Yalnızlık

mesafeli

Niyetin ne?
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
2.509
3.292
158
Merhaba arkadaşlar,

Sanalda yazdığım için net bilgi vermeden anlatayım.

Ben büyük şehrin tam göbeğinde doğdum, uzun yıllar oralarda yaşadım ve çok iyi işlerde çalıştım.

Sonra ailem hastalıklardan öldü, kalan akrabalar ilgilenmedi. Yani çok net kimsem yok.

Evlendim. Boşandım. Eski esimle hayallerimizin pesinde doğal hayat diye küçük bir yere taşındık. Ev benim. Az da emekli maaşım var.

Sorun şu, yıllar geçiyor. Ben burada sıkıştım kaldım. Bildiğin dağın başındayım. Sosyalleşme falan mümkün değil ulaşım sınırlı, para sınırlı. Cidden çalişma ortamı yok. Çatlattım kendimi bir iş buldum üçkağıtçı çıktılar.

Yaşım kırkı geçeli çoook oldu. Daha yalnızlığa ne kadar dayanabilirim, ne yapmalıyım?

Evi satayım desem hadi sattım o parayla merkezde bir ev alamam ki. İş kursam ne yapacağım. Tekrar kirada otursam para kazanamazsam ne yaparım?

Şehire dön diyenler olursa diye o hayatı biliyorum ama iyi bir işim olmadan şehirde ne yaparım ki?

Eski arkadaşlarım gel bizde kal diyorlar. Evli barklı insanların evinde kaç gün kalabilirim ki yani hic gitmiyorum. Onları davet edip ağarlayacak bir ortamım da yok her gel diyene gidecek param da.

Sosyalleşmediğim için karşıma kimse de çıkmıyor. Zaten çıkanların da niyeti belli ya cinsellik ya para, düzgün biri var mı acaba?

Yani hayat böyle geçmiyor. Para gitmesin diye evde ısınmıyorum yatakta oturuyorum üşümeyeyim diye.

İnançlı bir insan olarak halime cidden şükrediyorum daha beterinden korusun Rabbim. Ancak yıllar gectikçe kötüye gidiyor. Sizce ne yapmalıyım?

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Güncelleme: Arkadaslar koyden merkeze taşındım, yaklaşık bir yıl oldu, mutluyum, burada tutunmaya çalışıyorum, evi henüz satmadım, çok sosyalleşemedim de ama izole hayattan kurtuldum. (sayfa 9)

Son düzenleme:
Üzüldüm gerçekten ama kendini koy verme kalk sirkelen önce şehirde bir iş bul.
İlk etapta yol parası vs. Fazla tutacak ama o arada da evi satarsın.
Şehirde alırsın, yaşayıp gidersin gerekirse bir oda bir salon.

Sıkıntınız tam olarak sosyalleşememek mi maddiyat mı?

Tam olarak köy gb bir yerde mi yaşıyorsunuz? Yoksa kendinize ait çiftlik tarzı bir yerde mi?

Şehre dönmeyi düşünmüyorsanız organik tarım ya da besi işine girebilirsiniz, devlet de hibe desteği sağlıyor bildiğim kadarıyla. İnternet üzerinden satış da yapabilirsiniz, maddiyat düZeldiğinde daha farklı bir yere taşınabilirsiniz belki ya da temelli oraya mı bağlar sizi bu durum bilemedim.

Evinizi kiraya veremez misiniz? Merkezde de küçük bir eve girer bir de çalışırsanız bence geçinebilirsiniz.

Bu doğal hayat zımbırtısını da hiç sevmiyorum gerçekten.
Size dayatılan hayata, düzene karşı çıkmak iyi hoş da herkes şehirde siz dağ başında bu mu hayat yani?
Eskiye, doğaya duyulan özlem diye bir şey çıkardılar herkes hippi kesildi başımıza :)

Evinizi kiraya veremez misiniz? Merkezde de küçük bir eve girer bir de çalışırsanız bence geçinebilirsiniz.
Burada kimse oturmak istemez merkezden çok uzak. Zaten kirası da çok az tutar. İş bulamıyorum o kadar çok aradım ki. Yaşım geçti bulduğum islerde yine de çalısmaya azmettim ama zaten berbat yerlerdi paramı bile alamadım.

Ben sizin yerinizde olsam emekli maaşımdan biriktire biriktire yurt içi yurt dışı turlara çıkar gezerim hani belki kafaniza göre biriyle de tanışırsınız belli mi olur

Sıkıntınız tam olarak sosyalleşememek mi maddiyat mı?

Tam olarak köy gb bir yerde mi yaşıyorsunuz? Yoksa kendinize ait çiftlik tarzı bir yerde mi?

Şehre dönmeyi düşünmüyorsanız organik tarım ya da besi işine girebilirsiniz, devlet de hibe desteği sağlıyor bildiğim kadarıyla. İnternet üzerinden satış da yapabilirsiniz, maddiyat düZeldiğinde daha farklı bir yere taşınabilirsiniz belki ya da temelli oraya mı bağlar sizi bu durum bilemedim.
Maddiyat olmadan sosyallik oluyor mu? Sorunum başlıkta söylediğim gibi yalnızlık. Hibe kredi görüsmeleri yapmıstım önce parayı bulup isi kurmam gerekiyor. Ayrıca hiç bilmedigim isler ve tek başınayım zerre param da yok. Çıkış göremiyorum maalesef

Bu doğal hayat zımbırtısını da hiç sevmiyorum gerçekten.
Size dayatılan hayata, düzene karşı çıkmak iyi hoş da herkes şehirde siz dağ başında bu mu hayat yani?
Eskiye, doğaya duyulan özlem diye bir şey çıkardılar herkes hippi kesildi başımıza :)
Siz anlamamışsınız durumu o dediğiniz özenti kısmı için yaşım müsait değil...

Durumunuza gerçekçi yorum yapabilmek için evinizin kaça satılabileceğini bilmek gerek bence.

Sattığınızda elinize geçecek parayla küçük bir merkezde 1+1 alabilir misiniz? Büyük şehir merkez olmaz da hani güneyde ufak sakin bir ilçede bir şeyler olabilir. Hatta ilçe merkezde bebek bakarak biraz bütçeye katkı da sağlayabilirsiniz belki.

Sahibinden'e baktım da, Muğla'nın ve Mersin'in sahil bandı güzel ilçelerinde 80binin altında 1+0 ve 1+1 evler buldum, mis gibi yaşar gidersiniz emekli maaşınızla.

Maddiyat olmadan sosyallik oluyor mu? Sorunum başlıkta söylediğim gibi yalnızlık. Hibe kredi görüsmeleri yapmıstım önce parayı bulup isi kurmam gerekiyor. Ayrıca hiç bilmedigim isler ve tek başınayım zerre param da yok. Çıkış göremiyorum maalesef
Sosyallikten kastınızın ne olduğuna bağlı biraz, gezip tozmak sinema tiyatro konser dolaşmak istiyorum diyorsanız tabiki maddiyatsız olmaz, eğer sadece yalnız olmaktan yakınıyorsanız satın savın neyiniz varsa şehre taşının, bir çaycılık temizlikçilik bile olsa işe başlayın, halk eğitim kurslarına katılın bu şekilde de sosyalleşebilirsiniz.

Gelir gideriniz ne durumda? Tek yaşıyorsanız giderleri asgariye indirme şansınız var, kira da vermiyorsunuz, ufak da olsa bir bahçeniz varsa sebzenizi meyvenizi bile karşılarsınız. Eğer içinde olduğunuz durumu değiştiremiyorsanız avantaj haline getirmeye çalışabilirsiniz.

Burdan yazması kolay tabiki tam şartlarınızı bilmediğimizden ama sadece dert yanmak için değil de gerçekten bir çıkış bulmak için konu açtıysanız işe yarar çözüm önerileri gelecektir

Durumunuza gerçekçi yorum yapabilmek için evinizin kaça satılabileceğini bilmek gerek bence.

Sattığınızda elinize geçecek parayla küçük bir merkezde 1+1 alabilir misiniz? Büyük şehir merkez olmaz da hani güneyde ufak sakin bir ilçede bir şeyler olabilir. Hatta ilçe merkezde bebek bakarak biraz bütçeye katkı da sağlayabilirsiniz belki.

Sahibinden'e baktım da, Muğla'nın ve Mersin'in sahil bandı güzel ilçelerinde 80binin altında 1+0 ve 1+1 evler buldum, mis gibi yaşar gidersiniz emekli maaşınızla.
Sizden rica etsem seksen binin altında bulduğunuz evlerin bana linkini gönderebilir misiniz?

Ev kaça gider bilemiyorum ama araştırıyorum. Bir fikir edinirsem yazarım. Tesekkür ederim zahmet edip internette arastırmışsınız.

Büyükşehirlerde merkeze çok da uzak olmayan daha doğal hayat imkanı da mümkün.
İş imkanları da daha geniş.
Eşinize dostunuza açın fikirlerinizi , mutlaka birisi yardım eder,fikir verir vs.

Sosyallikten kastınızın ne olduğuna bağlı biraz, gezip tozmak sinema tiyatro konser dolaşmak istiyorum diyorsanız tabiki maddiyatsız olmaz, eğer sadece yalnız olmaktan yakınıyorsanız satın savın neyiniz varsa şehre taşının, bir çaycılık temizlikçilik bile olsa işe başlayın, halk eğitim kurslarına katılın bu şekilde de sosyalleşebilirsiniz.

Gelir gideriniz ne durumda? Tek yaşıyorsanız giderleri asgariye indirme şansınız var, kira da vermiyorsunuz, ufak da olsa bir bahçeniz varsa sebzenizi meyvenizi bile karşılarsınız. Eğer içinde olduğunuz durumu değiştiremiyorsanız avantaj haline getirmeye çalışabilirsiniz.

Burdan yazması kolay tabiki tam şartlarınızı bilmediğimizden ama sadece dert yanmak için değil de gerçekten bir çıkış bulmak için konu açtıysanız işe yarar çözüm önerileri gelecektir
Insan sadece dert yanmak da isteyebilir bence ki ben artık bu durumdan cidden çıkmak istiyorum. Fakat dediginiz gibi derdi yaşamak baska. Yani sat sav git temizlik yap sonra da tiyatro sinema gez maalesef olacak şeyler değil. Teşekkür ederim derdimi dinleyip, yorum yaptığınız için.

Çok üzüldüm özellikle soğukta oturmak zorunda oluşunuza.Evden yemek yapıp satamazmısınız.Merkezde küçük bir ev tutup siparişle sarma börek vs satsanız.Burda güzel kazanıyorlar o işten.
Canım ben kendime gayet guzel yemek yaparım da bunu iş edinecek beceride değilim. Bi de cidden burada da bu işi yapan çok hanım var yani bu alanda bir açık da yok. Sağolasın.

Insan sadece dert yanmak da isteyebilir bence ki ben artık bu durumdan cidden çıkmak istiyorum. Fakat dediginiz gibi derdi yaşamak baska. Yani sat sav git temizlik yap sonra da tiyatro sinema gez maalesef olacak şeyler değil. Teşekkür ederim derdimi dinleyip, yorum yaptığınız için.
Yazdığımı yanlış anlamışsınız, temizlik çaycılık yapıp tiyatro sinema gezin demedim, tek derdiniz insanlardan uzak olmaksa asgari yaşam şartlarını sağlayarak küçük bir işte çalışarak şehirde yaşayıp yalnızlıktan kurtulabilirsiniz ama daha üst düzey sosyalleşmeler için daha geniş maddi kaynağa ihtiyacınız var demek istedim.

Neyse dilerim en kısa sürede isteklerinize kavuşursunuz.

İyi günler size.

Büyükşehirlerde merkeze çok da uzak olmayan daha doğal hayat imkanı da mümkün.
İş imkanları da daha geniş.
Eşinize dostunuza açın fikirlerinizi , mutlaka birisi yardım eder,fikir verir vs.
Yani ben kimseye yük olmayayım diye susuyorum bi de şu var insanlar hep kendini düşünür ya, bana gel benimle çalış diyenler oldu ki bakıyorum ya üç kuruşa firsatçılık yapıyor ya da ben 24 saatime ipotek koyacak bayan arkadaşlar iş teklif ediyor.

Ben de bu halimden daha büyük sıkıntıya düşmemek icin duruyorum. Bir bayan arkadas mesela gel benle çalış aksamları da iceriz birlikte diyor. Ben alkol almam, gece hayatını sevmem, onun ortamı zaten kim kiminle belli olmayacak bir bozuklukta, yani duşünüyorum aç açık otursam da en azından canımı sıkan insanlara katlanmak zorunda değilim diyorum ki çok şükür aç değilim.

Yani ben kimseye yük olmayayım diye susuyorum bi de şu var insanlar hep kendini düşünür ya, bana gel benimle çalış diyenler oldu ki bakıyorum ya üç kuruşa firsatçılık yapıyor ya da ben 24 saatime ipotek koyacak bayan arkadaşlar iş teklif ediyor.

Ben de bu halimden daha büyük sıkıntıya düşmemek icin duruyorum. Bir bayan arkadas mesela gel benle çalış aksamları da iceriz birlikte diyor. Ben alkol almam, gece hayatını sevmem, onun ortamı zaten kim kiminle belli olmayacak bir bozuklukta, yani duşünüyorum aç açık otursam da en azından canımı sıkan insanlara katlanmak zorunda değilim diyorum ki çok şükür aç değilim.
O iş teklifini teklif olarak görmek de hata zaten.
Şart bile koşulmaz,
Hani yok içmem ama çalışırım bile denmez öylesine.
Benim kastım kesinlikle eş dost,kuyuya sokacak tipler değil.
Çok konu dışı olacak ama 70 ve 84 arası doğumlular için artık refaha kavuşma vaktiymiş :D Siz de o aralıktaysanız güzel günler yakınmış.
Tek ümidim önce Allah sonra astrologların bu dedikleri :D

Back
X