Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

prophetic

...
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
10.477
2
206
38
İstanbul
Arkadaşlar konuşmuştuk daha önce yemek tariflerimizi artık başka bir topikten verelim diye. Malum öğleden sonra 4 sularında topiğimizden yemek kokuları yükselmeye başlıyor, ayıp oluyor çalışan arkadaşlarımıza :) Bu topik o topik olsun ve bundan sonra ağızlarımızın suyunu buraya akıtalım, hemi :) Hayırlı uğurlu ola şekerlerim..

Ohhh hayırlı olsun şekerim :) Bencede iyi olmuş burası herkes ne pişiriyo ne diyosa yazar artık buraya

ay güzel olmuş bu topik propcum.
hemen bir defter edineyim nefis tarifleri yazayım.

Melodi ama pazartesiyi beklememiz gerekicek, haftasonu kimse girmio, zaten nalan bi gelsin başlar burayı doldurmaya :)

begüm seni çok süper gurme yapıcaz burda görürsün :)

evet kendimde o yeteneği görüyorum zaten hevesim var çünkü mutfağa. bi de ev hanımı olsaydım ben mikemmel olurdum die düşünüorum mutfak konusunda sositososito
bilenlerin engin tecrübeleriyle büyücemm büyücezzz mutfakta yeşercez :roflol::roflol:

anaaa artıkın burdanmı yemek tariflerini alıcazzz ayy ne güzell konular arada kaynamaz aradığımız tarifi buluruz burdaaa eee nalan bugünkü menümüz ne gelde söyle ahçıbaşıı

Siftah benden olsun:)
Benim bugünkü menümde etli patlıcan yemeği, pilav ve cacık var:)
Patlıcan Yemeği
4 patlıcan
Yarım kilo sote et( kuzu veya dana)
2 yemek kaşığı salça(1i domates 1i biber)
1 orta boy soğan
3 diş sarmısak
3 sivri biber
2 domates
yağ
tuz
önce eti ve yağı tencereye koyup kapağını da kapatıp etin suyunu slamasını ve sonra da çekmesini bekliyorum, ara sıra karıştırıyorum, sonra rondodan geçirdiğim soğan ve sarmısakları ekleyip onları etle beraber ölünceye kadar kavuruyorum, sonra salça ve biberleri ekleyip biberler ölene kadar da öyle karıştırıyorum, en son patlıcanları ve rondodan geçirdiğim domatesleri ekliyorum azıcık da göz kararı kaynar su koyuyorum, tuzunu da attım mı tamamdır :) patlıcanlar pişene kadar orta ateşte pişiriyorum. hmmm mis gibi oluyo:)
heralde pilavı ve cacığı tarif etmeme gerenk yok:)

prop eline sağlık. patlıcana bayılırım ama yemekte et yiyemiyorum. çok garip geliyor tadı.
evlenmeden önce yerdim, şimdi etin eski tadını bulamıyorum.
bende çığırtma tarifimi yazacağım.

öyle yaptım demekle olmuo sezen hanım tarif veriniz ki biz de yapabılelım

kıss nohutun neyini vereyim ben kuzu eti kullandım çook severiim suyunu salıp çekene kadar pişirdim yağ soğan ekledim kavurdum 2 domates rende yapıp birazda biber salçası ekledim renk versin diye suyu ve dondurulmuş nohutunu ekleyip pişirdimm bacımmmm

Cevizli Havuçlu Kek
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1.5 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı kıyılmış ceviz
2 rendelenmiş küçük havuç
yumurta şekeri çırpıoz once, sonra yag ve sutu ekleyıp tekrar cırpıoz, un kabartma tozu vanılyayı ekleyıp bı daha cırpıoz, tarcın cevız havuc ve lımonu ekleyıp son kez cırpıoruz yaglanmıs kalıba dokup onceden 10 dk 180 derece ısıtılmıs fırında en az 35 en cok 45 dk pısırıoz :) kurdanı batırdıgımızda hamur gelmıosa pısmıs demektır alabılırız:)
yap sezen bunu bak begenceksın

hımm tariften belli güzel olduğu yapıcam cnmm sağoll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…