Yalnızım a dostlar- evlenememişler klübü

Evlendigimizde ben 21, eşim 29 yasindaydi ve eşim kardeslerinin en kucuguydu, herkes benden oldukca buyuktu ve ben kucucuktum. Dogal olarak kardesleri, annesi akraba cevresi beni baya saf, cocuk sanarak davranmaya calistilar yeni evliyken. Bunu hissediyordum ve olaylara haddinden fazla tepki verip, fazlaca agresifleşiyordum gerek yoktu ama yapmak zorunda hissetmistim nedense. Hem ben kendimi ezdirmedim, hem eşim benim yanimdaydi, bu yüzden onlar da geri çekildiler zaten zamanla.
O yaşta esimin ailesine kendimi yönettirmedim, evliligimden de pişman degilim hiç ama zor olabiliyor, herkes yapamaz. Suan 26 yasimdayim, bu yaşlarda evlenseydim belki yeni evliyken yaşadigim çekişmeleri yaşamamişta olabilirdim kim bilir

Reactions: 000
Kesinlikle geçenlerde yine burada yazmış biri 22 yaşında evlenmiş sanırım( bu kısımdan emin değilim ama küçük bir yaştı.) ellerinden gelse ismimin başına hakaret ekleyeceklerdi diyor. Başka bir üye de ben erken evlenip eş ailesinden saygı gören duymadım yazmış. Şimdi ben o kızın yaşlarındaki halimi hatırlıyorum erkek zevkim diyeyimÇok değişti. Eşim o zaman karşıma çıksa vallahi dönüp bakmazdım. Aradaki ilişkilerim deneyimlerim o kadar çok şey öğretti ki bana. O yaşlardayken nerede var böyle ...tipli onlar çekici gelirdi. Sonra dank etti kafama ve ne zaman netleştim o zaman çıktı sevgilim; eşim karşıma Ya insanlar geliyor illa ki geliyor ama sen ne istediğini bilince zaman kaybetmiyorsun. Ben o kızın yaşlarında o tiplerden biri ile evlenseydim kesin boşanırdım. Net yani. Bir kere sorun çözme konusunda çok yetersizdim her şeyi geçtim. En ufacık bir şeyde karalar bağlayıp asla çözüm aramıyordum. Bu arada netleşince de hemen evlenmedim. Ne zaman sorumluluk alırım o da alır dediğim an da çok kısa bir süre içinde evlendik biz. Hazırdık çünkü. Ya arkadaşımı çok severim; çok iyi çocuktur o yüzden mutlu olmasını da gerçekten çok isterim. Ona da bu endişelerimi hiç yansıtmadım. Benden büyük en nihayetinde kocaman adam. Kendi seçimi sonuçlarını da o yaşayacak.

Demek istediğimi çok iyi anlatmışsınız ama evet herkes yapamaz. Bir de siz eş açısından da şanslıymışsınız. O da olmayabilirdi. Mutluluklar

Demek istediğimi çok iyi anlatmışsınız☺ ama evet herkes yapamaz. Bir de siz eş açısından da şanslıymışsınız. O da olmayabilirdi. Mutluluklar

Eş çok onemli zaten o olmasa ben kendimi de yirtsam çözüm olmazdi muhtemelen. Ben yonetilecek bir tip olmadigim ve eşim de yanimda oldugu halde bile bazi şeyleri hissetmek hoş degildi.
Kendimi ezdirmemis dahi olsam bunu yaparken bazi olaylari hiç mi hiç yonetemedigimi ve kontrolsuzce davrandigimi da gorebiliyorum gecmişe bakinca. 21 yaş sonucta diyorum :) aslinda yasim gibi davraniyordum

Ben de bekarım ama sizin gibi evlenemedim diye kendimi paralamıyorum. Olacağı varsa olur zaten.
Bu dünyada en kıymetli şeyin "sağlık" olduğuna inanıyorum. O olmayınca ne aşk ne huzur ne de mutluluk oluyor.
Şuanki hayatımıza baktığımızda
o kadar çok şükredecek şey var ki. Takılmayın şu evlilik mevzularına bence.

Size katılıyorum.Ben anlamıyorum. Ileri ergenlik 22 sonunda bitiyor. Ne cesaret o yaşlarda evleniyorlar ki..benim annem 30da evlenmiş. Zamane kızları ne meraklı evlenmeye..o yaşta ev işi koca derdi ben uğraşmak istemezdim. Ondan buraya bu kadar konu açılıyor. Siz en iyisini yapmışsınız. O yaşlarda hem kararlar çok fevri oluyor hemde daha kişiliğin tam oturmadan evleniyorsun. Burada konu sahibi olanların yaşlarına bakıyorum çoğu çok genç.
Yeni jenerasyon evlenmeye çok meraklı. Bizim kuşak bu kadar değildi.. Mesela burada bir üye var. Iyi biri. Onunda eşi sizin meslekten. Arada baya yaş farkı var. Problemli bir evliliği var. Şimdi nick vermeyeyim.
Yani bu yaş konusu çok fazla olunca anlaşamazsın ki. Çok iyi anlaşan görmedim. Iyi anlaşıyorum diyende eşini idare ediyordur.

Arkadaşınıza da mutluluklar. Belki ruhu çocuk birini istiyordu kimbilir..

Son düzenleme:
Muhtemelen sizin birlikteliğiniz de evliliğe gidecek ve muhtemelen de uzun süreli olacak. İnsanın kendini bulması zaman alıyor.

Valla 35 yasinda hala heryere annesinin elini tutup giden bir kadınla evlenmek hic bir erkeğin hayali değil.. lütfen tek başına bir birey olmaya alisin sonra bir insanla hayatınızı biestirmeyi düşünün...

belgesellerde bile aslan sürüden ayrılan ceylanı avlıyor. tanışmak için uygun ortam olmalı.

Muhtemelen sizin birlikteliğiniz de evliliğe gidecek ve muhtemelen de uzun süreli olacak. İnsanın kendini bulması zaman alıyor. ☺
Umarım evliliğe gider.
Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.

Hissiyatiniz yani altıncı hissiniz kuvvetli sanırım..
Umarım öyle olur..
Mutlu oldum teşekkür ederim:)
Ben de öyle sanıyordum ki sonra bir farkettim aslında olayları doğru yorumluyorum çoğunlukla. Birbirinizi seviyorsunuz belli; aklı başında bir kadınsınız muhtemelen erkek arkadaşınız da öyle. Büyük olasılıkla ilişkiler yaşadınız ve duruldunuz. Maddi açıdan da illa ki sıfır değilsinizdir. Çok önemli bir durum olmadığı sürece her şey olağan akışında ilerlerse neden olmasın İyi düşünelim iyi olsun

Her durumun kıymeti bilinmeli.sonra ıç çekmeler kaçınılmaz oluyor.

İki durumunda getirileri ve götürüleri var hem maddi hem manevi.
Mutlak doğru şudur diyemez ki hiçkimse.

Bende bılmıorum 30 olucam yakın zamanda ama nasıl olucsk bılmıorum.Bıde ben bolandım cocuksuzum rabbım hayırlı kaderler yazsın.Yalnızlık zor

Görücü usulünü düşündünüzmü.
Şimdi görücü usulü eskilerdeki gibi değil.
Ayrıca çok modern düşünceli bir insan olarak, asla kötü bulmuyorum bu tanıştırılma mevzunu.

beni de yorumlasanız sevabına :)

35 yaşında ailemle yaşamak istemezdim.20 yaşından beri onlarla yaşamıyorum Allahta beni birlikte yaşamak zorunda bırakmasın.o evden bir kere çıktınız mı dönüp tekrar yaşaması zor.anneniz sizi üzmemek için geliyor ama bir dahaki sefere belki bir arkadaşla ayarlasanız daha iyi olur veya tek gidin.bu şekilde anneyle gezerseniz sürekli kısmetinizde kapanır.

Çok acayip ya.. "yalnız kalma diye" hani anneniz bile acımış size bu cümleden onu görüyorum.bir arkadaşınız da mı yok? gezilere şuraya buraya ya kocayla ya anayla gidilir düsturunuz mu var?
çok fena kalıplarınız var gibi geldi bana... onları kırmadan hiçbir şey olmaz, koca kadınsınız.

Evlenenlerin de ne yazik ki esi hep yaninda basinda degil...Kim ne derse desin her daim her anlamda guvenecegin yaninda olacak adami bulmadan evlenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…