Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence ilişkinize daha çok zarar vermemek adına geçmişi açıp durmayın. Geçmiş geçmiş de kalmıştır. Şuan sizinle birlikte ve evlenme yolunda ilerliyorsunuz. Lise dönemin de elbet bir şeyler yaşamıştır üniversite dönemleri de öyle. Boşverin. Siz şimdi ki zamana bakın.Yaklaşık 1 yıldır görüşüyoruz,4 aydır da nişanlıyız.Ona merak edip geçmişte yaşadığı ilişkileri sordum.O hep geçiştirmeli cevaplar verdi.Bana daha önceleri üniversitede 1-2 aylık ciddiyete varmayan bir ilişkim oldu dedi ama ben hep farklı hissettim biraz bugün üstüne gittim ve öğrendim ki aslında lise dönemlerinde 2-3 yıllık bir ilişkisi olmuş.Yine kendisi söyledi.Benim de ondan önce bir sözlülük dönemim olmuştu anlatmıştım her şeyi.Şu an çok sarsıldım.Bu yalan sayılır mı anlayamıyorum neden bana daha önce anlatmadı sakladı.Çok sığ bir insan değilim,bunun yüzünden onu suçlamam da.Ne yapmalıyım bilmiyorum...O ısrarla yalan söylemediğini söylüyor...
O yıllarda ben yeni doğmuştumOo cok radikal bir dusunce bence.Sahsen ben asla cesarte edemezdim.Gozgoze gelmek bile buyuk seydi bizim zamanlarimizda.85-88 yillari falan
Sorun eski ilişkisini saklamış olması değil. Sizin sorduğunuz bir soruya dürüstçe cevap vermemiş olması. Bugün 10 yıl önceyi saklayan yarın 10 gün önce olanları gizler bu böyle gider. Karakter değişmez.
Bu kişisel alandır, istediği şeyleri eşinden/sevgilisinden saklama hakkına sahiptir kişi. İnsanların özel alanlarına bu kadar müdahil olmak hiç bir zaman size mutluluk getirmez. Aksine bolca yalan dolu bir birlikteliğiniz olur. İnsanlar söylemek istemedikleri şeyler konusunda sıkıştırılınca yalan söylerler. Sonra bana neden yalan söyledi diye düşünür durursunuz.Sorun eski ilişkisini saklamış olması değil. Sizin sorduğunuz bir soruya dürüstçe cevap vermemiş olması. Bugün 10 yıl önceyi saklayan yarın 10 gün önce olanları gizler bu böyle gider. Karakter değişmez.
31 yaşındayım bana da komik geliyor ama asıl mesele saklaması ben açıktım ona her türlü...
Sorun eski ilişkisini saklamış olması değil. Sizin sorduğunuz bir soruya dürüstçe cevap vermemiş olması. Bugün 10 yıl önceyi saklayan yarın 10 gün önce olanları gizler bu böyle gider. Karakter değişmez.
Demek istediğim tam da bu şükür beni anlayan biri çıktı teşekkür ederim...Sorun eski ilişkisini saklamış olması değil. Sizin sorduğunuz bir soruya dürüstçe cevap vermemiş olması. Bugün 10 yıl önceyi saklayan yarın 10 gün önce olanları gizler bu böyle gider. Karakter değişmez.
İlişkisi rahatsızlık uyandırmadı saklaması rahatsızlık verdi hem de yalan söyleyerek32 yaşındaki nişanlınızın 16 yaşındaki 2 senelik ilişkisini size söylememizi sizde ne tür bir rahatsızlık uyandırdı onu gerçekten anlayamadım
Saymış çünkü sürekli geçmişinde sen ne yaşadın da böylesin diyordu her tartışmada ben dedim asıl sen ne yaşadın da böylesin bir yarası var ki sürekli anlattı ayrıca beni bıraktı gitti beni kullandı derken bile öfkeliydi geçmişe bana yansıttıLise yıllarında olanı ilişkiden saymamıştır şahsen ben de saymam. Ayrıca lise hayatımızı bile anlatmak zorunda mıyız eşimize ya. Evleneceğimiz ilişki yaşayacağımız insanı tanımak bu değil, bu kırmızı oda
Çok tuhaf değil mi o zaman iki insan eş olmuyor bence birbirine geçmişe hala takıntınız var ve üzülüyorsunuz acaba eşinizi gerçekten seviyor musunuz? Etrafta geçmişindeki insanı unutamayıp evli olan çok insan var ben böyle bir ilişki içinde yaşamak istemiyorum benim de bir acım oldu ama anlattım açık yüreklilikle anlatamamak aslında hala içten içe o acıyı taşımak değil de ne ? Ben ilişkilerimi komplike değil düzgün temiz yalansız yaşamayı isterim31 yaşında lisedeki ilişkiye mi takıldınız inanılmazsınız. Adamı da nasıl korkuttuysanız saklamış. Yaşananlar komik kusura bakma.
Benim geçmişimde 5 yıllık ilişkim var bir kaza sebebiyle bitti ilişkimiz. Hala acısı yüreğimde. Eşim bunu zerre önemsemez ve ona çok geç bahsetmiştim bundan üzüldüğüm bir şey olduğu için kolay anlatamamıştım. Ama arkadaşıma anlatır gibi ağlayarak anlattım. Adam da ağlayacaktı benle üzüntüden. İlişkilerinizi bu kadar komplike yaşamayın.
Olmadı olsaydı söylerdim ben netlikten yanayım aklı gönlü başkasında olup evlilik yapan tonlarca insan var.Demek ki çoğu kişi sizin gibi düşündüğünden ki verilen çoğu cevap da öyle belki de bir yalanı yaşıyor kim bilir.Liseye çocukluk diyenlerin çoğu ilk aşklarını o zaman yaşıyor,ilk hata ve ilk sorunlar bu tüm ömrüne sirayet edebiliyor.E noldu öğrenince şimdiEvlilik birlikte yaşama gibi ciddi durumlar hariç sevgilizin eski ilişkilerini didiklemek ilişkiye hiçbir şey katmaz. Lise aşkı adı üstünde çocukluk yani nesine sarsılıyosunuz anlamıyorum. Sizin olmadı mı lisede flörtünüz? Zehretmeyin kendinize hayatı.
O unutmamış öfkesi bile taze geldi hatta bana yansıttı öfkesinion yil oncesini hatirlamiyor da olabilir insan,
ben esimle on yildir birlikteyim, aha gidiyor anilar hoplaya ziplaya...
hele ki mazide kalmis bir iliski![]()
Evet aşırısı da kötü ben de sorduğuma üzüldüm aslında sormak niyetim değildi ama her tartışmamız da bana sen geçmişte ne yaşadın dedi ben anlattım sen ne yaşadın dedim o da anlattı ama bana öfke patlaması yaşadı resmen unutamamış gibiydi bazıları lise aşkı diyor ama bu ilişkimiz boyunca da bana bunu hissettirdi bilemiyorum kafaya takmayın yolumamı devam etmeliyim ama inanın burda çoğu yorumlar çok kırıcı ben sadece kafası geçmişte yaşayan bir insanla evlilik kurmak istemiyorum.çevremde böyle evlilikler var ve çok üzücüBenim esim herseyi anlatti.Bence asirisi da kotu.Insani incitebiliyor.Hatta ben hic sormadim bile.Sormam cunku..
Siz kendi kafanıza bakın terbiyenizi bozmayın.Sizde eski sözlünüze saplantılı aşıksınız belki, olamaz mı olabilir sizin mantığınızla. Nişanliniz da sizin için böyle düşünüyor mudur acaba?
Sığ bir insan değilim demişsiniz ama şu yukarıdaki mesajınız bile sizden önce yaşanmış ciddi bir ilişkiyi kaldıramayacak kafada olduğunuzu gösteriyor.
Demek istediğim tam da bu zaten kendisi her tartışmamızda sürekli sen geçmişinde ne yaşadın bana dedi bir gün bir iki şarkı açtı Orhan ölmezden ayrılık şarkısı terkedilme özellikle öyle söyledi ki uzaklara dalıp dedim nereye daldın bana bak güldüm geçiştirdim ama genel böyleydi bir yıl oldu en son Yine böyle davrandı dedim geçmişinde sen yaşadın o da anlattı bıraktı gitti beni dedi öfkeyle bağırdı bana ağır laflar da söyledi. Sanki içindeki 10 yıllık öfke bana sirayet etti.ilişkimiz boyunca hep bana kapalı bir kutu gibi temkinliydi.Bilmiyorum üzülüyorum gerçekten Siz olsanız ne çıkarırsınız bundanBen eski eşimin bahsettiğiniz gibi olduğunu düşünüyorum. Lise2 de bir kızla çıkmaya başlamış, 7 yıl çıkmışlar. Daha sonra hiç ciddi ilişkisi olmamış, biz 9 ay çıkıp evlenmiştik 35 yaşında. Ben hep içten içe, o kızı unutamadığını düşünmüştüm, bunu düşünmemiş gerektirecek bazı davranışları olmuştu tabi ki. Mesela örnek verirsem, ilk aklıma gelen. evvelim sen oldun ahirim sensin diye bir şarkı varmış, ben de ilk kez duymuştum, arabada bir gün o şarkı çıkınca sesini açması gibi... Birkaç davranışı olmuştu bunun gibi. Ama benim de , senin de herkesin ilk aşkı, ilk sevgilisi olmuştur, benim asla umrumda değil, yakın çevremde hiçbir arkadaşım da ilk aşkını hatırlamıyor, sevmiyor. Ben senin erkek arkadaşının da unutmadağını, saplantılı olduğunu asla düşünmüyorum. Buna kafa yormayın artık.