Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

Eğer çevresine güvensek biz olmadan bile onu çekip çeviren koruyan bir erkek arkadaşının olduğunu bilsek içimiz rahat etcek

Eğer çevresine güvensek biz olmadan bile onu çekip çeviren koruyan bir erkek arkadaşının olduğunu bilsek içimiz rahat etcek

işte için rahat ettiği yaşlar geçildi, artık onun seçimlerine saygı duyma yaşı, size çok ters gelse bile.

kardeşimin şöyle bir vakası olmuştu.
bir sevgilisi vardı, muhafazakar.
sonra ondan ayrılıp bizim ailemize pek uymayan başka bir sevgili edindi.
bu eski sevgili beni aradı, işte kardeşiniz içkili ortamlara giriyor, şöyle şöyle ortamlara giriyor falan... Normalde bizim aileye çok ters şeyler anlattı.
Bir daha beni aramamasını, ve kardeşimin bana veya başkasına hesap verme zorunluluğu olmadığını söyledim. O bir yetişkin ve kendi kararlarını alabilir.
Sonra bu yeni sevgili ile kardeşim evlendi, erkek arkadaşını ailem çok sevdi, evet kültür olarak hala bize göre farklı ama onlar mutlu biz de mutluyuz onlar için.

Hala meseleyi erkek arkadaşa bağlıyorsunuz, birşeyler yapmak istiyorsunuz ama daha önce hiç birlikte çıktınız mı? Sizle bir cafede birşeyler içmenin veya bir kuaföre gidip saç yaptırmanın keyfini yaşadı mı? Sadece laf olsun diye oradan buradan konuşup gülüşüp eğlendiniz mi?
Yani bu kız çocukken halasıyla iki çift sohbetin bile keyif verici olduğunu biliyor muydu yoksa büyüdüğü için yanınızda dolaştıracak yaşa geldi deyip şimdilerde birlikte birşeyler yapalım demeye mi başladınız?
Çocukla böyle şeyler küçüklükten itibaren başlar çünkü, yani anne baba ve aile bağlarının temeli küçükken atılır, teyzeyle kız kıza sohbetler, halayla dışarıda dondurma yemenin keyfi, anneyle ilk aşk acısının konuşulması, mezuniyet heyecanı, babayla sinemaya birlikte gitmenin mutluluğu, bunlar sonradan olmuyor.

Benim teyzemde ayni size beenziyordu. Surekli giydigim kiyafetleri makyajimi elestirip annemi dolduruyordu. Universiteye giden biri yasida 18 i gecmistir. Yani resit bir bireyden bahsediyorsunuz. Hayatina ne siz nede anne babasi karisabilir. Kaldiki kizin bisey yaptigi yok . Tum uni. Ogrencileri gibi yasiyor. Sigara icmesini uyusturucu kullaniyormus gibi yazmissiniz.yanlis yol derken bende bisey sandim Sizden ricam annesini babasini kiza karsi doldurmayin.

Yani bence bir insanın sigara içmesi ya da mini etek giymesi sorun değil. Aile kurallarinizin dışında elbette yaşayabilir sonuçta farklı bi insan ama para konusunu, ailesine davranışları konusunu bilemiyorum belki kendi içinde çözemediği problemler vardır bu şekilde yansitiyordur

Bizim gitmemizi istemiyor ki kaç kere teklif ettik

Eskiden senle can ciğer olup şimdi birden bire soğuk davranıyorsa sorun sende arkadaşım kusura bakma. Demek kıza nasıl yanaşacağını, nasıl konuşacağını bilmiyorsun.

Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .

Bu cümle senin cümlen. Demek sen bu durumdan memnun değilsin. Bu cümleden bu anlaşılıyor başka bir anlamı yok.
Tepki alınca da “ben şortuna eteğine birşey demiyorum istediğini giyer” demeye başladın.
Birçok kişi sana (ben dahil) “al karşına güzel güzel konuş, git yanına biraz vakit geçir yakınlık kur vs.” gibi fikirler söyledi, hiçbirine “tamam iyi fikir deneyeceğim aklımda bulunsun” demedin. Bizi istemiyor, tersliyor, ipleri koparmaya çalışıyor gibi cevaplar verip duruyorsun.
Ne dememizi bekliyorsun? Çekin vurun kızı namusunuz temizlensin. Bunu mu?
Konuyu açma amacın ney sen önce onu bi söyle.

hatayi en basinda yapmissiniz, baskici ailede buyumedi demissiniz ama az cok tahmin edebiliyorum nasil bir ortamda buyudugunu.. zaten simdi kimseyi takmamasi da gosteriyor aslinda.. kiz 18 ine basar basmaz sizin istemediginiz ne varsa kombo seklinde yapmis zaten, bu yaptiklari size tepki tamamen.. yegeninizi “kurtarilmasi gereken kayip bir cocuk” gozuyle gorurseniz durum daha da icinden cikilmaz bir hal alir.. o etegi giyecek, cunku kucukken hic giydirmediniz.. o sigarayi icecek cunku arkadaslari arasinda kabul edilmesinin tek yolunun bu olduguna inaniyor, cunku ona kendini ifade etme sansini hic vermediniz.. kisaca bu cocuk sizin yuzunuzden “marjinal” kararlar veriyor veya verecek cunku onun tek amaci kendini ispatlamak.. ya onun aldigi kararlara saygi duyar, desteklersiniz ya da baglariniz iyice kopar.. bu konu da “biz baski yapmiyoruz” diyen baskici ailelere gitsin derim..

Şu an size karşı bakışı arkadaşlıktan çok uzak.Eğer gerçekten yardımcı olmak ve hayatı hakkında endişelenmemek istiyorsanız, ona karşı tavırlarınızı değiştirmelisiniz.Beraber kuaföre gidin , bir kahve çay içmeye gidin, beraber sosyalleşin ki size güvenebilsin.Her zaman bir sıkıntısı olduğunda omzuna kafasını koyabileceği bir halası olduğunu bilsin bu cocuk.Hatalarını ne kadar ona yakın olursanız o kadar etkili ve çabuk engelleyebilirsiniz.

anasının babasının mudahale edemedegı yerde laf sanane olur
Allah ıslah etsin.

Yahu şu sanane, seni ne ilgilendirir, sen karişamazsın , o reşit bilmem üniversiteli bilmem ne yorumlari hayretle okuyorum.

Biz modern bir toplumda yasamiyoruz dışarı pisliğinden tecavüzcüsünden tinerci uyuşturucusundan geçilmiyor hele hele üniversite ortamlarında binlerce yanliş yola sapmiş yada yanliş yola saptırmalarını isteyen onlarca cani varken gençleri bu denli Başi boş bırakmak karişmamak o reşit istediğini yapabilir demek ne kadar doğru.

O genç kızın başına birşey gelse daha mi ıyı daha yolun başindaykn gençleri uyarmak heves ve zevklerinin kurbanı olmadan sınırları çok asmadan yaşayabilmeyi göstermek çok kötü birşey mi yani.

Hala bu ya hala yeğen insanin canıdır evladıdır evlatdan ne farkı var Nasıl düşünür olduk Nasıl bir millet olduk anlatmış değilim

İnsanlar öyle nötrles mişki sokakta yüzü asık onlarca insan apartmanda burnu Havada kendini kaf dağlarında gören kimseyi tenezzül etmeyen komşular bumu yani bu şekil mi modern olmak anlamıyorum anlayamayacağım sanırım...

Kız tipik ünv. öğrencisi..en çok o yaşlarda yakışan şeyleri giyiyor, erkek arkadaşı var, sigara istiyor ki içiyor..

ama taş devrinde olan halası "gerekirse çocuğun ailesini bulup onlarla konuşurum yanlış yolda çünkü" diye kendi kısıtlı dünyasında birşeyler kurup onlara inanıyor ve saçmalıyor..

Devir benim ünv. okuduğum devirle bile aynı değilken, bir kızın erkek arkadaşı olması niye yanlış olsun..kız belli ki ailede ünv. okuyan azınlıkta..yoksa en azından bir kişi olsun " yahu saçmalamayın kız yaşıtları gibi davranıyor, ne yanlış yolu" derdi aklıbaşında biri..

Erkek arkadaşın ailesi ne alaka bu konunun neresinde??!

Azalarak bitsin artık örümcek kafalı beyinler.

para olayi disindaki hersey icin soyluyorum bunu onun hayat gorusude bu ve bu sekilde yasamak istiyor demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…