Yalnız mı öleceğim yardım edin

Bir meslektasin bir ablan olarak yaziyorum, daha yolun cok basindasin, universite hayatim boyunca Boyle seyleri hic dert etmedim, akadaslarimla gezdim eglendim, okul bitince esimle tanistim ve 2 sene sonra evlendik.3 yillik evliyim, simdi bile cok erken evlenmisim diyorum, senin tam derslerine odaklanacagin, arkadaslarinla takilacagin zaman. Erkekler ve evlilik bir yere kacmiyor, takilma boyle seylere derslerine odaklan

Sen daha 19 yaşındasın yahu daha yolun başındasın. Bunları düşünmek yerine biraz pozitif şeyler düşün okulunu düşün. Kimse yalnız ölmüyor merak etme.

Doktorları kendi hayatları olmayan size bakmakla yükümlü robotlar mı sanıyorsunuz ? Taşrada yaşamıyorum bu arada,türkiyenin en saygın liselerinden birini bitirdim şu anda da en köklü tıp fakültelerinden birindeyim. Bu arada zannettiğiniz gibi tıp fakültesi kazanmak için 0 yanlışa gerek yok. Feniniz mükemmel derecede olsun diğerlerinin çok da önemi kalmıyor. Benim türkçem gibi :) Hastalandığınızda ilk işiniz benim gibi hakaret ettiğiniz bir doktora koşmak olacak farkındasınız değil mi? Bana hava attığımı söylüyorsunuz ama sanırım sizde çoğu insanda olduğu gibi doktorları sevmeme,çekememe durumu var.

Sen bu tavırla daha cooook yalnız kalırsın küçük prenses

Bu arada bil diye söylüyorum, hasta olunca kosacagimiz doktorlara para veriyoruz. Ha durumumuz iyiyse doktoru da paramizla seçiyoruz. Yani babanızın hayrına bu işi yapmayacaksiniz.

Ogrenmek için öğretmene, korunmak ve şikayetler için nasıl polise kosuyorsak... Sizinki de sadece bir MESLEK! Sizi 4 kollu super insana çevirmiyor.

19 yaşında ülkenin en saygın lisesini bitirip ilerde doktor olucak gencecik kız yalniz mi olecegim sevgilim yok ,internette de bulamadim diye Esra Erol'a katılıcak duruma gelmiş. Ne bu sosyal deney konusu mu?

+++++
Son mesajlarında sizi doktor çekemeyen kıskançlardan saymış ama kesinlikle katılıyorum size. Hatrı sayılır derecede Türkçe doğrusu olmayan tıp fakültesine giremez. Hele öyle saygın okullar falan... Yazım dili evde koca bekleyen biri gibi.

Açılan konunun içeriği, verilen cevaplar, üslup, takınılan tavır, kişisel bilgiler “ben yalan söylüyorum” diye bağırıyor. Eksikliklerinizi kendinize hayali bir dünya yaratıp insanları buna inandırmaya çalışarak gideremezsiniz. Zamanınızı ve emeğinizi daha verimli şeyler için harcayın.

Bi de sanki kazanmış, doktor olmuş da “benim gibi doktorlara koşacaksınız” demez mi?
Komik.

Neyse en azından doktor çıkarsa şanslı... Estetik cerrahi olmayı seçebilir,kendine faydası olur :))) cirkinmis çünkü

Tuh.. o zaman da hastalanınca kendisine kosamiycaz

İnsanları anlamak çok güç. Kız tıp kazanmış demek ki derslerine bugüne kadar baya odaklanmış.Ve yazılan bazı yorumlar erkek arama , dersine odaklan olmuş. Kızımız zaten derslerine odaklanmış. Ha nasihat vermek kötü mü ? Asla.
Onun içini rahatlatacak şekilde zaten derslerine odaklan diyebilirsiniz. Ama öyle bir tavrınız var ki zaten 19 yaşında olan ve bu yaşlar da birçok genç kızın istediği sevgiliyi eleştirmişsiniz. İşte iletişim sorunu burada başlıyor.
Sevgilinin anlamı bazılarına göre erkek olabilir. Ama aslında altında derin anlamlar yatar. "Sevgi'den" türeyen bir kelimedir. Bu sevgiye her canlının ihtiyacı vardır. Bu canlı isterse 2 yaşında olsun isterse 70 yaşında.
Peki şimdi bu kızımızı sırf sevgi istiyor diye eleştirmek neden? Niçin ? Anlamıyorum.

Bugüne kadar sevgilisi olmamış bir insan duygusal paylaşım ihtiyacı hissedebilir. Ve bunu buraya yazmış. Kendini o kadar üzgün hissetmiş ki "Yalnız mı öleceğim diye başlık atmış." Yazılan şeyler ise herkesin yalnız öleceğini bilemeyecek bir insan mısın ? Bunu biliyordur Kesinlikle biliyordur. Ama belki de onun bu cümleden kastı hiç bu duyguyu yaşamadan mı öleceğimdir? Üniversitede başka şehir de helede böyle zor bir bölümde okurken belki de aradığı bir destektir. Sadece satırlara odaklanmayın. Satır aralarında da çok şey var

Ne saydığı umrumda değil, doktor çekemeyen bir tip olsam doktor erkek arkadaşım olmaz. Ben gördüğümü söylerim, salak da değil burada kimse.

Oldu, yan dal olarak da eczacılık okuyorsun sanırım. Bahsettiğim Türkçe de yani edebi Türkçeden bahsetmiyorum. De/da ayrımını geçtim, yalnız'ı yanlız olarak yazan, cümle kurmayı dahi bilmeyen birinin tıp fakültesinin kapısından geçeceğine inanmıyorum. Seni niye çekemeyim yahu, ben kendi okuduğum alandan gayet de memnunum, erkek arkadaşım da tıp hekimi. Öyle olsa onunla niye birlikte olayım? Sen böyle şeylerle anca kendini kandırırsın.

Size kesinlikle hak veriyorum. Bağlaçlar hep yanlış yazılmış. Ve ayrıca fen derslerim mükemmel olduğu için diğer derslerin önemi yok yazmış ama tıp için şu anki sistemde nerdeyse hepsini fulle yakın yapmak gerekiyor. Türkçe netleri 30'un altında devlette tıp kazanmak imkansıza yakın denilebilir. Profilinde meslek olarak eczacılık da yazması çok göze batıy0r. Gerçek hesap olduğunu düşünmüyorum.

Konuyu saptırıyorsunuz. Burada kimse sevgi eksikliğini giderme isteğini eleştirmedi. Konu sahibinin takındığı tutum ve üslubundan kaynaklı olarak yorum yapanlar çıkarımlarda bulunuyor ve yorumları da buna göre şekilleniyor. Sizin de söylediğiniz gibi sadece satırlara değil satır aralarına odaklanıldığında anlaşılıyor aslında durum.

"Ablalarım merhaba,eminim benden çok daha tecrübelisiniz. Kafamı karıştıran bir durum var. Sevgilim 26 yaşında ve çok yakışıklı ben de 18 im ve tipim normal sayılır. Farklı bir şehirde eczacılık okuyorum. Onun da bi işi var ve çok yoğun çalışıyor. Genel olarak sık görüşemiyoruz. Görüştüğümüzde genelde sevişiyoruz. Tabi ki başka şeyler de yapıyoruz. Sıkıntım kendisi beni sevdiğini pek dile getirmiyor. Ve benle pek ilgilenemediğini düşünüyorum o yüzden mutsuz hissettiriyor. Bazen ona benle ilgilenmediğini söylüyorum ama kendine bile pek vakit ayiramadigini soyluyor. Aslında istese çok daha fazla ilgilenebilir ama acaba yaştan mı kaynaklı anlamış değilim. Sizce nasıl davranmalıyım"

18 yaşındasınız çok yakışıklı bir sevgiliniz var, sevişiyorsunuz ve eczacılık okuyorsunuz bu konuda.

Şimdi de 19 yaşında hiç sevgiliniz olmamış ve tıp okuyorsunuz.

Önceki açtığınız konuya nokta koyup silince, alıntı yapanlar sayesinde yine okuyabiliyoruz haberiniz olsun.

Bu zekayla değil tıp, barajı geçmeniz bile hayal olur. Hadi iyi günler.

sevgili istemek başka yalnız mı öleceğim deyip evlenmek istemek başka.
neyse zaten geçen gün 26 yaşındaki sevgilisiyle sevişiyordu bu kızımız.
eczacılıktan da tıp yatay geçiş yapmış:))

Size katılıyorum. Daha once sevgilisi olmuş veya sevilmis insanin anlaması beklenemez belki ama insan umitsizlige kapilabiliyor bazen. Böyle dusunmesinde ailesinden ayri yaşamasi ve bolumunun zor olmasi da büyük etken.

Konuya en iyi nokta :)

Sakın olun daha 19 yaşındasınız. Üstelik hayat erkeklerin etrafında dönmüyor, bunun takıntı haline getirilmesi hele yalnız mı öleceğime kadar abartılı bir söylem için çok erken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…