yanlış mı yapmışım?

Kendimi sizin yerinize koydum, bugüne kadar yaptıklarınızı yapmazdım, orası bir gerçek.
Nasıl yaptıysa borcu, sadece evin giderine ortak olur başka hiçbir şeye karışmazdım.
Ama sabah yaşadığınız olayda verirdim kartı.
Çünkü yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmiş, çok az bir miktar borcunuz kalmış artık.
Ona yardım edip biran önce bu mevzulardan uzaklaşmak isterdim.
Karar sizin.

Canım iyi bile sabretmişsin.keşke boşanmaya kadar gitmişken boşayıverseydiniz şimdiye kadar hayatınızı kurmuştunuz bile.huylu huyundan vazgeçmez.adam o tarz yaşamaya alışmış..

Eşim evlenirken benden borçlarını saklasa, bir de o miktar 200 bin civarı olsa eşyalarımı toplar babamın evine geri dönerdim.
Bir de üstüne nankörlük yapsa benim ödediğim taksitleri kredileri vs hepsini ödemeyi keserim, madem paragözüm al sen öde derim.
Daha 3 yıllık evliliğe çok bile dayanmışsınız.

burcubahar0635
Sizi çok iyi anlıyorum, eşim de beni bankamatik gb görüyordu, insan başlarda ayrı gayrımız yok diye kendini teselli ediyor ama bir süre sonra o iyilikler sizin göreviniz haline geliyor yapmasanız hesap soruluyor, paragöz oluveriyorsunuz... Baştan yanlış yapmış size, 5 bin değil 10 bin değil 200bin borç ne demek? Hiç saklanır mı böyle birşey... 200bini hazmedip ses etmeyince böyle az miktarlarda ses çıkarmaya hakkınız yok sanıyor erkek!ler...
Kartı vermemekle çok iyi etmişsiniz

Çok zoruma gidiyor böyle erkekler
Hem her haltı yiyorlar hem de hiç mihnetleri yok
Yerinde olsam taşımazdım bu yükü, evlilikte ortaklık vardır doğru ama bu adam resmen sizin üzerinize yıkılmış
Yazdıklarınızdan eşinizin hiç de güvenilir bir adam olmadığını düşündüm, ne olur ne olmaz kendinize ait bir birikim oluşturun derim

Estağfirullah canım, yardımcı olacaksa tabiki okusun herkes,
Dediğin gb insan olayın içindeyken tam olarak idrak edemiyor bazen, hem bu kadar verici olup hem haksızlığa uğramak suçlanmak çok yıpratıcı

Hadi borcu söylememesi bir derece, hadi sizden para istemek için son ana kadar bekleyip oldu bittiye getirmesi bir derece ama o kadar desteğinizden sonra sizin fedakarlıklarınızı hiçe sayarak size "Bana hiç destek olmuyorsun" demesi... Çalışan bir kadınsınız. Bu işkenceyi 3 sene çekmenizin sebebi nedir?

bu konuda eşiniz size karşı olabilecek en büyük yanlışı yapmış ve borçları söylememiş.siz bu konuda ne yaparsanız yapın yanlış olmaz. daha fazla kırılmamak için bu onuda kalbinizin sesi ile değil de mantığınızla hareket edin

Senden böyle bi soru beklemezdim konu sahibi
Kısmen yorumlardan tanıyorum yani
Hatayı seni kandırmalarına rağmen susarak devam etmekle yapmışsın
200 binle eve girerdiniz be

Vicdan dediğini onlar yapmalı, sen değil

Benim mantığım şöyle söylüyor şuan, eğer bir evde karı-koca arasında alıp verilen paralar borç oluyorsa ben o evliliğe evlilik demem. İnsan karısından 10 gün sonra ödeyeceğim diyerek borç ister mi?

Normal evliliklerde dışarıya borç varsa birlik olur ödenir. Eve giren para ailenin parasıdır. Kartın üzerinde yazan ismin önemi yoktur. Kısacası karı-koca arasında borç olmaz.

Eğer siz, eşinizin borcu olduğunu ve bu durumdan dolayı zor günler yaşadığını biliyor ve yardımcı olmuyorsanız evet vicdan azabı çekmelisiniz. Ama yok karşınızda ki insanı eşiniz olarak değil, sizden borç isteyen sıradan bir insan gibi görüyor ve öyle muamele ediyorsanız siz zaten aile olamamışsınız.

Kandırıldığınızı düşünerek ve bir ömür senin paran - benim param, senin borcun-benim borcum ayrımı yaparak nasıl aile olmayı düşünüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…