Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

Soyle yazdim (henuz gondermedim esim isten gelince ona da okuyacagim):

"Sizin basimizin ustunde yeriniz var ama arkadasini yatili misafir olarak agirlayamayacagim.
Arkadasini tanimiyoruz, biz rahat edemeyiz."

Eşine okumana ne gerek var
zaten ilk tepkiyi veren o :)
Olmuş işte gönder gitsin der en fazla..

Beklemene gerek yok ben onaylıyorum yolla gitsin

"Sizin basimizin ustunde yeriniz var ama arkadasini yatili misafir olarak agirlayamayacagim.
Arkadasini tanimiyoruz, biz rahat edemeyiz."

Aaaaa neden öyle diyorsun
Bir tanısan bak çok seversin
Bizden iyi anlaşırsın valla

diye cevap gelse?

otel ayarlama veya başka konularda...
Ozellikle o konuda birsey yazmadim cunku oldu da otelde kaldi diyelim, her gun onunla bulusmak zorunda kalacagiz, planlara onu da dahil etmek zorunda kalacagiz, aksam biz eve o otele doneken tuhaf olacak falan hic karistirmak istemedim.
ben onaylıyorum yolla gitsin
yolladim :)

Aaaaa neden öyle diyorsun
Bir tanısan bak çok seversin
Bizden iyi anlaşırsın valla
diye cevap gelse?
"biz" rahat edemeyiz derim ya da cevap bile yazmam ay umarim birsey demez

Bence iyi yaptın :)
Şunu çok net söyleyeyim o kızın gelip bende kalması
normal şartlar da beni rahatsız etmezdi.
Ben severim öyle takılmayı, tanımıyorum diye dert etmezdim yani.

Ben tavırdan rahatsız oldum.
Sorun olur mu diye sormuyor, olmaz değil mi diye
onay almaya çalışıyor.
Demek ki sen buraya 3 lü olarak plan yapmışsın
sadece tatil yapmak
için geliyorsun.
Bana misafir olmaktan çıkıyor mevzu.

Ben olsam oha derim de denmiyo yani esim kabul etmiyo de bence oyle kurtarirsin sanirim bu durumdan kendini

Ben tavırdan rahatsız oldum.
Sorun olur mu diye sormuyor, olmaz değil mi diye
onay almaya çalışıyor.
Demek ki sen buraya 3 lü olarak sadece tatil yapmak
için geliyorsun.
Bana misafir olmaktan çıkıyor mevzu.

Aynen oyle! Sormadi, "sorun olmaz degil mi" dedi. Yani ona gore zaten sorun olmamali :s

Neyse mesaji yolladim, gordu de. Ama cevap yazmadi henuz. Is benden cikti artik, soyleyecegimi acik ve net soyledim oh be

Yani kuzenin yerinde olsam arkadaşım da gelecek ona kalacak bi yer bulabilir miyiz diye sorardım en kötü. Bi davet gelecekse sizden gelmeliydi böyle emrivaki hiç hoş değil.

Herkesin bakış açısı farklıdır.Sana ters gelen bu durumu kuzenin normal karşılayabilir.Ben de yurt dışında olsam,kuzenim eşiyle ziyaretime gelirken arkadaşını getirmek istese ve bana danışsa ben normal karşılarım buyursun derim.B u kuzeninle olan ilişkine de bağlı biraz.Benim kuzenim getirmek istiyorsa güvendiği iridir benimde kapım açıktır.Ama sen istemiyorsun diye suç değil.O da senşn tarzın.Kuzenin sana emrivaki yapmamış.Danışmış.Sen de dürüstçe,canım çok isterdim ama evim 3.kişi için hem müsait değil,hem de eşim rahat edemez.Lütfen darılma de geç.

Canım eşim bu tarz şeylerden hoşlanmaz akraba değil tanıdık değil k.bakma maalesef sorun olur seni bekleriz diyebilirsiniz kırılan kırılsın böyle düşüncesizce yaklaşılmaz ki
yani ilerde sen kırılacağına boşver kırılıp dökülen dökülsün şimdiden ne cesaret yüz verme ne kadar yüz verdin okadar yüzsüz olur kimileri

Ben olsam kuzenime uygun olmadığını söylerim.
"biz kuzen kuzene, eşlerimizle güzel vakit geçiricez, arkadaşın da rahatsız olur, biz de, hatta sen de olursun emin ol" deyin.
Doğrusu kuzene de kızardım ben, nasıl teklif ediyor. Hadi onu da geçtim, o arkadaş nasıl biri ki, hiç tanımadığı birine üstelik yurtdışına çıkarak gidip günlerce kalmayı düşünebiliyor, insanlar iyice şaşırdı yahu

Siz zaten kendi tarafınızdan kararınızı vermişsiniz.Şu anki konu kişilerin kişiliğine göre değişir elbette.
Örneğin ben böyle bir durumdan rahatsız olmam aksine mutlu bile olurum.
Bende Türkiye'nin en popüler tatil yerinde yaz kış yaşıyorum benim de kuzenlerim bir gün habersiz geldiler yanlarında da hiç tanımadığınız iki kişiyle eşim ve ben sanki yıllardır tanışıyor gibi karşıladık hep beraber yedik içtik gezdik denize girdik vs.Hatta bize gelen kızlardan biri evlenirken bizi düğününe bile çağırdı süper iki insanla tanışıp arkadaş olmuştuk.
Eşim de bende çok eğlenmiştik.
Ama durum size göre biraz etik gelmiyor belli ki.
Kuzenlerimle aram iyidir herşeyi konulabilirim şayet böyle bir durum olsa mesaj değil telefon açıp "Kuzi hayırdır falancada gelecek diye bir mesaj atmışsın ama eşimi az biraz tanıyorsun değilmi? Gelmesi sorun değil ama gelirse ortamın gergin olacağını şimdiden söyleyeyim de ona göre kararını ver canım" derim.
Kuzenler her zaman idare ederler hatta durumu öyle bir yere getirirler ki eşine bile yansıtmadan hallederler.
Amaaa kuzenine telf açıp açıkca konuşamıyorsan yada çekiniyorsan orasını bilemem kardeşim.
Yani bana göre misafir iyidir güzeldir evimize herkes gelsin yesin içsin kalsın isteriz biz
Kısacası sizin konunuz tamamen sizin kendinizin halledeceği bir durum.
Kuzeninizi ve kendinizi bilen eşinizi idare edecek olan yine sizsiniz.

Ah tabi şekerim gelsin ben ona burdan uygun bir otel ayarlarım merak etme deyin..sonuçta siz davet etmediniz.sizde kalmak istemeside çok düşüncesizce bir hareket bunu teklif eden kuzende düşüncesiz. .
Mis gibi bir taşla iki kuş,hem kuzeni anlar hatayı hemde siz iyi niyetle söulemiş gibi olursunuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…