- 10 Mart 2010
- 1.236
- 1.712
- 333
Liseden sonra ki yıl ilk biramı abimle içmiştim , sigara içtiğimi görmüş sormuştu sen sigara mı içiyorsun diye ? Ağzımın içinde lafı evelerken bana bir sigara uzattı , hadi yak dedi... Gözünün içine baktım ciddiydi... Sonra hadi hazırlan akşam çıkıyoruz dedi. Aldı beni canlı müzik olan bir bara götürdü , bira söylüyorum dedi.. Yok ben içmem dedim... İçeceksin dedi.. Tadına bak , ortama bak , merak etme , içeceksen birlikte içeceğiz , eğleneceksek birlikte eğleneceğiz tamam mı dedi... Canım abim onu çok seviyorum... Hala alkol kullanmıyorum ama yılda bir iki uygun ortam olursa 1-2 kadeh içerim... Tüm arkadaşlarım o dönem barlardan çıkmıyordu , ihtiyaç duymadım. Yani diyeceğim o ki ne kadar yasak o kadar ilgi ve arzu doğurur :)
Sizin endişenize konunun başında hak vermiştim. Belki dedim kendini tam anlatamamıştır. Köklü değişimlerden bahsetmeye çalışıyodur. Kötü arkadaşları vardır gerçekten. Ama bu yorum..Tabi bunlarda var haklısınız en fazla sevişir peki ya sonrası bırakıp gidicek sevgilisi istedigini elde ettikten sonra buda tecavüz olmuyor mu bir ömür boyu kızlar yaşıycak suç duygusuyla
Slm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.
Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.
Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.
Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..
Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Bizde öyle düşünüyoruz her daim gözümüzü açık tutmamız lazım ben erkek arkadaşına hiç güvenmiyorumNe güzel bir halasınız.sizi tebrik ediyorum.sana ne diyenleri anlamıyorum.halası ya akrabası, anne yarısı...beni merak eden düşünen bir halam olmadı hic.yegeniniz cok şanşlı
Galiba siz etek giymesi sigara içmesi falan değil de yaşam tarzının karakterinin değismesine takıldınız.sebebini deerkek arkadaşa bağlamışsiniz.üniversiteye gidince insanda hep bir özgüven geliyor, yeni ve değisik ortamlar değisik yaşamlar görüyorsunuz.biraz denemek, biraz sınırlarınızı öğrenmek istiyorsunuz.lisede cok içine kapanık ağlak biriyken üniversiteyi kendi memleketimde okumama rağmen o yillarda okulumda cok popülerdim.sigaram şuyüm buyüm olmadı ama karakterimin ve kendi düşüncelerimin o yıllarda oluştuğunu düşünüyorum.yegeninizde böyle muhtemelen.onu anlayabildiğinizi, yanında olduğunuzu ve korkularınızi güzellikle dile getirin bence.zamanın kötü oldugunu ve ne yaparsa haberinizin olmasını istediginizi belirtin.Anne babasınin da korkularını dile getirin.sevildigini ve deger verildigini düşününce belki sizinle uzlaşır.
Bu arada arkadaşlara tek yerde katılabilirim.istediğini giymeli.sigara icmek de kötü bir sey degil.(ben içmiyorum)icenlere kendi tercihleri oldugu için saygı duymalıyız.bazen çocuklar yanlış yapa yapa doğruyu buluyor.bırakın kendi tecrübeleri olsun.ama elinizi gözünüzü üstünden çekmeyin.
Bencede özgürlügünde bir sınırı olmalı 25 yaşına falan gelse daha mantıklı düşünse anlarım ama hata yapmaya el verişli yaştaSeni anlıyorum Larisko. Akraba iliskileri elbette önemli. Bazi yorumlara inanamıyorum, ne zaman bu kadar yozlastik?
Benim de yeğenim asiri özgür ailede yetişti. Eniştemin bazi ölçü ve prensipleri varken( mesela en geç 12 de evde olmalısın gibi) ablam hep "sen karışma kızım istediği gibi yaşayacak" dedi. Ki enistem de özgür düşünceli bir insan. Sokaklar tehlike dolu diye korkuyordu sadece. Ablam ne hata yaparsan yap, sen bizim evladimizsin kabulumuzsun diyordu.
Şimdi Ne mi oldu? Yegenim (30 yaşını aştı kız yeğen) işi o kadar azıttı ki, bilnem ne bilmem ne partileri. Anne babayı kendi evlerinden kovuyor, siz varken özgürlüğüm kısıtlanıyor diyor. Neymiş fazla uç eğlenceleri dışarı mekanlarda yapamıyorlar, sırayla gurup üyelerinin evlerinde yapıyorlarmış. Şimdi o çok özgürlükçü, çok hoş görülü ablam dizlerini dövüyor.
Ben hiç sesimi çıkartmıyorum, çünkü bir kez ablama her şeyin ölçüsü olması gerektiğini, eniştemin bazı kurallarının yerinde olduğunu söylemiştim, hoşlanmamıştı. Simdi de yuzune vurmak istemiyorum ama ortada acı bir tablo var.
Diyeceğim şu ki; baski'nin da, ozgurlugun de sınırları olmalı.
Yeğeninizle ilgili endiselenmeniz de, ilgilenmeniz de hiç bir sakınca yok. Onlar iyi olursa sevinir, kötü olursa üzülür insan.
Her zaman iyligimiz için endişelenen insanların etrafımızda olması bizim için en büyük şans benceNe güzel bir halasınız.sizi tebrik ediyorum.sana ne diyenleri anlamıyorum.halası ya akrabası, anne yarısı...beni merak eden düşünen bir halam olmadı hic.yegeniniz cok şanşlı
Galiba siz etek giymesi sigara içmesi falan değil de yaşam tarzının karakterinin değismesine takıldınız.sebebini deerkek arkadaşa bağlamışsiniz.üniversiteye gidince insanda hep bir özgüven geliyor, yeni ve değisik ortamlar değisik yaşamlar görüyorsunuz.biraz denemek, biraz sınırlarınızı öğrenmek istiyorsunuz.lisede cok içine kapanık ağlak biriyken üniversiteyi kendi memleketimde okumama rağmen o yillarda okulumda cok popülerdim.sigaram şuyüm buyüm olmadı ama karakterimin ve kendi düşüncelerimin o yıllarda oluştuğunu düşünüyorum.yegeninizde böyle muhtemelen.onu anlayabildiğinizi, yanında olduğunuzu ve korkularınızi güzellikle dile getirin bence.zamanın kötü oldugunu ve ne yaparsa haberinizin olmasını istediginizi belirtin.Anne babasınin da korkularını dile getirin.sevildigini ve deger verildigini düşününce belki sizinle uzlaşır.
Bu arada arkadaşlara tek yerde katılabilirim.istediğini giymeli.sigara icmek de kötü bir sey degil.(ben içmiyorum)icenlere kendi tercihleri oldugu için saygı duymalıyız.bazen çocuklar yanlış yapa yapa doğruyu buluyor.bırakın kendi tecrübeleri olsun.ama elinizi gözünüzü üstünden çekmeyin.
Çok geçmiş olsun maalesef bipolar bozukluk majör depresyon çağımızın belası bende depresyondan müzdaribim sizi çok iyi anlıyorumHer ne kadar şortmuş mini etekmiş ya da sigaraymış vs gibi konularda size hak vermesem de ailesine karşı agrasif davranışlarından ötürü bir pdikoloğa hatta ve hatta psikayattiste götürmenizi önerebilirim.keşke ailem beni zamanında götürseydi..taa o dönemlerden kalma bipolar bozukluk çıktı bende..
18 yaşına 2 ay önce girdiyeğeniniz kaç yaşında, yazıldı mı görmedim?
18 yaşına 2 ay önce girdi
Bazı yorumları da okudum, mesele şu aslında, genel olarak bir çocuk yetiştirirken istikrarlı bir eğitim vermek gerekiyor, yanı kurallar çizgiler çocuk doğduğu andan itibaren koyulur ve anne baba bu kurallar üzerine çocuk yetiştirir, birinin evet dediğinde diğeri hayır demez ya da çocuk her istediğini elde ettiği bir ortamda veya tam tersi herşeyinin kısıtlandığı bir şekilde yetiştirilmez, varlığı da yokluğu da bilecek, her yaşında o yaşa uygun sorumlulukları üstlenmesi sağlanacak, maksadım sizi ve ailenizi eleştirmek değil ama bu kız büyürken birşeyler abartılmış bu belli, yoksa ailesine olan saygısında değişiklik olmazdı.Yazdıklarınızda haklısınız ama gerçekten ailesi çok değer veriyor ona gözü gibi bakıyor sadece eskisi kadar ailesine saygılı değil ailesi ne yapsada hep bir sorun buluyor onlarda haliyle üzülüyor.
Bir diğer konuya gelirsek 8 yaşındaki yegenime bile bu konuda ögüt veriyorum pedagogların anlattığı gibi onun kız olduğunu vücudunun sadece ona ait olduğunu birinin ona art niyetle dokunmasının yalnış olduğunu okulda bir yerde en ufak bir taciz yaşadığı zaman bunu saklamamasını ögütlüyorum.
Ve üniversitedeki yegenimlede konuşuyorum bu konuyu soru sorduğu zaman merak ettiklerini tabiki cevaplıyorum..
Benim sorunum mini giymesi değil sevgilisinin yönlendirmesi bana sanki onu kullanıyor dalga geçiyor gibi geliyor..
Evet haklısınız ailesi gerekirse gidip kaldığı yerden ev tutup beraber yaşamayı teklif ediyor ama pek yanaşmıyor .Bazı yorumları da okudum, mesele şu aslında, genel olarak bir çocuk yetiştirirken istikrarlı bir eğitim vermek gerekiyor, yanı kurallar çizgiler çocuk doğduğu andan itibaren koyulur ve anne baba bu kurallar üzerine çocuk yetiştirir, birinin evet dediğinde diğeri hayır demez ya da çocuk her istediğini elde ettiği bir ortamda veya tam tersi herşeyinin kısıtlandığı bir şekilde yetiştirilmez, varlığı da yokluğu da bilecek, her yaşında o yaşa uygun sorumlulukları üstlenmesi sağlanacak, maksadım sizi ve ailenizi eleştirmek değil ama bu kız büyürken birşeyler abartılmış bu belli, yoksa ailesine olan saygısında değişiklik olmazdı.
Erkek arkadaşına gelince yönlendirip dalga geçiyorsa yeğeniniz bunu kendi tecrübe ederek öğrenecek, sizin bu süreçte yapabileceğiniz birşey yok, bu kıza taaa en başından arkadaşlık ilişkileriyle ilgili bir takım temel eğitimler verildiyse sizin endişe ettiğiniz hiçbirşey yaşanmaz.
Lakin yineleyeyim sizin ilk anlatımınızdaki bilgiler ışığında bir çocuk ailesinden uzak bir şehirde okuyor ve tatillerde bile anne babasını görmek için can atmıyorsa birşeyler eksik yapılmış, değer verme belki parasal bir karşılık gibi sunuldu çocuğa, bir çocuğa her istediğini almak değer vermek değildir mesela, sevgi, güven, aile olma değerleriyle ilgili bir sıkıntı olduğu aşikar. Siz erkek arkadaş vb şeyler yerine, bu çocuk neden ailesinden bu kadar koptu kısmına yoğunlaşmalısınız, sorunun temeli de, kızı yeniden kazanmanın da anahtarı orada gizli çünkü.
Farkındaysanız konu 24 sayfa olmuş ve elimden geldiği kadar herkese cevap veriyorumArkadaşlar dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama son mesajlarda konu sahibi sadece onunla aynı fikirde olanlara cevap vermiş başka kimseyi takmamış bir üyenin dediği gibi gerçekten kızın size saygısı yok çünkü siz ona saygı duymamışsınız ki oda size duysun şu platformda bile farklı yoruma cevap vermeye tahammülünüz yok sizin doğrunuz size yetiyor farklı görüş kabul etme kabul etmese bile sorgulama yok sadece bildiğiniz doğru var bu kız bunlardan kaçıyor ben olsam bende eve gelmem tek bir doğru var onu yapacaksın sorgulamak farklı şeyler yok gerçekten başka bir üyenin dediği gibi zindan
Sorun elbise giymesi değil keşke tek sorun bu olsa ama degilNe giyerse giyer size ne? Dışardakilerde o zaman kıllı bacaklarını,cenevlerini kapatsınlar, madem böyle düşünüyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?