Yanlış mı düşünüyorum ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İş kaynamıyor biliyorum ama 3 yıllık evliler bir gün çıkıp iş aradığını zaten bilmiyorum ben. Annesinin babasının burdan gönderdiği para Türkiye’de neredeyse bi asgari ücretin 2 katı yaptığı için çalışmıyor tabi ki. Gerek bile duymuyor yani

Bence o adama kötülük ediyorlar. Tembel. Yaşı ilerledikçe iyice soğur zaten çalışmaktan. Siz göndermeseniz aç ölür herhalde. Bizim millet düzelmez yani. 35 yaşında herifi besliyorlar. Benim Rus arkadaş da 10 yaşında çocuğa diyor kendi okul harçlığını kazanıyor ben vermiyorum. Eğitim farkı işte.

yani araba alması tuhaf ama gerçekten ihtiyacı olan biri için o para aylık mutfak masrafı olur. sizin ihtiyaclarınız ilaç, gıda vs. değilse bence verebilir. atıyorum siz 100 euro ile evinize iki biblo almayı mı tercih edersiniz yoksa kardesinizin aylık gıdasını mı karşılamayı? şayet zor durumda ise bence empati yapılması gerek.
ayrıca yurt dısında yaşayanların burayı çok anlayamamasını anlıyorum fakat burada insanlar fazlasıyla ekonomik sıkıntı yaşıyor. yani kardeşine aylık o para sadece ruh sağlığ için dısarıda bir fincan kahve için bile bence çok çok önemli.
yurt dışında olanlar olarak neler olduğunu gayet iyi anlıyoruz hatta inanmayacaksınız belki ama Türkiyede yaşayan bir kısım topluluktan bile daha iyi. Türkiye de yaşayanların anlamadığı şeyse şu : yurt dışında yaşıyor olmamız bizleri somurebilceginiz anlamına gelmiyor ki bizde burda parayı ağaçtan toplamiyoruz.
Türkiye’deki ekonomik durumu çok iyi biliyorum. Fakat benim elimde verecek kadar bi para olsaydı 60 yaşında olmasına rağmen çalışan babama anneme verirdim. 35 yaşında olup hayatının her konuda en verimli en enerjik döneminde yatan bi insana vermek istemem. Bir inşaatta çalışsa çoluğu çocuğu olsa o zaman o istemese bile veririm ben. Burs olarak mesela ? Ama çocuğu bile yok yani. Resmen sömürüyor
Taşı sıksa suyunu çıkaracak yaşta. Eşinizle anlayacağı dilden konuşup derdinizi anlatmaya çalışın. Beni çok rahatsız ederdi böyle birsey.

Türkiye’deki ekonomik durumu çok iyi biliyorum. Fakat benim elimde verecek kadar bi para olsaydı 60 yaşında olmasına rağmen çalışan babama anneme verirdim. 35 yaşında olup hayatının her konuda en verimli en enerjik döneminde yatan bi insana vermek istemem. Bir inşaatta çalışsa çoluğu çocuğu olsa o zaman o istemese bile veririm ben. Burs olarak mesela ? Ama çocuğu bile yok yani. Resmen sömürüyor

o zaman başka tabi insanlar bazen sizin orada agactan topladığınızı düşünüyor yurtdısı diye yoksa neden koca adam abisinden utanmadan alır aklım almıyor. siz de belki ailenize vermek istediğiniz söyleyebilirsiniz, daha faydalı olur en azından:işsiz:

Siz çalışmıyor musunuz?
Eşiniz eğer sizi temel ihtiyaçlardan mahrum etmiyorsa, kiranız faturanız ödeniyorsa size yetebilecek kadar da cep harçlığı alıyorsanız, dolabınız doluysa kalan parayı kardeşine vermesinde sakınca yok bana göre. Siz anladığım kadarıyla abisini sevmediğiniz için gözünüze batıyor. Sanırım sorun para göndermesi değil abisine göndermesi. Ne kadar keyfi çalışmıyor da olsa neticede abisi, kanı, canı. Bazen gönderdiği 100 Euro bana fazla gelmedi.
Çalışmıyorum. Oturma odamda halıdan başka bsey yok ve mutfağım halısız. Bunları alma tenezzülünde bulunmuyor ama gönderebiliyor

yurt dışında olanlar olarak neler olduğunu gayet iyi anlıyoruz hatta inanmayacaksınız belki ama Türkiyede yaşayan bir kısım topluluktan bile daha iyi. Türkiye de yaşayanların anlamadığı şeyse şu : yurt dışında yaşıyor olmamız bizleri somurebilceginiz anlamına gelmiyor ki bizde burda parayı ağaçtan toplamiyoruz.

Taşı sıksa suyunu çıkaracak yaşta. Eşinizle anlayacağı dilden konuşup derdinizi anlatmaya çalışın. Beni çok rahatsız ederdi böyle birsey.
Yeri geliyor biz de ay sonunu zor getiriyoruz. Bazı hafta sonları dışarı çıkmayıp evde oturuyoruz. Diyelim ki 5 bin Euro maaş alıyoruz. Bu onun yan gelip yatacağı anlamına mı geliyor da ? İnsan hiç utanmaz mı sürekli başkasının parasıyla geçinmekten ? Ben kadın halimle istemezdim valla kocam dışında başka biri beni beslesin

sömürmek derken? ne bileyim yani abisinin durumunu ben anlattığı kadarına yorum yapıyorum...
ayrıca sadece kendiniz yaşamıyorsunuz yurt dışında keşke insanlar sadece 100 euro istese çamaşırlık isteyen gördü bu gözler, ne kadar zengin olduklarını anlatmama gerek yok sanırım...
zaten burada herkes açlıktan kan kusuyor demedim ama ekonomi kotu bu bir gerçek ve maalesef sosyal yardım avrupa ülkelerine göre 0.

sömürmek derken? ne bileyim yani abisinin durumunu ben anlattığı kadarına yorum yapıyorum...
ayrıca sadece kendiniz yaşamıyorsunuz yurt dışında keşke insanlar sadece 100 euro istese çamaşırlık isteyen gördü bu gözler, ne kadar zengin olduklarını anlatmama gerek yok sanırım...
Şöyle düşün. Burda benim eşim yazın sıcak, ramazanda açlık demeden; kışın soğuk,kar, rüzgar demeden gidiyor işe. Eşim ve diğer kardeşi. O ise hiç bir problemi hiç bir derdi olmadan tekrar söylüyorum tamamen keyfi olarak yatıyorsa hak mı bu ? Hadi biz zenginiz diyelim. Parayı kolay kazanmıyoruz ki. 100 Euro’yu yetim birine verse, kocası olmayan dul muhtaç sahibi kadına verse yine dediğim gibi abisi çalışsa bir sürü çocuğu olup da onlara yetemediği için verse sesim çıkmaz. Ama bu farklı

Çalışmıyorum. Oturma odamda halıdan başka bsey yok ve mutfağım halısız. Bunları alma tenezzülünde bulunmuyor ama gönderebiliyor

Peki neden siz de çalışmıyorsunuz? Küçük çocuğunuz veya sağlıksal bir durumunuz vardır anlarım ama onun harici bu saydığınız sıkıntılar varsa bazen giden 100 Euro sizi zengin etmez. Siz de elinizi taşın altına koymalısınız.

Peki neden siz de çalışmıyorsunuz? Küçük çocuğunuz veya sağlıksal bir durumunuz vardır anlarım ama onun harici bu saydığınız sıkıntılar varsa bazen giden 100 Euro sizi zengin etmez. Siz de elinizi taşın altına koymalısınız.
Çalışacak düzeyde dilim yok henüz

Şöyle düşün. Burda benim eşim yazın sıcak, ramazanda açlık demeden; kışın soğuk,kar, rüzgar demeden gidiyor işe. Eşim ve diğer kardeşi. O ise hiç bir problemi hiç bir derdi olmadan tekrar söylüyorum tamamen keyfi olarak yatıyorsa hak mı bu ? Hadi biz zenginiz diyelim. Parayı kolay kazanmıyoruz ki. 100 Euro’yu yetim birine verse, kocası olmayan dul muhtaç sahibi kadına verse yine dediğim gibi abisi çalışsa bir sürü çocuğu olup da onlara yetemediği için verse sesim çıkmaz. Ama bu farklı

evet haklısınız keşke ihtiyaç sahibine verse sevap kazanır siz kullanılıyor gibi hissediyosunuz onu da anlıyorum ama her zaman olmayan ufak bir miktar için kendinizi üzmeye değmez helalinden almıyorsa bin katı çıkar zaten.

zaten burada herkes açlıktan kan kusuyor demedim ama ekonomi kotu bu bir gerçek ve maalesef sosyal yardım avrupa ülkelerine göre 0.
Sadece 100 euro demeniz bile bakış acinizi yansıtmaya yetiyor. Bahsi geçen adam 35 yaşında taşı sıksa suyunu çıkaracak biri. Eşek kadar adam olmuş evini annesinin babasının gönderdiği parayla gecindiriyor. Evet sömürmek bu!

Sadece 100 euro demeniz bile bakış acinizi yansıtmaya yetiyor. Bahsi geçen adam 35 yaşında taşı sıksa suyunu çıkaracak biri. Eşek kadar adam olmuş evini annesinin babasının gönderdiği parayla gecindiriyor. Evet sömürmek bu!

tamam bence de çalışmalı aksini savunmuyorum neden bu kadar sinirlisiniz anlamadım ama kardeşim benden 100 euro istese arkasına bakmam miktarını küçümsediğim için değil komşunuz değil ki kardeşiniz. hanımefendi de çalışmıyormuş hem bu kadar büyütülecek bir mesele değil ne yapsın kavga mı etsin eşiyle biraz esnek olmak lazım :)

tamam bence de çalışmalı aksini savunmuyorum neden bu kadar sinirlisiniz anlamadım ama kardeşim benden 100 euro istese arkasına bakmam miktarını küçümsediğim için değil komşunuz değil ki kardeşiniz. hanımefendi de çalışmıyormuş hem bu kadar büyütülecek bir mesele değil ne yapsın kavga mı etsin eşiyle biraz esnek olmak lazım :)
Sınırlı filan değilim alıştık artık sizler gibi aman ne olacak yahu 100 euro diyenleri dinlemekten. ☺️ Yardım edilecek kişiler vardır ve yardım edilmemesi gerekenler. Kardeş olmuş anne baba olmuş yada komşu olmuş fark etmez. Yardım muhtaç olana yapılır.

Sınırlı filan değilim alıştık artık sizler gibi aman ne olacak yahu 100 euro diyenleri dinlemekten. ☺ Yardım edilecek kişiler vardır ve yardım edilmemesi gerekenler. Kardeş olmuş anne baba olmuş yada komşu olmuş fark etmez. Yardım muhtaç olana yapılır.

uslubunuz cok cirkin daha fazla size cevap veremeyecegim, iyi aksamlar.

evet haklısınız keşke ihtiyaç sahibine verse sevap kazanır siz kullanılıyor gibi hissediyosunuz onu da anlıyorum ama her zaman olmayan ufak bir miktar için kendinizi üzmeye değmez helalinden almıyorsa bin katı çıkar zaten.
Siz de bu konuda haklısınız valla. Beni çok çok yıpratmıyorum. Düşünmüyorum artık pek. İşte sadece acaba tamamen eşimin hakkı mı bsey diyemem mi diye merak etmiştim. Teşekkürler

Hakkın var elbette ama bunu eşinin düşünmesi lazim. Siz ne kadar hakkim var da deseniz eşiniz sizi takmayabilir.
Kendi evinin eksigi varken abiye yollamamali.

Ayrica yurtdisinda yasayan herkeste para bol saniyor bizim millet nedense, kadin evimin eksigi var diyor hala 100 euro az ne olacak diyorsunuz.

Keyfi gönderilen parayı kabul etmem . Benim evimin rızkıdır o para . Darda zorda olur tamam idare edilebilir ama keyfi niye olsun biriktirilir ihtiyaç giderilir .

Almanya da yapılan bir araştırmaya göre evkadinlari ucretlendirilseydi aylık ortalama maaşı 2800 küsür Euro olmalıymış. Yani sen o evde parasız çalısiyorsun diye esin yan gelip yatan abisine 100 euro gönderebiliyor. Evet kuzum işte sırf bu yüzden eşinin kazandığı her kuruşta hakkın var. İstersen eşinle bir aylık bir anlaşmaya gidin. Bir ay boyunca yemeği, çamaşırı, utusu ve temizliği için ücretli işçi kullansın. Ay sonunda elinde para kalırsa abisine göndermesini o zaman iste 😉

Almanya da yapılan bir araştırmaya göre evkadinlari ucretlendirilseydi aylık ortalama maaşı 2800 küsür Euro olmalıymış. Yani sen o evde parasız çalısiyorsun diye esin yan gelip yatan abisine 100 euro gönderebiliyor. Evet kuzum işte sırf bu yüzden eşinin kazandığı her kuruşta hakkın var. İstersen eşinle bir aylık bir anlaşmaya gidin. Bir ay boyunca yemeği, çamaşırı, utusu ve temizliği için ücretli işçi kullansın. Ay sonunda elinde para kalırsa abisine göndermesini o zaman iste 😉
Ah çok mantıklı 😍😂

100 euro bu kadar abattıgınız para değil. Tamam göndermesi sizi rahatsız edebilir ama kardeşi kendi çalışıp kendi gönderiyor sizde biran önce dil sorununu aşıp çalışın bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X