- 20 Ağustos 2015
- 6.537
- 15.758
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Bu adamla evlenmekle evet yanlış yapmışsın.
Bazi insanlarin parayla arasi iyi olmuyor ne kadar kotu bi dusunceleri yoksa bile bu boyle oluyor biliyorum cunku kendi babam boyle bi insan ve yillarca bizde senin gibi hep borc dusunduk icralar vs. sanirim esinde bu kategoride. bence verme inan o ipi eline verdin mi corap sokugu gibi
Sakın verme iyi yapmışsın. Sen düşünceğine o düşünsün.
Lafını esirgeme canım öylesi hallerde. 5 - 10 bin filan olsa, söylenmese de olur, ama 200 binlik bir borç, kesinlikle söylenmeliydi evlenmeden önce. Bilemem hani eşinin mizacını, hangi sözü hangi şiddette kaldırabilir ama ben ağır konuşurdum yerinde olsam.
Hele bi de o kadar destek olacağım da bin lirayı başka bir ödemeyi düşünerek vermeyeceğim, bana da paragöz filan diyecek o muameleyi çekecek... Acıtırım onu, canının en yanacağı yerden vururum.
Not: Ya çoğu gitmiş azı kalmış, teşekkür edeceğine, sanki senin hayat gayenmiş, vazifenmiş gibi başına kakması ne demektir ya? Neyse oralı olmayıp bildiğini okumaya devam etmek en iyisi gibi, sen benim ilk dediğimi yapma yine.
Benim durumumda olan biri daha ..Çook iyi yapmışsın vermemekle.
Ben veriyorum.Eşim borçlarına sadıktır ama benim yüzüne baktığım kişilerin borçlarını değil,kendi utanacağı kişilerin borçlarına öncelik verir,bu konuda yalanını da yakaladım kaç kere. benim maaş kartımı alır şu kadar çek dememe rağmen alır verir kafasına göre,sonra da saklamaya kaçmaya çalışır,amann saçma salak durumlar işte.Benden gizlediği borçları da var ki hiç yetmedi maaşlarımız,hatta borçlar da bitmedi.
Öff şiştim yine
aslında ben doğrudan borçlarına yardım etmiyorum.kendisi ve babası ödüyor.ama tabi elinde para kalmadığı için evi ben geçindiriyorum.yoksa bi de borcuna hayatta para vermem.ama teknik olarak vermiş oluyorum sanırım.3 senedir borçlara yardım ettiğin için yanlış yapmışsın.
200 bintl 3 yıl da nasıl ödediniz ben onu anlayamadım
Resmen kandırmış seni
aslında ben doğrudan borçlarına yardım etmiyorum.kendisi ve babası ödüyor.ama tabi elinde para kalmadığı için evi ben geçindiriyorum.yoksa bi de borcuna hayatta para vermem.ama teknik olarak vermiş oluyorum sanırım.
Resmen size güvenmiş borç ödemek için. Aslında kandırmış bir anlamda..ikinizin harcamaları olsa ok derdim ama böyle bir durumda diyemeyeceğim. .dediğim gibi dükkanı vardı biz evlenmeden önce batmış ve battığını bana söylememiş evlenirken.sonradan çıktı hepsi.bi de tabi bunun yanında fütursuzca kredi kartlarından yaptığı harcamalar var.
Kullanıldığınızı biliyorsanız ve çocuğunuzda yoksa boşanın yazık günah size..
Sizinde daha maneviyata bağlı bir birlikteliğe ihtiyacınız var sömürülmeye değil.
Sanırım arabanız var, onun satıp düzlüğe çıksanız? Borçları ödeyip kalanıyla daha düşük model bir araba alırsınız. Ayrıca 200 binlik borç az değil. Herkes bunu ödemek için elini taşın altına koymaz. Hele ki bu borç evlilik sürprizi ise.
Borçları temizleyip para idaresini tamamen elinize alın derim.
sen ne iş yapıyosun ki.. gerçekten sabırlı bir kadınsın taktir ediyorum seni.
3 yıldır evliyim.
evlendiğimiz günden beri eşimin borçları hiç ama hiç bitmedi.ve öyle az buz değil babasının da yardımıyla toplam 200 binlik bi borç ödendi 3 senede.biz evlenirken bana bu borçlarını da söylememişti.para ve borç mevzusu evliliğimi aşırı derecede yıprattı.defalarca boşanmanın eşiğinden döndük.hep bi şekilde katlanmaya çalıştım.
bu ödenen borçlardan sonra en son bi 15 bin daha borcu kalmış arkadaşına.onu da az az ödedi en son 5 bin mi ne kaldı dedi.bu arada tabi kendi zaten az para alıyo her şey benim üstüme kaldı evin elektriğini suyunu ödemek ve ekstradan 500 lira eve harcamak dışında bişey yapmıyo yapamıyo.diğer taksitler, borçlar,kredi ve giderlerin hepsini yıllardır ben karşılıyorum zaten.
bu sabah da işe giderken yaa senin yardımına ihtiyacım var dedi.noldu dedim murat(borcu olduğu kişi) beni çok sıkıştırıyo bana kartını ver bin lira çekiyim babamdan alıp ödiycem 10 güne kadar dedi.çok ısrar etti resmen yalvardı.ben de vermedim.nolur beni böyle gönderme çok zor durumdayım dedi ama vermedim.çünkü ödiycem dediği şeyleri ya çok geç ödüyo ya ödemiyo ya da az bi kısmını ödeyebiliyo.çünkü babasından para alıyo yani adamın keyfi yoksa hiç iplemiyo bunu vermiyo para falan.zaten araba yüzünden gene bir sürü para çekildi kartımdan bi de ona para verip ödeyememe riskine girmek istemedim.zaten okulum var sınav dönemi strese iyice girip bunalmak istemiyorum.bi de tabi bütün haftasonu durup benle insan gibi konuşarak istemedi, arabayla giderken sabahın körü oldu bittiye getirmek istedi ve buna sinirlendim.
onun o haline acıdım vicdan azabı duyuyorum şu an vermediğim için.ama biliyorum ki verseydim de pişman olacaktım gene.çünkü borçtan çok usandım.devamlı ne zaman ödiycen ne zaman babandan para alcan diye peşinden koşturcaktı beni.kendisi borçlarına sadık bi insan değil defalarca süründürdü beni.
anlatıp rahatlamak istedim.sizce yanlış mı yaptım?
Doğru bu yaftayı yapıştırıveriyorlar hemen.bu konuda çok gidip geldim.sırf para için boşanınca insanlar paragöz olduğumu düşünür diye yapamadım.gerçi diğer özelliklerinde de katlanılacak bi tarafı yok aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?