- Konu Sahibi uckizanasi
-
Belki haklı olabilirsin arkadaşım ama anası babası kardeşi bitti amca dayiyami sıra geldi.Konuyu okuyunca ne kadar paylaşımsız ne kadar bencil bir toplum olduk diye geçti içimden. Aynı durum sürekli olsa dert edinmenizi anlarımda bir kereye mahsus olabilir ne var bunda. Bahsettiğiniz kişi yeğeni. Olabilir herkes borç ister sıkışır oda yeğeni olduğu için geri almamayı düşünmüş. Bana eşinizin yaptığı çok normal geldi.
Cikarcimi?her karşılıksız iyilik yapan enayi değildir
bu kadar çıkarcı olmayın
dun aksam esimin telindeki mesajda gordum esim yegenine 500 lira yollamis neden diye sordugumda maasi yatmamis filan dedi borc yolladim peki ne zaman verecek dedigimde ise ben yegenimden para almam dedi esim yanlis mu dusunuyorum esimin yegeni 26 yasinda ziraat muhendisi mersinde ise baslamis guya maasi yatmamis
e
tabiki insan kendine istediği yada istemediği davranışları başkasına uygulamamalıCikarcimi?
Bi dk
Hanim kiz ise girmis borc para istemis olabilir tabikide
istedigi kisi kim? Dayi! Evli, barkli bilmiyorum coluk cocuk varmi.. onunda gideri ona goredir yuvasindan sorumlu adam
Hanim kizimi manikurunu pedikurunu yaptiracak diye niye adam parasini versin
Borc diye alinmis parayi geri versin
Size yeminle soyleyebilirim ben 27 yasindayim hep ben borc verdim dayima , tek basima bi cocukla halk dilinde "dul"basima kendime yettigim kadar dayima bile borc verebiliyosam cikarci degilim demekki
Iyilik yapmak icin evi barki esyasi herseyi elinden gitmis birine sirf hapse atilmasib diye borc usteliyorum BORC verdigim 1800€ ne oldu?!! Yok puf oldu ben cikarciyim oylemi!
Kusura bakmayin bu hayatta herkes kendi ayaklari uzerinde durmayi ogrenecek kimseye dayanmadan
Tabiki ilk aileden yardim beklersin ama o borc verilecek nokta
Cok ozur dileyerek soyluyorum, ben maalesefki maalesef markali takilip markali gezinip tatillerde cirit atan onun bunun uzerinden gecinmeye beceremedim cok absurt geliyo bana
Evimin yamuk olsada dahi bir kapi koluna kadar hersey kendi helal param kimseden cikarim olmadi
Insanlar biraz vijdanli olacak kendine yapilmasini istemedigi seyi yapmicak
benim 3 cocugum var dogru mu esimin para gondermesi peki yegeninin aklina gelmiyor mu dayimin 3 cocugu var diye
maddi olarak normal esim 3500 aliyor bi arabamiz var ufak tefek borclarimiz var ben calismiyorum bu yil tayinciyiz butun esyalarimiz harap durumda burdan gidince goturmeyecegiz hepsini yeni alacagiz onub icin para biriktiriyoruz yada ben ole saniyorum
Bu konuları hep abartan bu yengeler sanırım.. Bende öğrenci iken dayimdan alırdım ne var bunda
yegen erkek rsim aslan burcuSen sanirim şndan dolayi kizginsin, eşinin eli cok acik savruk ve yigeni bundan faydalanip kuafor manikur icingereksiz yere para istiyor da bizim rizkimizi esimim savruklugundan dolayı gonul rahatligiile aliyor mu acaba diye isgilleniyorsun anladigim kadariyla degil mi?
Esine sor bunu ilk diyorsa inanicaksin detayini goremiyorsan... ama demekki 3.5 maas aliyorsaniz gider tablosu yapin nereye ne para gidiyor ona gore sen de harcaman gereken zorunlu giderin varsa fedakarlik etmeyeceksin degil mi. Mesela 50tl bir kazak pantolon vs istiyorsan aman bu sene de almayayim diyorsun ben bunlari bosuna mi diyorum sebepsiz fedakarlik yapiyormusum demek ki diye geciriyorsun icinden. Muhtemelen doğru olabilir. Ama her ay 500 vermiyordur emin ol. Belki ailenden geleni vermiştir yigeni isteyince. Esinin burcu ne merak ettim simdi.
DAyimla bi sorun yasamadim ben ona bicok kez borc vzrdim borcunuda odedi orda sknti yoktabiki insan kendine istediği yada istemediği davranışları başkasına uygulamamalı
kendim için ne isterim eğer madi manevi zordaysam birilerinin yanımda olmasını bana destek olmasını isterim
ilk yorumumda da belirttim eğer bu yardımla kendine ve ailesine zarar veriyorsa yapılan yardım doğru değil
size gelince dayınıza ile yaşadığınız problem ile genel yorum yapmanız bana doğru gelmedi
manikür pedikür yada tatil için aldığını nereden biliyorsunuz belkide ekmek almak için aldı neyse işte ben aile içinde dayanışmaya inananlardanım
eşinin borcu çok mudur?yegen erkek rsim aslan burcu
yegen erkek rsim aslan burcu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?