Yalancı Kaynanam.

Kaynanam olacak kişinin bu kadar kötü insanlarla ısrarla görüşmesine ve ilişkimizde sorunlar çıkmasına neden olması? Bu susup yutulacak bir şey mi eğer gerçek bir anne ise bizim mutluluğumuzu istemesi gerekmez mi?

En iyi arkadaşinin gelini diyorsun. Ee en iyi arkadaş gelini böyle diye ne yapsin?

Yillarin arkadaşliği, öyle kolay mi saniyorsun bir çirpida atmak? Sen daha dünki bebek olarak çok çirkin bir şekilde araya giriyorsun. Kaynana senin tarafini tutmak istese dahi, yaptiğin hamleden sonra hiç istemez.

Dediğim gibi bunun yolu yordami var. Ha ne oldu şimdi? Tüm aileye rezil oldunuz, bu daha mi iyi şimdi?

Kayınvalide adayınızın arkadaşı dış kapının tokmağı bile değil yani nereden haberiniz oluyor sevgilinize başkasını ayarlamaya kalktığından; sevgiliniz mi yetiştirdi? Hadi o insanlar böyle bir şeye kalkıştı siz nerden bunların telefonunu bilip bir de küfürlü filan muhatap oluyorsunuz. Benim kocama dıdısının dıdısı boşan da gel diye başkasına ayarlamak istese yemin ediyorum gene muhatap olmam ya kim onlar ben kocamı bilirim sevgilimi bilirim onla konuşurum. Bir de kavgayı ne boyuta getirdiyseniz yaşlı kadının üstüne yürüzmüşler onu bile iplememişsiniz. Kadıncağız olay habire büyüyor diye duymadım görmedim pozuna yatıyor demek ki. Kimsenin evliliğine müdahale etme hakkım yok ama bana sorsalar ben de aileme sizin gibi kontrolsüz birinin girmesini istemem

Ne yazikki iki kisinin birlesmesine kaynana kisilerin karar verme yetkisi yok.

Aileye girmeden olay cikarirsa ne demekmis? Sizin aileye girmiyor kendisine aile kuruyor. Yine soz hakkiniz yok yani.

Ayrica kaynana oglunun iliskisine saygi gostermeyip baskasini ayarlama islerine giriyorsa kim olsa tepki verir. Etki tepki meselesi.

Boyle gelin istenmezmis yok yeaaa. Gelin alma diye birsey yok. Hayal kurmayi biraksin artik millet.
Iki kisi birbirini sever ve birlikte olur. Geri kalanlar biraz arkadan zirvalasin da yoldan cekilsin.
Ekran görüntüsü aldım. Ağzından bal damlamış. Yeri geldiginde sosyal medya hesaplarimda yazcam. Evde de soylicem.ortamda da. Bunlar muhtesem kelimeler.Ohhhhhhhhh.ay heyecanlandim hemen plan kurmam gerek. Arkadan zirvalasin yoldan cekilsin :D :D

En iyi arkadaşinin gelini diyorsun. Ee en iyi arkadaş gelini böyle diye ne yapsin?

Yillarin arkadaşliği, öyle kolay mi saniyorsun bir çirpida atmak? Sen daha dünki bebek olarak çok çirkin bir şekilde araya giriyorsun. Kaynana senin tarafini tutmak istese dahi, yaptiğin hamleden sonra hiç istemez.

Dediğim gibi bunun yolu yordami var. Ha ne oldu şimdi? Tüm aileye rezil oldunuz, bu daha mi iyi şimdi?
Yooo rezil olmadi ailenin terbiyesizligini yerlere serdi ortaliga serdi. Herkes basıp geçsin diye
Cokta iyi yaptı. Hem.ortada taraf tutulcak birşey yok. Konu sahibi kendi haklarini ve kendisini koruyabilecek kapasitede bir yetişkin. Neden dünkü bebek diyorsunuz ki

Aileniz sevgilinizi kabul etti mi?
Altın meselesini çözdünüz mü?
Okulu da bırakmaya karar verdiniz sanırım artık :işsiz:
Bu yaşta yazık edeceksiniz kendinize bu adamla.

İlk konumda anlatmıştım. Sözümden bir gün önce erkek arkadaşıma başka birini yapmaya çalışmıştı kaynanamın en yakın arkadaşının gelini. Bende bunu öğrenip kadını arayıp "eğer araya yapmaya çok meraklıysan kendi kocana yap" demiştim. Büyük kavgalar çıkmıştı. O gün ben kadınla telefonda konuşurken kaynanamı çağırdılar. Üzerine yürüdüler bağırdılar. Ona yaptıkları umrumda değil. Ama benim için çok afedersiniz ama "senin gelinin k...e" dediler. Bende kaynanamı arayıp sen neden o insanlara düzgün konuşun gelinimiz hakkınde demiyorsun dedim. Oda sende onlara neler demişsin haklılar dedi. Bu olaylardan sonra biz erkek arkadaşımla barıştık. Dün bu konu açıldı. Bende sizde bana her şeyi söyletiyorsunuz dedim. Olayı anlattım. Annesi olacak kişiye sormuş. Oda öyle bir şey olmadı ben duymadım demiş. Ya ben yalancı mıyım Allah aşkına? Babası öyle dememişlerdir deselerdi annen bana söylerdi diyor. Oğlu annem ben duymadım dedi diyor. Benim olanlar umrumda değil olan oldu ama beni bu şekilde yalancı yerine koymaları çok sinirimi bozuyor. Sanki kadın bir melekmiş gibi hala annesini savunuyor. Artık kafayı yicem.. Eşi böyle olup sonradan düzelen var mı? Bu kadar anneci olması beni çok yordu. İnsanlara onu üzecek bir şey yapmayın demesini isterken ben beni böyle yalancı yapmaları.. İçinden çıkamıyorum artık.

Eklemek istediğim bir şey var. Bana barışmak için geldiğinde annem aramızda sorunlara neden oluyor aramıza annemle mesafe koyacağız demişti. Bu durumda mesafe bana koyuldu..
Çok aşırı,büyük tepkileriniz var onu bunu bilmem ama bu sözlün ve ailesi sizden çok çekeceğe benziyor.

Yooo rezil olmadi ailenin terbiyesizligini yerlere serdi ortaliga serdi. Herkes basıp geçsin diye
Cokta iyi yaptı. Hem.ortada taraf tutulcak birşey yok. Konu sahibi kendi haklarini ve kendisini koruyabilecek kapasitede bir yetişkin. Neden dünkü bebek diyorsunuz ki

Siz konuyu anlamadiniz sanirim.

Bizzat kaynana oğluna yeni gelin aramiyor. Ne hikmetse, kaynanin en iyi arkadaşinin gelini bunu yapiyormuş. Kaynanadan habersiz.

Konu sahibi bu bilgiyi nereden aldi muamma. O gelin en fazla ne yapabilirdi muamma. Sonucta çocugu zor ile başka biri ile evlendiremezdi.

Konu sahibi bunu duymuş ve o gelini arayip ağir hakaret etmiş. Hiç bu kaynanayi, tüm herşeyi nasil etkiler demeden. Hatta o kadar ki olay iyicene büyüyor.

Konu sahibi istiyor ki kaynana, arkadaşi ile görüşmesin. Kolay mi öyle o? Onlar anladiğim kadari ile yillarca arkadaş ve evet yaş itibari ile yanlarinda dünkü bebek oluyor konu sahibi.

Haklısınız ama bende hiç ortada büyük bir problem yokken büyük tepki vermiyorum.
Biraz olgun davranmak kimseye zarar vermez.Sakin olmalısınız kim ne yaparsa yapsın tepkilerinizi böyle vermeyin.Kayunvalideyi arıyorsunuz, diğer kadını arıyorsunuz olmaz böyle hak böyle aranmaz.Hele Kayınvalideyi arayıp hesap sormak yalancı yerine koymak çok saygısızca. .

Biraz olgun davranmak kimseye zarar vermez.Sakin olmalısınız kim ne yaparsa yapsın tepkilerinizi böyle vermeyin.Kayunvalideyi arıyorsunuz, diğer kadını arıyorsunuz olmaz böyle hak böyle aranmaz.Hele Kayınvalideyi arayıp hesap sormak yalancı yerine koymak çok saygısızca. .
Yalancı yerine konan benim bu olayda

Kv kaynanalik yapsa bile bence sen odak noktani guzelce bu cocuga cevir.
Pek tekin gelmedi bana.
Nette psikolojik siddet hakkinda bilgilen biraz canim.
Bazi insanlar insani zorla provoke eder tepki gorunce zevk alirlar. Sevgilin bana oyle biriymis gibi geldi.

Senin oyle milleti arayip hakaretler etmen hata tabikide. Ama bunu bir insan ancak iyice dengesinden cikinca yapar.
Normal halin veya onceki boyle degildir dye varsayiyorum.

İlk konumda anlatmıştım. Sözümden bir gün önce erkek arkadaşıma başka birini yapmaya çalışmıştı kaynanamın en yakın arkadaşının gelini. Bende bunu öğrenip kadını arayıp "eğer araya yapmaya çok meraklıysan kendi kocana yap" demiştim. Büyük kavgalar çıkmıştı. O gün ben kadınla telefonda konuşurken kaynanamı çağırdılar. Üzerine yürüdüler bağırdılar. Ona yaptıkları umrumda değil. Ama benim için çok afedersiniz ama "senin gelinin k...e" dediler. Bende kaynanamı arayıp sen neden o insanlara düzgün konuşun gelinimiz hakkınde demiyorsun dedim. Oda sende onlara neler demişsin haklılar dedi. Bu olaylardan sonra biz erkek arkadaşımla barıştık. Dün bu konu açıldı. Bende sizde bana her şeyi söyletiyorsunuz dedim. Olayı anlattım. Annesi olacak kişiye sormuş. Oda öyle bir şey olmadı ben duymadım demiş. Ya ben yalancı mıyım Allah aşkına? Babası öyle dememişlerdir deselerdi annen bana söylerdi diyor. Oğlu annem ben duymadım dedi diyor. Benim olanlar umrumda değil olan oldu ama beni bu şekilde yalancı yerine koymaları çok sinirimi bozuyor. Sanki kadın bir melekmiş gibi hala annesini savunuyor. Artık kafayı yicem.. Eşi böyle olup sonradan düzelen var mı? Bu kadar anneci olması beni çok yordu. İnsanlara onu üzecek bir şey yapmayın demesini isterken ben beni böyle yalancı yapmaları.. İçinden çıkamıyorum artık.

Eklemek istediğim bir şey var. Bana barışmak için geldiğinde annem aramızda sorunlara neden oluyor aramıza annemle mesafe koyacağız demişti. Bu durumda mesafe bana koyuldu..
Kendini savunmadan kurtarmak istiyorsan nişanlın olmadan görüşüp konuşmayacaksın telefonda bile ben böyle çözdüm kimin ne olduğu ortaya çıktı

Kendini savunmadan kurtarmak istiyorsan nişanlın olmadan görüşüp konuşmayacaksın telefonda bile ben böyle çözdüm kimin ne olduğu ortaya çıktı
Bizde öyle karar aldık bundan sonra arayacaksan da benim yanımda ara dedi ama önce benim haberim olsun kendi başına iş yapıyorsun duyduğun hakaretlere karşıda seni savunmamı bekliyorsun dedi oda haklı..

Normalde de sivri sinirli bir insandım ama onların bu tavırları beni sinir hastası yapan. Artık başa çıkamıyorum yalancılıkları vefasızlıkları çok zoruma gidiyor çok emek verdim sadece bunun için üzülüyorum..
Verdiysen verdin, sırf çok emek verdim diye bu tuhaf aileye gelin mi olacaksın?
Genç kızlarımızdaki bu mantığı anlamıyorum.
Bir kaç konuda daha karşıma çıktı bu 'emek' meselesi.
Adam ana kuzusu bir hanzo, kayınvalde kötü niyetli bir yalancı, kayınpeder etkisiz eleman,
bu işin tat vermeyeceği ayan beyan belli...
Bu kadar insan 'Devam etme' diyoruz.
Cevap: Ayrılmam gerek evet ama çok emek verdim bu ilişkiye...
Arkadaş yanlış kişiye ve olmayacak bir ilişkiye emek vermişsin işte ve ne mutlu ki bunu evlenmeden önce görmüşsün.
Bırak, kaç, arkana bile bakma.
Bu mantıkla emek verdiğimiz her insana, her olay ve duruma yanlış giden bir şeyler olsa da yapışıp bırakmamamız gerekir.
5 yıldır emek verdiğim, pür gayretle çalıştığım ve yöneticisi olduğum okuldan yeni ayrıldım çünkü bazı şeyler beni rahatsız etmeye başlamıştı.
Öyle böyle emek vermedim. Napayım?
Yeni iş başvuruları yapacağım.
Emek verilecek kurum mu kalmadı?

Ya siz niye elalemin kadınını arayıp, yüz göz olup, çirkefleşiyorsunuz ki? Kim kimi ayarlamaya çalışırsa çalışsın, nişanlınızın böyle bir niyeti yoksa, zaten istedikleri kadar yırtsınlar kendilerini, ne işe yarar? Onların yaptıkları büyük ahlaksızlık da, ahlaksız insanlarla uğraşmanın yolu bu değil, yanlış bir yol izlemişsiniz. Bırakacaktınız, sallamayacaktınız, mutlu mesut nişanınıza, nişanlınıza odaklanacaktınız. Kaale alınmamak onlara güzel bir cevap olurdu. Haa nişanlınızın aklı karışacak, başka kızlara bakacak kadar kafası bulanıksa, zaten evlenmeyin de, ona güveniyorsanız, milletle muhattap olup, kendinizi saçma sapan muhabbetlerin, ortamların içine sokmayın. Ha bu arada nişanlınız annesine toz kondurmuyorsa, o iş yaş. Evlendikten sonra düzelmek diye bir şey yok. İnsanın 7 sinde karakteri neyse, 70'inde de o. Değişir diye umarak asla evlenmeyin. Değiştirmek zorunda hissetmeyeceğiniz, insan gibi birini bulup evlenin.

Son düzenleme:
En aileden kopuk erkek bile evlenince bi aile delisi oluyor. Sizinkini düşünemiyorum bile

sormaa hangi kadin buna sinir olur ki???
konu dişi olarak dün eşim gecenin 3 ünde kaynanam rahatsizlanmiş acile götürdü ben bişey diyemedim oğlu götürdü çünkü kayinpederim ameliyatli.. eşim iyice aileci oldu beni ikinci plana atiyo . bişey desem fena yapacak biliyorum...
anneci aileci olmayan erkekle evlenen kadinlar mutludur ya.

Bütün yorumları okudum ama göremedim.
Erkek arkadaş demişsiniz,
Kayınvalide demişsiniz,
Kayınpeder demişsiniz,
Erkek arkadaşınızsa bu adam bu insanlar henüz sizin bişeyiniz olmuyor ki.
Velev ki nişanlı olduğunuzu düşünürsek de
Emek çok önemli değil daha yolun başında bu kadar yüzgöz olduysanız
ben bu işin resmiyetten sonra ki halini düşünemiyorum.

Back
X