Yanlış mi Yaptım Acaba?

Bence en iyisini yapmışsın
Kendi ailelerinde kusur bulamayıp karşı tarafa tahammül edemiyorlar ya ozaman yapıştıracaksın lafını bir kendine gelecek

Bence en iyisini yapmışsın
Kendi ailelerinde kusur bulamayıp karşı tarafa tahammül edemiyorlar ya ozaman yapıştıracaksın lafını bir kendine gelecek

İnsallah ters tepmez. Soylemek istemezdim ama Soylettii beni zorla. Canı yanmadan benı acıttıgını anlamayacaktı. Keske boyle olmasaydı...

Tepkinizi gayet normal buldum. Önce kendi ailesine baksın sonra sizin ailenize laf söylesin. Yaşlı insanlar ne diyebilirsiniz ki saçmalamış eşiniz. 3 aylık bebeğinizle sizi bırakıp daha 2 ay önce gittiği memleketine keyfi olarak gitmeside ayrı bir konu.

Canları yanmadan anlamıyorlar bundan sonra düşünür söyler takma kafana
Gelene kadar da arama o ararsa bişey olmamış gibi konuş

Arayıp sormayı dusunmuyorum. Gezsın gonlunce beyefendı. Zaten 1 hafta önce iş için yurtdısına gıtmıstı. Gezmıstı tozmustu ne guzel. Bense bebekle ... Ama sunu anlamadım, Neden bırsey olmamıs gıbı konusayım? Cok fazla kırıldım ve uzuldum. Dolayısıyla sesıme ve mesajlarıma yansıyacaktır sogukluk...

yani her seyi gectim, o adamcagiz kanser hastasi..cocukla mutlu oluyorsa o bile nimettir..sözü bile gecmemeli..Allah sifa versin kardesim, hic üzülme, sapirti sesi midir nedir 1 saniye, ama bu yüzden kirilan kalp bir daha unutur mu?

yani her seyi gectim, o adamcagiz kanser hastasi..cocukla mutlu oluyorsa o bile nimettir..sözü bile gecmemeli..Allah sifa versin kardesim, hic üzülme, sapirti sesi midir nedir 1 saniye, ama bu yüzden kirilan kalp bir daha unutur mu?

Amın Allah razı olsun... Evet bır sanıyelık bır opucuk sesı. Kendı aıle uyelerının neredeyse dakıka basına cıkardıgı kurbagamsı sesler gıbı degıl en azından...

Arayıp sormayı dusunmuyorum. Gezsın gonlunce beyefendı. Zaten 1 hafta önce iş için yurtdısına gıtmıstı. Gezmıstı tozmustu ne guzel. Bense bebekle ... Ama sunu anlamadım, Neden bırsey olmamıs gıbı konusayım? Cok fazla kırıldım ve uzuldum. Dolayısıyla sesıme ve mesajlarıma yansıyacaktır sogukluk...
alttan alın demek istemedim sadece o kırıldığını biliyor meseleyi açma anlamında dedim
Sakın Mutlu şekilde ayrılmışınız gibi konuşun manasını çıkarmayın gerçi ben yanlış anlattım haklısınız:KK16:

alttan alın demek istemedim sadece o kırıldığını biliyor meseleyi açma anlamında dedim
Sakın Mutlu şekilde ayrılmışınız gibi konuşun manasını çıkarmayın gerçi ben yanlış anlattım haklısınız:KK16:

Yok canım estagfırullah. :)
Soguk durunca , sessız kalınca, yalnızca o konusursa bırsey sorarsa cevap verınce de sınır oluyor. Sanırım sız eşim yaptıgının yanlıs oldugunu ıfade eden bır konusma yapana kadar bırsey sorarsa cevap vermek seklınde dıyalog surdurmemı kastedıyorsunuz....

Merhaba kızlar.
Hic uzatmadan konuma geçiyorum.

Henüz 1.saatlik bir olay bu. Eşim az evvel memleketine gitmek üzere evden ayrıldı. (Keyfi bir seyahat bu, 3 aylık bebeğimiz var, hava soğuk ve bebek küçük olduğundan gitmek istemedim. Zira zaten iki ayda bir mutlaka gelinip gidiliyor ailesi tarafından) Ve herşey bundan once oldu.

Uzun yola gideceğinden kendi aileme Allahaısmarladık demek istedi, gittik. Evimize döndük. Eve gelince bana " ya opmesinden rahatsız değilim ama baban bebeği öperken ses çıkarıyor ya o sese gıcık oluyorum sen çaktırmadan bir uyarsan) dedi.
Ben şaşırdım , kırıldım, üzüldüm. Bebeğim ilk torunları, çok seviliyor. Zaten kanser hastası. Çok duygusal . Belki aklınıza gelir diye diyorum ,Öyle sapır süpür tükürükler saçarak öpmüyor babam sadece ses çıkarıyor öperken ki kendisi çok yuksek sese sahip biridir konuşurken de...

Sustum birşey diyemedim. Afedersiniz Eşimin annesi kardeşleri sürekli geğiren, boğaz temizleyen, yemek yerken ses çıkaran, yemeği elleri ile hizli doke saça yiyen, önünden kacirilircasina (annesi) yiyen insanlar. Ben bunu asla eşime soylemedim bu konuda ne ailesini ne kendisini uyarmadım , esim üzülür kırılır diye. Suratımi dahi ekşitmedim rahatsız olduğum anlasilmasin diye ama esim 2. Kere boyle birseyle gelince basimdan asagi kaynar sular dokuldu.sanki.

Daha evvel de erkek kardeşim yemek yerken sesli yemiş biraz diye kardeşin sesi yiyor midem bulanıyor, yok iste şöyle oturuyor rahatsız oluyorum demişti.

Ben o incinmesin diye susarken, o patır patır yüzüme vuruyor bunları.

Ah elizan dedim kendi kendime. Sen ne büyük bir aptalsin..

Esim çıkmak üzereyken beni çok kırdığını, kendi ailesinin de bu tarz şeyleri olduğunu ama benim rahatsız olmama rağmen sırf o üzülür incinir diye birşey demedigimi, ama kendisinin bana ailem konusunda defalarca uyardigini ve beni sonunda artik söylettiğini söyledim.

Hemen odayı terketti. Söylediklerimi duydun mu dedim. Duymadım dedi. Tekrar edeyim öyleyse dedim. Dinlemek istemiyorum diye bağırdı.

Niye zoruna gidiyor , sen benim ailem için rahat rahat savururken.cümleleri kirilacagimi düşünmedin de ben senin ailenin ayni konuda ayni davranışlarının olduğunu söyledigimde neden sinirleniyorsun. Canın yanıyormuş değil mi dedim. Kıymetli ise senin ailen benimki de kıymetli. Dedim. Benim yüzüme iyi bak. Benden daha büyük bir gerizekali göremezsin muhtemelen .Ben sen incinme diye soylemezken birseyleri demek ki rahatca düşünmeden konuşmak gerekiyormus dedim.

Tabi ağlaya ağlaya dedim bunlari. Ben birilerinin yaninda ağlayabilen biri degilim.Agliyorsam durum benim için ciddidir. Bunu esim bilir.

Tabi bi meleksin sen bi.melek varmis o da bize denk gelmiş dedi burnundan soluyarak .

Bebeğim kucagimdaydi. Aldı sevdi. Hoscakal kızım dedi. Bebeği koltuğa koydu valizini aldı ve gitti.

Simdi soruyorum size, hata mi Yaptım sen benim.aileme boyle diyorsun ama seninkiler de boyle demekle? Susmalı mıydım? O gittikten sonra bir mesajla mi yazsaydım kırıldığımı? Kırıldım yazsaydım, ben opmesine birşey demiyorum yanlış anlama canım diye kapatacakti konuyu öyle mesaj atsaydim.
Yoksa canini yakmakla iyi mi ettim? İncinir diye dusunmemem mi gerekiyormus bu zamana kadar?
Siz olsanız vaziyet boyleyken nasıl tepki verirdiniz?
az bile yapmışsın daha fazlasını haketmiş.. hadsiz!

Siz fazla ince dusuncelisiniz ama boyle olmayin. Esiniz dupeduz haketmis hala yanlis mi yaptim diyorsunuz. Haksiz iste yahu anlayin artik. Konu sizin aileniz olunca ohh istedigini soylesin, kendi ailesine gelince vay efendim aileme laf dedi. Yok oyle bir dunya.

Mesela benim babam da yemek yerken bi tuhaf yer, kayinvalidem de. Esim nedir bilmiyorum ama ben ikisinden de rahatsiz oluyorum hem de cok fazla. Ama yasli insanlar bir yemek yemek ne kadar surer ki, cekiveriyorum ne olur. Ne ben esime dedim boyle bir sey ne esim bana dedi. Kimse geldigi yere laf soyletmemeli, duymak istemiyorsa da laf soylememeli.

Yok canım estagfırullah. :)
Soguk durunca , sessız kalınca, yalnızca o konusursa bırsey sorarsa cevap verınce de sınır oluyor. Sanırım sız eşim yaptıgının yanlıs oldugunu ıfade eden bır konusma yapana kadar bırsey sorarsa cevap vermek seklınde dıyalog surdurmemı kastedıyorsunuz....

Telefonda tekrar konuyu açmayın anlamında demiştim
Yoksa hoşgörmelik idare etmelik bir durum olamaz
Hatasını anlayan bir konuşma yapar mı bilmiyorum ama yumuşamayın ama tekrar konuyu da açmayın
İnşallah özrünü diler yaptığı hatayı farkettiğini size anlatır

Siz fazla ince dusuncelisiniz ama boyle olmayin. Esiniz dupeduz haketmis hala yanlis mi yaptim diyorsunuz. Haksiz iste yahu anlayin artik. Konu sizin aileniz olunca ohh istedigini soylesin, kendi ailesine gelince vay efendim aileme laf dedi. Yok oyle bir dunya.

Mesela benim babam da yemek yerken bi tuhaf yer, kayinvalidem de. Esim nedir bilmiyorum ama ben ikisinden de rahatsiz oluyorum hem de cok fazla. Ama yasli insanlar bir yemek yemek ne kadar surer ki, cekiveriyorum ne olur. Ne ben esime dedim boyle bir sey ne esim bana dedi. Kimse geldigi yere laf soyletmemeli, duymak istemiyorsa da laf soylememeli.

Bende sızın gıbı dusunuyordum bugune kadar. Dalını kıranı kökünden sökmeliymişsin demek ki...

'Her ıstedıgını soylersen, hıc ıstemedıgını duyarsın ' ne guzel bır soz...

Telefonda tekrar konuyu açmayın anlamında demiştim
Yoksa hoşgörmelik idare etmelik bir durum olamaz
Hatasını anlayan bir konuşma yapar mı bilmiyorum ama yumuşamayın ama tekrar konuyu da açmayın
İnşallah özrünü diler yaptığı hatayı farkettiğini size anlatır

Insallah.. Anlatmazsa nereye kadar surdurecegım bu soguklugu?
Herkes bılıyorsunuz kı ' sen haklısın ozur dılerım' dıyemez de hareketlerıyle kendını affettırmeye calısır. Boyle bı tavır takınırsa ne yapmalı?

Insallah.. Anlatmazsa nereye kadar surdurecegım bu soguklugu?
Herkes bılıyorsunuz kı ' sen haklısın ozur dılerım' dıyemez de hareketlerıyle kendını affettırmeye calısır. Boyle bı tavır takınırsa ne yapmalı?
Bu durumda benim tavrım zamanla yumuşuyor mecburen, doğru değildir muhtemelen yaptıgım ama evlilik başka türlü de yürümez sanırım ama eşiniz alacağını aldı bence

nefret ediyorum o duygudan.
karşımdaki incinmesin diye her şeyi alttan alıp dert etmemeye çalışırken, ufacık bişey bile olsa yaptığım, yüzüme pat pat söylemiyolar mı deli oluyorum deli.
ozamanda karşısına geçip ama sende böyle böyle yapıyosun ben neden sana söylemiyorum ki aptallık bende bile diyemiyorum.
tutulup kalıyorum öylece,ama bu haksızlığa gelemiyorum. :KK34:
sen en iyisini yapmışsın işte bunu yapmak lazım hep ders olsun yanii

Ben şahsen kendi ailemle işgili kimsenin böyle konuşmasına tahammül etmem ilk söyledğinde yapıştıracaktın lafı bence. Geç bile kalmışsın.
ya zaten evlılıgımızın basından berı (ki 1.5 senelık evlıyız) Sen aılene deger verıyorsun sadece, ben ıkıncı plandayım deyıp duruyor. Ben boyle dusunmesın dıye annemlere gıdelım mı bıle demedım hıc 2 seneye yaklasıyor evlılıgımız dusunun artık. Neye dayanarak deger vermedıgımı dusunuyor anlamıyorum. Kendısı her gun aılesı ıle konusur. Sacma sapan havadan sudan konusmalar. Bu yuzden belkı de kardesımı savunmadım esıme karsı...
nefret ediyorum o duygudan.
karşımdaki incinmesin diye her şeyi alttan alıp dert etmemeye çalışırken, ufacık bişey bile olsa yaptığım, yüzüme pat pat söylemiyolar mı deli oluyorum deli.
ozamanda karşısına geçip ama sende böyle böyle yapıyosun ben neden sana söylemiyorum ki aptallık bende bile diyemiyorum.
tutulup kalıyorum öylece,ama bu haksızlığa gelemiyorum. :KK34:
sen en iyisini yapmışsın işte bunu yapmak lazım hep ders olsun yanii

Evet bal gıbı kırıyorlar senı yoksa... ne kadar pişkinler degıl mı?

Back
X