2 Yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin ( erit )
1 su b. şeker
4 bardak un
1 paket kabartma tozu - vanilya
içi : 3-4 Elma Rendele - 3 çorba kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tarçın - iri çekılmış ceviz
üzerine : Pudra şekeri
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup şekil vern. Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri eleyip servise sunun.
Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
tuz,
2 yemek kaşığı şeker
un
İÇİ İÇİN :
peynir-maydonoz
ÜZERİ İÇİN : 1 Su bardağı su - 2 yemek kaşığı pekmez - susam
Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılır ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
yarencim bugün şu poğaçandan yaptım,2 tepsi çıktı ve 1 tepsisi yarım saat içinde bitti nefis oldu,yumuşacık.Eşimde bayıldı.ama akşam akşam acayip kalori aldım yine
bundan sonraki mayalı poğaça tarifim bu olacak.
yarencim bugün şu poğaçandan yaptım,2 tepsi çıktı ve 1 tepsisi yarım saat içinde bitti nefis oldu,yumuşacık.Eşimde bayıldı.ama akşam akşam acayip kalori aldım yine
bundan sonraki mayalı poğaça tarifim bu olacak.
ohh afiyet olsun canımmm beğenmenize sevindim
bende geçen gün yaptım 1 tepsilik yaptm kalan hamuru buzluğa koydum. teyzemler gelmişti onlara yaptım . çok beğendiler . yapıp buzluğa koycan aslında gelen olunca hazır hamur süpper olurr
arkadaslar bir turlu resim yuklemeyi beceremedigim icin netten bir fotograf linki veriyorum :
dogrusu benimki daha guzel gorunuyor eger biri anlatirsa kendi tatlimi eklerim
ananasli kek:
oncelikle kek dedigine bakmayin muthis bir tatli. bun bebek gormeye gelenlere ikram etmek icin yaptim.
malzemeler:
3 yumurta
100 gr margarin ya da tere yagi
150 gr seker
150 gr un
kabartma tozu
karamel sosu
1 adet halka seklinde konserve ananas
yapilisi:
once yumurtalari kopurtuyoruz. sekeri ekleyip tekrar cirpiyoruz. uzerine erittigimiz yagi, biraz soguduktan sonra dokup tekrar karistiriyoruz. son olareak un ve kabartma tozunu da ekleyip kek harcini hazirliyoruz.
kek kalibinin tabanini bolca karamelle islatiyoruz. uzerine ananaslari diziyoruz. ananaslarin da uzerine kek hamurunu dokup onceden isitilmis 180 derece firinda 25 dk kadar pisiriyoruz.
kek serinleyince yani ilikken servis edecegimiz tabaga ters ceviriyoruz ve son olarak konservenin icindeki 1 bardak kadar ananas suyu ile keki islatiyoruz.
iyice soguduktan sonra yiyebilirsiniz.
afiyet olsun.
benimde canım elmalı kurabiye çekmişti...ablama söyledim yaptı..bursadan gönderdi bana annemle.... içine süt ürünlerinden hiç birini koymamasını söyledim....oğlumda süt alerjisi çıktı çünkü..
sonra baktım ki katı yağda bile süt varmış....öle kaldı...birtane yemiştim ama nefsimi körelttim neyseki...
şimdi tarifelere baktımda ben bir süre hiçbirini yiyemeyeceğim...umarım oğlum bir yaşına kadar atlatır bu durumu....yoksa onun yememesi dahada vahim olur..: