Slm hanimlar...Basliktan da anlasilacagi üzere yakinda kaynim evlenecekmis.Allah mutlu etsin ne diyeyim fakat sorun şu ki ben eltiyle ne yapilir hic bilmiyorum!Yani 5 gorumcem oldugu icin gorumcelik kavramini gayet iyi biliyorum da elti nasil bir olay acaba?Henüz kizi gormedim sadece resmini gördüm.Kaynim 39 yasinda ,eşim evin en küçüğü. Kaynim yillardir kimseleri begenmiyordu fakat son zamanlarda bizim ikinci cocugumuz olunca bunalima girdi.Artik yuva kurmak istedi.Eskiden ben kaynim iyi bir insanla yuva kursun diye elimden geleni yapmaya calisirdim.Fakat daha sonra kayinvalidemin ve gorumcelerimin beni el olarak gördükleri icin ayrintilari benim bilmemden rahatsiz olduklarini fark ettim.Ben de eşime söyleyip kendimi geri cektim.Yillardir da karismadim,ilgilenmedim.Simdi her sey olup bitmis,kiz esimin ablalari ve annesiyle tanışmış is ciddiye binmiş.Henuz esim de tanismadi ben de.Bizi nerede,nasil tanistiracaklar hicbir fikrim yok.Ilk tanisma nasil olur,sonrasinda benim uzerime dusen vazifeler var mi inanin hic bilmiyorum.Yapi olarak sicakkanli fakat mesafeliyimdir.Kanka olacagimi dusunmuyorum fakat soguklukta olsun istemem.Bu arada benden 2 yas küçük 29 yasindaymis.Hani kaynimin yasina yakin olsa abla falan der gecerdim de yaslarimiz da yakın.Bir de esimin ailesiyle aramda sogukluk oldugu,elti adayim da yıllardır aranan gelin oldugu icin ister istemez bir karsilastirma olacak ve gorumcemler bu firsati asla kacirmayip eltim uzerinden Allah ne verdiyse bana yuruyecekler adim gibi eminim.Bense asla kimseyle bu duruma dusmek istemem ama kizin karakterini bilemiyorum tabi.Acaba o da yuz bulup kidemli gelin kompleksine kapilip icten ice bana dis biler mi?Ay ne bileyim zormus bu isler.Lutfen bilenler akil verebilir mi?
Kendimi tam anlatamadim sanirim.Evlilik gerceklesene kadar benim yapmam gereken bir seyler var mi?Ne bileyim hediye;eve davet vs.Bilmeden hata yapip ilk zamandan sogukluk olsun istemiyorum.
Canım tanıyıp anlaştıkca tavrını ve tarzını anlar ona göre hareket edersiniz şu anda neden hoşlandığını bilmiyorsunuzdur belki hediyeden hoşlanmayan biri bilemezsinki , bence şuanda yapman gereken sadece gözlenleyip tanıman.Kendimi tam anlatamadim sanirim.Evlilik gerceklesene kadar benim yapmam gereken bir seyler var mi?Ne bileyim hediye;eve davet vs.Bilmeden hata yapip ilk zamandan sogukluk olsun istemiyorum.
Ćok tesekkurler aynen icimden gecenlere cevap vermissiniz.Anlatmak istedigim tam olarak bunlardi.Iste ben de baskalari yuzunden istemedigim bir duruma dusmek istemiyorum ve eltiye nasil davranilir bilmedigim icin istemeden hata yapmaktan korktum ve akil almak istedim.Benimki kendime dert cikarmak degil sadece tedbir almak.Evet yogurdu ufleyerek yiyorum çünkü sütten ćok agzim yandi...Önce bir tanışın. Sonra içinizden gelirse yemeğe davet edersiniz veya beraber bir program yaparsınız, yakınlaşırsınız.
Siz kötü niyetli olmadığınız müddetçe görümceleriniz istedikleri kadar konuşsunlar. Herkesin aklı-fikri var, kız da aptal değildir yani en azından görümcelerin sana karşı iyi niyetli olmadığını anlayabilir bence.
Onun dışında "yeni gelin" olduğu için sahne ışıkları onun üzerinde olacak bir müddet. Eşinizin ailesi kendilerini beğendirmeye, olduklarından farklı davranmaya gayret edebilirler. Hiç kimse sonsuza kadar rol yapamayacağı için elbet bir gün asıl yüzleri ortaya çıkar, kimin ne olduğu belli olur.
O yüzden "vay arkadaş, bir bana davranışlarına bak bir şu kıza davranışlarına" diyerek kendinizi olmayan bir rekabete sokmayın. İyi niyetinizle, içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.
Baktınız asıl elti adayında iş yok o zaman sosyal ziyaretler haricinde pek görüşmezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?