Yanlış mı Düşündüm

Ben kendi payıma dusen çeyizi alıp borçsuz evlendim o düğün borcu artı bekarliktan kalan kredi borclari vardı

Kendi payınıza alınan tüm çeyizinizin , eşinizin aldıklarına maddi olarak denk olmadıklarını düşünüyorum.

Nasıl oluyorsa yeni bakış açısında kadınlar hep borçsuz , erkekler hep borçlu. Adamların borcu bir türlü bitmiyor. Düğünü de adam kendi göbek atmak için istemiştir zaten(!).

Son düzenleme:
Amin hayırlı bı para değilse gelmesin zaten

Gerçekten göbek atmak için istedi birazda arkadaş baskısıyla diyelim

Sen önce butun yorumları oku sonra buraya yaz tanımadığınız insanlara ahkâm kesmeyin

Ben sizin gibileri cok iyi biliyorum. Altinlarinizi esinizin borclariniza vermeniz felan bunlar hepsi dedenin mirasindan bagimsiz olaylar (yasayan insanin mirasi nasil oluyorsa). Vermeseydiniz ve esiniz kendisi ödeseydi bekarliktan kalan borclari. Benim ahkam kesmemi birakin da, önce bir miras icin birilerinin ölmesi gerektigini göz önünde bulundurun. En nefret ettigim insan tipi, kendi isini beceremeyip baskasinin malina göz dikenler. Ikinizin de yaptigi cünkü tam olarak da bu. Sizin annenizin babanizin mirasini konusun bari.

Ne tuaf degilmi ev ortak dugun ortak giderler ortak ama onu erkek yapmak zorunda bide kalan mirastan aldiklari arabayi üstüne istiyor icim ürperdi sen torununda hayirlisini ver Allahim

Amin. Allah herkese herşeyin hayırlısını nasip etsin.

Bazı erkeklerin ciddi anlamda eğitime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Konu sahibinin yazdığının onda birini erkek söylese , adam kulak zonklamasından duramazdı bu gece.

Adamlar da akıllansın. Daha evlenirken ayrılınca altınlar bana ait diyen ve yola bu zihniyetle çıkan; en başta ayrılık hesabı yapan insanlardan uzak dursunlar.

Düğünde altın takma tamamen sona erse de , insanlar olması umulduğu gibi aşk, sevgi ve ortak bir hayat kurmak için evlenseler. Sonrasında el ele verip kazandıklarını ister bilezik yapıp taksınlar ister yesinler , canları ne isterse onu yapsınlar.

Yerinizde olsam eşime alınmak yerine eşimin zihniyetini sorgulardım.
Adam oturmuş henüz hayatta olan dedesinin parasının derdine düşmüş.
Dede ölecek de annesine para kalacak da annesinden alacağı parayla araba alacak acaba kimin üstüne olsa bu araba?

Siz de hiç sıkılmadan ‘araba benim üzerime olsun ben zamanında senin borçlarını ödedim’ diyorsunuz.
İkiniz de birbirinizden değişiksiniz karı koca.

Benim kayınvalidemin babadan kalma kira geliri ve fabrika hisseleri var, kayınpederimin de yüksek bir emekli maaşı ve kira gelirleri var kısacası durumları çok iyi.
Eşimin ağzından bir kere bile duymadım böyle hesaplı konuşmaları.
Mal ve para ailesinin ister yerler, ister hayır hasenat yaparlar, ister miras bırakırlar.
Kritiğini yapmak bize düşmez
Kazanırken ortak mıydık emeklerine?
Zorluğunu biz mi çektik?

Baya farazi şeyler üzerine konuşmuşsunuz eşinizle. Miras malı normalde eşler arasında boşanma durumunda paylaşılmaz doğrudan miras sahibinindir. İspatlanabilir. Anneye düşecek mirastan annenin gönül rızasıyla verdiği para ile birşeyler alınabilir. O da eşinizin üzerine de olsa sizin üzerinize de olsa aynı şey. Her türlü yarı yarıya. Eşinizin üzerine de olsa aynı şey yani. Bu durum sadece eşinizin ya da sizin başka evlilikten çocukları varsa farklışır. Bence benim üzerime olsun diye diretip boşuna gerginlik yaratmayın.

Bütün yorumları okursanız cvplari alırsınız hanım efendi
Yaw niye bütün yorumları okuyalım?
Kafanızda ölmemiş adamın malın sahiplenip bölmüş üzerine araba alıp üzerinize yapmışsınız.
Ama size demem o ki
Evdeki hesap çarşıya uymaz, o mirasdan size değil araba, zırnık koklatmazlar
Ne insanlar var yahu, çalışıp kazanmadığı malın hesabını sahipinden çok yapiyor
Adam arabayı üzerinize yapsa bile boşanma anında değil yarısını, plakasını alamazsınız
Bütün yorumları okursanız cevabı alırsınız aç(ık) göz hanfendi

Başkasının malı üzerinden ne güzel hayal kuruyorsunuz öyle.. Ben dedenin yerinde olsam size zırnık koklatmam.

eşiniz kendi kendine evlenmediğine göre düğün borcu sizin de borcunuz oluyor. Hani düğün ikinizin düğünü ya.
Hani düğün ikimizin düğünü ya kına kadına düğün erkeğe diye bı mantık varya tam terside olabilir diyelim payıma
Keşke 14 yaşında bir çocuk olsaydınız , 39 yaşında yetişkin bir kadın olmanızı kabullenmek zor.
39 mu yaşımı nerden attiniz

Hani düğün ikimizin düğünü ya kına kadına düğün erkeğe diye bı mantık varya tam terside olabilir diyelim payıma

39 mu yaşımı nerden attiniz
Burada yazıyor yaşınız.
Yoksa siz mi üye olurken attınız:)

Eklentiler

• E33EE9EC-80AF-471E-BFDA-EDDE7A5A8854.webp
    24 KB · Görüntüleme: 46
Sen önce butun yorumları oku sonra buraya yaz tanımadığınız insanlara ahkâm kesmeyin
Ay sürekli sürekli millete tüm yorumları oku yazmışsınız ben okudum haksizsiniz kimsenin dedesinden kalan sizin hukuken hakkınız olmayan miras parasına çöküp birde yarı yarıya dediği için alınamazsiniz. Düğün ikinizin düğünü takı borç varsa mecbur harcanacak hayat ortak . Evet mal da yarı yarıya . Bu kadar paraya düşkün olmayın

Bu kadar paraya düşkün olsaydım paralı bı insanla evlenirdim saçma sapan yerlere çekmeyin konuyu

Bu kadar paraya düşkün olsaydım paralı bı insanla evlenirdim saçma sapan yerlere çekmeyin konuyu
Bende bunu merak ettim doğrusu . Neden paralı biriyle evlenmediniz?
Isteğiniz normal değil çünkü birde üstüne yarı yarıya olmasina alınmışsiniz. Bu daha da anormal. Taa evlenirken olanların hesabını tutuyorsunuz evliliğe bakış açınız muhasebeci gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…