Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

Bu nasıl bır dusuncesızlık ya
Bırde resmen sızın ıcın sorun olmayacagını dusunup kararıda vermıs..
K.bakma canım tanımadıgımız bır kısıyı yatılı olarak mısafır edemeyız de..

Ya sizinle aynı yaşta ve kafa dengi bir kızsa yeni bir arkadaş kazanmış olursun... ama istememe hakında var tabi bu yüzden de eşinin üstüne at.. burda başina bisey gelse kime ne cevap veririz o sorumluluğu alamam diyor de...

Ben kabul etmezdim ya, erkek kardesimin eşini bile nişanlanınca anca çağırabilmiştim evime. Resmiyet kazanınca yani. Onda da gittiler diğer odada fingirdeştiler kaşla göz arasında
Bana kalırsa yalan söylemene gerek yok direk söyle ama kırmamak istiyorsan tatile gidicez de eşim sürpriz yapmış de. Valla ne uyanık millet hem gezip tozcaklar, hem otel parasından yırtıyorlar.

Aman, buyursun gelsin, 1 tabak fazla koyarım ne olacak diye düşünürüm ben.. Sonuçta fazladan 1 kişi, 5 kişi değil..

Konu 1 tabak veya 10 tabak fazla yemek degil. Yeri vakti ise onumde tek tabak olsa gozumu kirpmadan baskasina veririm.
Tanri misafiri diye buna mi denir?
Tamamen ZEVK olsun diye GEZMEK amacli yapilan bir ziyaret bu; vize alacak, ucak bileti alacak, isyerinden izin alacak...
Babanizin misafirperverliginden ornek vermissiniz, koye gelen yabancilari agirladigi olmus; Allah razi olsun, tanri misafiri diye o agirladiginiz insanlara denir iste boyle planli programli tatile cikana, cok afedersiniz misafirlige gidenin yancisi olana denmez, bu ikisi farkli konular.

Evim musait degil diyemem cunku evim cok buyuk ve 6 cift yatiracak kadar yerim var (bunu biliyor).

Canim benim senin dedigin cok farkli birsey. Bu farkli kanimca.
Hem ozamanlar insanlar guvenilir hem kiyde zaruri oluyor insanlar. Sen gezmeye giden birinin pesine takilirmisin?

Benim ablamin kucuiginden begri cok iyi bir akradasi vardi. Ailemde tanirdi o kizi cok iyi hanim hanimcik. Sonra buyuduler evlendi bu kiz. Bizim eve gelmis (ben yoktum) benimde abim ozaman bekardi enistem vardi bizde kaliyordu. Kadinin cocugi var. Meger evliligi kotu gidiyormus piskolojisi bozulmus. Yok evde gecelikle dolasmalar yok enisteme kahvalti hazirlamalar kendi kendine. Yok abime bilmem ne demeler. Annem demis kizim arkadaşıni sabah hemen gonder. Basimizi derde sokacak.
Hemen gonderdi mecburen.
Ben guvenmiyorum hic kimseye ki bu benim kötü düşüncemden olur. Sıkıntı degil. Bir olaylar olup kotu olacagima hic birsey olmadan kotu olayim.

Ay şuan burnuma taze yeni pismis ekmek kokusu geldi. Suan bunlari yazarken geldi. Nedense yazma ihtiyaci duydum dikkatimi dagitti :)))

Aynen bu tanrı misafiri olmaktan çıkmış, tatil ayarlamışlar resmen balayı gibi, senin evin de otel oluyor bu durumda. Senin kara kaşına kara gözüne gelmiyor o kız.

Zoraki bi durum olsa gelsin kalsın tabi. Ama kuzen resmen turistik gezi düzenlemiş gibi kafilesini de peşine takmış. Bi gün iki gün de değil 10 gün. Bence sadece 'Bence bu pek uygun olmaz. Bizbize olsak daha iyi' yazın. Yüzsüz değilse uzatmaz.

Kuzenin terbiyesizliği geçtim , arkadaşı nasıl rahatmış öyle tatil için yurt dışına gitmeyi bilip başkasının evinde kalmayı nasıl düşünür. Bedavaya getirecek galiba konaklama işini.
Kabul etmeyin tabi ki 1-2 gün neyse de 10 gün boyunca hiç görmediğiniz muhabbetiniz olmadığı biriyle nasıl kalacaksınız.

ALLAH ALLAH YA BUNLAR NASIL PISKIN INSANLAR.
BEN ZATEN YATILI MISAFIRDEN NEEEFFFFFRETTT EDIYORUM
AMA YANINDAKI HIC TANIMADIGIM BIR BAYAN GELICEK GEZICEK YUH YANI OTELMI SIZIN EV.
DOGUDA BIRGUN ESIM DEDIKI ARKADASIN TAINI CIKMIS EV BAKICAKLAR BIGUN MISAFIR EDELIMMI
HADE DEDIM KIRMIYIM JABUL ETTIM
KADIN BENI CILDIRTTI
BIDE EV ARADILAR ACIKTIK YEMEK HAZIRLA GELIYORUZ DIYO ESIM MAHCUP OLARAK
DEDIMKI LOKANRAYA GOTURSE YA
ONLAR 4KISI SENDE ARABANLA GEZDIRIYON.NEYSE GELDILER HADE DEDIM NEYSE
ADAM ESIME AKSAM GELIRIZ DEMIS
OOO DEDIM GIRSIN OTELDE KALSIN BU NEDIR.HALA ONLARI KABUL ETTIGIM ICIN KIZIYORUM CUNKU BENI TANIMIYAN BENIM TANIMADIGIM BIR AILE HERSEYIMIZ ZIT DUSTU

canım ilk ben de bunu düşündüm, özellikle yurt dışında olunca misafir olayı biraz farklı olabilir diye.

ama ben de sevmem yatılı misafir pek, bir de hiç tanımadığım biri ise çok istemem yani.

senin baban muhtemelen samimi içi dışı bir adamdır, günümüzde öyle insan pek yok doğrusunuz.

ama konu sahibi de benim kafadan, o yüzden kabul etse de rahat edemez.

bari fingirdesirken rahat biraksaydin gencleri)

Babamın misafirperverliği meselesi değil konu, babam aksi huysuzun tekiydi, halen öyle.. Aşırı kıskançtı ayrıca;
ama sizin mesele hatır gönül koymak mevzusu olur. Siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısını dilerim.

Vallahi çok şaşırdım okuduklarıma. Ne ara böyle oldunuz arkadaşlar? Sonuçta bir tek kişi fazladan gelicek belki de çok seveceksiniz bir dost daha kazanacaksınız. Durumunuz da varsa niye dert edesiniz ki? Hep beraber olacaksanız esinizden de suphelenmemeniz gerekir kaldı ki esinizden bence hiç suphelenmemeniz gerekir zaten.

Benim annem yatılı misafirliğe gitmeyi sevmezdi ama bugüne kadar tek bir kişiye dahi gelme kalma demedi. Kaç kişi gelirse gelsin yaşlı hasta demeden hizmette kusur etmemeye çalışırdı. Bence birine gelmesin istemiyorum demek çok çok ayıp. Sonra hani nerde türk kültürü hani nerde misafirperverlik...

Yanlış anlama ama kuzenin ve eşi de
sizi görmekten birlikte vakit geçirmekten çok
kalacak beleş yer diye tercih ediyorlar sanırım..
Hani tatil bölgesinde yaşayanların
misafiri çok olur yaa..
Maksat deniz, kum güneş..
Sizin kide o hesap olmuş.
Yurt dışına çıkalım.
Aaa bizim kuzen orada
kalacak yer de var..
Gidelim gidelim...

Yani ben olsam sırf bu sebeple kabul edemem der
geçerim. Kuzen de küserse küssün hatta gelmezse
gelmesin, kendi bilir.

aynen öyle ayni fikirdeyim. arkdasida otel parasi vermeden nasilsa yeme icmemde sizden kulaniyorlar bu durumu.

canım ilk ben de bunu düşündüm, özellikle yurt dışında olunca misafir olayı biraz farklı olabilir diye.

Evet yurtdisinda olunca maalesef COK farkli oluyor isler.
Bir tatsizlik olunca isin icinden cikilmiyor.
Ayni ulkede olsa atlar otobuse doner evine ama yurtdisinda hickimseyi tanimadigi yabanci bir ulkede nereye gidecek ha diyince sokaga mi?

Soyle yazdim (henuz gondermedim esim isten gelince ona da okuyacagim):

"Sizin basimizin ustunde yeriniz var ama arkadasini yatili misafir olarak agirlayamayacagim.
Arkadasini tanimiyoruz, biz rahat edemeyiz."

Siz kuzenim kırılmasın derken, kuzeniniz sizi hesaba katmadan hareket ediyor ve kırıyor.

Ben zaten rahatsızlık verir miyim diye düşünürken bir de yanımda birini götürmezdim yani. Kız da nasıl bunu istemiş ayrı konu.

Canım kusura bakma ama mesele gelip gelmemesi değil ama eşim evde iken tanımadığım bir bayanın evde olmasını doğru bulmuyorum de. Eşim de rahatsız olacağını, rahat hareket edemeyeceğini söyledi de. Ortam boşuna gerilmesin, biz bize olalım de.

bence gayet uygun canım ya.
eğer vaktin olup ilgilenebileceksen başka şekilde yardımcı olayım diye de teklif edebilirsin bence, yani ben olsam teklif ederdim.
otel ayarlama veya başka konularda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…