- 25 Kasım 2020
- 3.054
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.282
- 83
- Konu Sahibi Polyannaaaaa
-
Siz de haklısınız adam da haklı. Memurluk varken özel sektörün pisliği içerisinde bende boğulmak istemem ki şu anda zor şartlar altında çalışıyorsa olsam devlet memurluğu daha iyi ki ben özel sektörde it gibi çalışmış bir insanım. Çocuk doğduktan sonra benim de korkularım atttı daha korumacı bir ruh haline büründüm. En basiti köpekleri aşırı severdim bir gün dolmuş beklerken sokak köpekleri bana saldırdı o gün bugündür köpek görünce yolumu değiştiriyorum hata geçtiğimiz günlerde tam böyle yolun ortasında denk geldik geçecek yerim yok ve ben arkama bakmadan gerisin geri döndüm. O yüzden yalnız kalamıyor olmanızı da anlıyorum. Ancak bunun korkularınızın çözümü kocanızın iş hayatını değiştirmesi ile çözülecek bir konu değil. Terapi alınca hafiflediğini yazmışsın biraz daha devam etmek ya da en azında akşamları sizi daha rahat uykuya geçirecek ilaçlı bir tedavi ya da buna benzer bir yol bulmak daha akıllıca geliyor. Bugün eşiniz hayatta Allah korusun yarın bir gün olmaz ise de sıkıntı yaşayacaksınız. Gidebileceğiniz bir aileniz var onlar da bir gün gider ise yani sizin insanlardan bağımsız yaşayabiliyor olmanız lazım.Merhaba arkadaşlar , benim eşim memur ve hep gece çalışıyor (maalesef) Bende kızım doğana kadar gündüz çalışıyordum hafta da bir akşam vakit geçirebiliyorduk. Fakat tek kaldığım sürede gece yalnız kaldığımda fobim oluştu. Ya da vardı kalmadığım için bilmiyordum. Uyuyamıyorum veya uyusam da hep kötü rüyalar görüp uyanıyorum. Eşime iş teklifleri gelse de reddetti. Ben kabul etmesini istedim hatta ağlıyordum gitme diye evlendiğimizde . Şimdi ikinci çocuğum oldu ve korkularım daha da arttı. En küçük seste çok korkuyorum terapi dahi aldım ve terapist yalnız kalmamam gerektiğini ileride panik atağa bile çevirebileceğini söyledi. (O dönem hafifledi) Fakat eşim asla iş ara dememe rağmen oralı olmuyor. Sadece kendini düşünüyor (özel sektörden daha rahat çünkü) ama ben 2 çocukla perişan oluyorum gece uyku yok gündüz ayakta. Bir iki saat gündüz çocuklara bakıp bugün uyudun diyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı diye ağladım 1 hafta önce. Karşımda gülmeye başladı inanamadım kriz geçirdim resmen kendimi tutamadım ben ağlarken gülüp benim mizacım böyle demez mi? Ben ağlarken kızım gelip sarılıp öpmeye çalışıyor ama o gülüyordu. Kendimi o kadar kötü hissettim ki, evlendiğimizde benimle ağlayan adamdı bu. Eğer böyle giderse bu işin boşanmaya kadar gideceğini söyledim , o da benimle konuşmuyor. 2 gün abimde kaldım, sonrasında mecbur eve döndüm 1 hafta oldu konuşmuyoruz ve çocuklar konusundaki bütün yardımını da kesti. Bekar gibi takılıyor . Bende yokmuş gibi davranıyorum ve ailemin yanına gideceğim bir süre. Bilmiyorum ben mi haksızım bu konuda, ama ne çocuklara sabrım kalıyor böyle ne de gücüm.. Kendini de haklı görüyor, borcumuz varmış. Ödenmeyecek bir borç değil , bahanesi tamamen bu.
Hayır sadece gece böyle oluyor anlamıyorum bende. Olmuyor çünkü kanun böyleymiş. Evet , aşırı kilo aldı mesela. Bunlar bile evliliği etkiliyorNe işi bu sadece gece çalışılıyor? Vardiya vs niye olmuyor? Eşinizin gece çalışması tüm evlilik hayatınızı etkiler. Çocukları göremiyor, sizinle görüşemiyor. Sürekli gece çalışmaktan biyolojik dengesi de şaşmıştır.
Sizin korkunuzu yenmeniz lazım. Normalde nasıl birisiniz? Evhamlı mı?
EvetBekçi sanırım
Henüz bitmemişti fakat terapiye ödediği ücreti yüzüme vurunca bırakmak zorunda kaldım. Hiç fedakarlık yapmamakla olur mu bilmiyorum.Siz de haklısınız adam da haklı. Memurluk varken özel sektörün pisliği içerisinde bende boğulmak istemem ki şu anda zor şartlar altında çalışıyorsa olsam devlet memurluğu daha iyi ki ben özel sektörde it gibi çalışmış bir insanım. Çocuk doğduktan sonra benim de korkularım atttı daha korumacı bir ruh haline büründüm. En basiti köpekleri aşırı severdim bir gün dolmuş beklerken sokak köpekleri bana saldırdı o gün bugündür köpek görünce yolumu değiştiriyorum hata geçtiğimiz günlerde tam böyle yolun ortasında denk geldik geçecek yerim yok ve ben arkama bakmadan gerisin geri döndüm. O yüzden yalnız kalamıyor olmanızı da anlıyorum. Ancak bunun korkularınızın çözümü kocanızın iş hayatını değiştirmesi ile çözülecek bir konu değil. Terapi alınca hafiflediğini yazmışsın biraz daha devam etmek ya da en azında akşamları sizi daha rahat uykuya geçirecek ilaçlı bir tedavi ya da buna benzer bir yol bulmak daha akıllıca geliyor. Bugün eşiniz hayatta Allah korusun yarın bir gün olmaz ise de sıkıntı yaşayacaksınız. Gidebileceğiniz bir aileniz var onlar da bir gün gider ise yani sizin insanlardan bağımsız yaşayabiliyor olmanız lazım.
Ailemin yanına gideceğim, baş edemiyorum bu yorgunlukla.Boşanmayı düşünüyormuşsunuz. Boşanıp çocuklarınızla yaşamaya başlayınca da tek kalamayacaksanız eğer tedavi olmazsanız. Bu sorunun çözümü var. Kocanız da idare etmeyi bilmiyor, karşınızda sırıtması falan çok üzücü. Bir an önce ilaç başlanmalı doktor kontrolünde, gerekirse emzirmeyi bırakırdım ben.
Aa çok ayıp ediyor o zaman hem maddi hem manevi hiç destek yok. Çocukları yaparken iyiydi resmen hasta edecek sizi. Ailenizin yanına gidin ve size yalvar yakar olana kadarda dönmeyin.Henüz bitmemişti fakat terapiye ödediği ücreti yüzüme vurunca bırakmak zorunda kaldım. Hiç fedakarlık yapmamakla olur mu bilmiyorum.
Sizin korkunuz yalnız kalmak değil derdiniz yalnızlık ,eşiniz gece gidiyor sabah geliyor ve hep uyuyor.Kalkınca yemek duş vs size cocukalra hiç vakit ayırmıyor izin günlerinde ise balığa gidiyor, benim de hakkım deyip arkadaşlarıyla program yapıp sizi yine yalnız bırakıyor.Siz yapayalnızlıktan yılmışsınız.Konu eşinizin bekçi olması değil sanırım anlayışsız bir eş olması
Öncesinde çalışma hayatım vardı beni neyin üzeceğini biliyor. Bende öyle düşünüyorumAa çok ayıp ediyor o zaman hem maddi hem manevi hiç destek yok. Çocukları yaparken iyiydi resmen hasta edecek sizi. Ailenizin yanına gidin ve size yalvar yakar olana kadarda dönmeyin.
Deseydiniz buyur çocuklara bak ben çalışayım o zaman diye ayyÖncesinde çalışma hayatım vardı beni neyin üzeceğini biliyor. Bende öyle düşünüyorum
Kaç gün çalışıyor?Öncesinde çalışma hayatım vardı beni neyin üzeceğini biliyor. Bende öyle düşünüyorum
Evet beni hiç anlamaması gülmesi. Çaresiz kalıyorum böyleSizin korkunuz yalnız kalmak değil derdiniz yalnızlık ,eşiniz gece gidiyor sabah geliyor ve hep uyuyor.Kalkınca yemek duş vs size cocukalra hiç vakit ayırmıyor izin günlerinde ise balığa gidiyor, benim de hakkım deyip arkadaşlarıyla program yapıp sizi yine yalnız bırakıyor.Siz yapayalnızlıktan yılmışsınız.Konu eşinizin bekçi olması değil sanırım anlayışsız bir eş olması
Şuan bekar gibi mesela çocuklarla ilgilenmiyor geziyor uyuyor . Bende yemek yapmıyorum. İstediği bekarlıksa bende bekarken yapmıyordumDeseydiniz buyur çocuklara bak ben çalışayım o zaman diye ayy
Keşke tek çocukta kalıp iş hayatına geri dönseydiniz, sosyal hayat iş ortamı sizi iyi hissettirdi.Cocuklar kaç aylık?Evet beni hiç anlamaması gülmesi. Çaresiz kalıyorum böyle
3 gün çalışıyor 1 gün evde . Durursa o daKaç gün çalışıyor?
Şu gibi adamlar asla baba olmayı haketmiyor asla.3 gün çalışıyor 1 gün evde . Durursa o da
Düşündüğüm öyleydi fakat plansız bir gebelik oldu korunmama rağmen. Lohusalıktan bu yana o kadar anlayışsız oldu ki. Tam tersi olması gerekirken.Keşke tek çocukta kalıp iş hayatına geri dönseydiniz, sosyal hayat iş ortamı sizi iyi hissettirdi.Cocuklar kaç aylık?
Bir gün de çocuklara o baksın siz çıkın hiç mi ilgilenmez?3 gün çalışıyor 1 gün evde . Durursa o da
Bencil yazanlar oluyor bana ama evlenmeden evimi aldım arabaya evlenmeden biriktirdiğim altınlarımı ve tazminatımı verdim. Daha bu evlilik için ne yapabilirim. Çocuklarıma bakıyorum ama terapi ücretini yüzüme vuruyor kendi kendime nasıl tedavi olayımŞu gibi adamlar asla baba olmayı haketmiyor asla.
Konu sahibi cıkmak istemiyor ki eşiyle vakit geçirmek ,ilgilenilmek istiyorBir gün de çocuklara o baksın siz çıkın hiç mi ilgilenmez?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?