Terbiyenizi takinin. Anlama guclugu ceken en ala kisi belli ki sizsiniz burda konuyu kirletmeyelim iyi gunler yazdigim halde gereksiz bir cevap atarak. Fakat degerli vaktimi fikrini saygi cercevesinde savunamayan biri icin harcamayacagim son mesajimdir. Iyi gunler dilerdim ama bu kafayla sanmam:)aynen bende tartışmak istemiyorum anlama güçlüğü olduğunu seziyorum çünkü
Ev konusu sevgilisi ayrı eve çıkmak istiyor ve kaldıki babasının bundan haberi yok duysa her baba gibi tepki verir18yaşında seçip seçilebilirsin artık bir birey olduğunu kabul ediyorum,diyip ayrı ev sigara ve giyimine karışmaya yanlış demeye çalışmak çok manasız.babasının gözü üstünde olsun devran kötü diye korkuyorsanız ama o kadar
iyi günlerTerbiyenizi takinin. Anlama guclugu ceken en ala kisi belli ki sizsiniz burda konuyu kirletmeyelim iyi gunler yazdigim halde gereksiz bir cevap atarak. Fakat degerli vaktimi fikrini saygi cercevesinde savunamayan biri icin harcamayacagim son mesajimdir. Iyi gunler dilerdim ama bu kafayla sanmam:)
Doğru yolu yönlendirme olmadan bulabileceğini sanmıyorumSize katiliyorum aileler kızlarda baskı kurduÇa onlara yanlışlar tatlı geliyo halbuki rahat biraksa belki yapmicak sıkılacak veya doğru yolu bulacak
Zaten genellikle bu tarzda konuşuyorum zorla buraya getirtiyorum sinemaya gidiyoruz kız kıza konuşuyoruzYeğenini ara ve de ki “Halacım nasılsın, seni çok merak ettim ve özledim birkaç günlüğüne yanına gelmek isterim hasret gideririz hem sevgilinle tanıştırırsın beni” gibi ılımlı bir şekilde konuşabilirsin. Tamam derse ilk fırsatta gidersin yanına ve oturup güzelce iki arkadaş, iki sırdaş gibi konuşursun onunla. Onu yapma bunu yapma diyerek bir yere varamayacağını unutma. “Görüştüğün biri varmış nasıl gidiyor ilişkiniz, seni üzüyor mu, sana değer veriyor mu, lütfen çok dikkatli ol” tarzında konuşmalısın. Sana güvenebileceğini ve sorunlarını paylaşabileceğini hissettirmelisin.
Tabi bunlarda var haklısınız en fazla sevişir peki ya sonrası bırakıp gidicek sevgilisi istedigini elde ettikten sonra buda tecavüz olmuyor mu bir ömür boyu kızlar yaşıycak suç duygusuyla
Ama bazı arkadaşlarımıza göre banane ben kimim ki başına bişey gelincede aman banane ben ne karışırım diyecegimi zannediyorlardı galibaNiye alakadar etmesin insanın bırak yeğeni yakın bi tanıdığı bile kötü yolda olsa endişelenir.kadında haliyle endişelenmiş.niye hemen böyle yargılıyorsunuz.
Seks tabiki ihtiyaç ama mantık çevresinde sırf ihtiyaç diye önümüze gelenle birlikte olmak çok farklı biz erkekler gibi seks sürekli lazım olmazsa olmaz diye yaşayan canlılar değiliz bayanlar olarakİnsanin kendi hür iradesi ile sevişmesini tecavüze nasıl benzetebilirsiniz. Neden suçluluk duysun. Seks bir ihtiyaçtır bunu herkes karşılamak ister. Aksi hastalıktir zaten. Türk kadınına bunu evlilik kurumu içinde karşıla diyorlar. Bazısı için makul bazısı için değil.
Agzına sağlık çok mantıklı konuşuyorsunmini giymek ve soyunmak artık medeniyet oldu gercekten cok enteresan
ben de çalışan eğitimli bir bayanmım
kapalı değilim , makyajlıyım bakımlıyım ojesiz asla sokaga cıkmam.. şort da giyerim elbise de giyerim bikini de giyerim ancak bu mini olayına cok uyuzum .
bunun giyileceği yer var giyilmeyeceği yer var bence de,
mini etek bence gunluk bır kıyafet olmamalı, avm ye gidiyoruz kızların altında mını etek , inan eşimden ben cekınıyorum kilotlarına kadar goruluyor iğrenc bence.
bir tatil yerinde giyersin minini, clup e gideceksen giyersin , şık bşir davette giyersin ama sokakta mini, okulda mini dolmusta mini resmen medenıyet haline geldi.
Bu kadar açmak medenıyet değildir, ben dısarıda yururken herkesın memesını külodunu görmek zorunda değilim.
Ama sorumluluk almaya pek niyeti yok maalesef sürekli yalnış yönlendirmeler le birşeyler yapıyor aile bağlarını yakında tamamen koparacakLarisko bak bu arkadaşa katılıyotum ve siz ne kadar onun iyiliği için de olsa anlatmaya çalışmanız ters teper yaşı reşit ve temelli bağları kopartır üzerine gitmeyin hatalar yapa yapa doğruyu bulcak kendimiz hiç mi hata yapmadık düşün oda koca kız kendi sorumluluğunu alsın artık
Zaten genellikle bu tarzda konuşuyorum zorla buraya getirtiyorum sinemaya gidiyoruz kız kıza konuşuyoruz
Aynen tamda dediğin gibi oldu hep kıyamadık aman üzülmesin istediği olsun vs diyeHerkes aile baskıyla büyüttüğü için bu kız böyle olmak istemiş demiş. Ben tam tersi olduğunu düşünüyorum. Aile kızı rahat yetiştirmiş, ne istediyse almış, ne istediyse yapmış. Konu sahibi de demiş zaten rahat yetiştirildi diye. Şımartılmış o yüzden büyüklerine bile çemkiriyor. Keşke herşeye tamam diyeceklerine insanlara nasıl davranılır biraz da onu öğretselerdi, ama iş işten geçmiş artık.
Bizim gitmemizi istemiyor ki kaç kere teklif ettikZorla birşey yaptırmak baskıdır canım benim sen de bir nevi baskı uyguluyorsun demek :)
Zorla getirtmek yerine sen git yanına, hem kendi gözünle görürsün yaşadığı ortamı bulunduğu çevreyi. Sevgilisiyle de tanışırsın. Böylece yeğeninin güvenini kazanırsın ve sana karşı daha açık ve rahat olur.
Aşırı uçlarda dolaşıyor şuan ne yazık kiPara konusu dışında siz hatalısınız
Artık nasıl bir baskı ile yetiştirdiyseniz özgür kalınca size göre aşırıya kaçmış
Hayır değil herkes giyebilir ama hanginizin eşi yada sevgilisi benim yanımda dışarı çıkınca mini giy derHer mini etek , şort giyen geniş mi ?
Maalesef abartmıyorum tabikide genç kız hevesini alsın ona lafımız yok giysin istedigini ama yalnış ilişkiler kurmasınAbartmıyormusunuz biraz?
Tabiki ailesi uygun görmüyorsa aynı eve çıkma mevzusunda sorun olabilir belki ama giyim kuşamına bu denli müdahale etmeniz doğru değil.
Genç kız yani bu. Hevesleri vardır geneli öyle giyiniyor zaten yaşları itibariyle.
Para konusu da ailesini ilgilendirir. Onlar yetiştirdi bu kızı,onlar düşünsün ve de sonuçlarına katlansın.
Tanıştım erkek arkadaşıyla konuştum çok ukala ve saygısız yegeniminde kendisi gibi olmasını istiyorBaskıcı çevrede yetiştiği için bütün bunları yapıyor olabilir. Birden özgürlüğe kavuşunca biraz bocalayabilir normaldir. Bırakın istediği gibi giyinsin, merak ediyorsa sigarasını içkisini içsin, müdahale ettikçe daha da inata bindirecek, üniversite hayatı bu, bir daha yaşayamayacak, azıcık eğlensin kız. Her şeyine müdahale ederseniz ters teper. Gidin erkek arkadaşıyla tanışın, sert tepki vermeden varsa gördüğünüz bir olumsuzluk sanki bana mı böyle geldi diye söyleyin, suçlamayın. Gezin, tozun ama daha çok gençsiniz, eve çıkmak, ciddi düşünmek için erken deyin. Genç insanlar bunlar, ne kadar engel koyar tepki verirseniz gider tam tersini yaparlar.
aBuradaki konunun uç olduğunu nereden biliyorsunuz? Şort da giyer mini etek de nesi anormal bunun. Yazlık mekanlarda da eşimle çok gezdik, üstsüz kadınlar da vardı hiç rahatsız olmadım. Gözünü dikip bakan olmazsa sorun olmaz isterse donuyla gezsin. Görmememiz gerekn tonlarca şey var zaten bazı şeylere gözümüzü kapatmak iyidir.
Ben de üniversitede okudum, son sınıfta sevgilimle aynı evde kaldım.Agzına sağlık çok mantıklı konuşuyorsun
Bunu nerden çıkardınız dar görüşlü olsak başka bir şehire yollamazdık okuması içinSizin sülalece dar görüşünüz kızı etkilememiş demek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?