• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanınızdan ayırmayacaksanız oğullarınızı evlendirmeyin!

Ne yapayım diyor? Çağırıyorlar ben gelemem mi diyim diyor. Zavallı kaç kere benim gönlüm olsun diye onlara tokum dedi ama olmuyor işte. Benım evimde yemek var ziyan olmasın dese bu sefer tek tencereden pişirelim diyolar
Kayınvalide yada kayınpederinle konuş. Madem kocan çekiniyor ,sen anlat rahatsızlığını . Cocuklarimla ve eşimle aynı sofrada yemek yemek istiyorum .herkes düzenini bilmeli ,özellikle çocuklar de ..ailede sofra önemlidir bence ..çünkü hepberaber buluştuğumuz ,vakit geçirdiğimiz en önemli yerlerden .herkes okuyor ,çalışıyor ,gün içinde birbirini görmüyor .akşam olunca herkes sofra başına toplanıyor ve çok tatlı muhabbetler dönüyor ..bence her ailenin buna ihtiyacı var .

Benim esim babasina oyle bagli ki babasi olse esin napar diye sorulunca felc olur herhalde yada oda gider derdim. Ama isim konusunda dualar ede ede o babasina rest çekti . Babasi adimi koymazsan sevmem dedi olsun ben severim yeter dedi. Soklardan soklara girdim. Duanın gücü. Sende bol bol dua et. Cunku baska çaren kalmamis. He ben olsam ayni durumda ne yapardim diye dusundum ve icime kapanirdim buyuk ihtimalle. Kendime mesgaleler bulur gunlere katilit onlar yok gibi davranirdim. Film izlerdim sinemaya giderdim blogger olurdum youtuber olurdum. Kim umursanmiyor görürlerdi

Kocan dinlemiyor hadi ama cocuklari bali kendilerine benzetmesinler alismasinlar hep oraya gitmeyi bi evleri duzenleri oldugunu bilsinler onlarda alisirsa evlerini orasi zannederler ve ayni babalari gibi olurlar bari kendi dogurduklarina sozun gecsin

Nedir bu annezede babazede kocalarin durumlari..Nedir bu eslerin eziyetleri kacinci konu acan kadin kacinci k.v k.p yuzunden bosaniyorum konusu..Anne,baba elbet degerli,kiymetli.Ama neden evlatlarini huzursuz etmek icin ugrasirlar ki? Nedir yani ellerine gecen?
Benim kardesimin esi (her nedense) anneme anne,babama baba demedi su zamana kadar bir defa bile..Anne,baba mi olamadilar? Asla..Saygi duydular,cocuklarina baktilar,bakiyorlar,altli ustlu olmalarina ragmen nasil istiyorsa oyle olsunlar,yemek hazirlayip cagirmalar(gelin hanim asla masayi toparlamaz,bulasiklara dokunmaz)cocuklari birakip kardesimle yine gezmelere,tatillere cikmalar ve daha neler..Ve kardesim,esi her zaman ne istiyorsa onu yapar.Buna ragmen deger gormeye devam ederler..Benim annem babam insansa ve annem babam gibi insanlar varken bunlar nedir yahu! Gordukce,okudukca,denk geldikce korkmaya basladim.Ya ilerde? Allah korusun.Allah herkese annem babam gibi k.v k.p nasip etsin..
Allah yardimciniz olsun arkadasim.Anne baba ayagiyla yürüyen adama sevgi,saygi hissetmek zor..Cok zor..

Nedir bu annezede babazede kocalarin durumlari..Nedir bu eslerin eziyetleri kacinci konu acan kadin kacinci k.v k.p yuzunden bosaniyorum konusu..Anne,baba elbet degerli,kiymetli.Ama neden evlatlarini huzursuz etmek icin ugrasirlar ki? Nedir yani ellerine gecen?
Benim kardesimin esi (her nedense) anneme anne,babama baba demedi su zamana kadar bir defa bile..Anne,baba mi olamadilar? Asla..Saygi duydular,cocuklarina baktilar,bakiyorlar,altli ustlu olmalarina ragmen nasil istiyorsa oyle olsunlar,yemek hazirlayip cagirmalar(gelin hanim asla masayi toparlamaz,bulasiklara dokunmaz)cocuklari birakip kardesimle yine gezmelere,tatillere cikmalar ve daha neler..Ve kardesim,esi her zaman ne istiyorsa onu yapar.Buna ragmen deger gormeye devam ederler..Benim annem babam insansa ve annem babam gibi insanlar varken bunlar nedir yahu! Gordukce,okudukca,denk geldikce korkmaya basladim.Ya ilerde? Allah korusun.Allah herkese annem babam gibi k.v k.p nasip etsin..
Allah yardimciniz olsun arkadasim.Anne baba ayagiyla yürüyen adama sevgi,saygi hissetmek zor..Cok zor..
Kalmadı zaten ne sevgim ne saygım. Ayrı yatıyorum iki gündür.. yüzünü görmek istemiyorum. Gitsin anasında yatsın eve niye geliyo ki. Zorla soğuttu kendinden

Kalmadı zaten ne sevgim ne saygım. Ayrı yatıyorum iki gündür.. yüzünü görmek istemiyorum. Gitsin anasında yatsın eve niye geliyo ki. Zorla soğuttu kendinden
Insallah toparlanirsiniz arkadasim.Aile bu surecte hatasini anlar umarim..Yoksa esinizin yapabilecegi bisey kalmamis..Aileye bu gibi durumlarin cok yansitilmamasi taraftariyim ama..Sizin sorununuzun kaynagi yine onlar..
En azindan vicdani huzursuzlugu onlar hisseder.Elinizden geleni yapmis olun siz..Yapiyorsunuzdur da..
Farkli,farkli sinavlar icerisindeyiz.Dilerim isyan etmeden ustesinden gelebilirsiniz.Umarim hatalar anlasilir da araya bir cizgi cekilir..

Bnm kaynanam birebir aynısını yapıyordu bir kaç kere laf (birde 5 tane daha bekari var ev kalan çok yani) arasında bn çocuklara oğlumu soruyorum( eşim için diyo ) çocuklar bana kızıyor evi bari var habire ne çağırıyorsun adamı diye .bunu bana geldi gitti tekrarladı bnde iki sokak hmn yukarda oturuyorum en sonunda evi barki var bi kapının arkasında bizi bırakıp nasıl yemeğe geliyo sürekli bu saate kadar onu bekliyorum çocukla deyince duruldu biraz. Ama huylu huyundan vazgecmiyo malesef:(

Konu sahibi,

İlk iş çocuklarını göndermemekle başla
İkinci olarak da orada yediği her akşam yemeğinden sonra kocanı eve alma.

Kural şu olsun: Yemek nerede yeniyorsa, orada yatılsın.

Çocuklarını neden yolluyorsun anlamadım

Sorarlarsa senin oğlun senle yiyorsa benimki de benle yiyecek de geç

Sizin ailenizi devreye soksanız kp ile konuşsalar.
Madem eşiniz babasının lafını emir telakki ediyor, aileniz "bizim kızımızın artık buna rızası yok bu işe son verin" gibisinden aba altından sopa gösterseler olmaz mı?

Bnm kaynanam birebir aynısını yapıyordu bir kaç kere laf (birde 5 tane daha bekari var ev kalan çok yani) arasında bn çocuklara oğlumu soruyorum( eşim için diyo ) çocuklar bana kızıyor evi bari var habire ne çağırıyorsun adamı diye .bunu bana geldi gitti tekrarladı bnde iki sokak hmn yukarda oturuyorum en sonunda evi barki var bi kapının arkasında bizi bırakıp nasıl yemeğe geliyo sürekli bu saate kadar onu bekliyorum çocukla deyince duruldu biraz. Ama huylu huyundan vazgecmiyo malesef:KK43:
Madem kendi yemeklerinizi yedirmeye bu kadar meraklıydınız neden evlendirdiniz? Bize metres hayatı yaşatıyorlar.. bide benim kv ertesi gün gururlanır. Ayyy işte oğlanda burda yedi. Son yiyişi olur inşallah

Sizin ailenizi devreye soksanız kp ile konuşsalar.
Madem eşiniz babasının lafını emir telakki ediyor, aileniz "bizim kızımızın artık buna rızası yok bu işe son verin" gibisinden aba altından sopa gösterseler olmaz mı?
İşin içine ailede soktum ben zamanında. İş boşanmaya kadar geliyordu. İyice inada bindirir. Büyüyor olay iyice. Benim çocuklarımla huzurumu kaçırmasın gitsin zıkkımın kökünü yesin kendisine söyledim. Sende bu g..t korkusu varken tokken tokum diyemezsin oturur yine yersin diye

5 yıldır susarak en buyuk hatayı yapmıssın.
En başta hayırdır diyecektın .

Kendımden örnek vereyım .

Cahiilliğimle eşime kaçtım . 1 yıl kv evınde kaldım . Allahım hayatımın en boktan yılıydı. İntihar etmeyı bıle dusundum o kdr, ki eşim her daim yanımdaydı . Okudugu halde hiç bir şeyımız yokken dedim ben dayanamıyorum .
Aç kalalım ! sokakta yatalım! ama bu evden gidelim ertesı gun terkettık evı.
800 tl maaş alıyordum . onunla kıtkanaat geçindik. Bi binadan ev kiraladık . 3 4 ay sonra bunlar barışmak istediler tamma naparsanız ypın deyıp bızım oturdugumuz bınaya geldiler.
Aynı bınada oturduk . Aynı senın dediğin gibi sürekli yemegı onlarda yıyyelim , nereye gidersek oraya gidelimm dediler. Eşime dedim bu böyle olmaz ! Eşim dedi annem sırtımı dönemem o halde bana bilet al ben gidiyorum .!
Aldı biletı. Ağlaya ağlaya vedalaştık . ! Tam taksi geldi beni almaya tamam söz dedi ! Söz bir daha gitmiceksin yemek yemeye , gezmeye !
Gitmedim kavgalar çıktı . Kıyamaetler koptu ! 6 yıl sonra alıştrdım bak ! Ne evıme zırt pırt gelırler ne durmadan yemege davett ederler .
Sen ilk başta kararlı olucaktın. Bırak hzursuzluk olsun . Şimdide huzursuzsun.

Herkese hayırlı ramazanlar..
Sinirden çatlamak üzereyim. Ben beş yıldır evliyim. Konuya giriyim hemen, kayınvalidelerle aynı apartmanda otuyoruz. Yemek içme ayrı görünümlü ama öyle değil. Beş yıldır evimde kocamla bir kahvaltı yapmadım. Hep aşağıda kv evinde birlikte yaprız. Bu dert mi demeyin sizin sıradan eşiniz çocuklarınızda yaptıgınız kahvaltı benim hayalim! Bir kere evimde geceliklerimle bi kahvaltı edemedik. Hadi dedim huzur olsun. Bizim yeme içme ayrı çünkü düzen yok. . Eşim zaten geç geliyor dün gelmiş dokuz civarı ben büyük olan çocugu alcam aşağı incez yemek yicez. Kan beynime sıçrıyor ya, eve gelir gelmez hemen ailesine koşuyorBu ayda yılda bir olsa başüstüne. Beni çağıranda yok he.Kavga cıkardım eşime bağırdım burası ev değil mi? Burdaki ocak değil mi? Bugün geldi sekiz civarı yine aldı çocuğu indi yemek yiceklermiş. Bende burda tek başıma mal gibi oturuyorum. Kimse demiyor yahu sende gelsene. Toksan bile bi yüzünü görelim. Çok bunaldım tek başıma yiyip içmekten çöpe yemek dökmekten. Adam ailesiyle yaşıyor resmen kızlar cok doluyum hiç güzel anlatamadım kusura bakmayın.

Cok uzuldum halinize. Peki cocuklar ve sen esin gelmeden yeseniz ve o geldiginde tek basina inse ? bi sure sonra bikmazmi acaba ? Veya o geldiginde tam masada yiyor olsaniz oturmazmi yaniniza ?
Bende severim ailelerle kalabalikta yemeyi ama esin baya bi abartmis.

5 yıldır susarak en buyuk hatayı yapmıssın.
En başta hayırdır diyecektın .

Kendımden örnek vereyım .

Cahiilliğimle eşime kaçtım . 1 yıl kv evınde kaldım . Allahım hayatımın en boktan yılıydı. İntihar etmeyı bıle dusundum o kdr, ki eşim her daim yanımdaydı . Okudugu halde hiç bir şeyımız yokken dedim ben dayanamıyorum .
Aç kalalım ! sokakta yatalım! ama bu evden gidelim ertesı gun terkettık evı.
800 tl maaş alıyordum . onunla kıtkanaat geçindik. Bi binadan ev kiraladık . 3 4 ay sonra bunlar barışmak istediler tamma naparsanız ypın deyıp bızım oturdugumuz bınaya geldiler.
Aynı bınada oturduk . Aynı senın dediğin gibi sürekli yemegı onlarda yıyyelim , nereye gidersek oraya gidelimm dediler. Eşime dedim bu böyle olmaz ! Eşim dedi annem sırtımı dönemem o halde bana bilet al ben gidiyorum .!
Aldı biletı. Ağlaya ağlaya vedalaştık . ! Tam taksi geldi beni almaya tamam söz dedi ! Söz bir daha gitmiceksin yemek yemeye , gezmeye !
Gitmedim kavgalar çıktı . Kıyamaetler koptu ! 6 yıl sonra alıştrdım bak ! Ne evıme zırt pırt gelırler ne durmadan yemege davett ederler .
Sen ilk başta kararlı olucaktın. Bırak hzursuzluk olsun . Şimdide huzursuzsun.
Ben akşam yemekleri konusunda tam beş yıldır kavga ediyorum. Her inmesinde kıyamet kopuyor iki gecedir ayrı yatıyorum. Bu beş yıl böyle gitti. Yine barışalım yine insin yine kavga cıkıcak. İsterse 15 yıl olsun her seferinde o yediğini burnundan getiricem. Ben yetim gibi tek başıma yiyeceğim onlar ailecek. Ben en başından beri kararlıyım zaten ama eşimdeki afedersn g..t korkusuda kararlı. Bide haklıymış gibi iki gnüdr oda benimke konusmuuor. Sizde keşke ayrıldıktan sonra aynı spartmana gelmelerini kabul etmeseydiniz. Şöyle yılışık kaynanalara kaynar su dökmek istiyorum

Cok uzuldum halinize. Peki cocuklar ve sen esin gelmeden yeseniz ve o geldiginde tek basina inse ? bi sure sonra bikmazmi acaba ? Veya o geldiginde tam masada yiyor olsaniz oturmazmi yaniniza ?
Bende severim ailelerle kalabalikta yemeyi ama esin baya bi abartmis.
Tabiki bende severim. Yeri gelecek yiyecekte içecekte. Bi pasta alınır yada özel bi yemek pişer hepberaber yenir. Babasından cok korkuyor yemek yiyelim dedi mi benim masamın kuruk olmasını bırakın toksa bile gider yer

Ben akşam yemekleri konusunda tam beş yıldır kavga ediyorum. Her inmesinde kıyamet kopuyor iki gecedir ayrı yatıyorum. Bu beş yıl böyle gitti. Yine barışalım yine insin yine kavga cıkıcak. İsterse 15 yıl olsun her seferinde o yediğini burnundan getiricem. Ben yetim gibi tek başıma yiyeceğim onlar ailecek. Ben en başından beri kararlıyım zaten ama eşimdeki afedersn g..t korkusuda kararlı. Bide haklıymış gibi iki gnüdr oda benimke konusmuuor. Sizde keşke ayrıldıktan sonra aynı spartmana gelmelerini kabul etmeseydiniz. Şöyle yılışık kaynanalara kaynar su dökmek istiyorum
Bina benım değil ki :KK70:
NAsıl deyim ev sahibine onlara kıralama dıye
2 yıl oturduk aynı bınada sonra biz ev aldık . Mahalle değiştirdik :)

Bina benım değil ki :KK70:
NAsıl deyim ev sahibine onlara kıralama dıye
2 yıl oturduk aynı bınada sonra biz ev aldık . Mahalle değiştirdik :)
Çok çirkinlermiş gerçekten hemen dibine gitmek nedir ya.. adınıza çok sevindim. İnşallah bizede nasip olur

İşin içine ailede soktum ben zamanında. İş boşanmaya kadar geliyordu. İyice inada bindirir. Büyüyor olay iyice. Benim çocuklarımla huzurumu kaçırmasın gitsin zıkkımın kökünü yesin kendisine söyledim. Sende bu g..t korkusu varken tokken tokum diyemezsin oturur yine yersin diye

Siz evi terkettiniz mi hiç aileler konuşunca?

Back
X