Yalnızlık.

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
919
1.056
313
Merhaba ben 21 yaşındayım. Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim.
Şimdi size en büyük derdimi anlatacağım.
Ben tek çocuğum. Küçükken çok hissetmiyordum ama bu aralar özellikle de son 2 senedir ne kadar yalnız olduğumu hissediyorum.
Akrabalarıma bakıyorum. 4 teyzem 1 dayım var ama hiç çok çok yakın olmadık.
Bir araya gelince iyiyizdir ama genelde herkes birbirinin arkasından konuşur.
Sülalede tek çocuk olan sadece benim.
Orda burda kardeş olan kuzenlerimin birlikte fotoğraflarını görüyorum. Yeğenleri oluyor. Kalabalıklar. Abilere ablalara sahipler. Benimse annemle babam dışında kimsem yok.
En kötüsü de birgün onların da olmayacağını bilmek. Sırtımı dayayabileceğim beni koşulsuz şartsız kimsenin sevmeyeceğini bilmek..
Bu durumdan dolayı arkadaşlıklarımda çok fazla taviz verdim hep. Onları kaybetmemek adına. Tabii genelde sonu üzücü bitti arkadaşlıklarımın da . İnsanlara taviz verdikçe benden almayı öğrendiler.
İşte böyle. Ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Özellikle şuanda böyle kalabalık paylaşılan iftar sofrası fotoğraflarına çok fazla imreniyorum

Evlenince kocan olacak ve kocanin kardesleri senin kardesin gibi olacak, arti kendi cocuklarin olacak kocaman ailen olacak. Annen bu yastan sonra dogum yapamayacagina, yapsa da o cocuk sana kardes gibi olamayacagina gore dusunme negatif seyleri

asude_bahar:

Bu zamana kadar hep böyle düşünüyordum aslında ama burada eşle olan sorunları da okuyunca ne bileyim kendi kardeşi gibi olmaz ki insanın.. İnşallah olur ama ..

marlasinger7:

Ben de ben dee

4 teyzen 1 dayınla yakın değilsiniz ama düşün ki onlar da annenin kardeşleri :)
Yani kardeşler her zaman sevgi yumağı olmayabiliyor.
Belki sen bu ara arkadaş sorunları yaşadığın için buna fazla takılıyorsundur.

Evet çok yakın sayılmayız ama yine de başları sıkıştığında birbirlerine anlatırlar felan.
Evet arkadaş sorunlarımdan da kaynaklanıyor sıkıntım.

Ben de sizin gibi hissediyorum. Bizim aile de sizinki gibi hep cikar iliskisi herkes birbirinin arkasindan konusur falan. Hic sevemedim akrabalarimi. Kuzenlerimle iyi anlasmaya calistim ama onlar gibi olamıyorum ne biliyim cok farkliyiz beni kabullenemediler bir turlu. Cok akrabasi olanlara ozenirim hep. Gidip gelenimiz de olmaz bizim. Hatta dun agladim iftara cagiracagimiz kimse yok diye. Neyse ki benim canim kardesim var 💕 en degerlim o benim. O olmasa cok kotu hissederdim sanirim. Umarim ilerde evlenecegim kisinin kalabalik ve gercek bir ailesi olur bizimkiler gibi olmaz.

bu gibi yorumları okuyunca çocuğuma kardeş yapmak istiyorum... halbuki tek çocuk ne kadar avantajlı sevgi ilgi ve maddi anlamda... Çocuğumda böyle düşünürse ne fayda o avantajlar...

enurr

Allah ayırmasın sizi hiçbir zaman.
Çok fazla eğlenebilen akrabalar tanıyorum ben. Birlikteyken çok eğleniyorlar ve çok güzel ortamları var bizimki hiç öyle değil malesef.

kucukkurbaga04

Ben bunları yaşadığım için tek çocukla kalmayı hiç düşünmüyorum. Allah da izin verirse en az iki çocuk diyorum hep.
Bence siz de tekrar düşünün bu konuyu. Kimsenin aynı şeyleri yaşamasını istemem.

Canım;

Allah her şeyin hayırlısını versin. Şu hayatta insana anne ve babasından sonra en yakın kişi kim biliyor musun? Eş... İnan gerisi hikaye, kardeş vs...

Bu nedenle eş seçiminde son derece dikkatli olup ince eleyip sık dokumanı tavsiye ederim.

Kimseye de fazladan taviz verme. Bir insan seni sadece sen olduğun için sevmeli, dökme suyla değirmen dönmez yani. Birde kendini yalnız hissetme.

Bir söz vardı;

Dostlar bilinçli olarak seçtiğimiz kardeşlerimizdir diye. Allah karşına güzel insanlar çıkarsın.

Selamlar...

Amiiin inşallahh.. Hep dua ediyorum zaten hayırlı bir eş için.
Rabbim hepimizin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın inşallah.

her şeyin en doğrusunu Allah bilir canım
misal bende öyle bir kardeş var ki başa bela
keşke olmasa üzerimden büyük bir yük kalkar
yani belki kardeşin olsa dert sahibi olacaktın
elindekilerle mutlu olmak lazım

Hersey gorundugu gibi olmuyor.benimde kardesim var gorusmuyorum.yillardir aramiz yok.1yildir konusmuyoruz bile.bir arkadasinda dedigi gibi bu saatten sonra kardesin olmaz ama hayirli bir es onun kardesleri vedogacak evlatlarinla buyuk bir aile olabilirsin .sana mutlu bir hayat dilerim kardesim..

Orası da öyle ama bazen de keşke kardeşim olsa da bağırsam çağırsam beni kızdırsa ağlatsa ama hep yanımda olsa diyorum..
İnsan yaşamadan bilemiyor tabii neyin ne olduğunu.
Senin de Allah yardımcın olsun.
Her şeyin hayırlısı tabii..

Biz 10 kardeşiz. 9umuz da birbirimize çok duskunuz bi abim vefat etti. Ama onlar olmazsa cildiririm heralde abimin vefatı hala her gece anlatır beni üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen. Ablalarim abilerim candir asla kusmeyiz maşallah nazar değmesin.
Allah yardımcınız olsun tek çocuk gerçekten çok zor.

Benimde bi erkek kardeşim var.Evlendikten sonra bize yaşattıkları yüzünden,olmasaydı keşke diye düşündüğüm çok oldu.Ama bi kızkardeşim olmasını çok isterdim.Yani ha erkek kardesin var ha tek çocuksun çok ta farketmiyor bence,hatta sana düşman bile kesilebiliyor o kardeş dediğin..tabi istisnalar hariç..benide cok düşündürüyor ilerde yaşayacağım yalnızlık ve buna ne bi kocanın ne de çocukların ilaç olacağıni asla düşünmüyorum hadi çocuklar belki de,kocalara asla güvenilmez,yarın bigün ayrılırsinız el olur..Yeri geldiğinde kendi kendimize yetmeyi ögrenicez başka çaresi yok..

Son düzenleme:
yazdıklaınızı okuduktan sonra 3 çocuk yapma fikrine dönüyorum inanın. daha ilki karnımda şimdiden hamile kalasım var inanın. Bizde 3 kardeşiz bir ablam birde erkek kardeşim var. iyiki 3 kişiyiz daha da fazla olsak süper olurdu diyorum.

bi sen değilsin ki böyle, benim de kardeşim yok üstelik babam da yok, sadece annem var. çoğu zaman yalnız yemek yerim ve yalnız ya da erkek arkadaşımla gezerim. ben de çok imreniyorum kardeşleri olanlara, kalabalık güçlü ailelere, evet insan yalnız da hissediyor ama yapacak bi şey yok alışıyoruz.

Son düzenleme:
Canim benim Allah sana ileride hayirli evlatlar nasip etsin insaallah.Ben de tek cocugum cok iyi anliyorum hislerini.Evlenince esimin kardesleri benim de kardesim olur diye dusundum ama ne yazik ki insanlarin etrafi kalabalik olunca seni gormuyorlar bile.sen kendi kendine akrabacilik oynuyorsun.Taki evlat sahibi olana kadar İste o zaman butun dunya bi yana evlat bi yana.6 yasindaki oglumla kanka gibiyiz her yeri gezeriz, cok egleniriz Simdi ogluma da kardes yolda insaallah o hic yalniz kalmaz benim gibi...

dışardan güzel görünebilir ama bi o kadar da dezavantajı var.kendi adıma söyleyim bazen kardeş gibi geliyolar tam anlamıyla bazende gerçekten onları yabancılarmış gibi, arkadaşlarımdan farksız hissediyorum.kardeşlerin olsada yalnız hissedebilirsin kendini.özellikle evlenince tamamen yabancılaşıyolar.herkes için eşi çocukları önce geliyo doğal olarak.birde canını sıktıklarında daha bi üzülüyosun canından kanından daha yakın oldukları için.varlıklarının mutlaka getirileri var ama bi o kadarda götürüleri sıkıntıları var.arkadaşlarını seçebiliyosun ama kardeşlerini seçemiyosun,ne kardeşler var neler yapıyolar.üzülme o yüzden buna tek çocuk olman daha hayırlıymış öyle düşün.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…