- 9 Mayıs 2016
- 2
- 1
- 6
- 29
Slm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.
Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.
Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.
Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..
Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Aynisi bizde de vardi aynisiiVallah kız neler çektirdi bana neler. Sigara içtiğimi direk babama ispiyonladı, ne baskılar kurdu üzerime resmen kan kusturdu bana. Kendi kızı 15 yaşında!!!! yanında pöfür pöfür içmeye başladı gıkını çıkartmadı. Allahtan annem babam herzaman arkamda durdular ve ona ağzının payını hep verdiler
Hanimefendi insanlar yapici yorum yapiyorlar. Sizi ilgilendirmez demek ne zamandan beri taslamak? Bu fikire girmiyor mu? Gercekten sizinle tartisarak konuyu kirletmek istemiyorum. Iyi gunler dilerim.insanların fikirlerine demiyorum ben fikir vermeyenlere taşlayanlara diyorum. halayada düşer hayır yani konu sahibi sanki yeğenini ele geçirmeye çalışıyor. sadece yeğeni ile ilgili kaygıları var ve kaygılarını paylaşıyor. insanlara karşı biraz daha yapıcı olmayı deneyin. fikriniz ne olursa olsun karşıdakini incitmeden paylaşın fikirlerinizi.
Yazdıklarınızda haklısınız ama gerçekten ailesi çok değer veriyor ona gözü gibi bakıyor sadece eskisi kadar ailesine saygılı değil ailesi ne yapsada hep bir sorun buluyor onlarda haliyle üzülüyor.Larisko çocuklarla ilişkinin temeli baştan atılır yani daha ilk doğdukları gün.
Sizin aile yapınız nasıldır bilemem veya yeğeniniz nasıl yetiştirildi onu da bilemem ama abiniz ve yengeniz bariz hatalar yapmış görünüyor.
Yeğeniniz başka bir şehirde okumayı abiniz ve yengenizden, aile ortamından kaçış olarak görmüş, bunu açık ve net olarak söyleyebilirim zira ailesinden farklı şehirde okuyan bir sürü üniversite öğrencisi genç var ama hepsi köklü değişime uğramıyor, evet tek yaşamanın veya aileden uzak yaşamanın bazı rahatlıkları oluyor ama bir kız uzun etek yarım kol bluz giyerken aniden şort giyen bir kıza dönüşmüyor, sigaraya eğilimi yoksa sigara içmeye başlamıyor gibi, böyle değişimler olmuyor olmaz.
Anne ve babalar hepsi için demiyorum ama bir kısmı hatayı en başta yapıyor, özellikle kız çocuklarında bu hatalar daha fazla.
Mesela kız çocuğu 8-9 yaşına kadar askılı elbise giyerken 9-10 yaşından sonra aniden çocuğa uzun etek kısa kollu tişört giydirmeye başlayıp sebep olarak da kızlar böyle giyinmeli ayıp, oran buran görünmemeli deniyor, tamamıyla yanlış, çocukların baştan belli bir kıyafet standardı olur, kıyafet değişiklikleri de ayıp, kız kısmı gibi başlayan cümlelerle anlatılmaz ki siz bile diyorsunuz ki mini etek giyiyor erkek arkadaşı kıskanmıyor, bakın kızın adabını giyimini bir erkeğe sorumluluk olarak veriyorsunuz, uzun etek bisiklet yaka tişörtten başka birşeye izin vermeyen bir erkek arkadaşı olsaydı aferin çocuğa diyecektiniz, oysa ki erkek arkadaşın arkadaştan başka bir vasfı yoktur, anne babasının sorumluluğunda olan bir kıza erkek arkadaşı hiçbir konuda karışamaz hakkı yok.
Bazı şeyler baskıyla değil, mantıklı ve geçerli sebepleri anlatılarak izah edilir, yeğeniniz anne ya da babasından baskı görmüş ki artık eve bile gelmek istemiyor, onları sadece para vermesi gereken kişiler olarak görüyor.
Bu çocuğa küçüklüğünden veya genç kızlığa adım attığından beri ültimatom veren ebeveyn olmak yerine, herşeyi konuşan, paylaşan, onun da bir birey olduğunu hissettiren yaklaşımlar olsaydı, bugün siz yeğenim yanlış yolda İçerikli bir konu açmak durumunda kalmazdınız.
Şu anda elbette sizle konuşmak istemez, konuşmayı reddeder çünkü bence tavrınız yanlış, onu anlamak ve dinlemek yerine, suçlayan, yargılayan bir dil kullanıyorsanız sizlerden daha da uzaklaşacaktır.
Bugüne kadar eğriyi doğruyu net ve mantıklı bir şekilde anlatmadılarsa, sırf şort giyiyor, sigara içiyor veya sevgilisiyle aynı evde yaşamak istiyor diye konuşmaya kalkınca, konuşma içeriğini bildiğinden bu saate kadar beni hiç dinlememiş bir aile bundan sonra benle konuşsa ne olacak diye düşünüyordur.
Mesela siz bu kızla hiç cinsellik konuştunuz mu? Tabu mu? Sizin veya annesinin konuşması gerekiyordu halbuki, ay kızım git beraber ol, korunma yöntemleri şu demekten bahsetmiyorum, ben böyle yazınca geniş anne diyorlar, öyle değil, cinselliği bilmeli ve erkek arkadaşıyla bunu yaşamaya kalkarlarsa sonunda evlilik olup olmayacağının garantisi olmadığını, hayal kırıklıkları da yaşayabileceklerini, arkasında duramayacakları hiçbir işe adım atmamaları gerektiğini öğretebilmek adına konuşmak gerekir, zira zaman öyle bir zaman, sonra kızlarımız siteye üye oluyor tayt üstünden sevgilimle birşeyler yaşadım acaba hamile miyim diyor, bu korkuyu yaşayan çoğu kız da baskı altında büyümüş kızlar, ailesinden ödü patlıyor ama yasak, tabu denip mantıklı açıklamalar yapılmayan cinsellik çocuklara cazip hale geliyor, oysa açıklasa belki o kız erkek arkadaşıyla cinsellik bile yaşamayacak, bir çocuğun herşeyin en doğrusunu sorup öğreneceği yegane doğru kaynak ailesidir, aile avvv o ayıp, ovvvv bu tabu, vışşş bu yasak derse o çocuk farklı şehirde okuma fırsatını bulduğu an gider sonra bir bakarsınız bambaşka biri olmuş, hiçbirşeyini de ailesiyle paylaşmıyor, paylaşırsa kızılıp yargılanacağını bildiğinden yaptığı herhangi bir hatayı başka bir hatayla düzeltmeye çalışıyor, ailesinden değil arkadaş çevresinden akıl almaya medet ummaya başlıyor.
Yapacağınız şey, bu saatten sonra ne kadar verimli olur bilmiyorum ama kızın güvenini sağlamak ama tabii gerçekten güvenini sağlamalı ve bu güveni yıkacak birşey yapmamalısınız, yeğeninizi kazanmak istiyorsanız oturup sizle herşeyini paylaşacak kadar yakın hissetmesini sağlamalısınız, yargılamadan, ayıplanmadan, kızmadan.
Düşüncelerini, beklentilerini, isteklerini öğrenmeli, alacağı kararları sorgulaması gerektiğini öğretmelisiniz, böyle bir adım atacaksın ama sonucu şöyle de olabilir, olumsuz bir durum olduğunda göğüsleyebileceğine emin misin? gibi tamamıyla arkadaşça, sadece hayatta beyaz ve siyah olmadığını anlatan, yol gösteren ama yönlendirici bir dil kullanmayan tavırda olmalısınız.
Dediğim gibi üniversite çağına gelmiş bir kızla sıfırdan diyalog kurmaya çalışmak ne kadar başarılı olur orası da muamma.
Tabi bunlarda var haklısınız en fazla sevişir peki ya sonrası bırakıp gidicek sevgilisi istedigini elde ettikten sonra buda tecavüz olmuyor mu bir ömür boyu kızlar yaşıycak suç duygusuylaBu profildeki öğrenciye arkadaşlarından pek zarar gelmez gibi geldi. Yerler içerler gezerler en fazla sevisirler. Esas tehlike dışarıda. Mesela Eskişehir de iş görüşmesine giden kızı kamyon şoförü kaçırıp tecavüz etmişti. Ya da ankara da otobüs şoförü ingilizce öğretmenı kadına tecavüz etmişti gibi.
Bencede ne olursan olsun kontrolü elden bırakmamak lazımAnnesi ile ayrı eve çıksın annesi gidip eşlik edecek mümkünse. Endişelerinizi anlıyorum ama bu davranışları tespit ettiğiniz Çocuğunuzu takip etmek zorundasınız.
AHAHHAHAHAHA KUDURUN
size ne bütün bunlardan ya. yeğeninizin hayatına karışacak kadar işsiz güçsüz müsünüz? başka ailenin işine burnunuzu sokmak ne haddinize, hele ki yetişkin bir kız söz konusu iken?
bir de lise çağında olsa okuldan alıp okula bırakacakmışsınız hala baskıcı yetiştirmedik çocuğu diyosunuz. kız kaçsın kurtarsın kendini sizin gibi aileden zaten, sevgilisiyle eve çıksın mis gibi.
sigaraya "alıştırdı" ne demek ya üniversiteye giden bir kızdan bahsediyoruz. şort kısmına değinmiyorum bile okurken baygınlıklar geçirdim. sizin gibi hala düşman başına.
Umarım bir gün yeğeniniz ve arkadaşlarıyla bir yerde rastlaşırım eğlenceli insanlara benziyolar.
siz evde oturun ve kudurun ama, tamam mı?
Özgecanı öldürende sevgilisimiydi acabaO öldürülen genç kızları genelde kadının ne giyeceğine bile karışan Manyak sevgilileri, kocaları, babaları, ağabeyleri öldürüyor. Saçma sapan kıskanmadıkları için geniş olmakla suçlanan normal erkekler değil.
Hayır biz gayet iyi konuşuyorduk bu erkek arkadaşı olmadan önce gayet hepimizi seven konuşan değer veren biriydiEndişeleniyorsunuz ama suçlayıcı dil kullanıyorsunuz. Nerden eminim yazdıklarınızdan. Sürekli yeğeninizi, sevgilisini, arkadaşlarını suçlayıp burda bile eleştiriyorsunuz nasıl olacak anlamadım.
Hiç şu açıdan düşündünüz mü, yaşlarımız yakın ama neden beni arkadaş olarak görmüyor özelini açmıyor? Bence düşünmediniz.
İnşallah çok kötü pişman olacağı bir tecrübe yaşamazSanane diyenleri anlamıyorum halası yahu nasıl sanane??? Konuya gelince de alıp karşınıza konuşarak anlayabileceğini sanmıyorum. Kötü tecrübeler edinip sizi öyle anlar her zaman destekçisi olun.
Kuzum acaba ornek alacagi bir kiz modeli bulsan da onunla arkadas olmasini saglasan? uzum uzume baka baka..bilirsin ve tabiki konus sakince yumusak yaklas sertlik ters teperAksine hiç baskın yetiştirilmedi
Aksine çok baskı gören bir çocuk degildiFazla baskı görenler böyle oluyo sonra
Yani ailelerine zıt davranışlar sergiliyorlar
O yüzden bi çocuğun gözünü aile denetimi altındayken doyuracaksın bence kararında
aynen bende tartışmak istemiyorum anlama güçlüğü olduğunu seziyorum çünküHanimefendi insanlar yapici yorum yapiyorlar. Sizi ilgilendirmez demek ne zamandan beri taslamak? Bu fikire girmiyor mu? Gercekten sizinle tartisarak konuyu kirletmek istemiyorum. Iyi gunler dilerim.
Kimi alakadar eder özgürlük adı altında yaşayan mantıksız sevgiliyimiBu konu sizi alakadar etmez "hala"
Hayıt baskıcı değilim aksine onu kırmadan bu konuyu çözmenin yolunu arıyorum sevgilisine güvenmiyorum arkadaşlarına güvenmiyorumSigara içen herkes kötü yolda değil bakin ben kapalı bir insanım ve arkadaşlarımın çoğu da sortta mini de giyen insanlar ve gayatte düzgünler bence siz onunla daha arkadaş canlısı konuşmak yerine ona kısıtlama ve baskıcı konuşuyorsunuz onu anlayarak baskı yapmayarak konuşun para meselesinde de bence anne aradığında ona kızıyor olabilir ve tartışma başka şeyden çıkıyor olabilir para için kızmaz bir insan bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?