yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

esmermavigoz

kafası karmakarışık bir kadın..
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
562
413
merhaba kızlar. her görüş benim için önemli. KONUYU SONUNA KADAR OKUYUP ANLAYAMANLAR YORUM YAPMASINLAR.
biz haziranda görücü usulu şeklinde tanıştık. uzaktan akrabalarımız tanışıyormuş nişanlımla bizi birbirimize yakıştırdılar ve görüşünce birbirimize aşık olup evlenme kararı aldık.
evleneceğim kişi ve babası yurtdışında yaşıyor. anne baba ayrı. annesi türkiyenin bi ucunda oturuyor...
BİR ÖNCEKİ KONUMDA ANLATTIĞIM HİÇ BİRŞEYİ AİLEM İSTEMEDİ BENİ DENEMİŞLER NE TEPKİ VERİCEM İSTİCEKMİYİM KABUL EDİCEKMİYİM DİYE.

yurtdışında yaşıcagım ve vize oturum izni gibi şeyler belli bir sürede hallolcağı için biz nikahımızı nişandan bir gün önce aile arasında kıydık.
ertesi gün nişanımız güzel bir salonda gerçekleşti. bu haftasonu yaşanılan gerginliklerin bir kaçından size bahsetmek istiyorum. öncelikle büyük meselelerden bahsediyim.
-herkes nikah günü nikah salonunda buluştu. bütün ailelerimiz uzak-yakın tüm yakınlarımız geldi. nikahımız güzel geçti. nikahtan sonra nişan bohçası açmaya erkek tarafının istanbulda ki evine kadın ekibi olarak gittik. bohçalar açıldı teşekkürler edildi. nişanlımın halası çıkıp ortaya herkesin içinde dedi ki -bizim oğlanın bohçası nerde hani göremiyorum. cocuga bir bohça yapmamışsınız. takım elbisesinide alamışsınız. bu cocuğun takım elbisesi yok şimdi yarın ne giyecek. yapılması sorulması gerekiyodu ayıp yani. böyle olmazki aaaaa.. - gibi yorumlarda sesini yükselterek herkesin içinde anneme hesap sordu. annemde o an şok geçirdi tabi. okadar insanın içinde ne diceğini şaşırıp biz dügünde yapıcaz dedi. bu kadın hala söylenmeye devam etti. ve işin aslını anlatıyorum kızlar. bizde erkeğe bir tane takım ve bohca yapılır oda düğünde. böyle olduğu halde nişanlımla bu damatlığı da kız tarafı alıyomuş konuları açıldıgında nişanlıma dedimki. bizde dügünde alınır ama nişan kıyafetinin de ücretini ödeyebiliriz sen beğen al ailem karşılasın. annemde babamda nişan kıyafetinin ücretini ödemek için çok diretti ama nişanlım kabul etmedi. ben para kabul edemem böyle bişeye ihtiyacım yok hem nişanda erkeğe takım elbisemi alınır yaaa ne alaka gibi şeyler söyleyip durdu. bunun halasının böyle bir muhabbet yaptiğini nisanlıma annem ve teyzem anlattı. tepkisi aynen şu - aa halam öyle mi demiş insanların içinde söylemeseymiş keşke ama ben adet olduğunu bilmiyodum sizde önceden arayıp sormadınız bana alalimmi napalim diye. kızınınz ücretini ödüyim dedi bende para kabul etmiceğimi söyledim ama adetmiş işte.. gibi bişeyler zırvaladı yani halasının sormasını haklı gördü. takımı alıp verseydiniz para kabul edemem-e getirdi lafı. kızlar ben bu insanın lafına güvendim istemediği için o takımın ücretini ödemedim. kalkıpta benim eşimin ailesine nasıl hesap sorarsiniz bunu ben istemedim nasıl kücük düşürürsünüz gibi tepkilerde bulunmadi.halasina tek söylediği şey - yaa hala keske insanlar icinde sormasaydin odaya çekip sorsaydin. demiş. ben de artık çok rahatsız oldum. annesi sormuyo ablası sormuyo kimseden tık yok bu hala kendini ne sanıyorsa ortaya cıkıp anneme cok çirkin bir uslupla hesap sordu. onun tarafından kımsede birşey demedi ne diyosun ne karısıyosun gibi. annemin agzı baglanınca düzgün bi cevap veremeyince ben dedimki ben almak istediğimi söyledim o kabul etmedi. cok ısrar ettim istemedi diyip konuyu kapattım. ama insanlar içinde onca konu komşu akranın içinde rezil olduğumuzla kaldık. bu ilk olumsuz durumdu.
-bohçalar verildikten sonra erkek tarafı toplanıp yemeğe gitti. annemi ailemi nenemi dedemi asla çağırmadılar. sadece beni çağırdılar. bende salak gibi kutlama yemeği diye gittim. sonradan okadar üzüldümki ailemin çağırılmadığına. orda 30 kişi içinde yalniz bir kızdım. sadece kendileri kutladı bu durumu.
-ertesi gün nişanımız oldu. nişan günü dış çekim yapcaktık. nişanlım bey saat 2 de beni almaya geldiği için ne kuaföre ne salona yetişebildim. insanları toplayip gelcekti. ama bu dış çekim önceki plandı. halasını danasını görümcemi beklemis hazırlanmalarını onları alıp gelmiş. ve ben dış çekime bunun sorumsuzlugu yüzümden yetişemedim. dügün salonu bir çekim yapıyodu ona bile yetişemedik. çok moralim bozulmuştu. kuaföre kız tarafından kımseyi davet etmediler sadece onlardan 4 kişi geldi.
-nişanda babası gerginlik çıkarttı. nişan salonundaki anons eden adam herkesi takıya alıyoruz önce ailelerden başlayalım kızın ailesi buyrun takısını takmaya dedi ve çekildi. ailem geldi takıyı taktı. sonra karsı tarafın ailesinin gelmesi gerekiyodu. gelmediler masadan hazırlanıp kalkamadılar 5 dkya. pist boş kalınca komsular uzak akrabalar doluştu önüme. bunun ailesi de geride kalınca babası siz bizi nasıl anons etmezsiniz diye görevlilerle gerginlik yaşadı ve görevli anons eden adam nişan salonunu terkedip gitti. babası hala söyleniyodu takı takmaya 5 dk gelmedi. insanlar ne oldugunu anlayamadi bi an herkes gerildi anneme herkes soruyo bu adam kim tartısıp duruyor diye acıklama yapmak zorunda kaldık herkese. sonra geldi ve onca malın mülkün arasinda bana taktıgı 2 bilezik. 2 bilezik parası onların sadece 5 yıldızlı otelde konaklama parasiydi ya. inanamıyorum. benim ailem onlar en iyisini yaparlar görgülü insanlardır diyip takı altın vs şeyleri asla konuşmadılar. bunlar 3 gün otelde kaldı. ve o otel parası kadar bana takı taktılar. ve aynı zamanda bilirsinizki nişan alışverişinde kız takılarını beğenir. bunun babası böyle bişey bilmiyo. söyleyen edende yok annesiyle zaten ayrılar. babası kafasına göre gitmiş almış getirmiş 2 tane 20 grmlık burma bilezik. insan demezmi gidiyim gelinimin gönlüne göre seçeyim takısını. yok . yok . yok .
-nişanlım bana taşlı ipince bir seti hediye taktı. setin 2 taşı düşmüş. yüzük kısmı boş.küpesi ve bilekligi vardi. tahmin ediyorumki ablasının takısını getirip bana taktı. birde yemekte dünyalar iyisi dediğim görümcem dediki bunu dügündede takarsin gelinligin üstüne çok yakısır dimiiiii. ya 2-3 milyarlik bir set dügünde takmaya yakısırmı bukadar maddi durumları iyiyken. benim ailem görgülü davranıp tek istekte bulunmadı onlara. bumuydu karşılığı yani. çok şaşırıyorum gerçekten bu yaşananlara. asla tahmin etmezdim.
-nişandan sonrada bunlar ailecek yemeğe gitti. nişanlım beni de götürmek istedi tam o anda kardeşim yanımdaydi herkes arabalara dagılıyordu kardeşimide aldim yanima. ama allah rızasi icin söyleyin. nişandan düğünden sonra dügün sahibi aileler yemeğe çıkarlar ve bu teklifi erkek tarafı yapar bunu bilmeyen yok. ama bunları ailesi sürü gibi 30 kişi yemeğe kendiler gittiler beni aldilar. benim ailem sürekli dışlanıyor ve hor görülüyor bu durumdan cok rahatsızım. yemeğe bir kez davet edilmedi ailem. beni yemeğe cagırdıklarında arayip anneme sordum gidebilirsin tabi dedi bende bi sorun olmadıgını düsünüp gitmiştim. sonradan annem ve teyzemlerden ögrendim ailenin cagırılması gerektigini. yoksa asla gitmezdim. okadar yabancı insanla bi masada oturunca agzımı acamadim. bir ara baba amcalar kalkti görümcemle yanyana kaldık. keske annemlerde burda olsaydı dedim. ay canım gördün bi anda biri corba icelim dedi buraya geldik planlı birsey degildi dedi. e planlasaydiniz ozaman öncdeden teklif etseydiniz yani.
ve kızlar bunlar şehir dışı ve yurtdısında yaşıyor diye ailelerimiz yalnizca 3 kere görüstü oda isteme-söz olaylarinda. onun dısında baska bir samimiyet yakınlık asla yok. aileme yabancı gibi davranıp yüzlerini çeviriyolar. misafir gibi söze ve nişana gelip gittiler asla bir dügün sahibiyiz diyip kapıda bile durmadılar. bu bahsettiğim insanlar yaşadığı ülkede fabrika-depo-mağazaları olan iş adamı görmüş geçirmiş üniversite mezunu insanlar. öyle ezik tipler değilki sessiz duruyolar diyim. sadece asırı mesafe koyuyolar ailemle aralarında. ve ben bu ailemi yüzü eğik bırakıp yurtdisina bu ailenin yanina gidicem..
-annem diyorki ben birdaha bu insanlara asla güvenmem açıp telefonu takıyı ne nasıl alıncak herşeyi konuşucam. nişanlın nişanlık istemiyorum dedi sonradan döndü. takıda güvendik takarlar dedik 2 bilezik taktılar. 2 ay sonra 5 yıldızlı denize kıyısı olan lüks bir otelde 100 milyara mal olacak bir düğünüm olacak. ve bu ailenin bana taktıgı 2 bilezik ve taslari dökülmüş bir takı seti.
-nişanlımı cok seviyorum kızlar. okadar aşığım ki. ama benim üzüldüğümü hergün agladiğimi yıprandiğimi görüyor. ve hiçbirşey yapmıyor. nişanlıma takı secme konusunda demiştim ki babana söyle beraber gidip alalim buraya geldiginizde. bana söylediği şey ben babamla kötü olamam o kendim alcam dedi üstüne laf söyleyemem sizin böyle bi talebiniz varsa arayin babama söyleyin. daha birkere aranıp adetleriniz nasıl bu işi nasıl yapalim diye sorulmamış bize. bizden bide damatlik icin önceden adet nedir diye aranmasini beklemiş . inanın buna tenezzül edicek bir insan değil. sadece halasının lafının arkasinda durmak icin böyle bir tavra büründü.

bakın kızlar. parada pulda gözü olan bir insan değilim . benle yaşıt aynı ayda evlenicek olan kuzenime erkek tarafının durumu çok kötü olduğu halde 10 bilezik ve 10 milyarlik set takılıyor. baştan konuşuldu çünkü onların. benim erkek tarafında yok olsa yoktur alamıyolardır derim. ama varken,100 milyarlik bir dügün yaparken, evlenir evlenmez kızııza araba alıcam orda otobuslerde sürünmesin denilirken 2 bilezik takılmasını mantıksız buluyorum. altın gelinin hakkıdır. gelinin şanıdır.hak ettiğidir. bu kadar dügün yapiliyorsa takidan kısıp oraya dügüne harcamaktir bu. ve aileme köpek gibi davranmaları en önemli konu zaten. yengesi halaları bildigin yüzlerini ceviriyolar. annesi cok saf bir kadın zaten bu olaylarda hiç bir hükmü yok. digerleri bana kaynanalık yapıyor anlıcağınız. kızını aldık götürüyoruz sen kımsin hesabi degisik bir tavra bürünmüşler. daha anlatmadıgım büssürü laf sokma kalp kırma adına aileme yapılanlar var. herşeye misafir gibi katılıp gidiyorlar asla bir dünürlük bir yakınlık yok.

- nişanda karsı tarafa yapılcak bohçalar için kaynanam annemi arayip kaynatamın 2. eşine bohça yapılmasını istemediği ve benim kayınpederimin 2. esiyle görüşmememi istediği söylemiş. ve kimseye bahsedilmesin bu söylediğim demiş. annem cok arada kaldı. bohça koymasa baba dicek niye karıma konulmadı. koysak kaynanam küscek darılcak. bir yandan yurtdısındakı esi ve yengesi bizi hiç aramiyo gelin diye yakınıyomuş. cok arada kaldım bu kıskanclık ve beklentiler içerisinde. daha birkez aranıp ne istiyosun nasıl yapilsin nasil gidiyo diye aranmamışım bide benden tel bekliyorlar. görümcem ve kaynanam nişan bohcamm icin cok güzel şeyler aldilar hicbiseyi eksik birakmadilar bu konuda ilgilendiler. ama sadece bu konu. başkada birşey yok .

nişanlımla artık evliyiz resmiyette de olsa evlendik . ona göre ailesi herşeyi mükemmel yaptı hicbi eksik yoktu. nişana gelmelerini bişey olarak görüyo sanırım. herkes sizi cok seviyo diyip duruyor. sen herseyden mutsuzsun diyo. takı altın olaylari icin sen bunun icinmi benimle evleniyorsun gibi ucuz seyler söylemeye basliyor. sürekli tartısıyoruz. 2 ay sonra dügün yapılcak daha ortada ev alınmadı esya alınmadı. nisanlım gelcek ve bir haftasonuna herşeyi sıkıstırıp alcak. hersey katakulliye geliniyormuş gibi hissediyorum. nişanlım annem bir sorunu söylediğinde anneme sürekli şikayet eden hicbiseyden memnun kalmayan kaynana gözüyle bakiyor. ama inanin annem cok şey tolera etti.. söz alisveriisi yaptirmadi sırf nisanlım zahmet edip iki elbise icin gelmesin buralara kadar diye. beni ikinci kez istemeye gelmediler geldiklerinde yüz asmadi, dört dörtlük misafir etti, hiçbir istekte ve arzuda bulunmadı karsı tarafa güvendi, nişanlım beni nikah günü kuaföre götürmedi yetişemedi ailem annemler götürdü, ciceğimi alamadik yetistiremedik annemler almıs getirmiş, nişan kuaförüne gelmedi bedavadan bişeyler yaptırıyomuş gibi olmamak için, yengesinin halasınnın akrabaların bicok lafını duymamazlıktan geldi. annem düğünü ertelemeyi ve altin isteğinde bulunmayi düsünüyolar. ertelemiceklerde altinini almıcaklarsa bu is olmucak bozulcak bu insanlara dul karı veriyomuşum gibi sürekli birşeyleri tolera edemem diyor.. sizin yorumlarınız neler.
2 ayda hicbirsey yapilmaz herşey üstüste gelir eksik olur katakulliye getirlir diye ertelemeyli düsünüyoruz..
 
Son düzenleme:
Bana sadece iki bilezik takmislar diye yakinmanizdan sonrasini okumadim sadece aşağıya inerken gözüme carpanlar 5 yıldızlı lüks otel, 100 bin TL düğün, burma bilezik, azıcık gramlı altın takmışlar vesaire vesaire :halay:
Teyy teyyy vay benim mallarım vayy benim otellerimmm aman ben niye evleneyim canım ben niye evleneyimm.
 
Puntoyu ufaltınca yazı kısalıyor mu sanıyorsunuz acaba? Bit kadar yazmışsınız, el insaf. Pes.

2 bileziğe kadar okudum, gerisini okumadım. Ama abartmışsınız gibi geldi bana. Madem halası çemkirdi sen de çemkirecektin. İyice çemkirecektin de üste çıkacaktın. Öyle nişanlından destek beklemeyecektin. Bir de saf saf tek gitmişsin yemeğe. Ailenin davet edilmediği yerde işin ne? Hadi bilmiyordun öğrendikten sonra çekip gitseydin çok mu zordu?
 
umarım aynı şeyi yaşarsınız da diger gelinlerin kolunda boynunda gördüğünüzde bana neden yapılmıyo pskolojisine girersiniz.

:) canim benim ben evlenirken bunlarin hicbirini dile getirmedim cunku bana gore cok ayip bunlar ben kendi degerimi altinla olcmem! baskalariyla hic kiyaslamam!
 
Hic parada pulda gözüm yok demeyin. Bal gibide gözünüz hep paralarinda pullarinda. Halanin söyleme tarzi dogru degil ama takim elbise alabilirdiniz sornadan parasini teklif etmekte halanin yaptigi kadar sacma. Belkide paralarindan bu kadar gözünüz oldugunu düsündükleri icin size mesafeliler
 
Siz değerinizi kendiniz belirleyin. Madem halası baştan yanlış yaptı, nişanlınız da çanak tuttu; kesip atsaydınız! Ailenize ilk saygısızlık edildiğinde resti çekseydiniz. Atsaydınız yüzüğü ya da atarım deseydiniz. Maddiyat boş iş. Ben sizin gibi birinin boynunda görünce üzülmüyorum vallahi. Kendime alınan gümüş kolye bile takı çekmecesinde... yani bu kişiyle alakalı.

Siz bal gibi de maddiyata değer veriyorsunuz. Onu geçin. Nişanlınız sizi üstte tutacak ve savunup kollayacak karakterde biri değil. Üzgünüm.

Hakkınızda hayırlısı.
 
Zaten gözlerim görmüyor bana da yazık ama bu ne bit gibi :KK43: sonunu da merak ettim ama okuyamadım. kısmet artık
 
X