Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

Açtıgım konulardan size ne rahatsız oluyorsanız okumayın hatta yazmayın

Ben şuan medeniyet sahibi bir insan olduğum için çözüm arıyorum sevgilisi bazı şeylere yönlendiriyor ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor
bazı şeylerden kastınız nedir?
şort sigara vs.
yönlendirmek bir yana yeğeninizin de içinde var demek ki kolay yönleniyor

bu konu gider gitmeden yazayım dedim

biz öğrenciydik,
son sene okulum uzamıstı, git gel yapıyordum ve gittiğimde onun evinde kalıyordum.
temiz iyi bir aile çocuguydu, dediğim gibi bundan 18 sene evvelinden bahsedıyorum.
ev kurmadık biz:) aileyiz de demedik

eskiden bu kadar kötü insanlar kötü olaylar yoktu,
cevremız diyalogta oldugumuz kişiler hep belli standartlarda ailelerin cocukları idi.

şuanda öyle değil.
devletin dediğine bakmıyorum ben, her kıyafetin heryerde hoş olmadıgından bahsedıyorum.

Özgecanı öldürende sevgilisimiydi acaba
Yani diyorsun ki kadınların tecavüze uğramaması için kendilerini kapatmaları gerekiyor öyle mi. Oysa ben sapiklarin temizlenmesi taraftariyim. Bu da nasıl olur biliyor musun, insanlar kızlarına şort giymenin ayıp oğullarına da şort giyen kadınların yollu olduklarını anlatmadiklari zaman. Mesela sen sevgilisi şort giymesine karışmıyor diye değil, şort giymenin ayıp olduğunu sanan bir sevgilisi var diye endiselendigin zaman.....

hayır birde tanga giyiniyorlar üstüne mini etek...karşı değilim aslaaaaaaaa..ama anacağım üşümüyormusunuz ??? :)))) ya da allah korusun bir kaza oldu düştüğünüz her yer bir yerde ..

Bu çocuğun ana babası var size ne oluyor ki? ayrıca hem sevgilisini eleştiriyorsunuz sigaraya alıştırmış diye hem de mini etekle şortla gezmesine nasıl ses çıkarmıyor nasıl erkek diyorsunuz pardon da ne var bunda? ona mı soracaktı nasıl giyineceğini siz tutucu olabilirsiniz ama yiğeninizi yönlendiremezsiniz.

Valla ben üniversitede çalışıyorum mini etek şort giyip nasıl aklı başında kızlar varsa başörtü takıp burada kütüphanede çocukların üzerine atlayan kızlar var ne oluyor yani öyle giyinince nasıl bir zihniniz var. Sigaraya sevgilisinin alıştırdığını nereden biliyorsunuz? ayrı eve çıkmak istediğini saklıyorsa nereden biliyorsunuz? sorumluluğu anne babasında.

Ama sorumluluk almaya pek niyeti yok maalesef sürekli yalnış yönlendirmeler le birşeyler yapıyor aile bağlarını yakında tamamen koparacak
Sen onu ne kadar uyarırsan uyar anlamıcak bi akrabam yaşadı aynısını sonra yaşım 19 dedi çıktı gitti haber yok ben konuşup ikna etmiştim arada anneni ara iyiyim de yeter diye ama annesi yine nerdesin kimlesin baskısı yapınca görüşmeyi kesti hiç haber yok
Kimi insan dışardan etkilenir nereye çeksen oraya gider kimi de tam tersi bozmaya çalışsanda değişmez yapıyla alakalı sen ne dersen de o kendi istediği gibi anlıcak ona arkadaş olun ona anlatırken dikkat edin mesela ben eltimin 15yaşındaki kızına anlatırken ben zamanında böyle yaptım ama pişmanım anlatan bi büyüğüm de olmadı diyorum dinliyo dikkat ediyo ama annesi ve halası kızıp bağırıyo böyle yapma asla sakın deyince de tam tersi sorunlar artıyo
Bırak giysin hevesini alsın alışverişe gidin beraber aaa şimdi gençler böyle giyiyo ne güzel falan deyip yardımcı olun ona

Yani çok dikkat etmeniz gerek baskı yapmadan arkadaşça yaklaşın ailesine de söyleyin onlar da dikkat etsin sonra hiç haber alamamak daha kötü öldü mü kaldı mı nasıl iyi mi diye merak etmek çok zor

Eve gelmek istememe nedeni kesinlikle kararlarına ve seçimlerine saygı duyulmaması!! Net söyleyebilirim ki her geldiğinde üzerine gidiyorsunuzdur. Nefes alamadığı sürekli sorgulandığı ve yargılandığı bir ortamda kim bulunmak ister ki?

Para mevzusuna gelince %100 kızı yola getirmek için para göndermemekle tehdit ediyorsunuz. Göndermediklerinde kötü dediniz çünkü. Bu kız oralarda neyle geçinecek? Sonra para bulmak için kötü bir yola sapsa o yapmış olacak.

Sigaraya da sevgilisi al iç dememiştir. Bu kızın aile sorunları var öyle olmasaydı anne babasına saygı ve minnet duyardı. Özler gelmek isterdi. Görüyorum ki onlardan uzaklaşmak için her şeyi yapıyor. Sigarada bu etken olabilir.

Sevgilisi mini etek giymesinden memnun olmak değilde yeğeninize saygı duyuyor olmasın. Bence sizde saygı duysanız iyi edersiniz yoksa temelli kaybedeceksiniz. Okul bitince de dönmez çünkü kendine bir hayat kuracaktır yeğeniniz.

canım benim bunun olması için bizimmmm daha çok ekmek yememiz lazım...ve bu konu çok su götürür..her şey yerine göre olmalı bence

İşte mini etek giyen kızlarda senin ve diğerlerinin dediğine bakmıyor .
Sen okul uzamıştı vs kendince açıklama yapıyorsun
Oda canı istemiş giymiş , e kimene arkadaşım ?
Göz zevkin ahlakın vozuluyorsa eve kapat kendini , bakma , eleştirme .

Bende günde onlarca insan görüyorum şor etek giyen hiçte ahlakım bozulmuyor.
Ahlak zatdn sonradan kazanılan birşey değil

Sizi çok iyi anlıyorum.
Ama sizin konuşmanız onu sizden uzaklaştırmaktan başka işe yaramaz.
Daha genç ,insan bir yıl bile yaş aldıkça geçmişte yaptıklarını çocukça buluyor maalesef yaşadıkça olgunlaşıyoruz.
Aynı bahsettiğiniz özelliklerde bir kuzenim vardı ,ailesine asiydi ve çok üzgünlerdi.ünide tanıştığı çocukla uzun soluklu bir ilişki yaşadı ve evlendi şimdi hamile ve çok mutlu.
Her zaman kötü zannettiklerimiz kötü sonuçlar doğurmayabilir.
inanın sabredip size saygı duymasını beklemekten başka çareniz yok.
Onunla konuşun ama her ne olursa olsun arkanızda olduğunu bilsin.
Benimde yeğenlerim var aynı sıkıntıları yaşayabilirim ama biliyorum en çok benimle her konuda dertleşmesini sağlar hep irtibatta olur,gücümün yettiğince onu doğru yola sevkederdim.

şort etek ben de giyiyorum :)
kapalı biri değilim
askılı da giyiyorum sırtı açık da.
siz demek istediğimi anlamadınız .
sorun değil.uzatmayalım

şort etek ben de giyiyorum :)
kapalı biri değilim
askılı da giyiyorum sırtı açık da.
siz demek istediğimi anlamadınız .
sorun değil.uzatmayalım
Siz ortamına gçre giyinsin diyorsunuz
Bende isteyen istediğini her şekilde giyer diyorum .
Özgür bir ülkeyiz , güya .

Ben üniversite cağında yeni dünyayı keşfettiğim tanıdığım zamandı. Yeğenim de ailesinin izin vermeyeceğini düşündüğü herşeyi beraber yaptik. Birada içtik ,Sigara da.. Arkadaşlarıyla da gezmesini sağladım.. Ne kadar baskı yaparsanız merak o kadar artar.. Daha çok itersiniz yapmayın

yanlış yapmadan doğruyu öğrenemeyen bir gençlik yetişiyor. kaç yaşındasınız bilmiyorum ama sizin döneminizle bir tutarak yetiştirmeye çalışmamalısınız. üniversite sadece bir meslek sahibi olmak için okunmaz. hayatı öğrenir, yanlış yapar üzülür ağlar, yanlış kişiyi sever aşık olur hata yapar. bu hataları sayesinde doğru kişiyi bulduğunda evet bu doğru kişi der. önemli olan geri dönüşü olmayan hatalar yapmaması. bu da annesi babası vs siz gözünüz üstünde olur. Desteklenmesi gereken zamanda yanında olursunuz. şort sigara konusuna girmiyorum bu onun tercihi siz karışmayın bu kadarına derim. para meselesine gelince kız çocuğu parasız bırakılmaz üniversitede aman diyim sakın yoksa yanlış yollara sapabilir, yanlış kişilerden borç alıp zor durumda kalabilir.

canım benim bunun olması için bizimmmm daha çok ekmek yememiz lazım...ve bu konu çok su götürür..her şey yerine göre olmalı bence
Elbette herşey yerine göre olmalı. Kimse mevlüde şortla gidilsin demiyor. Kadın isterse başını orter, isterse mini etek giyer. Bu tamamen kadının bileceği iş. Ama bir erkeği yanındaki kadının şort giymesine karışmıyor diye geniş ilan etmek ve hunharca katledilen bir genç kızın giyimi yüzünden onca acıyı yaşadığını ima etmek cehalet sözcüğüyle bile anlatılamaz. Midem bulandı resmen. Kusasim geldi.

Zaten ailesi yardım istiyor artık başa çıkamıyorlar çözüm yolu arıyorlar
o zaman hala olarak tabıkı sana gorev düşer.beraber planlar yapıp vaktınız varsa daha bırlıkte vakıt gecrebılırsınız. gezin bırseyler yapın kafası dağılsın en azıdnan .

Liseden sonra ki yıl ilk biramı abimle içmiştim , sigara içtiğimi görmüş sormuştu sen sigara mı içiyorsun diye ? Ağzımın içinde lafı evelerken bana bir sigara uzattı , hadi yak dedi... Gözünün içine baktım ciddiydi... Sonra hadi hazırlan akşam çıkıyoruz dedi. Aldı beni canlı müzik olan bir bara götürdü , bira söylüyorum dedi.. Yok ben içmem dedim... İçeceksin dedi.. Tadına bak , ortama bak , merak etme , içeceksen birlikte içeceğiz , eğleneceksek birlikte eğleneceğiz tamam mı dedi... Canım abim onu çok seviyorum... Hala alkol kullanmıyorum ama yılda bir iki uygun ortam olursa 1-2 kadeh içerim... Tüm arkadaşlarım o dönem barlardan çıkmıyordu , ihtiyaç duymadım. Yani diyeceğim o ki ne kadar yasak o kadar ilgi ve arzu doğurur :)

Her ne kadar şortmuş mini etekmiş ya da sigaraymış vs gibi konularda size hak vermesem de ailesine karşı agrasif davranışlarından ötürü bir pdikoloğa hatta ve hatta psikayattiste götürmenizi önerebilirim.keşke ailem beni zamanında götürseydi..taa o dönemlerden kalma bipolar bozukluk çıktı bende..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…