- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
Aman, buyursun gelsin, 1 tabak fazla koyarım ne olacak diye düşünürüm ben.. Sonuçta fazladan 1 kişi, 5 kişi değil..
Canim benim senin dedigin cok farkli birsey. Bu farkli kanimca.Estağfurullah canım..
Ama benim babam köy öğretmenliğide yaptı, yıllarca küçücük lojmana, köye gelen yabancı olduğunda bizimkiler 2-3 gün bile ağırladığı olurdu.
Valla ne olduk, ne öldük. Azcık olsun bir birimize güzel gözle bakıp, kalıcı dostluktan zarar gelmez, mesele fikir zikir meselesine döner sonra. Yani fikir güzelse, karşıdakinede yansır.
Aynen bu tanrı misafiri olmaktan çıkmış, tatil ayarlamışlar resmen balayı gibi, senin evin de otel oluyor bu durumda. Senin kara kaşına kara gözüne gelmiyor o kız.Konu 1 tabak veya 10 tabak fazla yemek degil. Yeri vakti ise onumde tek tabak olsa gozumu kirpmadan baskasina veririm.
Tanri misafiri diye buna mi denir?
Tamamen ZEVK olsun diye GEZMEK amacli yapilan bir ziyaret bu; vize alacak, ucak bileti alacak, isyerinden izin alacak...
Babanizin misafirperverliginden ornek vermissiniz, koye gelen yabancilari agirladigi olmus; Allah razi olsun, tanri misafiri diye o agirladiginiz insanlara denir iste boyle planli programli tatile cikana, cok afedersiniz misafirlige gidenin yancisi olana denmez, bu ikisi farkli konular.
Evim musait degil diyemem cunku evim cok buyuk ve 6 cift yatiracak kadar yerim var (bunu biliyor).
Genç arkadaşlarım, gelen her ne kadar yabancıda olsa, Tanrı misafiridir.
Evinizde yatıp kalkması onun size, sizinde ona kötü gözle bakmanızı gerektirmez.
Mühim olan niyettir, siz ona güzel bakarsanız, o da size güzel bakar.
Lafa gelince manevi değerler tırı vırısı yapanlar olur.
Evinizi yemezler, korkmayın, kocanızıda çalmazlar, eğer kocanız o yollarda değilse..
Özetle kuzeninizin sorumluluğu, siz 1 tabak fazla koyup, 1 yatak vereceksiniz.
bari fingirdesirken rahat biraksaydin gencleriBen kabul etmezdim ya, erkek kardesimin eşini bile nişanlanınca anca çağırabilmiştim evime. Resmiyet kazanınca yani. Onda da gittiler diğer odada fingirdeştiler kaşla göz arasında
Bana kalırsa yalan söylemene gerek yok direk söyle ama kırmamak istiyorsan tatile gidicez de eşim sürpriz yapmış de. Valla ne uyanık millet hem gezip tozcaklar, hem otel parasından yırtıyorlar.
Babamın misafirperverliği meselesi değil konu, babam aksi huysuzun tekiydi, halen öyle.. Aşırı kıskançtı ayrıca;Konu 1 tabak veya 10 tabak fazla yemek degil. Yeri vakti ise onumde tek tabak olsa gozumu kirpmadan baskasina veririm.
Tanri misafiri diye buna mi denir?
Tamamen ZEVK olsun diye GEZMEK amacli yapilan bir ziyaret bu; vize alacak, ucak bileti alacak, isyerinden izin alacak...
Babanizin misafirperverliginden ornek vermissiniz, koye gelen yabancilari agirladigi olmus; Allah razi olsun, tanri misafiri diye o agirladiginiz insanlara denir iste boyle planli programli tatile cikana, cok afedersiniz misafirlige gidenin yancisi olana denmez, bu ikisi farkli konular.
Evim musait degil diyemem cunku evim cok buyuk ve 6 cift yatiracak kadar yerim var (bunu biliyor).
Bıraktım bişey demedim zaten, görmemiş gibi yaptımbari fingirdesirken rahat biraksaydin gencleri)
iyi bari:) genclik normalBıraktım bişey demedim zaten, görmemiş gibi yaptım
aynen öyle ayni fikirdeyim. arkdasida otel parasi vermeden nasilsa yeme icmemde sizden kulaniyorlar bu durumu.Yanlış anlama ama kuzenin ve eşi de
sizi görmekten birlikte vakit geçirmekten çok
kalacak beleş yer diye tercih ediyorlar sanırım..
Hani tatil bölgesinde yaşayanların
misafiri çok olur yaa..
Maksat deniz, kum güneş..
Sizin kide o hesap olmuş.
Yurt dışına çıkalım.
Aaa bizim kuzen orada
kalacak yer de var..
Gidelim gidelim...
Yani ben olsam sırf bu sebeple uygun değilim der
geçerim. Kuzen de küserse küssün hatta gelmezse
gelmesin, kendi bilir.
canım ilk ben de bunu düşündüm, özellikle yurt dışında olunca misafir olayı biraz farklı olabilir diye.
Evet yurtdisinda olunca maalesef COK farkli oluyor isler.
Bir tatsizlik olunca isin icinden cikilmiyor.
Ayni ulkede olsa atlar otobuse doner evine ama yurtdisinda hickimseyi tanimadigi yabanci bir ulkede nereye gidecek ha diyince sokaga mi?
Soyle yazdim (henuz gondermedim esim isten gelince ona da okuyacagim):
"Sizin basimizin ustunde yeriniz var ama arkadasini yatili misafir olarak agirlayamayacagim.
Arkadasini tanimiyoruz, biz rahat edemeyiz."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?