yandım ki ne yandım kızlar

Tek katıldığım cümle bu kimse kimseyi ne anneliğiyle nede başka bir şeyle yargılayamaz....!!!! Ama öte yandan sana yapılmasını istemediğini sende başkasına yapmıyacaksın....!!!!! Yani sizde kimseyi yargılıyamazsınız.....!!!

Sizde dahil birçok kişi konuyu açan arkadaşı yargılıyor baştan beri...ama konu siz olunca sizin doğrularınız olunca farklımı davranılması gerekiyor....Herkes inancı ve doğruları çerçevesinde davranmakta özgürdür...Ve kimse kimseyi hiç bir konuda yargılıyamaz....!!!!

Ya arkadaşlar kızmak bizim haddimiz değil. Karşımızdaki yetişkin ve yardım isteyen bir insan. Her ne kadar bize yanlış gelse de çoçuk gibi azarlamayayız hatta kötü iyi vb şeyler söylememeliyiz. Ayrıca ne kadar korunursan korun hamile kalma riskin/şansın %1 de olsa var.Şimdi neden kürtajı denemek yerine ilaç gibi bir yönteme başvurdunuz? Benim had olarak söyleyebileceğimi düşündüğüm nokta bu. Kesinlikle doktora gidin ama kesinlikle gidin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Adıracaksanız kürtajı deneyin. Eğer vazgeçtiyseniz bebek sağlıklı mı değil mi ona bakılsın. Ama doktora gidin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:bbo:

Evet yani yardımcı olmamız gereken konu buydu....Katılıyorum size....Yaklaşımınız da kesinlikle doğru..Bu arada bilgi vermek istiyorum...Zaten konu kapandıda ...arkadaşımız dr. agitti....son 2-3 sayfada var....Ama öyle kötü öyle acımasız ve hatta yakışıksız yorumlar yapılıyorki....

Arkadaşın hamileliği için 5 dakikalık zevk uğruna tabirini bile kullanmışlar.. Gayet yakışıksız ve amacını aşan bir tabir bu....

bencede yapmamalıydıznı.
Sorun ne olursa olsun sen vermedinki sen alasın.
Ve madem eşinde istemiyordu, kürtaj olabilirdin.
Gerçektende ya sakatkalırsa ozaman o yavruya nasıl bakacaksınız ?
Dilerim gönlünüzce olsun...

evet eleştiriler ağır o konuda katılıyorum ama olaylar tam anlatilmadiginda insanların akılları karışıyor,ve neticede burası gercek hayat değil,kimse birbirini tanımıyor..
ben bu konuyu en son okuduumda; hamile bir bayan,cocuğu istemeyen es ve kendi kendilerine hap alarak cocuğu düşürmeye çalışan anne-baba vardı..şimdi isin icine doktor girdi,cocuğun olmadıgı girdi bilmem ne girmiş..
şimdi ben ilk okuduğumda neden kürtaj olmadınız madem istemiyorsunuz dedim..öyle ya düşük hapları ülkemizde yasal değil(burada öğrendim bilmiyordum) e istenmeyen bir gebelik madem,bu isin yolu hap mı kürtaj mı?
sanırım sonradan doktoru kürtaj yapmamış gibi bir şey de çıktı ortaya..
konu öyle bir hal aldı ki; insan neye inanacagina şaşırıyor haliyle..
bir bebekten bahsediliyor,sonra bebek yokmuş deniyor..
bir kendi kendime aldım hapı deniyor,sonra bir doktor dan bahsediliyor..
bizler o an yanında degildik ki parçaları birleştirelim?
bastan sona olaylar doğru dürüst anlatılsa..bunların hiç biri yasanmiycak belkide..
konu zaten hassas bir konu,ve din boyutu insanı boyutu var..
o yüzden zaten tartışmaya çok açık..
benim için kürtaj yaptırmak olabilirken,bir baskası için bu cinayettir..
bir de din,inançlar girdiğinde herkesin yorumu da ona göre değişir..
kimi günah der kimi demez..

şahsen kürtaj a bu gibi durumlarda karsı değilim..ülkemizde de kürtaj yapiliyorken düşürmek için hap aldım diyen biri de cahildir..

şimdi sen bekarsin ne anlarsın gibi boş laflar sarf edecekler varsa hiç kendilerini yormasinlar..evladım yok belki ama uğrunda canımı feda edebileceğim güzeller güzeli bir yigenim var..gözüm önünde büyüyen bir Melek var..

yargılarız mikado konu bir can hele de savunmasız bir cansa burada yargılarızda eleştiririzde...

konu sahibesi buraya böyle bir konuyu acıyorsa zaten olumlu/olumsuz eleştirlere açık olmayı baştan göze alıyordur...

haa ben eğer (Allah şaşırtmasın ) böyle bir şey yapmış olsaydım konu sahibide tüm forumda beni sonuna dek eleştirme hakkına sahipti.

hee eleştirilere açık olmayacaksa kişi gidip eşine dostuna anlatıp vicdanını rahatlatacak buraya konu açarak değil.
ha konu da açtıysa yeri geldiğinde gerçekler yüzüne şamar gibi vurulacak...

biz burada vicdan rahatlatıcısı değiliz ki iyi yapmışsın boşver takma geçer diyelim.

konunun ana temasında savunmasız bir bebek var...
Allah hakedeni bebek sahibi yapsın diyorum konuyu burada kapatıyorum...
herkesin doğruları kendine...

bebek için yıllarca mücadele eden ,gözünden yaşı dinmeyen arkadaşlarımız var...
ve konu böyle olunca insan duyarsız kalamıyor...
kimse kusura bakmasın...

minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya aynen öyle olmuş bu mevzu
lakin yok zaten bozuk keseydi yok boş gebelikdi açıkcası kılıf olarak gördüm bunları
bazı yorumları abartılı buldum,

hakaret boyutuna gelmiş her zamanki klasik sen haklsın ben haklıyım çatışmasıboshayallersmile
1 çocuk sahibi olan kişi korunma yöntemlerini bilir
asla ama alsa geri çekilme bir korunma yöntemi değildir
prezervatif denen birşey var yahu
hadi çok alkollü olursunuz vs. anlarımda bile bile lades demek bu
Neyse olan olmuş geçmiş olsun

Bu konunun başlığını görmek bile beni geriyor. (O zaman bakmayın diyebilirsiniz, mümkün olduğunca bakmıyorum)

Ben hala bu arkadaşın hangi konuda yardım almak için bu konuyu açtığını anlayamadım. Belki anlarım umudu ile bakıyorum işte.

Zaten yapacağını yapmış, gereken teşhisi koymuş, ilacını içmiş, çocuğu düşsün diye beklemiş, eeee hangi konuda bilgi ve yardım almak istedi arkadaş. Çocuğum niye düşmedi ,diye mi bilgi almak istedi. Kim bilebilir bunu, niye düşmedi. Tamamen vicdan sorgulaması, bilgi alma çabası değil.

Bilgi almak için, fikir danışmak için bence bu konu şöyle olmalıydı.
Ağır ilaçlar kullanıyordum ve hamile kaldım, acaba bebeğim zarar gördü mü, çok endişeliyim. Arkadaş bunu sormuş mu, sormamış.
Çocuğumun zarar gördüğünü düşünüyorum ve ilaç alıp düşürmek istiyorum, sizce doğru mu yapıyorum, diye sormuş mu, sormamış.

Ben yapacağımı yaptım, yaptıktan sonra da doktorumu aradım, doktorumda bebeğin daha önce kullandığım ilaçlardan dolayı zarar görmüş olabilceğini söyledi, benimde biraz olsun içim rahatladı diyen biri var karşımızda. Yani arkadaş, bebeğin diğer ilaçlardan zarar görme olasılığını bile düşürmeye kalkmadan önce değil, düşürmek için ilaç içtikten sonra, telefonla doktorundan öğrenmiş. Evirmeye , çevirmeye gerek yok. Ben bu çocuğu düşürmek istedim, ilacımıda içtim, desin yeter bence arkadaş.

Niye düşmedi diye fikir almak istiyorsa, benim verebileceğim bir fikir yok. Ben arkadaş gibi evde oturduğum yerde tıp okumadım çünkü.

Sizinde başınıza gelirse anlarsınız demek, vicdan rahatlatmasından başka birşey değil. 2 aydır korunmadığını arkadaş kendisi yazmış, 2 aydır korunmayan bir insanın kazara hamile kaldığı söylenemez, insan korunduğu halde hamile kalıyorsa buna kazara denir. Kazara ya da öyle böyle, hamile kalınmış, bari elinle saçma sapan zarar verme, en sonunda nasıl doktora gittiysen, öyle gitseydin doktora.

Herşeyi yaptıktan sonra, arkadaşlar niye düşmedi, vicdan azabı çekiyorum, nasıl rahatlarım, derseniz, benim bir fikrim ve bilgim yok.
En önemlisi hatasını kabullenen biri yok , kese boş çıktı artık boşuna konuşuyorsunuz, bakın boş çıktı işte diyen biri var.

Son düzenleme:
KESE BOŞ ÇIKTI BEBEK YOK KESE BOŞ ÇIKTI BEBEK YOK
tam gelişim sürecinde içersen düşürmek için hapı bebek gelişemez kese boş görünür tabi

arkadaşlar bi olay anlatcam size, bi kadın 18 yaşında ilk çocuğunu kucağına alıyor, doktoru korunmanıza gerek yok, sütün hamileliği önler zaten diye yanlış bi bilgi veriyo ve bu aklı veren de bi doktor dikkatinizi çekerim; neyse kadın nasılsa sütüm korur beni diye eşiyle beraber oluyor, daha sonra hamile kalıyor ama hamile olduğunu anlamadan spiral taktırmaya karar veriyor, ilginçtir ki doktoru da hamile olduğunu anlayamıyor ve kadına spiral takıyor, normal şartlarda bebeğin bunun yüzünden ölmesi gerekirken, spiral düşüyor ama bebeğe bişey olmuyor, devam eden süreçte kadın hamileliği döneminde merdivenden düşüyor fakat yine bebeğe bişey olmuyor, bebek 8 aylıkken erken doğum sonucu dünyaya geliyor prematüre olarak, herkes yaşamaz bu, ölür derken bebek yaşıyor... ve bu bebek şu anda 19 yaşında burdaki kadın annem ve bebek de benim:)

yani demek istediğim eğer yaşayacağı varsa, Allah'ım bu şekilde yazdıysa ne olursa olsun yaşar... burda bayan arkadaşımız bi imtihan vermiş, ama geçmiş ama geçememiş bunu yalnızca Allah bilir, umarım arkadaşımızın dediği gibi gerçekten ortada bebek falan yoktur da bi cana kıymamıştır...

Benimde ilk oğlum 20 aylıkken ikinciye istemeden hamile kaldım ,aldırmayı düşündüm sebeplerim çok fazlaydı ama kıyamadım,şu anda 1,5 yaşında. Ama şunu unutma 2 yaşındaki oğlunun ilgiye sevgiye en muhtaç olduğu yaşları. Hamilelik doğum stresi falan derken onu istemeden de olsa çok ihmal edeceksin,bence ii düşün,ama sonradan da çok pişman olurmusun vicdan azabı çekermisin bilemem.

şimdi anlamadım çocuk varmıymış yokmuymuş okumadım kızlar hepsini azıcık hazırcı oldu ama

allahım niye istemeyenlerin oluoda benim gibi delirenlerin olmuo yaaa..
verme nolur rabbim istemeyenlere ..
onların hakkını isteyenlere ver allahımm

hadi beeeeee sır kapısı gibi bişi olmuş valla seninki...

allahım niye istemeyenlerin oluoda benim gibi delirenlerin olmuo yaaa..
verme nolur rabbim istemeyenlere ..
onların hakkını isteyenlere ver allahımm

allahım sizlerede vericek inşallh bende 5 haftalık hamileyim halen kararsızım 37 yaşındayım allah hayırlı ömür versin iki evladım var şeker hastasıyım troid nodüllerim var göğsümde şiddetli ağrı ve kollarımda uyuşma oluyor ruhen ve bedenen bitmiş gibi hissediyorum kendimi.iki evladıma gereken ilgiyi sevgiyi gösteremezken eşimin kurbanı oldum ona çoooookkk kızgınım. sorunsuz sorumsuz adamın teki.şimdi neden korunmadın diceksiniz. spirali henüz çıkarmıştım yoğun enfeksiyon oluşmuştu adet olunca tekrar taktırcaktım ama olmadı.bu dönem içinde bir kez beraber olduk defalarca uyardım ama herzaman ki gibi sorumsuz davrandı şimdi ne yaparsan yap diyor ister aldır ister doğur.zaten psikolojim iyi değildi şimdi daha kötü oldum.aldırmasam mutlu değilim aldırsam yine mutlu olamıcam vicdan azabı beni yiyip bitirecek.eşime öfkelenip tmm aldırcam diyorum iki yavrum geliyor gözümün önüne buda bir yavru diyorum.benim yavrum hemde.offff allahım başka dertle sınama beni çok şükür.neler yazıcaksınız bilmiyorum.eminim eleştiren önlemini alsaydın diyen hep olacak.günlerdir okuyorum forumları yazmaya zor karar verdim.allah olmayanlara hayırlısıyla nasip etsin.kadınız anlamaya çalışalım birbirimizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…