Yanınızdan ayırmayacaksanız oğullarınızı evlendirmeyin!

pişir yemegini doyur bebelerini kendini... ama asla kocana yüz verme... o gelmeden uyuyomuş numarası yap.. hiç muhattap olma zorunlu olmadıkca.. ilgilenme kendi kendine mutluymuş havası ver.. hatta çık gez yap bişiyler bakalım farkedermi.. sen böyle olursan bende böyleyim kusura bakma de...

bu kayınvalıdelerın hiç aklı yok...kayınvalıdenızın hobisi yada bır ugrasısı yok anlasılan...yahu oglum evlensin ben kendi keyfıme bakarım...oda nezaman gelirse gelsin...baslarına dertmı alıyor bu kayınvalıdeler hiç anlamıyorum.

Aksam birlikte yemek yemiyorsaniz, isten geldigi gibi anababa yanina gidip orada vakit geciriyorsa siz 5 senedir o adamin ailesi olamamissiniz demektir.
5 sene ya yemi evli olsaniz bir nebze aliskanlik diyecegimde insan 5 sene boyunca esinin soyledigini duymazdan gelebilir mi?
Duzelir gibi gelmiyor.

Ben tamamen empati kurarak yazacağım. Benim için çekirdek ailenin geçireceği vakit çok önemli. Eşim benimle vakit geçirmese ve bunda bir sorun görmese ilişkimi sorgularım. Bu küs barışlık bir kavgada olmaz, büyür de büyür.

İşten eve gelen adam karısını çocuklarını özlemez mi? Hep birlikte bir sohbet etmek istemez mi? Sabahlrı yayıla yayıla bir çay içip güncel konular konuşmaz mı? Bunlar yoksa evliliğinde bi anlamı yok bence. Sevgi, aşk hissedilmiyorsa, eşlerden biride bundan muzdarip ve mutsuzsa devam etmenin bi anlamı yok. Belli eşiniz ailesnin boyunduruğundan asla çıkamayacak.

Düzelmeyecek.. Allah nasip eder birimizden biri taşınırsa düzelir belki.. evlendik ama aile olamadık. Ne acı

Hay ağzına sağlık.. bunu anlatamadım. Boşanmayı düşünüyorum ama Boşandıktan sonra herşeyi daha beter ederim. Çocuklarım olmasa durmazdım. Düzelir diye diye beş yıl geçti ve ben karısı değilde kapatması gibiyim..

evlilik değil sizinkisi yuva değil. Üzücü ama gerçek bu. çocuklarınız varmış bişey diyemem ama şu durumda da aile olmayı öğrenmiyorlar ki. Hepsini geçtim tüm önrünüzü böyle mi çürüteceksiniz mutsuz mutsuz.
Benim için kesin bir boşanma sebebidir bu ama sizi bilemem.

Sanki burada kvden çok eşinin suçu var, iç ister de eşin niye demiyor hanım haklısın Böyle yapalım diye

Benim için net cinnet sebebi.
O yemekler tencereleriyle birlikte pencerelerden iner.
O sabah kahvaltıları masasıyla beraber merdiven boşluğuna doğru itilir.
Eşin yastığı, yorganı alınır, eline verilir "Buraya uğramana gerek yok, paranı bırak ve aşağıda yaşa, arada ihtiyacım düşer canım çekerse çağırırım" denir.
Gerekirse çocuklar toplanır, anne evine yolculuğa çıkılır, boşanılır.

Kolay değil böyle adamları çekmek. Ben dibimde bazen benle istediğim gibi ilgilenmiyor diye eşime trip atıyorum yeri geliyor, bu halde olsa kocadan saymam, üzgünüm.

Neden daha beter edesiniz? Evlilik kuvvetli bi alışkanlık biçimi. Bundan kopmak, 1 saat bile olsa hergün gördüğün adamı hayatından çıkartmak çok zor, evet. Ama üzerinden kalkacak o beklenti ve hayal kırıklığı yükünü düşünebiliyor musunuz? Hep hayal ettiğiniz o şeyler olmayacak ve bunu kabullenip isteklerinizi kendiniz için harcayacaksınız. Bu tip bi evlilikte erkek çocuk babayı rol model alacak. Kız çocukta anneyi. Biri eviyle ilgisiz, ailesine bağlı bir adam. Diğeri eşinin yolunu gözleyen ve her şeyi kabullenmek zorunda kalan kadın. Bence biraz hayatınıza ve mutlu olmaya bakın. Çalışıyorsanız daha kolay. Çalışmıyorsanız iş bulup bu düzen oturtun, sonrada boşanmayı gündeme getirin.

Saymıyorum zaten kocadan. Kendide diyor beni saymıyosun diye. Bu cümlenizi ona kuracagım. Canım çekerse çağırırım.. hay ağzına sağlık!

Eger fazlasıyla çocukları düşünen bi anneyseniz zaten boşansanız da hayat çok zor olacak öyle çok konforlu bi düzen olmuycak,hem boşanıp hem çocuklarla ilgilenmek o hayat öyle göründüğü gibi çok kolay değil,aile olarak bi bütün oluşturamamanız çok acı ama bence ayrılık için yeterli bi sebep değil,ben olsam çocukları büyütür rahatıma bakar boş zamanı kendi konforuma harcar sadece kendimize kadar yemek yapar her akşam eşimi aşağı yollar çekirdeğimi çitler dizimi izlerdim :) boşanmayı da maddi imkanım varsa çocukları büyüttükten sonra sadece bi kez daha evlenebilmek için isterdim 45 yaş civarında

+1000 :)

Konu sahibi arkadaşım yanlış anlama , bu tür aileler çocuklarını sırf cinsellik için evlendiriyorlar diye düşünüyorum.Yani afedersin oğlumuz karıya kıza gitmesin diye.Sonra da böyle oluyor işte.Oğlanın eşine dış kapının mandalı muamelesi.Kendi gitsin eşin , en azından çocukları az gönder , bir evleri olduğunun farkında olsun çocuklar.Yaşları kaç bilmiyorum ama büyüdükçe bu durum onlar için daha büyük sorun haline gelir.Çocuklarını istediğin gibi yetiştir en azından.

Hiç böyle düşünmemiştim.. karıya kıza gitmesin haklı olabilirsiniz..

Hatayı en başta aynı apartmanda oturarak yapmşsınız. Zaten eşine bu teklifle gelen adamın, oğlunu aynı apartmanda kalmaya zorlayan ailenin sorunsuz çıkmayacağı kesin.

Bu ne ya beraber yemeyi gectim uzgunum ama size deger verilmiyor insan oyle yerde durmak bile istemez..biz de ayni apartmandayiz ama ben cok sukur cok memnunum arada istersek cikariz kv ye yemek yemeye hatta bazen is cikisi yorgun oluruz seve seve gideriz simdi ramazan boyunca iftari beraber yapacagiz ben calistigim icin zor oluyor ama sag olsun kv cok iyidr inan ben seveyim yeyim diye ne yapacagini sasirir kp de ayni sekilde ben de ayni apartman olunca biraz sizinki gibi problemler olur diye korktum ama cok sukur oyle olmadi kesinlikle hayati zorlastiran da kolaylastiran da karsimizdaki insanlar kaynannizda da buyuk suz var ne demek gelin evde yesin oglu onunla yesin kocana diyecek soz yok zaten

Bi kere eşiniz zavallı olsa sizi bırakıp çocuğunuzu alıp yemeğe inmez gelir gelmez.
Gönlünüzün olmasını istese eve gelir gelmez inmez ve tokum değil de bugün evde yiyeceğiz der. Siz galiba eşinizin elinden geleni yaptığını zannediyorsunuz .
Bu ne böyle yani? Ocak almayalım , fırın almayalım dediklerinde tepki göstermediniz mi?
Bu masraftan kısmak için aileleri bölme çabasına anlam veremiyorum. Oldu olacak aynı evde kalalım hiç masraf olmasın deseydiniz. Siz biraz tepki gösterin ve ağırlık koyun. Çekilir dert değil

Valla buradan konuları okuyan kulübü takip eden gençler evlenirken on kere yüz kere düşünecek artık.
Ben bazı durumların insanın kendi elinde olduğuna inanıyorum.
Rahatsızsan ona göre önlem alırsın, eşini en iyi sen tanırsın hangi dilden anlar nasıl konuşmak gerekir ne yapmak lazım.
Eğer umutsuz bir vaka ise hiçbir şeyden anlamayan bir adam ise, ona göre yolunu çizersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…