Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

dogru ca hayır dieceksin. cunku kuzenin hayır veya evet demeni göze alarak seni aramıştır. bence şok gecirmez.
ayrıca sana darılırsa bil ki kuzenin seni cok sevmiyormuş

Sorun olmaz değil mi demiş.Cevabım aynen şöyle olurdu:

Sorun olur maalesef.Hiç tanımadığımız birini yatıya kabul edemeyiz kusura bakma.

Icimden neler neler soylemek geliyor da

Ben de asla teklif edemezdim, ama bana teklif edilse hayır da diyemezdim.

Yooo hayir derim! Ama kirmadan demeye calisacagim. Bir anlik safligina geldi heralde... 10 gun nasil dayanayim tanimadigim birinin evde varligina :/

Kusura bakma ama kuzenin çok düşüncesiz miş eşim istemiyor de topu eşine at. Aynı durum eşinin Kuzeni için geçerli olsaydı sen kabul eder miydin

Yooo hayir derim! Ama kirmadan demeye calisacagim. Bir anlik safligina geldi heralde... 10 gun nasil dayanayim tanimadigim birinin evde varligina :/

Haklısınız kesinlikle, ben tanıdığım birinin bile 10 gün varlığına zor dayanırım açıkçası.
Buna rağmen hayır diyemem işte.

Aman, buyursun gelsin, 1 tabak fazla koyarım ne olacak diye düşünürüm ben.. Sonuçta fazladan 1 kişi, 5 kişi değil..
Kairmismis gibi olmayayimda. Kendi acimdan düşününce ve bence konu sahibi icinde mesele 1 tabak 5 tabak meselesi degil (bence yani)
Sorun tek basina yabanci bir kizin tanimadigi bir evde kalmasi.
Ben istemem sahsem benim eşim varken baska bir kizin evimizde kalmasini. Kim ki o kuzenimin arkadasi.

Kusura bakma tekrardan alıntı yaptigim icin. Yanlış anlama lutfen.

O size bunu sormaya çekinmemişte siz olmaz demeye mi çekiniyorsunuz? Ben kabul etmem heleki 10 gün yatılı kendin için bir çıkış yolu arıyorsan doğru olanı yap ya eşinin istemediğini söyle yada eşimle bizim olumlu bakmadığımız bir durum deyip ortak karar olduğunu söyleyin hayret birşey yaa

Genç arkadaşlarım, gelen her ne kadar yabancıda olsa, Tanrı misafiridir.
Evinizde yatıp kalkması onun size, sizinde ona kötü gözle bakmanızı gerektirmez.
Mühim olan niyettir, siz ona güzel bakarsanız, o da size güzel bakar.
Lafa gelince manevi değerler tırı vırısı yapanlar olur.
Evinizi yemezler, korkmayın, kocanızıda çalmazlar, eğer kocanız o yollarda değilse..
Özetle kuzeninizin sorumluluğu, siz 1 tabak fazla koyup, 1 yatak vereceksiniz.

Çok uyuz bi durum. Şimdi ne deseniz bi burukluk olacak. En mantiklisi topu eşe paslamak. En azindan surat yapacaksa da size yapmaz. Siz de içten davranır buzları eritirsiniz. Yani aslında bozulmaya hakkı bile yok ama yine de kalp kırmaya değmez. Nazikçe reddedin.

Estağfurullah canım..
Ama benim babam köy öğretmenliğide yaptı, yıllarca küçücük lojmana, köye gelen yabancı olduğunda bizimkiler 2-3 gün bile ağırladığı olurdu.
Valla ne olduk, ne öldük. Azcık olsun bir birimize güzel gözle bakıp, kalıcı dostluktan zarar gelmez, mesele fikir zikir meselesine döner sonra. Yani fikir güzelse, karşıdakinede yansır.

Tabiki eşinin üzerine at hem kuzenin Hemde kuzeninin arkadaşı çok düşüncesiz miş

Gelme denir Ay canım o tarihte yokuz biz,siz otel bakın denir Sizin durumunuzda "maalesef evim müsait değil 3.kişiyi agırlamaya"denir.
Böyle emrivaki yapılmaz yani.
Ayrıca kız nasıl rahat edecekmiş tanımadığı insanların evinde? Hayret ettim.

Ah tabi şekerim gelsin ben ona burdan uygun bir otel ayarlarım merak etme deyin..sonuçta siz davet etmediniz.sizde kalmak istemeside çok düşüncesizce bir hareket bunu teklif eden kuzende düşüncesiz. .

Cnm direk acikca söyleyeceksin esim istemiyor olmaz diye sacmalik yani bunu mesaj atanin düsünmesi lazim hani birde demissin ya ben böyle birseyi teklif etmezdim düsünmezdim diye iste buyüzdende direk söylemelisin nekadar cok sevdigin bir insan olursa olsun senin yapmayacagin seyi sana yapilmasina izin verme acik ve net istemiyorum esinin üzerine bile atmana gerek yok yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…