yanlış mı yapmışım?

Birazcik erken davranmissiniz.Ama su var ki insanlar da alinmak icin bahane ariyorlar.Daha dogrusu biz Türk insani böyleyiz.Almanya da yasiyorum.Saat sekizde 2 dakikalik bir yaprak süpürme makinesine bile geldiler cocuklar uyuyor diye.Ben de amma kuaralcilar diye düsündüm.Gerci bu durum benim basima gelmedi komsuma oldugu halde.

dost denecek insanlar malesef kolay bulunmuo dolayısıyla bu kişiyede arkadaştan öte demiyorum o yüzden. ama kötü günümde yanımda olduğunu bildiğim biri. zaten buna istinaden bu ricama böyle tepki vermesine şahsi olarak çok kırıldım o yüzden burda akıl danışmak istedim.

Bende komşunuzun yerinde olsam size alinirdim..

Idari etmek zorunda değilsin diyenler olmuş ama saat 00.00 bile olmamış. Insanlarin da balkonda oturup muhabbet etmek hakkı...

hayir efendim idare etmek zorunda degilsiniz elbette... samimi olun veya olmayin apartman hayatinin belli basli kurallari vardir ve herkes uygulamak mecburiyetindedir.
belli bi samimiyetten sonra rahatsiz edilebilinir diye bi sacmalik olabilir mi...
ya zaten güncel kurallara istinaden haftaiçi akşam 10dan sonra çevreyi rahatsız edici gürültü yapılamaz bununda farkındayım ama kimse bu kurala uymuyor. bunun dışında zaten ben arkadaş olduğumuz için yatak odasına bakan balkonlarında değil diğer balkonlarında devam etmelerini rica etmiştim yanlış anlaşıldım insan buna kırılıo zaten

ya ben o kısmı kabul ediorm zaten başka zaman olsa eminim alttan alabilirdim ama o gün üstüste geldiği için kaldıramadım. belki asker uğurlaması olduğunu bilseydim yine idare edebilirdim hatta eşim telefonla aradıında asker uğurlaması var arkadaşım biraz idare edin deselerdi yine sesimi çıkarmazdım

sanirin benim msj icn yazmisiniz, bebek aglamasi,hasta inlemesi, cenaze evi v.s gibi durumlar mecburiyet halleridir ve baska secenegi yoktur. bebek agladigi zaman elbette 'bebek agliyor du gece gece parka goturiyim prda aglasin kimse rahatsiz olmasin' diye bi durm soz konusu olamaz. kinu sahibinin yasadigi mesele daha farkli bi boyutta... o sesli eglence disarda yapilabilinir1 , diger balkonda yapilabilinir2 , icerde yapilabilinir3.... konu sahibi guzel bi sekilde uyardiysa bunda alinacak bisey yokki.
insanlik halidir,kadin belki hastadir, skintilidir, morali bozuktur v.s diye dusunup alinganlik yapmamk gerekirdi diye dusunuyorum. tabi bu benim fikrim.

Belki normalde idare edebirdiniz ama hamilesiniz, basiniz agriyomus, esiniz isten cikmis falan bir suru faktör girmis, sanirim o yuzden rahatsiz etti gurultuler. Tatilden donduklerinde iki kap yemek yapip indirin, kendinizi izah edin. Eminim anlayacaklardir

ya başkası olsa onlarda böyle tepki vermezdi veremezdi eminim tanıdık olunca tepkileri daha ağır oldu gerçi kardeşi giden koca eşime karşı bi tavır sergilemiş durumda değil eşi olan bayan bize tepki koydu zaten ortada kaldım yani =(

Bende komşunuzun yerinde olsam size alinirdim..

Idari etmek zorunda değilsin diyenler olmuş ama saat 00.00 bile olmamış. Insanlarin da balkonda oturup muhabbet etmek hakkı...
akıl danışmak için yazıorm zaten demekki cidden tepkimi yanlış göstermişim ama dediğim gibi aslında oturmayın orda sohbet etmeyin demek gibi bi uyarım yoktu ön balkonda devam edin gibi bi ricaydı benimki sadece

İdare edilebilirdi ilk seferde uyarmak bana mantıksız geliyor.
arkadaşlarda aynı sizin gibi düşündükleri için sert tepki verdiler zaten dediğim gibi uyarı değildi benimki sadece ricaydı yatak odasına bakan balkonda değil ön balkonda devam etmeleri şeklindeydi ama yanlış anlaşıldı

asker uğurlaması olduğundan haberim yoktu dedğim gibi olsaydı ya da eşim onu aradığında asker uğurlamamız var idare edin deselerdi ses çıkarmazdım

Bilmenize gerek yok. Eğer her akşam bu şekilde gürültü yapmıyorlarsa arayıp uyarmanız anlamsız olmuş. Koskoca evde geçip uyuyabileceğiniz başka oda vardır herhalde.

Hepimiz zaman zaman misafirimiz olduğunda gürültü yapıyoruz istemeden de olsa. Bir arada yaşıyorsak birbirimize anlayış göstermeliyiz.

Buda bir çeşit uyarı değil mi? Arkadaşınız da ilk defa böyle bir şey olduğu için alınmış tatilden döndüğünde durumu izah edip gönlünü alırsınız.

apartman ses yönetmeliğine göre akşam 10dan sonra rahatsız edici hiçbi ses çıkarılmaması gerekio ama kimse kimseyi saat 10da rahatsız ettin diye uyarmıo zaten ki benim yaptığımda uyarı değil ricaydı ön balkonlarında devam etsinler diye rica ettim sadece. çıkıp yeter kesin sesinizi diye bağırmadım ya da hakaret etmedim samimiyete güvendiğim için arayıp rica ettim. evet asker uğurlaması gibi özel bi durum varmış gerçekten bilgim yoktu olmasaydı bile idare edebilirdim ama bende o anki özel durumum sebebiyle idare edemedim. demekki hata etmişim. zaten yanlış mı yapmışm diye fikirlerinizi almak için yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…