Madem bu kadar samimi arkadaşsınız,istese seni rahat rahat idare edebileceğini söyle. Ben sana böyle mi yaptım dersen olmaz,farkın olsun.
Ben 6 çocuklu arkadasıma 2 sene kol kanat gerdim. Nerdeyse bende yaşadı. Evi yan daireydi. Elektrk su ona fazla gelmesn dye haftanın en az 5 günü bende kaldı. Eşim şehr dşnda çalışıyodu onun eşi de öyle. 6 cocugının okul harclığını bn düşünüyodm ailemdem istiyodm.. Sigarasına kadar ben düşünüyodm. Son cocugunun doğumunda bn bekledm bn hazrladm evini de ikramlıklarını da. İç çamaşırına kadar. Ailesi gelir mahcup olmasn dye kendi evimin yolluklsrını ona verdim. Daha nelrr neler.. O ne yaptı bliyo musun? ALLAH RAZİ OLSUN demeyi brak.. Ben çocuk tedvisi görüyodm. O ara kendi 2 yasndaki evladna vurunca kızdım. Dedimki bak bnm zoruma gidiyo. Vurma cocuga. Bana SEN BİLMİYOSUN ANNE DEĞİLSİN BENİ DELİRTİYO AMA SEN ND BİLCEN ANNE Mİ OLDUNKİ dedi..
Arkadas kazıgını köküne kadar yedim.[/QUOTE
Ben 6 çocuklu arkadasıma 2 sene kol kanat gerdim. Nerdeyse bende yaşadı. Evi yan daireydi. Elektrk su ona fazla gelmesn dye haftanın en az 5 günü bende kaldı. Eşim şehr dşnda çalışıyodu onun eşi de öyle. 6 cocugının okul harclığını bn düşünüyodm ailemdem istiyodm.. Sigarasına kadar ben düşünüyodm. Son cocugunun doğumunda bn bekledm bn hazrladm evini de ikramlıklarını da. İç çamaşırına kadar. Ailesi gelir mahcup olmasn dye kendi evimin yolluklsrını ona verdim. Daha nelrr neler.. O ne yaptı bliyo musun? ALLAH RAZİ OLSUN demeyi brak.. Ben çocuk tedvisi görüyodm. O ara kendi 2 yasndaki evladna vurunca kızdım. Dedimki bak bnm zoruma gidiyo. Vurma cocuga. Bana SEN BİLMİYOSUN ANNE DEĞİLSİN BENİ DELİRTİYO AMA SEN ND BİLCEN ANNE Mİ OLDUNKİ dedi..
Arkadas kazıgını köküne kadar yedim.
katılıyorum..Arkadaşınızla para muhabbeti sevmiyorsanız ondan borç para da istemeyeceksiniz, bu kadar basit. Bir de eksik ödeyince yüz göz olmuşsunuz. 25 lira gibi ufak parayı nasıl ister demişsiniz ama 25 liranın ne kadar işinize yaradığını da anlatıp durmuşsunuz. Ufacık bir meblaysa ödeyiverseydiniz. Sizin için 25 lira ne kadar önemliyse, arkadaşınız için de önemli olsa gerek ki istiyor. Ben benden borç istenmesinden bu yüzden hazetmiyorum ve kimseyle alacak-verecek ilişkisine girmiyorum işte. Sonra o paralar tam olarak ödenmediği gibi, isteyince de " vay o kadar paranın da lafını yaptı" diye yine borç veren kötü oluyor. Bir de sevgilisinden istesinmiş, mecbur mu kendi parası varken elalemin adamından para istemeye?
Ben sizi bencil buldum açıkçası. İstemeye gelince istiyorsunuz para milletten, o alacak verecek muhabbetinin yolunu kendiniz açıyorsunuz, sonra geri istenince de "ay para muhabbetinden nefret ederim" havaları. O öyle olmuyor işte. Yapacağınız şey arkadaşınıza bir an önce parasını ödeyip sonra bir daha istememek. Öğrenci arkadaşınıza gelinceye kadar ailenizden isteyin bir dahakine.
Arkadas kazıgını köküne kadar yedim.
Ona bunu hatırlat, 25 TL yi vereceğin zan elinde tut ve deki a bak senin bana 20 TL elektrikfaturasindan borcun vardı bu 20 yi onun için kesiyorum, al buda geriye kalan 5 TL!Şöyle de bir anektod belirteyim; bir keresinde 60 tl elektirik faturası geldi kişi başı 20 tl tutuyordu suan bende yok dedi. Gitti erkek arkadasım verdi onun payını ben onun hiçbir zaman lafını etmedim o da vermedi o unutuldu gitti öyle. Hani insanın bunları bilmesi gerekiyor.Madem paran konusunda hassassın o zaman bunları da bil öyle değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?