua etmişsiniz diye.
Sen ondan çekineceğine o senden utansın.

beddua insanın kendine geçermiş zaten bence sıkıntı yapmayın hiç siz dua edin Allah ıslah etsin deyip geçin siz zaten elinizdn geleni fazlasıyla yapmışsınız gerisi o kişinin insanlığında boşverin sevabı alan siz olun yine de takmayın.

6 ay sonra yapılmış bir şeyse bunun bahanesi olamaz.
Sizin yerinizde olsam mesafe koyarım.
Gitmem kahveye, yemeğe falan da.

6 ay sonra ve bizi tanıyan birçok akraba yanında yapılmış. Hala aklım almıyor, bizde saf saf yardım edeceğimiz birşey var mı diye gittik o akrabalar varken düğün zamanı.

Allah fırsat vermesin böyle insanlara.
Anladığım kadarıyla eşin de sen de çok iyi niyetlisiniz,karşı taraf da bunu iyi anlamış ki böyle davranabiliyor.

Sanırım biraz öyle oluyor. Artık çok içimden gelmiyor zaten samimi olmak vs. Eşimde çok sorarsa artık başka şeyleri bahane edeceğim. Mesela kurbanda herkes ordayken bizi ayrı tuttular, bebek mevlidi yapıcaz dediler bizde bekledik, sonra yapmadık dediler, meğersem diğer akrabalar falan gitmişler Kur'an-ı Kerim okunmuş, bebeği yıkamışlar vs vs. Hadi eşimi erkek kardeşimi geçtim onlar erkek diyelim annemle beni ayırt ettiler. Çağırmadılar.

Hanımlar varya asıl şaşırdığımda bir Allahın kulu çıkıpta "deme öyle beddua etme çocuklara" dememiş, ha diyen biri vardı o olaylarda sonra o kişi de görüşmeyi kesti onlarla, kanından canından olan kişiye böyle beddua eden insanlar uzak dursun bana demiş.. Allah ıslah etsin. Ne diyebilirim ki başka.

Yüzleşin bence akrabanızla.
Beddua ne demek ....
Allah düşmanıma vermesin...

ben olsam fevri davranır ne duyduysam söylerdim..
şimdi objektif olarak bakınca araya yavaş yavaş mesafe koyun..
ya da onlara gidince bedduayla ilgili bir lafa getirin konuyu çakın lafları.. anlar herhalde...

Ne evine git , ne evine al.
Açık açıkta söyle ben böyle böyle yaptım siz bana beddua etmişsiniz diye.
Sen ondan çekineceğine o senden utansın.

Söylesem evdeki herkes hastanelik olur, kriz geçirirler. Beddua eden onlar olduğu halde utanan benim. Sanırım mesafe koymak en güzeli. Birde söylersem eşim yanımda olacak, yarın birgün kızım biz hata ettik kan bağımız var dese yaşlı insan dderim kabul ederim ama eşim töbe istemez bir daha

öyle yapıyorum bende, herkes ağzından çıkandan sorumlu. Aramızda 40 yaş var, koskoca insan beddua edecek kişi olarak beni alıyorsa karşıma söyleyecek söz bulamıyorum.

Evine git.
"Boyle boyle demissin Allah senin belani versin" de cik.

Yüzleşin bence akrabanızla.
Beddua ne demek ....
Allah düşmanıma vermesin...

Yüzleşsem bende kötü olacağım. Huzurlu bir hayat istiyorum açıkcası, yani keşke hiç aramasalar da hiç görüşmesek, beddua etmesi umrumda olmaz. Amin, ne düşmanımıza versin ne de bizleri şaşırtıp beddua ettirmesin Rabbim.

ben olsam fevri davranır ne duyduysam söylerdim..
şimdi objektif olarak bakınca araya yavaş yavaş mesafe koyun..
ya da onlara gidince bedduayla ilgili bir lafa getirin konuyu çakın lafları.. anlar herhalde...

Fevri davranamadım, çünkü annem yemin verdirdi, kardeşimde sakin davranıyor. Aynen dediğiniz gibi araya yavaş yavaş mesa koya koya laf söylemek en güzeli. Zaten öyle yapıda insanlar ki, mesela bedduayla ilgili bir konu olsa, hemen başlar ben beddua etmem asla, etmem billah etmem, ben bir garibanım zaten ne bedduası ama falancadan çoookkk çektim falan diye. :) Özellikle daha önce bize yaptığı bir kötülüğü karnında kurar kurar durduk yere, aniden, zamanında ben böyle böyle yapmamıştım der. Derim ki, nerden çıktı şimdi bu kimse seni suçlamadı ki. Töbe billah yapmadım der (aslında yapan o dur ama vicdanı rahat bırakmaz)

beddua nedir zaten aklım çıkar benim ya insan hayırlı birşeyler diler nasıl müslümanlık ben anlamıyorum yaşım 26 ama çok kırılsam üzülsem de beddua ağzımdan çıkmaz korkarım ya kimi gördüysem beddua eden mutlaka kendisi yaşıyor Allah ıslah etsin öylelerini hele ki yuvanıza beddua etmesi çok yanlış mutlu mu olacak bu insanlar anlamıyorum bana ve eşimede eltim hep beddua ederdi size yemin ediyorum ne istemediyse Allah hepsini bize verdi şükürler olsun size tavsiyem her zaman Allahım kim benim için hayırsız birşey istiyorsa kabul etme diye dua etmen

Hi amann nasıl diyim kız :) koskoca kadın, yığılıp kalır oraya. Sebebi ben olurum sonra. Aman evlerden ırak. :)

Ben valla beddua edenin sebebi olma sansini yakalasam, bunu kacirmam.

E bunu yapmayacaksan da bari laf sok ben hirslandim resmen ya. :/

Aynen bende 26 yaşındayım, bu kişi benden 40 yaş büyük birde. Acısına versem diyorum, ama ölen kişi onun akrabası ise benimde öz be öz babam yani. Aynen hep dua ediyorum, birde eşimle tartışınca o beddua geliyor aklıma hemen sakin davranıyorum aramız bozulmasın diye.

Ben valla beddua edenin sebebi olma sansini yakalasam, bunu kacirmam.

E bunu yapmayacaksan da bari laf sok ben hirslandim resmen ya. :/

İnan ben hırslanamıyorum. çünkü aklım almıyor hala. Eğer konu açılırsa laf söylerim üstü kapalı şekilde, zaten adresini bulur. Anlamışlardır çünkü önceden hep ben arardım sorardım, şimdi soğuk rüzgarlar esiyor. Beni arayıp çağırdıklarına göre.

hiç sıkmayın siz canınızı bol bol dua edin beddua insanın kendisine geçer sakin olun sabırlı olun var malesef dünyada böyle insanlar.

babanızın kardeşi falansa can acısıyla beddua etmiştir ki kimse kimseye beddua etmemeli, haklı ya da haksız olsun beddua eden kişiyi bulur ettiği laf, beddua allahın işine karışmaktır...
eşinize bahsetmeyin normal ilişkinize devam edin, yaşlı insanlarmışta, herkes kendi yaptığı hareketten mesul...

Canım yıne senın akraban beddua etmiş benım kv hergun bzıe beddua edıyor ama Allahıma şkrler olsun durumumuz gun gectıkce ıyıye gıdıyor.
Beddua dönüp dolaşır kendı başına gelırmış hiç kafana takma

Akrabanın yaptığı akrep yapmaz demişler ya doğru demişler.Açıkcası istediği kadar ah etsin haksız yere yapılan ah kendini bulur.Siz kendi üzerinize düşeni yapın küçük olarak hak yerini bulur kafanıza takmayın.Eti de illa verir ise kırmadan alın ve bir fakir fukaraya verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…