Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

AHAHHAHAHAHA KUDURUN
size ne bütün bunlardan ya. yeğeninizin hayatına karışacak kadar işsiz güçsüz müsünüz? başka ailenin işine burnunuzu sokmak ne haddinize, hele ki yetişkin bir kız söz konusu iken?

bir de lise çağında olsa okuldan alıp okula bırakacakmışsınız hala baskıcı yetiştirmedik çocuğu diyosunuz. kız kaçsın kurtarsın kendini sizin gibi aileden zaten, sevgilisiyle eve çıksın mis gibi.

sigaraya "alıştırdı" ne demek ya üniversiteye giden bir kızdan bahsediyoruz. şort kısmına değinmiyorum bile okurken baygınlıklar geçirdim. sizin gibi hala düşman başına.

Umarım bir gün yeğeniniz ve arkadaşlarıyla bir yerde rastlaşırım eğlenceli insanlara benziyolar.
siz evde oturun ve kudurun ama, tamam mı?

Aynisi bizde de vardi aynisii

Sanane diyenleri anlamıyorum halası yahu nasıl sanane??? Konuya gelince de alıp karşınıza konuşarak anlayabileceğini sanmıyorum. Kötü tecrübeler edinip sizi öyle anlar her zaman destekçisi olun.

Hanimefendi insanlar yapici yorum yapiyorlar. Sizi ilgilendirmez demek ne zamandan beri taslamak? Bu fikire girmiyor mu? Gercekten sizinle tartisarak konuyu kirletmek istemiyorum. Iyi gunler dilerim.

Yazdıklarınızda haklısınız ama gerçekten ailesi çok değer veriyor ona gözü gibi bakıyor sadece eskisi kadar ailesine saygılı değil ailesi ne yapsada hep bir sorun buluyor onlarda haliyle üzülüyor.

Bir diğer konuya gelirsek 8 yaşındaki yegenime bile bu konuda ögüt veriyorum pedagogların anlattığı gibi onun kız olduğunu vücudunun sadece ona ait olduğunu birinin ona art niyetle dokunmasının yalnış olduğunu okulda bir yerde en ufak bir taciz yaşadığı zaman bunu saklamamasını ögütlüyorum.

Ve üniversitedeki yegenimlede konuşuyorum bu konuyu soru sorduğu zaman merak ettiklerini tabiki cevaplıyorum..

Benim sorunum mini giymesi değil sevgilisinin yönlendirmesi bana sanki onu kullanıyor dalga geçiyor gibi geliyor..

Herkesin kendi inanisina göre degisir mini etek yada şort yiymesi
Bazi kisiler normal der bazilari anormal

Konu zaten etek şort meselesi degil.herkes burdan ele aliyor nedense ?

Yetişkin yada degil birinin sigara icmesi normal mi sizce ? Sagligina zararli degil mi ? Bir hala bunu düşünmesin mi ?

Bugün sigara yarin alkol ve uyuşturucu olacak belki de
Bu yaşlarda arkadaş çok önemlidir
Normal karşilayan arkadaşlar çocuklarinin sigara içmelerini istermiydi ?
Bebekken onlara herseyin dogalini yedirmeye çalisiyoruz
Cocuklar yaslarinda cola bile içmelerini istemiyoruz
Neden sigara içsinler ?
Yetişkinmiş karisamazmişiz olur mu öyle şey ?
Tabi ki karışcaz halasi da teyzesi de karisacak uyaracak dikkat edecek !!

Konu sahibesi sizin sorununuza çozüm olur mu bilmem ama

Şehir dışinda okuyorsa aileden biri gidip ayri eve çiksin onunla yaninda kalsinlar

Erkek arkadasiyla görüşün uyarın onu

Belki yegeninizin sevgi açığı vardır sevgiyle yaklaşın ona
Hediyeler alın
Arayın sorun mutlu etmeye çalışın

Sevgiyi yanlış arkadaşlarda almasın

Şöyle bir örnek vereyim.

Halam: Buluşamazsın, edemezsin, oraya buraya gidemezsin, evlenmeden görüşemezsin, yoldançıkarsın, sigara içemezsin, vs.....

Teyzem: annen baban var ben karışamam senin kararın. Buluşmak istiyorsan buluş ama dikkatli ol, sen burada bana emanetsin (tatilde teyzemde kalmıştım), sigarayla saygı olmaz saklı gizli içeceğine yanımda iç, sana karışacak değilim, vs.....

Aradaki farkı anlatabilmişimdir umarım!

Tabi bunlarda var haklısınız en fazla sevişir peki ya sonrası bırakıp gidicek sevgilisi istedigini elde ettikten sonra buda tecavüz olmuyor mu bir ömür boyu kızlar yaşıycak suç duygusuyla

Annesi ile ayrı eve çıksın annesi gidip eşlik edecek mümkünse. Endişelerinizi anlıyorum ama bu davranışları tespit ettiğiniz Çocuğunuzu takip etmek zorundasınız.
Bencede ne olursan olsun kontrolü elden bırakmamak lazım

Birat abarttın gibi sanki...

Özgecanı öldürende sevgilisimiydi acaba

Hayır biz gayet iyi konuşuyorduk bu erkek arkadaşı olmadan önce gayet hepimizi seven konuşan değer veren biriydi

Sanane diyenleri anlamıyorum halası yahu nasıl sanane??? Konuya gelince de alıp karşınıza konuşarak anlayabileceğini sanmıyorum. Kötü tecrübeler edinip sizi öyle anlar her zaman destekçisi olun.
İnşallah çok kötü pişman olacağı bir tecrübe yaşamaz

Fazla baskı görenler böyle oluyo sonra
Yani ailelerine zıt davranışlar sergiliyorlar

O yüzden bi çocuğun gözünü aile denetimi altındayken doyuracaksın bence kararında
Aksine çok baskı gören bir çocuk degildi

Hanimefendi insanlar yapici yorum yapiyorlar. Sizi ilgilendirmez demek ne zamandan beri taslamak? Bu fikire girmiyor mu? Gercekten sizinle tartisarak konuyu kirletmek istemiyorum. Iyi gunler dilerim.
aynen bende tartışmak istemiyorum anlama güçlüğü olduğunu seziyorum çünkü

Yeğenini ara ve de ki “Halacım nasılsın, seni çok merak ettim ve özledim birkaç günlüğüne yanına gelmek isterim hasret gideririz hem sevgilinle tanıştırırsın beni” gibi ılımlı bir şekilde konuşabilirsin. Tamam derse ilk fırsatta gidersin yanına ve oturup güzelce iki arkadaş, iki sırdaş gibi konuşursun onunla. Onu yapma bunu yapma diyerek bir yere varamayacağını unutma. “Görüştüğün biri varmış nasıl gidiyor ilişkiniz, seni üzüyor mu, sana değer veriyor mu, lütfen çok dikkatli ol” tarzında konuşmalısın. Sana güvenebileceğini ve sorunlarını paylaşabileceğini hissettirmelisin.

Hayıt baskıcı değilim aksine onu kırmadan bu konuyu çözmenin yolunu arıyorum sevgilisine güvenmiyorum arkadaşlarına güvenmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…