- 16 Haziran 2011
- 15.924
- 69.225
- 798
Hani düğün ikimizin düğünü ya kına kadına düğün erkeğe diye bı mantık varya tam terside olabilir diyelim payıma
39 muyaşımı nerden attiniz
Yaw niye bütün yorumları okuyalım?
Kafanızda ölmemiş adamın malın sahiplenip bölmüş üzerine araba alıp üzerinize yapmışsınız.
Ama size demem o ki
Evdeki hesap çarşıya uymaz, o mirasdan size değil araba, zırnık koklatmazlar
Ne insanlar var yahu, çalışıp kazanmadığı malın hesabını sahipinden çok yapiyor
Adam arabayı üzerinize yapsa bile boşanma anında değil yarısını, plakasını alamazsınız
Bütün yorumları okursanız cevabı alırsınız aç(ık) göz hanfendi
Bir araba varsa ikincisi sizin olucaksa yarı yarıya manasında söylemiş olabilir. Eşinizin düşüncesi güzel ama sizin düşünceleriniz biraz sıkıntılı geldi nedense maddiyatçı olduğunuzu düşündüm yazdığınız kadarıyla. Ayrılığın detayı olarak mal paylaşımını düşünmeniz gereksiz ve alakasız şu durumdaMerabalar kızlar ilerde eşime dedesinden miras kalırsa küçük bı meblağ, araba alırız diye konuştuk. Benim üstüme yaparsın dedim ,kızımız var küçük 18 yaşını doldurmadigi icin senin üstüne yaparız zaten dedi.Herşey yarıya yarıya evliyiz ya dedi böyle bir hak var dedi. Bende tam bu cümleye takıldım.Eşim ilerde ayrılırsak ikiye bölünür anlamindami demiştir bunu, yoksa benmi yanlış anladım ve büyütüyor muyum? Yanlış anladigimi anladi hemende alın ben öyle demek istemedim gibisinden bir tavır sergiledi.Fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
Evlilik birliği içerisinde miras kalan para veya mülk mal paylaşımı rejimine tabi tutulmaz ve miras kalan kişinin şahsi malı sayılır,siz kendinizi garantiye almak için istiyorsanız maalesef eşiniz Allah korusun boşanma olursa sizinle paylaşım yapmayacağı gibi sizinde olmaz,o tarihte kalan mirasla bunu aldık diyip belgelediğinde maalesef hiç bir hakkınız olmaz miras yoluyla intikal ettiği için,boşu boşuna birbirinizi üzmeyin de gerilmeyin bırakın kendi üzerine alsın.İstediğiniz hukukçuya danışın durum böyle.Siz hazır eşiniz durumdan habersizmiş kendi üzerine al deyip iyi niyet göstergesi olarak sununMerabalar kızlar ilerde eşime dedesinden miras kalırsa küçük bı meblağ, araba alırız diye konuştuk. Benim üstüme yaparsın dedim ,kızımız var küçük 18 yaşını doldurmadigi icin senin üstüne yaparız zaten dedi.Herşey yarıya yarıya evliyiz ya dedi böyle bir hak var dedi. Bende tam bu cümleye takıldım.Eşim ilerde ayrılırsak ikiye bölünür anlamindami demiştir bunu, yoksa benmi yanlış anladım ve büyütüyor muyum? Yanlış anladigimi anladi hemende alın ben öyle demek istemedim gibisinden bir tavır sergiledi.Fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
Borç sizin borcunuz yahu tabi siz çalışacaktınız. Ben mi çalışayım sizin borcunuz için?Ama ben eşimle evlendiğimde bütün herşeyimi verdim borçlar için altılari falan yani artı birde çalıştım borçlar için. Benim üstüme yapmasi çokta normal değil mi bence bu işler böyle olmalı
Hani düğün ikimizin düğünü ya kına kadına düğün erkeğe diye bı mantık varya tam terside olabilir diyelim payıma
Boşanmadan o aracı alıp satınca öyle olmuyorAma öyle olmuyor maalesef, dedenize Allah uzun ömürler versin bu arada, olur da araba alıp sizin üstünüze yapsa dahi boşanınca yarı yarıya bölünüyorhem eşiniz de borç ödemek için emek vermiştir sonuçta iki kişi el birliği ile halletmişsiniz birbirinize borcunuz yok evlilik dediğin böyle bişey yani taraflar beraber inşa eder kimse borçlu değildir
Ben bunu bilmiyordum yalnız :) burada okuyunca öğrendim. Eşimle aramiz da geçen bir konuşma sebebiyle söylemiştim durup dururken jest yapıyor gibi bir söylem değildi. Bir cümleyle yargilamaniz daha tuhaf.Miras yoluyla gelen mal eşinize ait olur zaten ; kendisine jest yapıyor gibi davranmanız tuhaf.
Bence bu konuda haklısınBen şöyle düşünüyorum bir erkek evlenecekse biraz birikim yapması lazım boş boş yememesi lazım bekarken o paraları, eşimin kendi özel borçları da vardı bekarken olan onlarida ödedik birlikte bilmem anlatabildim mi
Bence bu konuda haklısın
Kadın bekarken para biriktirmek zorunda değil
Onun yerine ev işinde ustalaşmalı ve çeşit çeşit yemek öğrenmeli.
Siz bütün ev işini ve yemeği eşinizden zerre yardım almadan kendiniz yapıyorsunuz değil mi?
Çünkü bir kadın bunu yapmalı.. bekarken boş boş durmamalı
Bulsaydınız evlenirdiniz.Bu kadar paraya düşkün olsaydım paralı bı insanla evlenirdim saçma sapan yerlere çekmeyin konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?