Yakın Arkadaşın Para Mevzusu

O 25 tl yi bir an once odeyin ve bir daha asla borc almayin. O sizden borc isterse de yetmiyor param zar zor ay sonunu getiriyorum diyip borc vermeyin bir daha. Paranizdan da bahsetmeyin. Aileniz size ne kadar gonderiyor vs bilmesine hic gerek yok.

Samimiyetimi hos gorun ama ben sizin gibilere hak etmis diyorum. Hickimseyi bu denli dusunmem bu kadar taviz vermem. Cynku sonu kacinilmaz hep ayni sey olur. Siz ne kadar deger verirseniz o kadar hayal kirikligi yasarsiniz...
Arkadasiniz insanliktan nasibini almamis kiymetinizi bilememis. Umarim o lafindan sonra gorusmeye devam etmemissinizdir

para degısık birseydır. babana anana bıle para alıp versen sorun cıkabılır.
yadırgama arkadasını. para olayına bır daha gırme. ogrenme bedelın olsun bu.

asla anneliği sizden daha derin yaşamamış. sizden daha iyi anne olamamış. yazıklar olsun ona.

Yok 1 yıl olcak bikaç ay snra. Synı binadayz ama bir defa dha Allahn selamını ne verdim ne aldım..

hayat görüşümü aşırı onaylayan bir yazı olmuş

Pardon yazdıklarımı okumadınız galiba ? Bana daha önce yapılmış bir hareket ki ben de o zaman o 25 tlyi vermeme gereği duydum ve NAZIMIN GEÇECEĞİNİ düşündüm. Üstelik o para da kendisine lazım felan değildi. Ailemden isteyebilsem tabiki isterim ne durumdan haberiniz ne de ailemden var o bakımdan bilip bilmeden konusmayın . Bunun bencillikle ne alakası var yahu oh ne güzel ben vereyim o sen bana su parayı verdin deyip vermesin, ben ilk defa borc almısım 10 yıllık arkadaslık hayatımda ben mi bencil oluyorum ? Bencil insan böyle olmaz önce bencil olmanın anlamını öğrenin.

Siz de isteseydiniz o zaman.Arkadaşınız parasının peşine düşüyor demek ki onun arkadaşlıklarında para hesabı yapılıyor.Herkes sizin gibi olmak zorunda değil.Vay ben ona ne paralar verdim ama o benden 25 tlyi istiyor yaklaşımı doğru değil yani herkesin bakış açısı farklı.

İşte o para konusunda çok hassassa benim de verdiğim paraları eli bollasınca vermesi gerekirdi. Kendisi borcuna sadıksa kendi borcuna da sadık olacak.

Böyle böyle öğrenirsin 10 yıllık dostluklarını silmeyi, "Para konusunda hassasım" diyen insan, kendi borcunu bilir, teklif dahi beklemez öder. Bak yine yediğim kazıklar geldi aklıma üni. yıllarında

Benzer bir arkadaşlık ilişkim vardı sizinkine, borç olur, bir şey ısmarlanacak olur, bir yere para çıkışmaz, yok fatura ödenecektir vs. Gangsta hemen cebini boşaltır. Bir şey alınacaktır, pazar eksiğidir ıvırdır zıvırdır, hop Gangsta 10 kaplan gücünde cüzdan çekmiştir bile. Hanım Marlboro içer, çantasından çıkarmaz, bi bakarız aynı gün içinde Gangsta 3. winston paketini alıyor. Hepi topu bir paketi ben içsem, 2 paket hayrat gibi ortada...

Sonra bir olayı oldu bu kızın, yüklü bir meblağa gerek oldu, ailesini bilmeden kapatmalıydı borcu. Şu vakitte öderim bilmem ne diye diye milletten dilendi. Gangsta ne yaptı, cebindeki paraları yine trink eline saydığı gibi, telefonunu acele sattı yarı fiyatına arkadaşı için, bir de kızı evine aldı "Kira neyim ödeme, para biriktir, bana sonra ödersin" diye.

Bu arkadaş borcunu kapattı, herkesten aldıklarını yavaş yavaş kah eksik, kah bilmem ne ödedi. Tabi Gangsta avcunu yaladı.

Buna kadar takılmadım da, çok ağır bir hastalık dönemi yaşadım. Bilin bakalım kim hastaneye-evime gelmediği gibi telefonda arayarak "Geçmiş olsun cinim" demekle yetindi? O gün sildim o arkadaşı, 5 yıllıktı.

Herhalde bir 2 sene sonra filan faceden ulaşmış, eklemeye çalışmış. Eklemedim. Mesaj atmış "Yokluğunu hissediyorum" diye. "Yine paraya mı sıkıştın yoksa yaz tatilini bedavaya mı getirmek istiyorsun?" dedim. Çok şahane ders oldu bu olay bana. Şimdi prensibimdir, param olsa da çok istisnai durumlar harici hiçbir arkadaşım için elimi cebime atmam.

Siz de artık ne borç verin ne borç alın, huyunu öğrenmişsiniz işte, ona göre davranın.

İşte o para konusunda çok hassassa benim de verdiğim paraları eli bollasınca vermesi gerekirdi. Kendisi borcuna sadıksa kendi borcuna da sadık olacak.
Öyle olması gerekir evet ama değil napacaksınız zorla öğretemezsiniz ya.Ki daha önceden de böyleydi diyorsunuz siz de isteyeceksiniz o zaman paranızı.Istemeyip istemeyip sizden istenince ama ben de ona dünyanın parasını verdim demek de çok doğru gelmiyor bana.

Herkes kendi parasının peşine düşsün kısaca.Borç verdiyseniz isteyin,borç aldıysanız verin.Bitti

Daha önce hiç borç almadım ki şimdi aldım şimdi öğrendim. Yoksa bu hareketi yapsa para ister miyim

Yok bana da ders oldu artık asla. Hayır bir de bencil denmiş bana burada bencillikte göremedim ama yine suçlu ben olmusum anlasılan

Katılıyorum. Sizin yorumlarınıza genel anlamda katılıyorum zaten :)
Konu sahibi, siz zamanında ona verdiğiniz paranın lafını etmemiş olabilirsiniz bu sizin kendi insiyatifiniz. Şu bir gerçek ki boş bırakırsanız tepenize çıkarlar. Yani diyorsunuz ya madem para onun için önemli o zaman benim de zamanında ona verdiğim parayı verseydi, diye. Vermez, vermemesinin yolunu açan siz olmuşsunuz çünkü. Bu hayatta kimseye "aman canım 20 liranın lafı mı olur, verme boşver" demeyeceksiniz üstelik maddi durumunuz ortada. Bu durumu hatırlatmak, ben sana ne paralar verdim ama istemedim falan demek başına kakmak olacaktır ve sizin şu an midenizin bulandığı durumdan daha mide bulandırıcı birşeydir bu.

Bir kere 25 liranın önemine karar verin önce. 25 lira sizin bir sürü işinizi görmüş, o kadar sıkışıksınız ki şu an 25 lirayı bile ödeyemiyorsunuz diğer aya erteliyorsunuz ama arkadaşınıza gelince "25 lira ne ki? zaten önemli bir para değil. neden benden istiyor? 25 lira istenir mi?" şeklinde bakış açınız var. Daha da kötüsü "erkek arkadaşından istesin benden isteyeceğine" falan diyorsunuz ki kabus gibi bir düşünce bu bence. Elalemin adamı neden sizin para konunuza dahil olsun ben onu anlamadım. Kızın alacağı varken neden elin adamından istesin? Arkadaşınız sizin şu tavrınızı, laflarınızı duysa vallahi sadakam olsun der o 25 lirayı size bırakırdı bence. Para muhabbetinden gerçekten hoşlanmayan insan hiç para işine girmez. Örneğin ben, ben öğrenciyken üniversiteye ilk başladığım sene koştura koştura gittim kredi kartı aldım. Neden? Olur da paraya ihtiyacım olursa, acil birşey olursa, başım sıkışırsa kredi kartını kullanırım, faiz maiz öderim ama kimseden para istemem, kimseyle para muhabbeti yapmamış olurum, diye. Ve gerçekten de öyle oldu, karta hiç ihtiyacım olmadı ama hiçbir arkadaşımla para ilişkim olmadı. Dediğim gibi siz zamanında ona para verdiyseniz bu sizin insiyatifiniz, istemiş olsaydınız verirdi. Şimdi de o istiyor parasını, hakkı olan parayı istiyor ama bir yığın laf yiyor. Ayıp yani bence bu konuyu sorgulamayın, sevgilisinden istesin falan çirkin ötesi şeyler bunlar, kızın hakkı olan parayı kimden isteyeceğine o kız karar verir siz değil... Ödemeniz gereken borcun bu kadar lafını yapmayı kendinize nasıl yakıştırabiliyorsunuz ben anlamıyorum, burada bunun için polemiğe bile giriyorsunuz bence pek gerek yok. Şu duruma düşmektense verin arkadaşınızın hesap numarasını biz ödeyelim sizin yerinize o borcunuzu ama bu lafları etmeyin ne olur...

Malesef ben erkek arkadasımdan istemek zorunda kaldım onun için ve 25 lira ihtiyacı yoktu sadece alacagı 80 tllik ruja katkı yapmak için istemiş. Hani ben gitsin ondan alsın zaten demiyorum. Bunu niye anlamak istemıyorsunuz onu anlamadım. Ben ilk defa borc aldım herkestende almam ondan ilk defa borc aldım ve ben istememeyi bırak kendisi vermeye kalkmamıstı ki ? Yani kusura bakmayında hal böyle olunca biraz yadırgamam normal değil mi ? Ben o parayı sabah attım bile kimsenin benim paramı atmasına gerek yok.

Üstelik tabiki polemiğe gireceğim bu konuyu ben açtım. Bencillikle saçma sapan seylerle suçlanıyorum. Yahu ben ona ödeyeceğim zamanı söyledim borc alırken de o zaman vereceğim dedim o erken istedi.

Yok bana da ders oldu artık asla. Hayır bir de bencil denmiş bana burada bencillikte göremedim ama yine suçlu ben olmusum anlasılan

Bencillik değil sizinki anlıyorum, para konusunda sergilediğiniz paranın lafını etmeme rahatlığının karşılığını beklemeniz gayet normal. Bu değil 25 lira, isterse 5 lira olsun, arkadaşınız hak bilir biri olsaydı "Ya zaten ara ara borcum oluyordu sana, bunu ona sayalım madem" diyebilirdi.

Eh, ilk borç istemenizde gördünüz arkadaşınızın kendi parasını kollarken arkadaşının verdiklerini hesaba katmadığını. Verin 25ini, sonra da bir daha para konularına bulaştırmayın şu kızı.

Bir arkadaş müsveddesi daha vardı benim, bir yere gideriz yenilir içilir, aa o da nesi hanım yanına para almamış-parası çıkışmamış vs. Çok var böyle tipler, ayıklayın hayatınızdan, hafiflersiniz. Üni. mezun oldum geldim, arkama dönüp bakınca görüyorum ki arkadaşlarıma yedirdiğim parayı cebime atsam, altıma araba çeker dönermişim okuldan.
5 lira, 10 lira, hele ki babanızın parasını elalemin para delilerine yedirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…