yanlis mi dusunuyorum esimin yegenine para gondermesi

tek seferlikse bende eşinizin yaptığı gibi yapardım, sürekli oluyorsa olmaz.

Konu sahibi, sizin durumunuza gelince belki gerçekten paraya sıkışmıştır eşinizin yeğeni. Bir kerelik istediyse bence bir sorun yok, ileride öder belki ama eşiniz almazsa bilmiyorum. Ha şöyle de bir durum var, siz de tanıyorsunuz bu çocuğu aşağı yukarı karakterini bilirsiniz. İyi bir çocuksa, sözüne sadıksa belki gerçekten paraya sıkışmıştır. Ama bu tarz para isteyip vermeme huyları varsa bunu kibar bir dille eşinize anlatmanızı, bir daha para vermemesini söylemenizi öneririm.

Allah aşkına konuyu nerden bu raya bağladınız hanımefendii
konu sahibi ve başka üyeler kimse böyle bir şey demedi iyimisiniz sizz

Vakti zamaninda sıkışık bir zamanimda bana para gonderen abim şunu tembih etmisti "aman yengenin haberi olmasin, sakin kimseye söyleme, yengen beni yer" ki dogruydu da. Durumum iyi oldugunda o paradan daha cogunu yegenlerime verdim, abim almadi ama benden çıksın istedim. Cunku benim yengem de abim bir bal aldiginda " coluk cocuklarimin rizkini bala verdinnnnnn bidi bidi bidi" diye aylarca kiyamet koparip Allah belani versin diyen biri, kendisi bir gun bile calismadigi halde. ! Benim babamin aldigi evde oturdugu halde! Bu arada abimin evleri arsalari, dukkanlari var. Bana gonderdigi para da 200du.
Yani diyecegim bu kadar pis olmayin. Istedigime istedigim parayi gonderirim eger calisiyorsam. Kalkip da cocuklarimin rizki diye kiyamet koparmayin, kazanin belanin önüne gecsin deyin. Iste size soylememesinin sebebi yukaridaki ornek. Bi kendinizi sorguya çekin.

ben sizin yengeniz gibi degilim zaten bela okusam bura gelip hakli miyim degilmiyim demezdim

pis derken ne bicim insansiniz desem size bilmeden etmeden hos olur mu elestirininde uslubu var

Boşver bence sana soylememis bile belli ki huzursuzluk cikar diye demedi. Yahudilerin ticaret mantigi bu temele dayanır. Sulaleden bir kişi maddi dara düşer iflas ederse digerleri kendi aralarinda para toplayip zorda olani ihya ederler. Boylelikle kolay kolay sirtlari yere gelmez. Bizde de bu adet vardi milenyuma kadar. Bankalardan kredi cekmez dolarla markla borç alirdik. Simdi bencilliğin zirvesindeyiz. Cocuklarinin sadakasi olsun diye düşün. Iyi düşün. Nasilsa adam bildigini yapacak durduk yere yuz göz olma. Canini sikma.

Insanlık oldu mu amca baba yarısıdır nolmus battınız mı sankı cok buyutulecek bırsey degıl bu esınızın kardesı ve ya sızın kardesınız sızın cocugunuza destek cıkmayacaksa kım cıkacak hayat boyu evlatlarınızın basında olmayacaksınız kıme emanet edeceksınız su an sızın davranısınız bu hıkayedekı en yanlıs sey

Kalbinizi karartmayin bu kadar. Kağıt parçalarına bu kadar anlam yuklemeyin. Şu hayata gelip yaşıyorsak her şey bir imtihan. Insan oldugumuzu insani duygularımizi unutmayalim. Lütfen
Bir insan vardır her hafta yada her ay ister para geri vermez. O adamda durup düşünmek gerek tabi. Ama senin durumunda anlattigina göre pek bir sey göremedim. Hem yarin Allah korusun göçüp gitsen arkandan 3 çocuğuna kim sahip çıkacak. Insanlar artık herkesi uzaklaştiriyor etrafindan ilerde kim kime destek olacak bilemiyorum.

Karşındaki iyi niyetliyse elbette para verilebilir kaldı ki eşinizin yeğeni.
Tabii sözüne sadıksa, bağlıysa..
Eşin istemese de bir mühendis aldığı parayı geri ödemeyecekse o da onun karakteridir...
Adımlar da ona göre atılır.

adi ustunde yardim diyosunuz
yani o para borc olmali demi
o yegen getirip dayisina verirse yardim vermezse resmen enayi yerine koymus oluyoya sdayisini
her karşılıksız iyilik yapan enayi değildir
bu kadar çıkarcı olmayın

Belki başına ekstra bi sorun gelmiştir. Acil ödenmesi gereken birşey vardır. Eşiniz sonuçta çarçur etmemiş veya bi arkadaşına falan vermemiş yeğenine göndermiş. Benimde yeğenim var zor durumda kalsa bende hemen gönderirdim.

Konuyu okuyunca ne kadar paylaşımsız ne kadar bencil bir toplum olduk diye geçti içimden. Aynı durum sürekli olsa dert edinmenizi anlarımda bir kereye mahsus olabilir ne var bunda. Bahsettiğiniz kişi yeğeni. Olabilir herkes borç ister sıkışır oda yeğeni olduğu için geri almamayı düşünmüş. Bana eşinizin yaptığı çok normal geldi.

Esin banka galiba.. tamam yegenine para verebilir Eyvallah ama 500 tl vermesi dusundurucu.. ve bunun sonu gelmeyecek.. eminmisiniz yegenine gonderdigine..

Benzer durum bizdede var
Çok iyi anlıyorum arkadaşım seni
Hasta oluyorum böyle rahat rahat para isteyen insanlara
Bizimde yeğenine hemen hemen her ay para yollar
Üniversitede öğrenci diye
Babasıyla annesi ayrı yaşıyor
Maşallah gorumcem evde boş oturup milleti tirtkliyor.babasini aramaz bizi arar para ister.
Kendi spora yazılır biz kızına para yollarz.
Şimdide düğünü olacak iyi bir bilezikle bir eşyasını alırsn yeğeni diye bizimkine gaz veriyor.
Ben çalışıyorum.para harcarken kırk kere düşünüyorum.
Eşime söylesem ben kötü olucam
Sadece haram zıkkım olsun diyorum başka ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…