nalan bılıorum nasıl yapıldıgını da parcalanıo kırdıgım yumurtalar senın hatrın ıcın bı kez daha denıcem cuma gunu donunce dedıgın gıbı asagıdan kırmaya calıscam bakalım
Yaz şekerim :)cokacimcoookevet kızlar bugün size şöle bi kaç tarif yazmak istiyorum...
evet kızlar bugün size şöle bi kaç tarif yazmak istiyorum...
DOMATES ÇORBASI
- 2 Adet büyük boy rendelenmiş Domates
- 2 Yemek ka. Salça ( 1 Y.K Domates + 1 Y.K Biber Salçası)
- Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
- 1 Yemek ka. tepeleme un
- 1 Tablet et bulyon
- Tuz
- 5 - 6 Su bardağı su
- 1 Adet Sivribiber
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağ ve unu alıp unun kokusu ii ce çıkana kadar kavuralım, yani un hafif kahverengine dönmeye başlayacak, un kavrulduktan sonra hemen rendelenmiş domates ve salçayı ilave edip bi 3-5 dakika daha kavuralım,
sonra yavaşca 5 bardak suyu ilave edelim (eğer az gelirse sonradan 1 bardak daha ilave edersiniz), et bulyonuda içine atıp kaynamaya bırakalım, kaynadıktan sonra bi 5 dakika daha kaynatıp blendırdan geçirip ardından tel süzgeçten süz,
son olarak sivribiberi ortadan ikiye böle ve içine at, tuzunuda ayarla ( bulyon kullandığınızda tuzu önceden koymayın çünki bulyonlar genelde tuzlu olur), bi taşım daha kaynatıp altını kapat, 10 dakika kadar demlendirip servis yap....
istemeyen bulyon ve sivribiber kullanmasada olur, bu tamamen benim kendi damak zevkime göre yaptığım bi çorba, ama içen herkes hayran kaldı...
Afiyet Olsun...
MISIR CİPSLİ FIRIN TAVUK
- 6 adet baget tavuk ( göğüs etide olur)
- 2 yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı un
- tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- mısır gevreği
Yapılışı:
Bagetleri haşlayıp sudan al ve soğut, sarımsak yumurta, tuz ve baharatları çırp, tepsiye yağlı kağıt ser ve tavukları sırasıyla önce una sonra yumurtalı harca ve son olarak mısır gevreğine batır ve tepsiye diz.
200 C de 6yaklaşık 30 dakika kadar pişir...
Afiyet Olsun...
ımmmm çok severim domates çorbasını. tatlım şimdi kaç kişilik bu çorba? soracımaaa domatesi rendelemesemde rondodan geçirsem olar mı boshayallersmile
amannnn yarebbim bayilazaimmm fırın yemeklerine bayılırım ama bilmem bilmiyorumkismile ii oldu bu. nalanım ben bunları defterime geçiriorum o yüzden ii anlayım olayı kaydirigubbakcemile2 şimcik tavuk göğsünü kasaplar hani büyük verio biraz onu öle doğramadan mı harca bulayacaz. pişer dimi ölede. baget ne b,ilmedim valla :1ninca: google yazaım çıkar karşıma :roflol:
baget aklinialirimsmile
olur tabi cnm rondodan geçirebilirsin, yaklaşık 4-6 kişilik çıkıyo cnm, tabak büyüklüğüne ve koyduğunuz miktara bağlı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?