1 yıl dağ köyünde çalıştım, ev arkadaşım İng. Öğretmeni idi (lojman kalmadığı için mecburi kaldık) Annesi geldi.Kadın ; sen nasıl kızımla aynı maaşı alırsın o İng. Öğretiyor sen çocuk oyalıyorsun.
O zaman çok üzülmüştüm ama şimdi bu lafları umursamıyorum ..Bazı çalıştığım okullarda anasınıfı öğretmeni çocukları stajere bırakıp öğretmenler odasına gidiyor, ben cesaret edemiyorum. Sonuçta yaşı büyükte olsa o sorumluluğu ona bırakamam.
Ama yani bazı velilerde işin suyunu çıkarıyor sen canla başla çalışırken. Bir kere şu çocukların hayal dünyasının genişliğini anlayıp , sırf anne - babanın dikkatini çekmek için yalanda söyleyebileceğini bilmeli Veli..Mesele öğretmen bana yemek vermedi, haksız yere bağırdı v.s ...Yaygara koparmadan önce öğretmenle konuşmalı Veli öyle değil mi???Burada da açılıyor böyle konular, mesela öğretmen çocuğun babasının mesleğine gülmüş çok sinir bozucu gerçekten hak verdim .. Lakin çocuğu wc de kapalı kalan var ben bu hanımın öğretmenle konuşmadan,çocuğumun psikolojisi gitti diye sayfalarca yazmasını abartı buldum.Şuan yardımcı verilmedi bana bütün sınıfı bırakıp çocukla wc yemi gideyim, yoksa altına mı yapsın? Rutin aralıklarla hepsini toplu götürmeye çalışıyorum ama arada tek gönderdiğim oluyor.
Sen öğretmenin nosunu almalısın ilk gün ve böyle bir durumda , öğretmenim çocuk bana bunları anlattı, yardımcılarda ilgili bir problemi var diye sorarsın.. Sayfalarca karalamadan , değil mi?Biz insanız süpermen değil 25-30 çocukla dört dörtlükte ilgilensek mutlaka bazı istem dışı şeyler yaşanacaktır.