Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yanık saçların sorun ve çözümleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Senin söylediklerinden sonra sorum biraz saçma olmuş gibi ama bir yerde okumuştum sirke bazılarının boyalı saçlarını pek iyi yapmamış diye.Bende merak ediyorum keratin bakımını cnm bir arkadaşımızda keratin bakımının evde nasıl yapılabileceğini anlatmıştı hatta topiğide var.Biraz uğraş gerektiriyor tabi.Kuaförler ne kadara yapıyor?

Sirke boyalı saçlarda da aynı etkiyi yaratıyor mu acaba?

Benim saçım çok sık renk değiştirmekten lastik gibi olmuştu
Hangisi iyi geldi bilmiorum tabi o kadar çok şey yaptım ki düzeltebilmek için
Şu an gerçekten çok iyi durumda

Benim saçım çok sık renk değiştirmekten lastik gibi olmuştu
Hangisi iyi geldi bilmiorum tabi o kadar çok şey yaptım ki düzeltebilmek için
Şu an gerçekten çok iyi durumda

Benim saçlarımda öyle çok yıpranık değil ama iyi de sayılmaz.Bu konuda yağ bakımları çok etkili oluyor şubattan beri yaparım saçlarıma mesela ama yine de tamamen geçmedi.Sirkeli suyu deniycem bundan sonra.İnş bende de etkisini gösterir.

ben dün yaptırdım keratin bakımını,saça keratin yüklüyolar su gibi bişey...saçlarım çok kötü halde olduğu için fazla bi fark göremedim ama yıkayınca lastikleşmenin geçiceğini söyledi kuaför bakalım yarın yıkıcam ama 2 kez daha gitmem gerekirmiş,öyle mucizeler beklemeyin derim 50tlye yaptırdım bende

Tatlım ben o keratin bakımını yaptırdım.. hemde kısacık saçlarıma yaklaşık 500 tl verdim.. Saçlarım ilk bir ay gayet iyiydi.. Herşey yolunda gibi gözüküyordu..Ama bir ay tam dolmadan saçlarım eskisinden dahada kötü bir hal almaya başladı.. üstelik kopması ve dökülmesi arttı.. Simsiyah saçlarımı önce kısacık kestirip sorada platin sarısı yaptırmıştım bende ve üstüste yanlış işlemlerden de kaynaklanan felaket bir yıpranma vardı saçlarımda.. Şu an sadece saçıma yağ sürüorum.. Hangi yağı elime geçirirsem; zeytin ,badem ,susam.. hepsini.. hem uzuyor hemde biraz daha kendine geldi.. tavsiye ederim.. En güzeli doğal yöntemlr .. kuaförlere bakımlara her türlü parayı verdim milyarlar döktüm ama saçlarımın dahada kötü olmasından başka sonuç alamadım.. en güzeli doğal yöntemler (;

Canım sen nasıl ve nerde 50 tl verdin keratine .. Benim saçlarım çok kısa. ensem açık şekilde..küt bile dğl anlıycağın.. ama o saçlarıma 500tlye yakın bir para verdim.. karşılığını aldımmı die soracak olursan ..; '' Kesinlikle Hayır''..

Zeytinyağı besler nemlendirir fakat fazla da kullanmamak gerek özellikle çok yıpranmış saçlara çünkü içerisindeki asitler saçların daha da çok yanmasına sebep olur....işlem görmüş saç krem ister arkadaşlar(çamaşır suyu ile yıkanmış çamaşırların nasıl yumuşatıcı olmadan yumuşamadığı gibi)..yani herhangi bir onarıcı bakım maskesini alın ve diplerine değdirmeden nemli saça az 15 dakika bekletin (üzerindeki bekleme süresine aldırmayın)sonra durulayın 2 hafta içerisinde saç epey bi kendine geliyor....mümkünse bi de saçları çok yıkamamak gerek çünkü saçı besleyen en önemli şeylerden biri de kendi yağı...
Ben cahil bi kuaför hatası yüzünden güzelim saçlarımı mahvetmiştim(röfleyi unuttu kafamda bal köpüğü olacak saçı platine çevirdi) saçlarımı rezil eden bu adam hadi keselim saçlarını deyince ASLA dedim ve kestirmedim tabii .Hemen bakım yapmaya ve araştırmaya başladım. Saçlarım 3 ay içerisinde gerçekten topladı...yıpranmış saça protein ve keratin bakımı yapmak gerek(brezilya fönü değil!!!) protein yumurtada bulunuyor eee dolayısıyle yumurta badem ve hint yağını haftada bir masaj yaparak uyguladım(zeytin yağı kullanmadım tavsiye de etmem)..gerçekten bu uygulamanın faydasını göreceksiniz kesinlikle tavsiye ediyorum ve parfumerilerde satılan sıvılılaştırılmış keratin spreyleri var o spreyi her gün saçlarıma sıktım.Keratin yanan yıpranan saçı eski haline geri getiriyor..ve en önemlisi kuaförün yolunu unuttum,saçlarımı havluyla kuruttum...maşa yok! alkol içeren saç spreyleri yok!fön makinası yok!
tüm yaptıklarım bunlar...ve şu an çok sağlıklı olmasa da sağlıklı saçlarım var
Umarım yanan saçlarınız eski sağlıklarına kavuşur

Arkadaslar merhaba,
Ben 1 ayda 2 kere sac actirdim ve sonuc lastik gibi uzayan cansiz banyoda yumusayan olu gibi sari saclar, gercekten cok hemde cok pismanim, belimdeki saci omuzlarima kadar kestirdim daha da kestirecegim, saclarimin diplerinden yeni siyah saclar cikiyor ama psikolojimi oyle bozduki bu durum artik gece gunduz saclarimi dusunup aglar oldum, eskisine gore daha fazla dokuluyor saclarim ve hic duzelmicekmis gibi gitgide seyreklesicekmis gibi geliyor..Saclari yanan yipranan arkadaslar saclariniz uzadikca eski sagligina eski gurlugune kavustumu yoksa bu dokulmeler kopmalar kalici mi oldu saclarinizda, diplerden siyahlar cikiyor ama dokulucek diye cok korkuyorum, lutfennn cevaplariniza cok ihtiyacim var..

benimkiler dökülmedi canım yandıktan sonra...
ama kısacık kestirmek zorunda kaldım.şu an kulak altında ve bir boy bile değil ama hiç olmazsa sağlıklı ve eski dalgalı saçlarım yerine geldi..neredeyse hiç dökülmüyor,açılmada olmadı..
sakın bozma moralini tatlım...

saçların en kısa sürede düzelecek bak göreceksin..

sana ben en gzl örnegim bence çünkü bende saçımı defalarca kendim açtım sonuç yıprandı dedim bari kendi rengine boyim yeşile döndü olmadı olmadı olmadı derken 1 ayda 15 defa boyadım ve sonuç lastik gibi taranmaayan dokundugunda kopan saçlar 2 gün kendimi odama kitledim aglamaktan sesim kısıldı ve benim o sırada 1.5 yaşında kzım vardı ama hiç bişey umrumda degildi pskolojim bozulmuştu artık hergün perukçuları araştırıyordum sıfıra vurup en gercek duran peruk alıcaktım sonra bana iş teklifi geldi hemde geri çeviremicem bi teklif ben ne yaptım biliyonmu saçıma hemen bilirisin mutlaka lastilki saç tokaları var onlardan aldım saç rengime uygun olandan tabi bi kutuda tel toka hergün sacımı hiç taramadan ( zaten taramak imkansız) ilk önce ince lastikle topladım topuz şeklinde sonra üstüne o saçlı tokayı taktım ama dolamadım saçlı tokayı sonra düşmesin diye alt kısımlarından tel toka taktım gözükmicek şekilde yemin ederim o kadar kolayki şimdi burdan zor gibi geliyodur anlatınca ben bu saçı bir seneden fazla kullandım ama her banyoya girişte elime aldım makası uclarından kestim canlansınlar diye nasılsa toplanıyo yeterki topnlanacak kadar sacın uzun olsun az az kess her ay cok uzun anlattım ama aynı seyi bende yaşadım onun için anlatıyorum ve geriden cıkan saclarım varya bi saglıklıydı inanamadı kuoförüm ama ben kestikçe yeni cıkan saçlarıma bakım yapptım badem yagı susam yagı karışık yaglar işte ve şuan saçlarım yine sarı üzme canını biraz uzun bi zaman bekliyo sadece seni uzayan saçlar saglıklı oluyo korkma cok kısa kestirme benim dedigim çözümle kimse anlamıyo bile üzülme tatlı canını...

tesekkur ederim cevaplariniz icin, moral oldu bana gercekten o kadar bozuk ki moralim gozlerim dolu dolu geziyorum 1 aydir.. kuaforun bisey olmaz demesine inandim
iste..kabullenmek lazim dipten saglam saclarim gelsede diger saclarim ipince yapisik, banyodan sonra camur gibi oluyorlar kadar cansiz ki tarayamiyorum bile, kuruduktan sonrada yoluk yoluk gorunuyorlar, saclarim azalmasin kopanlar dokulenler geri gelsin yeter, insan basina gelmeyinca anlayamiyor bu durumu, resmen ne evde huzurum kaldi ne is yerinde, kizlar tesekkur ederim desteginiz icin, kabullenmek ve sabirli olmak lazim biraz sanirim...

bende siyahdan döndüm ne kadar bitkisel açıcılar kullansalarda saçım baya yıprandı çözümmü badem yağı,menekşe yağı ve bebek yağı duşdan sonra saçımının ıslaklığını alıp sonra bu üçünden 2 şer damla elime döküyorum ve yediriyorum saç uçlarıma ister şekil ver ister kurutma makinası kullan harika bi keşif 3 buçuk aydır kullanıyorum bende saç kırıklarım nerdeyse yok derecede azaldı ama tabi bi hata yaptım oksijenli su sürdüm saç uçlarıma birz yıprandılar ama keşif saolsun hemen toparlmaya başladı bile

bende siyahdan döndüm ne kadar bitkisel açıcılar kullansalarda saçım baya yıprandı çözümmü badem yağı,menekşe yağı ve bebek yağı duşdan sonra saçımının ıslaklığını alıp sonra bu üçünden 2 şer damla elime döküyorum ve yediriyorum saç uçlarıma ister şekil ver ister kurutma makinası kullan harika bi keşif 3 buçuk aydır kullanıyorum bende saç kırıklarım nerdeyse yok derecede azaldı ama tabi bi hata yaptım oksijenli su sürdüm saç uçlarıma birz yıprandılar ama keşif saolsun hemen toparlmaya başladı bile

Kizlar ustuste iki kere sac actirmak gercekten eskisine gore daha cok döküyor saclarimi, rofle yaptirali 1 ay oldu, bi iki cm siyahlarim cikmaya basladi, bi daha asla sari renk istemiyorum zaten o kadar inceldi ki sac tellerim en son dayanamadım küt kestırdım..Artik saclarimi kendi rengine boyatip bi daha da boyatmamak istiyorum, sizce ne kadar beklemelıyım ne zaman boyatmaliyim? Saci rofleden yanan arkadaslar incelen saclarini koyuya boyayinca sac gucleniyor mu yoksa yine lastik gibi uzuyor mu? Basına gelen varsa yardım edebılır mı?
Lutfen dokulen saclarimm yerine gelsinn ((

arkadaslar saclari yanan tekrar boyatan yoku mu hicc yardim edin bana, lutfen cevaplariniza ve tecrubelerinize cok ihtiyacim varrrr

arkadaslar saclari yanan tekrar boyatan yoku mu hicc yardim edin bana, lutfen cevaplariniza ve tecrubelerinize cok ihtiyacim varrrr

ben bu yüzden kestirdim saçlarımı çözüm bulamayıp. Kırla döküle uzayacağına keseyim düzgünce uzatayım dedim. Şimdi 5 haftalık sinameki kullanıcısıyım. Bir an evvel uzasın diye çalışmalardayım. birdaha kolay kolay saç boyayacağımı hiç sanmıyorum....

aynen lazrail, belimdeki saclarimi neredetse küt kestirdim, bir dahada sac actirmam o kadar psikolojim bozuldu ki diplerinden cikan siyahlara napicagimi bilemiyorum resmen, dokuluyor birde o daha da canimi sikiyor, su an 2-3 cm kendi sacim var gerisi igrenc rofleli saclar, tekrar sariya yaptirmayacagim icin dip boya falan yaptirmiyorum, sacimi kendi rengine boyamayi beklicem ama ne kadar beklicem hic bilmiyorum ne kotu biseymis

koyu renk saç boyalarındaki oksidan daha az kuvvetli olduğundan dolayı yıpratma minimumda oluyor...mesela organik boyalar var onların koyu renkleriyle boyayabilirsin içinde amonyak olmadığı için yıpratmıyor ama bana sorarsan o kadar emek verdin açtırdın,şahsen biraz da sarının tadını çıkar derim çünkü saçı profosyonelce açınca hiç de yanma kopma olmuyor...

canım bende saçlarımı açtırıyım dedim kuaför saçlarımı yaktı lastik gibi uzuyor birbirine dolaşıyordu biraz araştırmadan sonra keratin bakımını keşfettim aslında önceden varmış ben yeni keşfettim gerçekten etkili benim saçlarım fazla yandığından dolayı 3 kere yaptırdım 3 er gün arayla maliyeti 50tl ya da 60 tl arası evde kendin yapamazsın keratinli kremler şampuanlar palavra şuan saçlarım eski sağlığında kestirmekten kurtuldum :)

şu badem yagı hint ve çam terbntin yagını başka kullanan varmı??? birde kızlar bana fikir verin biraz uzun zamandır sarı saçlıyım bana sarı saç çok yakışıyor ama kendi saçımm siyah siyaha dönmek istemiyorum çünkü yakışmıyor ancak saçlarım yanık ve dogal saçda istiyorum anlıcagınız ne sarıdan ne dogaldan geçebiliyorum .şuan yanık saçlarım düzleştirmeden gezemiyorum evlenincede sürekli düzleştiremem evlenmeden kendi saçımamı dönsem diyorum sora pat yakışmaz diyip vaz geçiyorum aylardır böle napsam bilmem çözüm suncak varmı yorumlarınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…