yandım ki ne yandım kızlar

hem istemiyorum bu çocuğu deyip hem Allah kimseyi evlatla sınamasın demek çelişkili neyse bırakın arkadaşlar hanımın psikolojisi harap olmuş zor durumda bizler de üstüne gitmeyelim herkes kendinden sorumlu ne diyelim

benim anlamayamadigim birsey bekarim hic hamile kalmadimda
bebekte düsme tehlikesi varsa bunu doktor kendi almaz mi yada iste kese de sorun varmis dogmayacagi belliyse doktor kendisi almayip ilacla mi düsürülüyor..
peki bu doktor ne is yapiyor bunu gercekten anlayamadim..ben mi yanlis mi biliyorum acaba bir sorun varsa herkes kendi mi düsürüyor bebegini..

çok karmaşık olmuş konu hakkaten tek diyeceğim rabbaim kimseyi böyle zor durumlarda zor karar vermesi gereken konuma getrmesin tedbiri bizden takdiri allahtn

şu mesajı kendi ağzından değilde başka bi ağızdan okur gibi oku...
o zaman kimseye kızmaz bedduada etmezsin...
bebeği istemediğini ve düşmesi için ilaç içtiğini söylemişsin..
ayrıca uzman tvyi izleyerek bebeğin henüz canlı olmadığınıda anlatmışsın ve ilaç içdiğin halde neden düşmediğinide kendine dert edinmişsin...

şu anda beddulara savurarak bu dediklerini yalanlıyorsun...
belki şu an çok zor durumda olabilirsin sinirli ve hasta...
ama ilk yazdığın mesajda içtiğin ilacın bebeğe zarar verip düşmesini sağlıyormuş dedin, işte bizler buna kızdık...
ama sonradan ortaya çok laf attın..
seni kınamak, hor görmek benim haddime değil ama ben bebek için kendimi parçalarken senin bi ilaçla o bebeğe son vermene kızdım ve yaşadıklarıma bir kez daha ağladım...

allah sana yardım etsin sıkıntını gidersin ne diyim, işte herkesin imtihanı farklı bana vermez aratır sana verir bunaltır..

ya doktor demiş sanırım daha fazla günlükk olmasına rağmen kese boşmuş ve 20günlük kadar gözüküyormuş ve doktor kürtaj bünyene zarar verir ilaçla düşürelim demiş.yani kürtajı doktor önermemiş sanıırmve ben şöle düşünüyorum konu sahibi ilk yazdığında stres sıkıntıda aklında olannları tamamen yazmamış hani sanki öle olur ya bazen kendimiz bildiliğimiz için herkes sanki biliyor gibi gelir duurmu.sonra cevaplara suçlamalara yanı verememş hastanedeymiş gelip okuyunca da üüzlmüşüş.
ama selcanefe kimseyi suçlama onlar bizler yani senin anlattıklarından yanlış anlamış olabilirz ama bak sen anlatınca fikirler biraz da olsa değişti.inşallah Allah herşeyi gönlünce eder.Allah sana ailene sağlık versin

Son düzenleme:
kızlar sabah doktora gittim benim doktorum kürtaj yapmıyor kesenin hasar gördüğünü söylüyor fakat bu benim kendi başıma içtiğim ilaç sebep değilmiş bunu özelliklebelirteyim kürtaj yapmıyor evet nedenini anlamıyorum allah korkusu diyor ama burda benimde hayatım tehlikede şu an 4 hafta bitti kanamam çikolata renginde az az ve bu düşük tehlikesi demek miş üniversiteye yönlendirdi gittik eşimle randevu almadan muayene etmiyolar yarın sabaha randevu aldım hakkımızda hayırlısı inanın bu psikolojiyle hiçbişey aynı olamaz benim ilk çocuğuma 6 aylıkken down sendromlu dediler doğuma kadar hergün ağladım allahım sen verdin sen alırsın dedim bu da senden geldi olacaklara yaşayacaklarıma razıyım dedim yediğim ekmeğim gözyaşıylaydı üniversteye giderken eşime aynı şeyi yaşayamam güzcüm yok diye ağladım hiç bir anne adayı bebeğiniz sakatta olabilir cümlesiyle 9 ay yaşayamaz ben 3 ay yaşayamadım doğum yaptım epiduralle bebeğimin yüzünü tenini gözünü merak etmedim yalvardım doktoruma sağlıklı mı nolur onu söyleyin dedim ilk mesajı yazdığım psikolojimdfe düzgün değildi hepiniz hemen hemen evlisiniz eş burda çok önemli ben ağlarken anneliği yaşamış biri olarak karnımdakini canım diye hissederken eşim düşürürüz gider dedi bunu eşimden duyacağım hiç aklıma gelmezdi sessiz kaldım günüm geçmeden de antibiyotik falan kullandığım için zaten hasar görmüştür dünyanın ilacını kullandım düşüncesiyle ialç kullandım hamile kalmam kaza demiyorum allah herkese yaaşatabilir ben doğum kontrol hapına ara vermekzorunda kaldım tedavi gördüm 2 ay ara verdik 1.5 ay olmuştu işte geri çekilme yöntemiyle korunduğumuzu sandık burdada eşim beni hiç dinlemedi testin sonucunu duyunca şom ağzını açtın başımıza geldi dedi eşim aslında inanın öyle inançlı ki bu bebeği istemediği için tepki gösterd,iğini düşünüyorum ben anneme bile yaşadıklarımı hala söylemedim burada sizden manevi yardım aradım siz benim psikolojimle yaklaşmadınız olaya vurdunuz da vurdunuz birde sizin yazdıklarınızla ağlamaktan bittim insanlar ne oldum değil ne olacağım demeliler bana sorsalardı böyle bir imkanım olsa bunları yaşamak istemezdim hastane koridorunda ayaklarım geri geri gidiyor bunu yaşamak lazım anlamak için lütfen elinizi vicdanınıza koyun allah korkusu olan hiçkimse hiçbir kula diğer evladının başına geleceklerden kork dememeli beim buna dilim hayatta varmaz allahım herkese güzel evlilik güzel bebek imanlı ömür hayırlı ölüm nasip etsin bu bi sınavdı hala o sınavın içindeyim belki kürtaj olacağım belki bebeğim düşecek allahım eğer günahkarkıldıysa ki beni sadece allah bilir burasını affetsin beni ve benim gibi darda olanları kurtarsın rabbim size asla yaşatmasın ne kınayana ne de dileyene allaha emanet olun

allah hepimizin yardımcısı olsun yazdığım herşeyin arkasındayım yalan konuşmak mı allah görüyor duyuyor sana yalan söylesem ki ne gerek var allah görür yalan söylesem bilir ondan korkarım sizden önce size cavap vermekten de yoruldum vermeyince haksızlığa tahammülüm yok kendimi yiyorum ağlıyorum bir derdim var dedim demeye çalıştım bin dert oldu beni anlayanlara çok teşekkür ederim bazı arkadaşlar benimoral olarak çok iyileştirdi fakat 50 kişi varsa 3 kişi anladı beni bazıları hala dalga geçiyor allaha dilekçemi gönderdim cevap bekliyorum der benim dedem şu an öyle mutsuzum ki hala buralarda moral arıyorum çaresizce

Ayy cok zor bir imtihandan geciriliyorsunuz suan Allah yardimciniz olsun.siz bebegi istemezken esiniz deseydiki, Allah'tan geldi, kesinnikle Allah'tan gelene boynumuz ince deseydi belki sizde o bebegi isterdiniz ama siz zaten istemiyormussunuz esinizde ayni fikirde olunca olaylar bu boyuta gelmis bundan sonra dikkatli olun bir canliya kiymaya kimsenin hakki yok,veren ALLAH alanda ALLAH.....diger yavrunuzada ALLAH hayirli uzun omurler versin saglikli,sihhatli insh'ALLAH....

Yillardir bebek hasretiyle yananlar var,rabbim onlara ve butun isteyenlere versin insh'Allah....

kusura bakmayın ama ben bebek hasreti nedir bilirim.. bebek peşinde doktor doktor gezmek nedir bilirim.. teyzem 8 sene gözyaşı döktü bebek sahibi olabilmek için.. doktor yüzünden doğum riske girdi.. bebeğim,bebeğim dedi kendini riske attı.. kısacası benim gözümde yaptığınızın hala haklı yanı yok..
o ilaç bebek sağlıklıyken içilmiş mi içilmiş.. bitti ! siz benim gözümde bebeğini düşürmek için uğraşan,bebeğini istemeyen birisisiniz.. bu benim bakış açım,benim görüşüm.. sizinki farklıdır.. amaaa siz mutsuz olmayın,destek bulun diye de yalan söyleyemem kusura bakmayın..

Benim bu konuda takıldğım tek şey, kullandığınız antibiyotik ilaçların çocuğa zarar verdiğini kendiniz karar verip, kendi kendinize ilaç kullanıp, düşürmüş olmaya çalışmış olmanız. Çocuğun sonradan zarar gördüğü ortaya çıkmış olabilir, ama bu sizin o zaman yaptığnız olayı değiştirmiyor. Belki de kimbilir sağlıklıydı. Keşke bu ilacı kendi kafanıza göre teşhis koyarak kullanmayıp, doktorla görüşüp bu işi halletseydiniz. Aldırdınız diye kızacak değilim ben, o sizin kararınız, ister doğurur, ister doğurmazdınız.
Sonradan sanki, ilacı doktor vermiş gibi gösterilmeye çalışıldı gibime geldi !
Allah hayrlısını versin.

Hakkınızda hayırlısı olsun, arkadaşlar lütfen üstüne gitmeyelim konu sahibinin, şu anda belli ki çok hassas durumda,
Sonra anlatır isterse, anlaşılmayan noktaları aydınlatır,
Lütfen gördüğümüz üzücü yorumları bir daha görmeyelim, hassas olalım...

yazdıklarınla seni anlamaya çalıştım ama o kadar tutarsız yazıların varki hiçbir şekilde anlaşılmıyor ne demek istediğin anladığım kadarıyla hap yöntemi ile korunuyordunuz bir problem nedeni ile hap kullanımıa ara verdiniz ve geri çekme yöntemi ile korunduğunuzu düşündünüz geri çekme yöntemi korunma yöntemi değil ki kendini kandırma yöntemi bunu anlamak için hamile kalman gerekti sanırım korunma yöntemlerinin hepsini bilmiyorsan en yakın sağlık ocağından öğrenebilirdin .kendine savunma olarak şunu demişsin antibiyotik kullanıyorum demişsin eczaneden bebeği düşürmek için hap almasaydımda bebek zarar görürdü demişsin hayır zarar görmezdi bende hamile kaldığım zman antidepresan kullanıyordum hiç bir şekilde zararı olmadı ve yanılmıyorsam bebek belli bir güne kadar kimyasallardan etkilenmiyor.ve o kadar hamilliğini anlamayıp 1,2 aya kadar ilaç kullanıp hamileliğini devam ettiren ve sağlıklı bebekleri kucaklarına alan o kadar çok kişi varki anlamadım onlarmı cahil senmi senmi akıllısın.lmaz:
ha birde diyorsun ki doktora gittim zaten gelişiminde problemliymiş doktor hap verdi diyorsun kesenin içinde bebek bile yokken keseye bakarak genetik bir problem olduğunu nasıl anladı???genetik bir problem var ise yani bebek engelli ise anca 4.aydan sonraki testlerle ve gelişimi ile ortaya çıkıyor.
kusura bakma kimse kimseyi kandırmaz herkez kendini kandırır.Ayrıca yorum almak eleştirilmemek istiyorsan hiç konu açma o zaman.destek almak istiyorsan senle aynı fikirde olan eşinden destek al.sen yorum yazanlarıda kendinide allaha havale et zaten bir müslüman din kardeşini yanlış yaptığı konularda uyarmak zorunda yorum yapan arkadaşlara boşuna beddua etme yine bedduan gelir seni bulur çünkü kuran ı kerimde açıkça belirtmiş 1günlük gebelikse bile sonlandırmak cinayettir.
allah 2yaşındaki bebeğine sağlık uzun ömür versin

Allah tÜm darda kalanlaın yar ve yardımcısı olsun
bellıkı ortada bÜyÜk bı pıŞmanlık ve ÜzÜntÜ
korku var..ama allah okadar bÜyÜkkı
tÖvbe kapısı her zaman aÇık..
Bnu dÜŞÜnmek bıle tesellı eder ınsanı..

tövbe kapısı her zaman açık elbette ama ölüme sebebiyet vermek kul hakkına girer.tövbe ile kul hakkından kurtulamazsın.helede kendini savunamayan yaşamak için mücadele eden küçük bir can.allah konu sahibi arkadaşa ve bütün kadınlara buna benzer hata yaptırmaz inşallah

AMİİİN....
evet belki kul hakkından kurtulamaz ama
Allaha karşı yaptığı günahtan bağişlanabilir...
sonuçta bebek aldırmak hem kul hakkı hem allahın emrine çiğğnemek demek değilmi..

yargiliorumdaa büyükte konusuyorum...insanoglu kimkiiii bizi yaratan dog kulum diyen allahimizin isine karissin...cokk üzüldüm..o bebek öbür dünyada karsina büyük biri olarak cikip neden yaptin annee diyecek sana..hicmi iyi kötü dini bilgin yok yaa...allah izin verirse diyoruz cogu seye buna neden demiyoruz,istedigin kadar korun yine hamile kalabiliyosun...istedigin kadarda korunma bebek idye haykir allah izin vermedikce bebek sahibi olamazsin.sinav dünyasinda sende sinava girmissin ama maalesefki yenilmissin cok aci cok yazik....kiniyorummm senide destekleyenleride...bide diyosunki sizden rahatlatici laflar duymak istedim...kim seni bu durumda pofpoflarki ..cok sinirlendim hemde cokkkkkkkkkkk...ayip yaaa

ilaçla düşürmek çok tehlikeli , hele doktor önermediyse ki öneren doktora ben iyi gözle bakmaam .. kendini de riske sokarsın hem düşmedi diyorsun bebek sağlam doğacakken sakar doğabilir ilaçlardan etkilenip ..çok tehlikeli çok

selcanefe senin nasıl bir psikolojide olduğunu anlayabiliyorum canım.aslında senin eşinle bütün problemin.eşinle aranız iyi olsaydı sana destek verseydi sen o bebeği doğururdun eminim.adam bırak destek olmayı ters ters konuşmuş hep seni suçlamış sanki.bundan sonra sizin evliliğiniz de iyiye gitmez ben öyle düşünüyorum malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…