Yanlış mı Düşündüm

Ben üşenmedim okudum, hiçbir şey yok. Sanırsın evrenin sırrını açıklamış, hepsini okuyun hepsini okuyun...
Kendi düğününün borcunu ödemiş işte, olay bu.
Hanımefendi düğün yapmış, dede borçlu çıkmış resmen

Bir araba varsa ikincisi sizin olucaksa yarı yarıya manasında söylemiş olabilir. Eşinizin düşüncesi güzel ama sizin düşünceleriniz biraz sıkıntılı geldi nedense maddiyatçı olduğunuzu düşündüm yazdığınız kadarıyla. Ayrılığın detayı olarak mal paylaşımını düşünmeniz gereksiz ve alakasız şu durumda

Evlilik birliği içerisinde miras kalan para veya mülk mal paylaşımı rejimine tabi tutulmaz ve miras kalan kişinin şahsi malı sayılır,siz kendinizi garantiye almak için istiyorsanız maalesef eşiniz Allah korusun boşanma olursa sizinle paylaşım yapmayacağı gibi sizinde olmaz,o tarihte kalan mirasla bunu aldık diyip belgelediğinde maalesef hiç bir hakkınız olmaz miras yoluyla intikal ettiği için,boşu boşuna birbirinizi üzmeyin de gerilmeyin bırakın kendi üzerine alsın.İstediğiniz hukukçuya danışın durum böyle.Siz hazır eşiniz durumdan habersizmiş kendi üzerine al deyip iyi niyet göstergesi olarak sunun

Borç sizin borcunuz yahu tabi siz çalışacaktınız. Ben mi çalışayım sizin borcunuz için?

Hani düğün ikimizin düğünü ya kına kadına düğün erkeğe diye bı mantık varya tam terside olabilir diyelim payıma

O nasıl bir mantık ya hayatımda ilk kez duyuyorum. E kendi yazdığınızı kendiniz yanlışladınız. Düğün ikinizin düğünüyse neden sadece erkeğe olsun? Bu mantıkla bakarsak kınada genelde sadece kadınlar oluyor, düğünü de sadece erkeklerle mi yaptınız da biri kadına biri erkeğe oluyor?

Boşanmadan o aracı alıp satınca öyle olmuyor her türlü şeye giriyorlar, siz de okumuşsunuzdur buralarda. Kaldı ki miras malı.
Yalnız evlilikte bunların konuşulması çok tuhaf. Hele dedenin ölmesini bekler gibi mirası konuşmak çok çirkin yahu.

Miras yoluyla gelen mal eşinize ait olur zaten ; kendisine jest yapıyor gibi davranmanız tuhaf.
Ben bunu bilmiyordum yalnız :) burada okuyunca öğrendim. Eşimle aramiz da geçen bir konuşma sebebiyle söylemiştim durup dururken jest yapıyor gibi bir söylem değildi. Bir cümleyle yargilamaniz daha tuhaf.
Konuya cevabımda da yazmıştım. Eşimin babası mirası beklemeyecek yaşarken verecek hicbir çocuğunun evi olmadığı için kendisi söylüyor bunu. Bu durumda miras sayılıyor mu inanın hukuki yönünü bilmiyorum ama ben sadece vicdanen hareket ederek böyle söylemiştim. Eşim aramiz da ayrı gayrı mi var, biz olamadık mi dediği için söyledim. Bununla alakası yok o mal senin babanın kazancı senin üzerine olmali diye.
Jest yaptığımı düşünmüyorum baskasinin mali uzerinden jest yapamam zaten. Bunun farkindayim.

Son düzenleme:
Eğer bosanirsaniz o mal size kalmaz açıkça söyleyeyim .evlilik birliği içinde tek bir kişi çalışsa bile edinilen mallar ortak oluyor ancak gelen para mirastan gelirse o para ortak olmuyor.yani eşiniz ilerde siznli le boşa irsa mahkemeye gidip o arsanın parası bana dedemden kalan mirasın parasıyla alındı derse avucunuzu yakarsınız .inşallah dede olmezde dizede bi halt kalmaz

Bence bu konuda haklısın
Kadın bekarken para biriktirmek zorunda değil

Onun yerine ev işinde ustalaşmalı ve çeşit çeşit yemek öğrenmeli.

Siz bütün ev işini ve yemeği eşinizden zerre yardım almadan kendiniz yapıyorsunuz değil mi?

Çünkü bir kadın bunu yapmalı.. bekarken boş boş durmamalı

Ayrıca bir kadın bekarken boş durmamalı çeşit çeşit iğne oyalı çeyizler işlemeli, çocuk gelişim kurslarına gitmeli tam donanımlı bir ev hanımı ana olarak kendini yetiştirmelidir

Bizim orfumuzde kadinin kendini hediye sanmasi durumu var sanirim ya.
Evlenmis olmuyorlar, hediye olarak kocasina verilmis oluyorlar, zihniyet bu.
Yaptiklari en kucuk seyi bile (maddi manevi) abartarak anlatip kocalarini manipule ediyorlar ve farkindalar aslinda.
-maddi durumum senden iyiydi yine de seninle evlendim
-Altinlarimi verdim
-Benim birikmisim senden fazlaydi
-Dugun istemedim senden
-Evi arabayi ustume yap cunku ben daha fazla para koydum (5 tl)
-Beni ne doktorlar ne muhendisler istedi (sıfır tane)
Hahdjxjx

Hayirli işler ya
Butun dokumanlari excelde calisin da gozunuzden bir kurus kacmasin aman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…