yandım ki ne yandım kızlar

Bu konuda çok haklısın....Kesinlikle katılıyorum...Burda bence asıl sorgulanması gereken dr. un tutumu.....Artık sadece bebek konusu değil çünkü...Konuyu açan arkadaşımızın fiziksel ve psikolojik sağlığıda kötü durumda anladığım kadarıyla....
Dr.'un baştan beri yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum...

kürtaja şiddetle karşıyım canlı canlı kıyım yapılıyor ki senin yaptığının ondan hiç bir farkı yok.o bebek sırf sizin dikkatsizliğinizin kurbanı.kendisi istemedi doğmayı ve yine onun isteğinin dışında sonladı ne kadar acı..hangi şartlarda olursan ol bence bu yaptığın vicdansızlık evet ağır oldu belki ama yazdıklarını okuduğumda tek düşündüğüm bu oldu.o bir canlı ve sen ona kıydın.bende katılıyorum kazayla bebek olmayacağına tamam senin sağlık sorunların olabilir ama eşin korunabilirdi prezervatif diye bişi var.çok kızdım sana birde çocuğun var annesin ...!!! yani..nasıl annesin bilemedim...

yazdıklarım seni kızdıracak ..evet ..ama gerçekler acıdır..insanlığımı kaybetmediğim için sana hak veremiyeceğim...kusura bakma...klava:

seni şiddetle kınıyorum...yaptığın bu hareketin hiç bir mazereti olamaz...4 haftalık gebelik nasıl gebelik sayılmaz..içinde canlanmamış olabilir..Ama allah emretmiş vermiş onu..
Herşeyde bir hayır vardır deyip kabul etmeliydin.Allahtan gelen herşey kabul edilir..

dost hayatımı yaşıyosun..tecavüzemi uğradın.....belki anlarım bu durumda..evlisin eşin var...
nedirki böyle kötü bir davranıştan bile sizi alıkoymayan dürtü....
bayanların çoğu bana kızabilir belki ama kimse kusura bakmasın..benim nazarımda evliyken çocuk aldırmak en kötü ve affedilmez bir davranıştır..istemiyorsan koruncaktın arkadaş.....

ben kaç senedir uğraşıyorum daha anne olmadan gözyaşı döküyorum sen o sevgiyi tatmışsın biliyosun nasıl kıyabildin ben çocuk omadığı için hiç kolay şeyler yaşamadım bence sen anneliği haketmiyosun

Aynen katılıyorum yaa, istenmeyen gebelik ne demek...
Ben de asla çocuk istemiyorum şuan ve iki yöntemle birden korunuyorum sırf şu istenmeyen gebelik denen karın ağrısı olmasın diye...

Bizim bir tanıdığımızın bebeği karnında ölmüştü ve kürtaj olmak istemedi. Dr o zaman ilaç verdi ölü bebeği düşürmek için. Ama sağlıklı bebek için asla vermez, veremez...
Kadın nasıl bunalıma girmişti hatırlıyorum, yeni evliydi ilk bebeğiydi. Dr ilişkiyi yasaklamıştı bir süre ama tekrar hamile kalmak için dr'u dinlemedi. 1 ay içinde hamile kaldı. Şimdi bir oğlu var...
Bazıları değerini bilmiyor işte...

arkadaslar iyi hos güzel konu sahibinin yaptigi dogru degil anladik da?
yorumlariniz biraz agir kacmiyormu
herkezin günahida sevabida kendine yargilamak bize düsmez
düzgünce yaptiginin dogru olmadigini belirtiriz ama agir kelimeler kullanmayalim lütfen
okudugum yorumlara cok üzüldüm

bugün evimdeyim çok şükür allahıma 2 gündür üniversite hastanesinde yatıyorum kanama başlatmak için ilaç verdiler 5haftalık hamileliğin dediler tansiyonumu ölçmeye gelen başhemşire sen çok yatrsın 1 hafta sürer dedi düşük yaptıktan sonra kürtaj yapıyoruz dediler bizde imza atıp hastaneden ayrıldık sorumsuzluk vardı kimse bakmıyordu özeldoktordan randevu aldık muayenehanesine gittik dün akşam 8 de ve hayretler içindeyim 2 hastaneye gittim ve malesef gebeliğim boş kese çıktı hala şaşkınlık sevinç hüzün karmakarışık duygular içindeyiz kayınvalidemle eşimde girdi ultrasona birbirimize baktık kaldık öyle ve en kötüsü sancı nedenim iç kanama başlamıştı bilmiyordum hemen kürtajla keseyi aldı doktor

aynen katiliyorum..bende yazmistim ayni sözleri ama kimse dinlemedi..

Allah acil şifa versin canım...İyimisin şimdi.....

Geçmiş olsun.
Böyle bir son mucize olsa gerek.
Hiç tanımadığımız birinin hiç bilmediğimiz bebeği için üzüldük burada nasıl böyle bir sona maruz kalır diye.
Boş kese haberine sevinilir mi deseler gülerdim ama bu olay için en hayırlısı olmuş.

Ben henuz anne degilim olmamda simdilik imkansz malum bekarim...
konuyu basdan sona okudum butun mesajlari sasirdim anne olamiyanlara cok üzüldüm
bebegini dusurmus olanlara yada aldirmak zorunda kalanlara
benim iki kucuk yegenim var...biri kiz 7 olucak kasimda digeriyse erkek 5 olucak aralkda iki yil once ablamin beyninde tumor oldugu ortaya cikdi zaten ikisinide hastaneden cikip eve geldiginden beri elimden indirmedim oysa bende cocukdum ozamanlar 12 yasinda teyze oldum teyze demek anne yarisi demekmis derlerdi ben dogurmadim tasimadim ama onlarla birazda olsa erkenden annelik duygusunu tattim ablam tumorden 2 ay tedavi gordugunde 16yasindaydim ve iki ay boyunca ne sttajima ne isime nede okula gitmeden sinifda kalicagimi bile bile ikisiyle ilgilendim ortanci ablam ve enistem onunla hastanede ilgilenirken...

dilerimki tüm anne olmak istiyenler en kisa sürede hayirli ve saglikli evlatlara sahip olurlar...
ve kimse cocugunu dusurmez veya aldirmak zorunda kalmaz ben henuz cok gencim bunlari anlamak icin daha dogrusu sizler gibi dusunmek icin ama bir cok yorum gibi aldirmaya karsiyim birsey yapiyorsan arkasinda durmalisin diye dusunuyorum ama konuda anladigim kadariyla mecburiymisde

bi sorumda olcak...
ben bi yil kadin doktorunda staj yapdim ve ufak kanamalarda bile olsa acil hastaneye gonderiyoduk hastanede gerekirse tedaviye kaliyorlardi fakat gunlerce kanamasi olan ve karninda zarar görmüs ( ölmüs bebegi ) dusmesini beklemiyorduk 3 gun icinde anneyi zehirledigini ogrendim orda...fakat sizi hala zehirlemedigine gore bende bi soru isareti kaldi

aceba bilgili bir abla soruma cvp verirmi :) kafam gercekdende cok karisdi su dusmesini bekleme olayina...

tabiki cevap verebilirim hastanede 2 gün yattım dedimya 2.günün sabahı hocaları gelince asistanların 4çarpı 4 başlayın dedi kanama başlatan bi ilaç yani sabah 10da verdiler hem alttan hem ağızdan saat 2de hastaneden imza atıp ayrıldım saat 5 6 gibi sancım tuttu randevu 8deydi o ilaç gün içinde kanamayı başlatmış senin dediğin gibi 3gündür iç kanama yoktu olsa zaten zehirlenirmişim doktorda bunu söyledi zaten

Kimisi bebek olsun etrafa para döker kimisi de olmasın diyeeeee allah ın verdigi canı öldürmek için cırpınırrrrr kardes yaptıgın davranıs hiç hos degil sen o ceni öldürmekle büyük büyükkkkkkkkkkkk bir vebal altına girmişsin bunun hesabını nasıl vereceksin allah a.....................can ya can...........allah ın verdigi canı allah alır sen alamazsınnnnnnnnnnn bu durumda sen allah a sirk kosmussunnnnnnnnnn.......

Allah acil şifa versin canım...İyimisin şimdi.....

çok şükür iyiyim teşekkür ederim az da olsa hala kasılmalar yaşıyorum uyanıkken kürtaj oldum çünkü o anı anlatmam mümkün değil yaşayanlar beni çok iyi anlayacaktır bacaklarımı korkudan ne kadar sıktıysam hala titriyor ve ağrıyor ve en kötüsü doktorlarımız bazıları yani boş keseyle dolu keseyi ayıramıyor ve ben bu yüzden hem burda yıprandım bir haftam çok kötü geçti şunu da belirtmek istiyorum hastane 5 haftalık falan dedi ben en son 16 mayısta ultrasona girmiştim tedavi gördüğüm için o zaman bişey yoktu adetim 5mayıstı buna göre bişey olsaydı 5 haftalık olurdu doktorum tam ayın 20sinde olmuş dedi 2o günlük bi kese bu yüzden boş dedi

geçmiş olsun tam 3aylara denk gelmiş kötü olmuş bu şekilde ben korkarım böyle zamanlardan boş keseyi niye aldıki madem 20günlük kend i düşerdi keşke hiç bunlara gerek kalmasaydı oda eminim annesinden böyle sökülmek istemezdi

Allah bizleri farklı şekillerde,farklı sorunlarla zaman zaman dener..
Hayat sizin hayatınız ama bir daha böyle birşey olursa buna kalkışmassınız umarım..
Daha tedbirli davranmak gerek..tedbiri yeterince almayınca cezası ilaç içmek olmamalı..
geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…