Yan komşuma özenmek

Neden? Marketcisi, kargocusu, polisi diğer çalışanlar da aynı tehlike altında. Oraya da hadta ihtimali olanlar gidiyor, semptom göstermeyen hatta gosteren bile gidiyor. İnsanlarla calisilan her meslek grubu zorda şuan sadece sağlıkçılar değil.
Tabi ki herkes risk altında ama onlar tedavi etmeye çalışıyor. Tam bir tedavisi yok, stres altındalar, sorumlulukları daha büyük gibi gibi

özenmek değil kıskanmışsınız hayatlarını ama önemli olan kendi hayatımızda mutlu olabilmek bizden zor durumda
yada daha lüks yasayanlar hep olucak içinde bulunduğunuz durumdan Allah biran önce kurtarsın eşinize yeni bir iş kapısı açılsın inş

Ben eski kimya ogretmeni yeni iş guvenlikciyim,gerçekten durum tam da bahsettigim gibi,belki de şu an yaşadığımız yerle ilgili bir durumdur ama insanların bakış açısı bu malesef,eşim de çoğu yerde Dr olduğunu söylemiyor ben de eşimin Dr olduğunu söylemiyorum,aynı apartmandaki aile hekimi komşumuz da muzdarip mesela Dr un Dr dan başka dostu yok diyor
Allah Allah çok ilginç. Bizim de dr arkadaşlarımız var. Çok seviyoruz. Çok iyi insanlar. Ayrıca da alcakgonulluler. Hep dua ediyorum ikisine de. Allah yardımcıları olsun. (Biz dr degiliz)

Allah Allah çok ilginç. Bizim de dr arkadaşlarımız var. Çok seviyoruz. Çok iyi insanlar. Ayrıca da alcakgonulluler. Hep dua ediyorum ikisine de. Allah yardımcıları olsun. (Biz dr degiliz)
Sizin bakış açınıza sahip insanlar da var ancak çok az malesef,konu sahibini okudunuz sanki haksız kazanç elde etmislercesine Dr komsularinin arabasindan bahsediyor çocuklarını Allah vermemiş gibi en güzel çocuk diyor yani genel olarak malesef göze batan bir meslek grubu

Duk
Benim eşim Dr,4 yaşındaki oğlumuza şimdiden Dr olma da ne olursan ol diyor,kuaför ol araba tamircisi ol hatta boya ustası ol ama Dr olma diyor 😂
, Dükkanı evi kira olursa kuaförde olmasin ,sabahın köründe gidip gece geç saatlerde eve geliyorlar,bi pazar tatili var ondada alışveriş derken akşam oluyor aktivite ye vakit yok 5.6bin kazanır ama kendini zor çevirir(esim kuaför)

Duk
, Dükkanı evi kira olursa kuaförde olmasin ,sabahın köründe gidip gece geç saatlerde eve geliyorlar,bi pazar tatili var ondada alışveriş derken akşam oluyor aktivite ye vakit yok 5.6bin kazanır ama kendini zor çevirir(esim kuaför)
Hiçbir meslek grubu dışarıdan göründüğü gibi değil desenize😔

doktor çiftle nasıl aynı siteyi tuttunuz bir doktor olarak söylüyorum doktor maaşları hiç az değil de ve kirayi ödeyemiyorsunuz garip...:işsiz::işsiz::işsiz::işsiz:

Hepimiz birilerine özeniyoruz bunda yanlış bir şey yok. Ama o özendiğimiz insanlardan olmak icin ne yapıyoruz önemli olan bu. Mesela siz çalışıyor musunuz ? Esiniz issizmiş iş arıyor mu ? Maddi sorunların üstüne bebek yapınca o özendiğiniz hayattan uzaklaşacağınızın farkında mısınız ?
Resmen konu sahibesinin sorununa net cvp vermişsnz...cogu insan cabalamadan hop benmde olsun mantığında hatta bazıları calısmadan herseym olsun o versin su versin diyo....cocuk konusuna gelince Allah aşkına durumunuz yoksa cocuk yapmayın o bebeninde günahına girmeyin oda rahat ve güzel bir hayatı hakediyo

Sizin bakış açınıza sahip insanlar da var ancak çok az malesef,konu sahibini okudunuz sanki haksız kazanç elde etmislercesine Dr komsularinin arabasindan bahsediyor çocuklarını Allah vermemiş gibi en güzel çocuk diyor yani genel olarak malesef göze batan bir meslek grubu
Bence konu sahibi patolojik. Konu sahibinden çıkarak genelleme yapmak pek doğru değil. Benim çevremde böyle bir kıskançlık hiç görmedim. Aksine hep Dr arkadaşlarımızı takdir ederiz çünkü hiçbirimiz dünyanın parasını da verseler yapmak istemeyiz. Ama eczacıları kıskanıyoruz.😂

Bende yan komşuma yardım edemediğim için kahroluyorum ne zamandır. Kocası hergün ama hergün kavga ediyor kadınla evde masa sandalye fırlatmaktan duvarları yumruklamaktan bıkmadı adam. Kadın bağıra bağıra ağlıyor çoğu zamanda oğlumun uykusuna denk getiriyorlar odayı değiştirdik. Bişeyler yapmaya çalıştık ama aile içine karışmıyoruz dediler çekildiler. Yani evet bizden çok iyi durumda olanlarda var böyleleride.

Evet yeni taşındım yan komşumu tanımıyorum bile ama evli ikiside doktor bir kızları var hayatımda gördüğüm en güzel bebeklerden biri siteye gidip gelirken gördüğüm kadarıyla piyasadaki en lüks arabalardan birine sahipler ve onlarda bizim gibi genç sayılır. İnançlı bir insanım hepsi gelip geçici biliyorum ama elimde olmadan kendime bakıp üzülüyorum. Biz daha kirayı ödeyemedik bu ay, bebek istedik kimyasal gebelik geçirdim, eşimse işsiz kaldı bir süredir. Bir onlara bir bize bakıyorum elimde olmadan.
Maşallah diyin, başkasına özenmek bişey katmıyor bize artı nasıl yollardan zorluklardan geçip o konuma geldiklerini bilmiyoruz bence hayatınıza bakın ve fiili ve kavli dua ile idealinizdeki hayatı arayın.

Insani bir ozellik bu..nefsimiz var gipta etmeniz normal..ama devamli olmayani dusunmek sizi yorar olana sukredin..saglik en guzel zenginliktir..unutmayin ayin 15i karanliksa 15i aydinliktir derler..ferah gunleriniz olsun

Bence konu sahibi patolojik. Konu sahibinden çıkarak genelleme yapmak pek doğru değil. Benim çevremde böyle bir kıskançlık hiç görmedim. Aksine hep Dr arkadaşlarımızı takdir ederiz çünkü hiçbirimiz dünyanın parasını da verseler yapmak istemeyiz. Ama eczacıları kıskanıyoruz.😂
Ben konu sahibine bakarak genelleme yapmadım kendisinin bakış açısına sahip insanlar bizin de çevremizde çok demek istedim,herkes kıskanıyor böyle bir gerçek var özellikle kadın olanlar,neden kiskanmasinlar ki bir kere zekiler çalışkanlar amaçları var amaçsız ortalama zekaya sahip insanların işi bu hiç polyannaci olamiciim

Siz ne iş yapıyorsunuz ?
Hissettiğiniz duygular insanca hepimiz bazen birilerine özeniyoruz.
Ama o aşamaya gelmek için kimbilir ne kadar okumuş bu insanlar.
Siz hayatta neler için ne kadar çabaladınız ?
umarım eşinizde kısa sürede iş bulur , sizde bebek sahibi olursunuz.

Kimseyi kendinizle kıyaslamayın. Yoksa mutlu olamazsınız. Siz kendi şartlarınızı olabilecek en iyi duruma getirmeye çalışın ve onunla mutlu olun. Belli bir kariyeriniz yoksa, girişimci değilseniz, piyango da çıkmazsa öyle bir hayatınız olmayacak. Bunu kabul ederseniz çok çok daha mutlu olursunuz.

Allah size hayırlı bol kazançlar ve hayırlı evlatlar versin inşallah.

Gıpta ederek tebessümle bakmak başka şey, fesatlıkla kıskanç bir şekilde bakmak başka şey.
Allah sizin de gönlünüze göre versin.

Dünya para verseler olmak istemeyiz demişsiniz,eşimin arkadaş çevresindeki Drlarin hepsi Türkiyenin en iyi unilerinden çoğu derece ile mezun olmuş Drlar yani aşmış insanlar,şu kadar para veriyoruz bu işi yapacaksın denilen her insan yapamıyor malesef önce zeka sonra gonul işi gerçekten

Back
X