Yalnızlık ve arkadaşlık özlemi

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.765
1.144
698
Ankara
Çoğu zaman kendimi çok yalnız hissediyorum. Sıkıntılarım oluyor, bazen çokça oluyor. Paylaşabileceğim bir arkadaş yok, bulamıyorum. Tam diyorum tamam o insan çıktı karşıma, bir bakıyorum kaybolmuş gitmiş. En son olan olay da çok üzülmeme sebep oldu. Birisi vardı, her şey çok güzel gidiyordu, bir kusurum da olmadı ama birdenbire kesti iletişimini, ne aradı ne sordu, bir yerde yanlış mı yaptım diye düşündüm irdeledim ama yok bulamadım. Artık bende bir tür lanet falan olduğunu düşünüyorum. Buraya yazma sebebim ise benim gibi olanlarla arkadaşlık kurabilmek. İnsanlar kendilerini hiç tanımayan yabancı bir insana daha rahat açılıp, dertlerini korkmadan paylaşabiliyor. Hem burada başlayan arkadaşlığı dışarı taşımak da mümkün. Benim gibi olanlar varsa ben de böyle bir arkadaşlığa varım. Hem bazen bir şeyi sıkıntı ediyoruz ama bu sıkıntı ettiğimiz şeyi karşımızdaki bir kişiye anlattığımızda o daha farklı bakabiliyor, olaya daha değişik bir yorum getirebiliyor. İnsan kendi kendine düşününce objektif olamıyor fakat karşımızdaki insanlar çoğu zaman bizim dertlerimizi bizden daha objektif değerlendirebiliyor ve onların çözüm önerileri daha doğru olabiliyor. Arkadaşlığın ve dertleşmenin en güzel yönlerinden biri de bu zaten. Böyle bir arkadaşlığa, muhabbetdaşlığa ihtiyaç duyanlarınız varsa lütfen çekinmeden yazsınlar. Hayat çok zor, en azından bireysel çapta da olsa onu daha çekilir hale getirebiliriz böylece.

Erkek mi kız mı arkadas sorunu yasıyorsun

Bende 25 te biraktim

Tabi samimi 10 15 yillik arkadaslarim var
Bir sikintisi oldugunda ararlar dinlerim benim sikintim oldugunda da ben ararim
Mutlu gunlerimizi de paylasiriz yyani sira
Bazen aylarca hatta 1 yil konusmayiz
Tekrar konusunca kaldigimiz yerden devam ederiz

işte kalan arkadaşlıklar da bu şekle evriliyor. sanırım konu sahibi sık sık görüşüp çay kahve içebileceği o arada sohbet edebileceği birilerinin yoksunluğunu çekiyor.

Demek istediğini anladım fakat arkadaşlığın amacını sadece dert anlatmak için görüyorsan burda bir hata olabilir mi?
Çok haklısınız. Fakat bir araya geldiğimizde benim dertlerimden başka şeyler de konuşuyoruz. Ben dertlerimi genellikle sanal ortamdan tanıştığım insanlarla paylaşıyorum, gerçek hayatımdan olan kişilere pek bir şey anlatmıyorum. Bir de şu var, evet belki çok dert anlatan birisiyim ama o an karşımdaki insan benim ilgi alanıma girecek konularda görüş bildiremeyecek birisi olabiliyor. Mesela çok isterim edebiyattan felsefeden psikolojiden konuşalım. Onlar olmayınca da geriye dertleri paylaşmaktan başka bir şey kalmıyor

Erkek mi kız mı arkadas sorunu yasıyorsun
cunku artik insanlar etraflarinda sorunlu insan istemiyor mesele ben zaten herkesin sorunlari var gulup eglenebilecek kendisini yormayacaklar insanlar tercih ediyor tabiki zor zamanlarda yaninda olunur ama herseyin bir siniri var bence

Evet al benden de o kadar tam diyorum iyi bir arkadaş güvenilir birini buldum ya ben patavatsız davranıyorum konuşuyorum bana alınıyor ama alakayı kesiyor ben isterdim ki ya sen bana şu cümleyi kurdun ben sana çok alındım .hani sonuçta çözülemeyecek bir şey olamaz .kadınlar beni pek sevmez iyi güden bir evliliğim ilgili eşim iki çocuğum var durumumuzda şükür iyi .beni ilk tanıyan herkes burnu havada olduğumu düşünüyor. Tanıyınca biz seni böyle bilmezdik derler .ama yine de hiç güvenilir arkadaşım yok

Demek istediğini anladım fakat arkadaşlığın amacını sadece dert anlatmak için görüyorsan burda bir hata olabilir mi?
Haklısınız, arkadaşlığın amacını sadece öyle görmek hiç doğru değil. Ben sadece arkadaşlığın içerdiği birçok şeyden biri olarak dert paylaşımını örnek verdim. Yoksa arkadaşlıkta her türlü paylaşım olmalı elbette. Birlikte gezmeler, yemek yemeler, dışarıda çay kahve içmeler, sohbetler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…