yandım ki ne yandım kızlar

zeynepcim bazi konularda bende gercekten düsünüyorum cok kati düsündügünü...
katı düşünmüyorum sadece kınıyorum benim ne çektiğimi az çok anlatmışımdır
kaza oldu ohhh ilaç içiyim düşsün nedir bu ya
Geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah Allah istediğin,hazır olduğun zamanda sağlıklı bir evlat verir.

Hakarete varan yorumlar yazan arkadaşları da kınıyorum ayrıca.

hakaret değil arkadaşım asıl böyle bir konuyu açan arkadaş kınanmalıdır
biz böle bir konuya nasıl yardımcı olalım
kişisel değil benim dediklerim genel konuşuyorum

artık bişey yazmıyorum beni anlayan arkadaşlar anlamışlardır elbette bebek hasreti çekenler
kusura bakmasın kimse bulunduğum duygusal zorlu zamanımda yazma gereği duydum

hani deniliyorya..allah riskini verir...olsun...ama bugün bi haberde kari koca 4 cocuklan sokaklarda kalmis..kirayi aylardir ödeyememisler parasizliktan.ev sahibi sokaga atmis...adam agliyordu...is vermiyorlar diye..bazen insanlar hayatin gerceklerini kabul etmek istemiyorlar...nedersek diyelim..

Arkadaşa yol gösterme konusunda hem fikiriz.
Yalnız bu konuda önerilebilcek tek şey, doktora gitti.
Zaten en başından beri de yapılması gereken buydu.
Bunu nasıl düşünemezde, kendi kendine int. izlediği 2 videoyla teşhis koyup düşürmeye kalkar bir insan. Bununda arkasında kim durur.
Şu bir gerçek ki arkadaşın derdi çocuğun zarar görüp görmemesi değildi, sadece bu çocuğu istememekti ve düşürmekti. Bunu yaptıktan sonra da, acaba niye düşmedi, sorusuna ne cevap verilir.
Arkadaş doktor olabilir kendi kendine ama ben doktor değilim mesela.
Arkadaş en sonunda nasıl doktora gitmeyi aklı ettiyse, keşke bunu en baştan akıl etseydi. Zaten normal olarak insanın düşünmesi gereken bu yöntem olmalıydı, önerebileceğiniz başka yöntem var mı, bunu nasıl düşünemez insan.

Evde ki çocuğuyla bağlantı kurma gerçekten saçma. O konuya girenlere hak verilecek birşey yok.
Kişi ister doğurur, ister doğurmaz, ona kimse müdahele edemez zaten, sonuç olarak kişi kendi karar verir, ama keşke bu kadar cahilce olmasa.

Yengemin üst kat komşusu ( senden benden dindar geçinir, dilinden Allah,kitap eksik olmaz ) 3. çocuğunun da kız olduğunu öğrenince acayip üzüldü, resmen düşürmek için yapmadığını bırakmadı. 5 aylık hamile bütün evi kendi badana etti, hergün koltukları kaldırıp yemizlik yapıyordu. Ve bebek 5,5 aylıkken karnında öldü. Allah verdi Allah aldı dedi herkese. Eminim kendisi de kesinlikle vicdan azabı duymadı çünkü ona göre asıl günah gidip kürtaj olmak.
Sonra tekrar hamile kaldı. Erkek olduğunu öğrenince resmen bayram ettiler. 9 ay su almaya bile kaldırmadılar yerinden. Eve hergün kadın geldi temizlik/yemek yapmaya.
Biz bu kadar yakınımızda olduğu için biliyoruz dışardan bakınca herşey güllük gülüstanlık tabii.

Arkadaş daha önce ağır ilaçlar kullandığı için istememiş bu bebeği (Ki zaten bebek de yokmuş ortada). Belki hiçbir sorun olmasaydı doğurmayı düşünebilirdi. İstemesede bile yargılamak bize düşmez. Yukarıda anlattığım olayda annesinin karnında ölen bebek doğsaydı çok mu mutlu olacaktı kendisini istemeyen bir annenin yanında? Bütün hayatı boyunca istenmediğini hissettirecekti o kadın ona. Evin hizmetçisi gibi davranacaktı diğer kızlarına yaptığı gibi.
Her bebeğin sevileceği, iyi bakılacağı bir ortamda doğmaya hakkı vardır. Bir ömür boyu mutsuz olacaksa,aç kalacaksa,ezilecekse doğmasın daha iyi bence. Bebeği veren rızkını da verir demeyin lütfen. Hergün haberlerde izleyip izleyip üzülüyorum çöplüklerde yaşayan 9-10 tane kardeşi olan bebeleri.
Bu ülkede namusumuza laf gelmesin diye gayri meşru doğan minicik bebekleri aile meclis kararıyla boğup bahçesine gömen de var , memleketine giderken ailem anlarsa beni öldürür diye yolda dinlenme tesisinde doğurup çöpe atan üniversite öğrencisi de var. Kürtajın serbest olduğu bir ülkede bile böyle vahşet yaşanıyorsa yasak olsaydı neler yaşanırdı tahmin bile edemiyorum.
Bu nedenle henüz milimetrik bir hücreyken bebeğin alınması çok daha insani geliyor açıkçası.

Keşke ülkemizde de diğer gelişmiş ülkeler gibi başarı bir sosyal sistem olsaydı ve hiç kürtaja gerek kalmasaydı. Başka ülkelerde toplum baskısı olmadığı için bakamayacağı çocuğa hamile kalan lise öğrencileri bile doğurup çocuğu olmayan ailelere evlatlık vermeyi tercih ediyorlar.

Lutfecim, peki sen ağır ilaçlar kullansan ve hamile kalsan, kendi kendine doktorluk mu yaparsın, yoksa acaba zarar gördü mü diye doktora mı gidersin. Yoksa sende internetten izlediğin 2 tane saçma video ile, teşhis koyup, eczaneye mi koşardın. Ben anlamıyorum, madem biz herşeye teşhis koyacağız, düşürme işini de kendimiz yapacağız, o zaman bu doktorlar ne işe yarıyor. Oldu olacak, herkes doğumunu kendi yapsın, diğer hastalıklarına da kafasına göre ilaç alsın vs vs.

Kese Allahtan boş çıkmış, e yapılanların hepsi silindi mi şimdi.

Ayrıca şu teşhsinin yanlış olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Arkadaş bu gebeliğin zamansız bir gebelik olduğunu düşündüğü için düşürmek istedi bence, zarar gördüğünü düşündüğü için değil. Çünkü eğer böyle olsaydı, insan sağlıklıysa doğururum düşüncesi olsaydı, kendi kendine iş yapmaz, doktora giderdi, sağlıklı mı değil mi öğrenirdi.

Bence bu siteye de ''BEĞEN'' tuşu konmalı....Tamamen katılıyorum arkadaşım.....

konuya yorum yapmaktan vazgeçtim artık tüylerim diken diken oluyor çünkü
ama tüp bebek tedavisi ile ilgili bişey söylemek istiyorum.. transferden 12 gün sonra sonuç alınır ve hamile olunup olunmadığı anlaşılır.. 3 günde yumurta toplanıp döllenme aşaması.. yani bebek tam 15 günlüktür.. ki olup olmadığı bilinir.. 20 günde de ultrasonda görünür.. nokta gibidir ama yine de vardır..

şimdi bu konuyu bunca bebek isteyen insanların önüne serdin de çok mu iyi ettin..yaptın bi hata bari doktora git bişey yap..burada biz sana nasıl yardımcı olabiliriz onu anlamadım dogrusu...vicdanını rahatlatmak istiyorsanda onu burda bulamazsın...bütün arkadaslar yazılması gereken gerçekleri yazmış zaten o yüzden uzatmayacagım..herkesin kendi hayatı niye öyle niye böyle diye başlarsak sürüp gider...kk da bu ilk konu degil çünkü .biz ne konular gördük böyle...ama sadece biraz duyarlı olsun açan kişiler...kk da bebek özlemi çekenler bebeklerini istemeyenlerden kat kat fazla...gerçekten yardım edilebilecek bir durum varsa zaten herkes fikrini söyler..ama ilaçları içmişsin,herşeyi yapmışsın gelip burada pışpışlanıp rahatlamayı bekliyorsun...ne diyeyim artık..inşallah o yavrucaga bi zarar gelmemiştir...okuyan herkes sadece yavruna dua eder bişey olmaması için...en azından dualarımızı almış oldun bu da bişey...

ya kızlar konuyla pek alakası yok ama bişey sorcam.hani derler ya bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren canlıdır diye.bundan kasıt ilişkiye girildiği günmü yoksa kesede belirdiği günmü?ana rahmi derken keseden mi bahsediliyor?ay çok mu cahilce bi soru sordum yaa :uhm:

bence ana rahmine düstügünden kasit yani hamile oldugunu anladigindan beridir..yoksa iliskiyle alakasi degildir diye düsünüyorum

ok şimdi tesadüfen forumda bi yazı okudum.kadının kesesi var bebek gözükmüyormuş doktorda bebek rahme düşmedi demiş..ee bu durumda konu sahibinin bebeği yokmuş.eğer bu söylenen gerçekse öbür tarafta da hesap soran bi bebek olmıcak..bence bu kadar üstüne gitmeyin.kürtaj olsa da ilaç içse de o bebek zaten sonuç olarak ölüyor.doktor öldürmüyor da anne kendi kendine öldürüyor diyemi bu tepkiniz?o zaman bütün kürtaj yapan doktorlar vicdansız insanlıktan uzak mı oluyor.ben sadece şu konuda yadırgadım ilaç içip kendini de bebeği de riske sokmak yerine(ki cahilce bişey) doktora gidip kürtaj olabilirdi.he bu arada doktora gittimi sonra bilmiyorum hepsini okumadım yanlış bişey demek istemem

geçmiş olsun da kesenin tamamen boş olduğunu nasıl anlıyorlar bilmiyorum benim 7 haftalıkken kese görünüyordu içinde bebek yoktu bebek 10uncu haftada belirdi kese var bebek yok görünürde dendi çok korkmuştum Allah tüm isteyenlere versin evlat hasreti zor olsa gerek tüp bebek tedavisi gören arkadaşlara da Allah kolaylık ve sabır versin

konu sahibi arkadaş sana sesleniyorum.
şu anda yapman gereken yazdığın ilk mesaja edit diyerek oraya bir not eklemen :dikkat bebek yokmuş kese boşmuş diye...

şayet son sayfalara doğru hala olayı anlamamış tüm yazıları okumamış arkadaşlar var.
en başa yazarsan en azından herkes olayı ilk okuyuşta anlar...

yada konuyu kilitlettirebilirsin nasıl olsa çözülmüş...

arkadaşım bebek varmış diyen kendisi ilaç içtim düşmedi hala diyende kendisi yani boş kese olduğunu öğrendikten önce içmiş arkadaş biz ona sinirlendik
yoksa bizene herkes ne yaparsa yapsın
ama önce bi doktora gider insan çocuk zaten durmaz karnında der doktor ondan sonra icabına bakılırdı biz buna kızdık

ne yani şimdi bebek yokmu....:??en azından buna sevindim..ama söylediklerimin arkasındayım..bebek aldırmak veya ölümüne neden olabilecek herhangi bir şey bilinçli yapılırsa tabi sağlık sorunu hariç çok karşıyım...korunacaksın arkadaş başka yolu yok...

zeynepcim sonuna kadar haklısın bende bu konuda hemfikirim ve seni çok iyi anlıyorum.üstelik 7 aylık hamile olan bir anne adayıyım...
ama yeteri kadar uzadı diye düşünüyorum.arkadaş artık yardım vs istemiyo boşuna konu açık duruyor...
sanırım artık paylaşacak bir şeyide yok gelip buraya sadece acitasyon yapıyor şöyle zor oldu böyle yıkıldım beni anlayın beni azarlamayın vs vs diye...
onun için dedim herkesin siniri kaldırmıyor artık aynı şeyleri okumaya.
bende sert eleştri yapmak istemediğimden konuyu kapattır yada en başa yaz dedim.
yoksa bana ne...
her koyun kendi bacağında asılacak sonuçta ...
a.s.

acıtasyon yapmak için neden kadınlar kulubunu seçeyim ki mantıklı bişey yazdığını mı sanıyorsun o zaman buraya derdini her anlatan manevi destek bekleyen herkes kendini acıtasyona mı bırakıyor buraya derdini yazanlara bu gözle bekıyorsanız zaten bu kulubun amaccını kavramamışsınız demektir bu kulube gireli ben çok oldu başım sıkısınca girmiyorum benim hayatımın bir parçası oldu burda amaç ne biliyo musun derdim var diyene tekme atmak değil kaç yıldır burdayım benim bebeğim kk da büyüdü derdimle keyfimle paylaşımlarımla ne kadar basit değil mi kilitle konunu acıtasyon yapma evet zor oldu canım yandı yüreğim yandı ama yazık ki 7 aylık bir anne adayı bu kadar basit nasıl yaklaşabilir böyle bir konuya hayat tecrubelerle dolu hele bi doğum yap göğsünden akan süte baktıkça gözlerin dolacak bebeğin aç ve senden yardım bekleyecek için sızlayacak öyle bir sevgi hissedeceksin ki kucağına aldığında allahım şükürler olsun diyeceksin her zaman başkalarının başına gelen bizimde başımıza gelebilir alnımızda ne yazılıysa onu yaşayacaz yeter ki merhamet duygumuzu ve inancımızı yitirmeyelim çokşükür allahım sen senden yardım dileyen kullarını yanlız bırakma

valla güzelim anlattıklarının hepsi boş geliyor bana.
hala ve hala acitasyon halindesin.
evet yazdıklarım gayet mantıklı en azından senin hap içerek karnındaki evladını zehirleyerek bedeninden atmaya çalışmaktan daha mantıklı...
ha sana şunuda söyliyim ne hikmetse senin bir önceki yazdıklarına bebek yokmuşta yok ilaçtan olmamışta vs vs laflarına inanmadım ve birçok arkadaşında inandığını sanmıyorum.
burada herkes üzerine gelince birden bebeğin olmadığı ortaya çıktı.
sen bebeğini öldürmek için o hapı içtin mi içtin...
konu kapanmıştır.
artık ağzınla kuş tutsan nafile.
evet 7 aylık bir anne adayıyım ve okuduklarıma içim gitti.
ben resmen ölüp bitiyorum bebeğime birşey olma korkusundan anneliğimle beni yargılayamasın sen !!!
ha kaldı ki bir sonraki bebeğime gebe kalayım değil onu zehirleyerek bedenimden atmaya çalışmak !!! uğruna 9 ay kıpırdamadan yatarım.
çünkü o evlat bana Allahın emanetidir....
oldu canım 5 dklık zevkiniz uğruna bir cana kıyın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…