- 25 Ekim 2012
- 1.432
- 637
- 178
- Konu Sahibi MissHavisham
-
Öncelikle başarından dolayı tebrik ederim. Her ne kadar heyecan vericide olsa gerçekten zor bir durum. Tek teselliniz hayalinizi
gerçekleştirme fırsatı bulmanız ve bir gün geri dönecek olmanız.
Ama belki de orda ki yaşamınıza alışıp geri dönmekte istemeyebilirsiniz. Hayat tesadüflerle dolu ve yarının ne getireceği hiç belli olmaz.
Ailenizle ve arkadaşlarınızla bir şekilde görüşeceksiniz fakat sevdiğinizden ayrılmak ve bir daha görüşmeyeceğinizi bilmek gerçekten çok
zor. Sevdiğiniz adamın sorumsuz olmasından dolayı ayrılmanız gerektiğini düşünüyorsunuz ama belki bu ayrılık onun değişmesine de
sebep olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
cnm öncelikle tbrk ediorum seni başarılarından dolayı ve amin diyorum dileklerin için... ben liseden sonrasını okuyamadım ailevi ve maddi sebeplerden dolayı, umarım benim çocuklarım bana bu gururu yaşatırlar...
bu zamana kadar ailenden bu kadar uzun bi süre ayrı kalmadığın için bunları hissetmen çok normal.. ama çok daha güçlü döneceksin.. her anlamda.. ne kadar süre kalacaksın? eğer erkek arkadaşınla birbirinizi gerçekten seviosanız bağları koparmazsınız.. ayrıca iiki internet die bişey var.. orda da ailenle hergün konuşursun, görürsün.. gittiğin zaman alışırsın merak etme.. senin yerinde olmak için can atan kimbilir kaç genç vardır :) senin oraya gitmen hem senin açından mükemmel bi kariyerin başlangıcı olacak hem de ailen için gurur kaynağı...
Hayırlı uğurlu olsun.
Sana tek tavsiyem,kendine bir söz ver ve ilk yalnız hissettiğin anda sakın eski sevgilini arama.
Mesela en az 1 ay ne olursa olsun aramayacağım gibi bir kural koy.
Oraya gidince çok kısa bir panik dönemi geçirebilirsin.
Ne yapacağım,nasıl alışacağım,nasıl arkadaş edineceğim vs...
Ama bunlar geçici ve bir kez alışınca bambaşka bir dünyaya adım atmış olacaksın.
Vizyonun genişleyecek,çok farklı kültürlerden değişik insanlar tanıyacaksın.
O zaman kendi hayatına bile dışarıdan başka gözle bakıp farklı değerlendireceksin.
Buna eski ilişkinin değerlendirmesi de dahil olacak.
Giderken fazla dramatize etmemeni ve tutamayacağın sözler vermemeni de öneririm.
Seni asla unutmayacağım gibi sözler...
Güçlü bir kız gibi git,güçlü bir kız olarak dön:)
inşallah çook çoook mutlu olursun, güzel zamanlar geçirirsin. herşey senin için güzel olur umarım.
çok şanslısın, yerinde olabilmek için neler vermezdim.. Allah bahtını açık etsin, yolun açık olsun.
senin için yeni ve hayırlı bir hayatın başlangıcı olur dilerim..
sadece 18 yaşımdaydım ve değil sadece ailemden, ülkemden de ayrılmak zorunda kaldım. yabancı bir ülkede üniversite okudum, ilk başları şaşırtıcıyı, sanki okul yaz kampındaymışım ve 15 gün sonra eve geri dönecekmişim gibi hissediyordum, ancak öyle olmadı :) sonra yavaş yavaş ben artık buradayım demeye ve etrafındakileri incelemeye fark etmeye ve sevmeye başlarsın. arkadaşlıklar kurarsın, biraz onlardan olursun biraz türk kalırsın ama uyum sağlarsın.
her gün yatağımdan çıkmadan ve her gece başımı yastığa koymadan "Allahım beni kötü insanlarla karşılaştırma" diye dua ederdim. ben şanslıydım, sen de olursun inşallah. Allah yardımcın olsun!
hem zaten bizde burada olacağız. zaman zaman bize de yaz emi :))))
Cok tebrik ederim canim, ne kadar guzel onunde boyle bir imkaninin olmasi. Benim sana verebilecegim tavsiye; bazen derslerin sana cok agir gelecek belki, zorlanacaksin belki ama sakin pes etme. Ben boyle zamanlarda en samimi oldugum insanla dertlesirdim, belki insan biraz cesarete ihtiyac duyuyo belli donemlerde. Eger okuyacagin konu hakkinda da bilgin varsa o kadar zorlanmazsin. Londra'dan cok uygun fiyata ucak bileti bulabiliyosun, artik eskisi gibi degil. Derslerin yogun olmadiginda birkac gunlugune bile gidip ailenle ozlem giderirsin. Bol sans..
arkadaşım öncelikle tebrik ederim seni. şuan yaşadığın duygular çok normal. hele ailene ve sevdiklerine çok düşkünsen bağlıysan bu durumunu dahada zorlaştırıyor işte. ama unutma zorda olsa canında yansa insan oğlu herşeye alışır. belki hiç bişey eskisi gibi olmayacak ama buna da alışacaksın. hayatını kuruyorsun tadını zamanla alıcaksın sabır dile Allahtan inan rabbim yardım ediyor
Duygulandım...ne bileyim öyle işte..
Arkadaş listemde olduğun için gurur duydum
Ben böyle olduysam ailende ki gururu düşün..
Allah yolunu ve bahtını açık etsin.
Bende çok duygulaandım...
Başarılarınızın devamı gelir umarım çok takdir ettim doğrusuen yakın zamanda burası çok güzel kızlar alısması zor oldu ama çok mutluyum diceğine eminiz Tebrik Ederimm
Çok teşekkür ederim. Umarım ben gittikten sonra da hem sen hem ben güzel konular açar, mutluluklarımızı paylaşırız
Size de çok teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibi olur. Belki de ben buraları çok beğendim dönmüyorum diye konu açarım belli mi olur
O hüznü ben de bilirim kuzum. Yıllarca bunun için mi çalıştım dersin, oturup elindekileri isteyip istemediğini bile düşünürsün.
Ben de eğitim amaçlı yurtdışındayım , 26 yaşındayım. Seni çok güzel günlerin beklediğini düşünüyorum , sakın sevgili konusunda arkana bakma derim. hansı var, İngilizi var, Fransızı var.....kafana göre takıl yani
Bolca sosyalleş, arkadaşlar edin, gül eğlen, gittiğine değsin. Bolca çalışacağına zaten şüphem yok.
Ailenle de skype yaparsın , zaten insan doğduğu değil doyduğu yerde olur kuzum benim. Londra da, Erzurum da ya da Kıbrıs ta olmanın inan bana hiçbir farkı yok, hepsi hem gidebileceğin kadar yakın, hem de bir noktada uzak. Hayatın boyunca ailenle kalamazdın zaten.
Öte yandan ara sıra bende memleket hasreti çıkıverir. Bazen kendi kendime yüksek yüksek tepeleri söyler sessizce ağlarım, bazen burdaki Türk göçmenlerin yüzünde evden izler ararım. Gurbetlik hissine bir çözümüm yok ne yazık ki. Nazım Hikmeti ne zaman duysam , biri ne zaman memleket dese içim cız ediyor. Geçende iş toplantısına gittim, bir arada duran kendi dillerini konuşan insanları görünce resmen kıskandım.
Böyle işte, hayattaki her şey gibi bu işin de hem artısı hem eksisi var. Umarım her şey gönlünce olur, alnının akıyla başladığın işi bitirirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?