yalnız yaşamak

ben yalnız yaşıyorum valla tanımadığım bir insanın kahrını çekemem dedim hemde arada annem kardeşim arkadaşlarım geliyor bende yalnız kalmanın bazen zzorlukları oluyor tabi hasta olunca falan birde bazen tedirgin oluyorsun başlarda ama alışıyorsun yalnızlık güzel ya kafa dinlemelik birde üst kat komşum var dediğin gibi aynı anda atandık çok ttalı biri arada birbirimie gidip geliyoruz çok zor durumda olursam ondan rica ediyorum oda beni arıyor bişey lazım olunca bence ev arkadaşıyla kalmak çalışırken saçma gelyor bu şekilde çok sorun yaşayıp kavga eden arkadaşım var babam bile yalnız kalmamdan yanaydı tanımadığım biriyle eve çıkmaktansa ama bulunduğun yer de önemli ben küçük bir ilçedeyim ama apartman hatta bizim sokak hep benim gibi memurlarla dolu çokrahatım o nedenle kimse kimseye karışmıyor

selam marilynn evet aynen katılıyorum artık nereye gitsem evimi arıyorum insanın evi gibisi yok

Bence yalnız tutman en iyisi.Birilerinin olması güzel bir şey ama sonradan dengeler değişebiliyor.İnsanları aynı evde yaşamadan tanıyamıyorsun.İlk anlaşırsınız kafa dengi dersin mesela sonra farklı farklı huyları çıkar.Yediğini toplamaz,giydiğini toplamaz,temizliğe yardım etmez,alışveriş ya da fatura ödemeleri yapacak olursunuz parası kıymetli biri çıkar sana zorluk çıkartır falan.Yani olacak demiyorum tabi ki ama bunlar hep risk.Sonradan nasıl göndereceğim evden diye düşünürsün.Bende bir dönem yalnız yaşadım,gayet keyifliydi.Hasta oldun mu da hastane var yani,kimsede zaten annen baban gibi oturup sana bakmaz hasta olduğunda,bunu düşünerek eve çıkılmaz kimseyle.

evet rakadaşım böyle biriyle çıkmıştı eve zaten para kazanınca farklı oluyor yok alışverişte falan hep sorun çıkartıyormuş bunu sevmem ben sen kendine istersen al yada onu yemem bunu yemem faturaları öderken hep eksik veiryormuş para kalmadı falan diye eve bir sürü insan geliyormuş en sonunda tartışıp tek başına yaşadı hatta ne olduğunu anlatmadı arkadaşım ama daha birsürü şey vardı boşver dedi iyiki kurtuldum ondan falan diyordu hatta ben onun önerisiyle tek başıma yaşamaya karar verdim çokta mutluyum

birde burda tek tv bile izlenmez yazmışsınız bazılarınız yada çok sıkıcı olur falan söylemek istiyorum ki aynı yeri seyretmezsen ne oluyor biliyormusunuz sizin istediğiniz yeri arkadaşınız istemeyebilir sonuçta yada hasta olunca size de bakacak diye bir kaide de yok gerçekten hiç yalnız ya da ev arkadaşıyla yaşamadıysanız bilemezsiniz ki ben ikisiyle de yaşadım ikisininde zorluklarını güzelliklerini görmüş olarak yazıyorum konu sahibine umarım ne karar verirse hep mutlu olur konu sahibi

Ben ortak kimseyle eve çıkmadım.Bir süre arkadaşım bende kalmıştı oradan biliyorum.Tabi ki maddi bir beklentim olmadı,sonuçta misafir asla öyle bir şey düşünmem zaten ama temizlik konusunda inan çok rahatsız oldum.Öyle ev temizliği falanda beklemedim,zaten büyük temizlikler için yardımcı geliyordu belirli bir gün.Camdır,kapıdır,dolaptır o gün siliniyordu.Ama ufak tefek şeyleri bile beni çıldırtmaya yetti.İnsan üstünden çıkardığı kıyafetide sağa sola atar mı yahu.Bir su içiyor bardağı ortada bırakıyor hadi kaldırıyorum misafir sonuçta diye,arkasından cola içiyor yine bardak ortada.Sabah kalkıyor yatak toplanmamış olduğu gibi bırakıp çıkıyor evden.Hadi dedim kendi yattığı yer toplamazsa toplamasın,ama ne zaman ki salonun ortasında sütyenler çoraplar duruyor artık cinler çıktı tepeme.Yemek hazırlıyoruz 1 tabak koymuyor masaya,bazen dışardan söylüyoruz paketini bile açmıyor yemeğinin benden bekliyor,açayımda önüne koyayım diye.Ee 3 gün 5 günde değildi misafirliği hadi neyse diyeyim,baya bir uzun kaldı.O yüzden aman aman yani ev arkadaşı.Bir de birlikte yaşasaydık ne olurdu bilemiyorum.Ben asla sevmem öyle şeyleri.Misafir gittiğim yerde 1 tane bardak kullanırım.Ne içeceksem çalkalar çalkalar aynı bardağa koyarım kimseye iş çıkmasın diye.Bu kadar da terbiyesizlik olur mu.

Yalnız yasamak daha kolay derim. Gelen insanla anlasir mısın bilemezsin ama yalniz yasarsan ailen gelir kalir
Arkadaşların gelir kalır. Daha rahat olur. Ozellikle de iyi bir semtte guvenilir bir ev bulursan cok rahat edersin.

Sizin yeriniz de olsam ilk etapta apartta kalirdim. Esya sorununuz olmaz. Tanimadiginiz biri ile birden ayni evde yasamak zorunda kalmazsiniz. Ve yardima ihtiyac duyarsaniz hastalik vb. Apartin bir guvenlik gorevlisi ve sorumlusu oldugu icin yardiminiza gelebilirler.

Ev arkadasi demek o evin yarisi senin degil demektir. Onun da istedigi kisiler o eve girip cikabilir demektir ve daha bir suru sey. Kendi adima hem tanimadim biriyle ayni evde yasamak istemem hem de kendimi guvende hissetmek adina tek kalmayi tercih ederim. Cunku o kisinin cevresini bilemezsiniz evinize ondan dolayi girip cikacak kisilerin karekterini de.

Temizlik ortak odemeler ve bu konulardaki anlasmazliklar da ayri bir konu. Memursunuz maasiniz ile bir apartta en azindan yasayacaginiz yeri taniyana kadar kalmaniz daha saglikli diye dusunuyorum. Ayrica sizin gibi yeni atanan baska kisiler de olacagi icin zamanla birbirinizi taniyip iyi bir ev arkadasi bulabilirsiniz.

hiç tanımadığın bir insanla aynı eve çıkmak her zaman bir risktir.iyi de olabilir kötü de...şahsen ben memur olarak bir yere gitsem kendi başıma ev tutarım,çok çekiniyorsam ilk etapta,kardeşimle ya da annemle ya da kuzenimle ya da yakın bir dostumla ,çevreye belli bir süre alışana kadar beraber kalırım.çevreye de alıştıktan sonra bence daha rahat olur.

Ben de kamuda çalıştım. 5 yıl yalnız yaşadım bekarken. Çok rahattı. Birlikte yaşayan arkadaşlar çok kavga ediyorlardı. Hastalanınca arkadaşınız varsa zaten gelir. Evdeki ise bakmazsa çok üzülürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…