Yanlış mi Yaptım Acaba?

Bilemezsin. Belkide kendi gozuyke gorucek.
Hemen on yrgili olma. Kim bilir belkide sana hak vericek gizliden ama sana asla " evet hakliydin" demiycek. Bi ozur bkliyorum diyede sartlandirma kendini. Bence gitsin ve gorsun kendi ailesini.
Geri dondugujde bu mevzuyu tekrrdan acma.
Sadece gozlemle.
Senin ailenden daha az tiksiniyosa o zmn anlaki seni hakli buldu.
Bazi insanlar ozur dilemeyi yediremez kndine. Misal ben. Onun yerine davranislarimla durumu toparlamaya calisirim.

Bilemiyorum. Benim ailem oğlum evladım dedikce boyle olması sinirimi bozuyor. Kendi babasını kaybedeli tam 1.sene oldu. Diyorum acaba babamı ,kızımı severken görünce kıskanıyor mu kendi babası da.olsaydı severdi diye... simdi memlekete babasının mezarına gül dikmek için gittiğini , babasını ziyâret etmek istediğini söyledi. Belki de içten ice boyle hissediyordur..

Ama o an hıssettıgımı anlatamam sıze... ben hamıleyken annesı kardeslerı bızde kaldı bır sure. Benım hamılelık de fena gectı.Bulantılar kusmalar. Yatak döşek yatıyorum hıcbırsey yıyemıyorum. Benı uyandırıp ' ya elızan bırsey ısteyecegım ama, ben yapamıyorum, mıdem almıyor. Tuvalet pıs kalmış, benden dolayı mı bılmıyrum bır temızler mısın ' dıyen adam bu.
ben ne yaptım o halde kalkıp temızledım aılesının vücudundan def ettıklerını... Lafını bıle etmedim. Hamıle halımle bulantı çekerken kusarken benden bunu nasıl ıstersn demedım. Mahcup olsun ıstemedım. Ama olana bakın....
Şunu unutma: Fazla fedakarlık, fazla vefasızlık getirir...
Ts Eliot

yanlış mı? çok iyi yapmışsın. hatasını anlasın. kendi ailesinin nasıl yediğinden rahatsız olmayan insan, senin kardeşinden nasıl rahatsız oluyormuş? mesaj da atma arama da. kendi arayıp sorsun. nasılsa dönüp dolaşıp gelecek yanına. arama yazma sakın.

ayrıca seni evde yalnız bırakıp gitmek nedir? sen gidemiyorsan o da gitmemeli. yerinde olsam gece çocuk hastalanmış da ben kadın başımla zar zor korkarak acile gitmişim gibi anlatır öyle bi izlenim verirdim. kurardım valla bi hikaye. ondan sonra da ''bi daha bizi yalnız bırakıp hiçbi yere gitmeyeceksin sözde kocamız babamız var'' derdim! ay sinir oldum.

Merhaba kızlar.
Hic uzatmadan konuma geçiyorum.

Henüz 1.saatlik bir olay bu. Eşim az evvel memleketine gitmek üzere evden ayrıldı. (Keyfi bir seyahat bu, 3 aylık bebeğimiz var, hava soğuk ve bebek küçük olduğundan gitmek istemedim. Zira zaten iki ayda bir mutlaka gelinip gidiliyor ailesi tarafından) Ve herşey bundan once oldu.

Uzun yola gideceğinden kendi aileme Allahaısmarladık demek istedi, gittik. Evimize döndük. Eve gelince bana " ya opmesinden rahatsız değilim ama baban bebeği öperken ses çıkarıyor ya o sese gıcık oluyorum sen çaktırmadan bir uyarsan) dedi.
Ben şaşırdım , kırıldım, üzüldüm. Bebeğim ilk torunları, çok seviliyor. Zaten kanser hastası. Çok duygusal . Belki aklınıza gelir diye diyorum ,Öyle sapır süpür tükürükler saçarak öpmüyor babam sadece ses çıkarıyor öperken ki kendisi çok yuksek sese sahip biridir konuşurken de...

Sustum birşey diyemedim. Afedersiniz Eşimin annesi kardeşleri sürekli geğiren, boğaz temizleyen, yemek yerken ses çıkaran, yemeği elleri ile hizli doke saça yiyen, önünden kacirilircasina (annesi) yiyen insanlar. Ben bunu asla eşime soylemedim bu konuda ne ailesini ne kendisini uyarmadım , esim üzülür kırılır diye. Suratımi dahi ekşitmedim rahatsız olduğum anlasilmasin diye ama esim 2. Kere boyle birseyle gelince basimdan asagi kaynar sular dokuldu.sanki.

Daha evvel de erkek kardeşim yemek yerken sesli yemiş biraz diye kardeşin sesi yiyor midem bulanıyor, yok iste şöyle oturuyor rahatsız oluyorum demişti.

Ben o incinmesin diye susarken, o patır patır yüzüme vuruyor bunları.

Ah elizan dedim kendi kendime. Sen ne büyük bir aptalsin..

Esim çıkmak üzereyken beni çok kırdığını, kendi ailesinin de bu tarz şeyleri olduğunu ama benim rahatsız olmama rağmen sırf o üzülür incinir diye birşey demedigimi, ama kendisinin bana ailem konusunda defalarca uyardigini ve beni sonunda artik söylettiğini söyledim.

Hemen odayı terketti. Söylediklerimi duydun mu dedim. Duymadım dedi. Tekrar edeyim öyleyse dedim. Dinlemek istemiyorum diye bağırdı.

Niye zoruna gidiyor , sen benim ailem için rahat rahat savururken.cümleleri kirilacagimi düşünmedin de ben senin ailenin ayni konuda ayni davranışlarının olduğunu söyledigimde neden sinirleniyorsun. Canın yanıyormuş değil mi dedim. Kıymetli ise senin ailen benimki de kıymetli. Dedim. Benim yüzüme iyi bak. Benden daha büyük bir gerizekali göremezsin muhtemelen .Ben sen incinme diye soylemezken birseyleri demek ki rahatca düşünmeden konuşmak gerekiyormus dedim.

Tabi ağlaya ağlaya dedim bunlari. Ben birilerinin yaninda ağlayabilen biri degilim.Agliyorsam durum benim için ciddidir. Bunu esim bilir.

Tabi bi meleksin sen bi.melek varmis o da bize denk gelmiş dedi burnundan soluyarak .

Bebeğim kucagimdaydi. Aldı sevdi. Hoscakal kızım dedi. Bebeği koltuğa koydu valizini aldı ve gitti.

Simdi soruyorum size, hata mi Yaptım sen benim.aileme boyle diyorsun ama seninkiler de boyle demekle? Susmalı mıydım? O gittikten sonra bir mesajla mi yazsaydım kırıldığımı? Kırıldım yazsaydım, ben opmesine birşey demiyorum yanlış anlama canım diye kapatacakti konuyu öyle mesaj atsaydim.
Yoksa canini yakmakla iyi mi ettim? İncinir diye dusunmemem mi gerekiyormus bu zamana kadar?
Siz olsanız vaziyet boyleyken nasıl tepki verirdiniz?
Kırılmakta haklısınız. Ama senin ailen benim ailem olayına girerseniz işin içinden çıkamazsınız. Uygun bir dille konuşun sizinkiler şöyle böyle değil de. Babamdan kardeşimden rahatsız olmuş olabilirsin haklısın. Ama benim de rahatsız olduğum şu şu sıkıntılar var diyebilirsiniz. Ailelerden dolayı kırmayın birbirinizi bence. Minicik bir bebeğinizde varmış. Ne güzel.

Daha beterini bile yapabilirdin.Ben olsam gittikten sonra bile rahat bırakmazdım ailesinin hoşlanmadığım davranışlarını mesaj üstüne mesaj atarak defalarca söylerdim.

Kibar bile davranmışsın hiç pişman olma ezik olmanın alemi yok,kardeşini ve babanı aşağılayacak haddi buluyosa kendinde sen de yapabilirsin aynısını,bazı insanlara kısasa kısas yapmak lazım ki haddini bilsin..

Dede torununu istedigi gibi oper koca adam onami sorcak nasıl seveceğini öpeceğini.Benim babamda öyle öpüyor hatta sakalı batıyor ama olsun adam kızım için oluyo ben bikez babama sakalin batiyo yaa sakasıyla söyledim iyi tamam öpmem bidaha dedi alındı koca adam yine dikkat ediyo simdi babacigim sakin bisey deme babana alınıyorlar.malesefte benim esimde eleştirir bazen saçma sapan basit konulardan ailemi bana söyleme bunları dedikodu oluyo onlara soyle diyorum ben niye söylüyorum diyo o zaman banada bisey deme diye susturuyorum yoksa çok sinir oluyorum insanın uykularını kaçıracak kadar uzuluyo.bikez annemi lohusayken yanlış anlamissindir dedim yanında olmadım diye az uzerime gelmedi hatırlamak bile istemiyorum ama ben doğum yaptım 4 gün hastanede kaldım bebeğim kuvezde kv aramadı bi geçmiş olsun diye sordugumda konturu yokmuş ondan aramamış konturu bittiğinde eşimi arar yükler halbuki görümce yaninda torunlarin elinde tel isteyen arar yani ogrendimki oğluyla tartışmışlar benim suçum ne aman dertliymisim bende yaa.

Açıkcası ben olsam daha ilk söylediğinde direkt sen kendi sülalene bak der kestirir atardım.Bence eşiniz sizin gibisini bulmuşta bunuyor.

yanlış mı? çok iyi yapmışsın. hatasını anlasın. kendi ailesinin nasıl yediğinden rahatsız olmayan insan, senin kardeşinden nasıl rahatsız oluyormuş? mesaj da atma arama da. kendi arayıp sorsun. nasılsa dönüp dolaşıp gelecek yanına. arama yazma sakın.

ayrıca seni evde yalnız bırakıp gitmek nedir? sen gidemiyorsan o da gitmemeli. yerinde olsam gece çocuk hastalanmış da ben kadın başımla zar zor korkarak acile gitmişim gibi anlatır öyle bi izlenim verirdim. kurardım valla bi hikaye. ondan sonra da ''bi daha bizi yalnız bırakıp hiçbi yere gitmeyeceksin sözde kocamız babamız var'' derdim! ay sinir oldum.
Arayıp sormayı düşünmüyorum. Kimse yoğurdum eksi demiyormus bi biz adaletli objektif davraniyormusuz her konuda herkes için... aferin bize
Kırılmakta haklısınız. Ama senin ailen benim ailem olayına girerseniz işin içinden çıkamazsınız. Uygun bir dille konuşun sizinkiler şöyle böyle değil de. Babamdan kardeşimden rahatsız olmuş olabilirsin haklısın. Ama benim de rahatsız olduğum şu şu sıkıntılar var diyebilirsiniz. Ailelerden dolayı kırmayın birbirinizi bence. Minicik bir bebeğinizde varmış. Ne güzel.
Kan beynime sıçradı ama :( ayaküstü konuşulacak konu muydu bu? Yüzünde hafif tebessümle azaltacağını mi sandı söyledigi lafın kırıcilığını :( dayanamadım konuştum bende öyle. Yoksa ben onun ailesi için öyle yiyorlar öyle alışmışlar belki mide boğaz rahatsızlıkları vardır benim bilmediğim belki bende aynını yasarım kendimi kotu hissederim birşey demeyeyim diye düşünüyordum. Ama nerde paşamızda bizdeki düşüncenin çeyreği...

Daha beterini bile yapabilirdin.Ben olsam gittikten sonra bile rahat bırakmazdım ailesinin hoşlanmadığım davranışlarını mesaj üstüne mesaj atarak defalarca söylerdim.

Kibar bile davranmışsın hiç pişman olma ezik olmanın alemi yok,kardeşini ve babanı aşağılayacak haddi buluyosa kendinde sen de yapabilirsin aynısını,bazı insanlara kısasa kısas yapmak lazım ki haddini bilsin..

Bu çok yıkıcı bir tutum olur bence. Olay benim haklı olmamdan çıkar vay arkadaş meger neler varmış içinde aileme karsiya döner. Hic çıkılmaz isin içinden diye düşünüyorum . Ölümcül bir suskunluk içinde olmayı tercih ediyorum şimdilik.
Açıkcası ben olsam daha ilk söylediğinde direkt sen kendi sülalene bak der kestirir atardım.Bence eşiniz sizin gibisini bulmuşta bunuyor.

İste söylemedim ilkinde, zaten bana değer vermiyorsun varsa yoksa ailen kardeşlerin modunda hep ondan sustum bende. Hata etmişim.

Merhaba kızlar.
Hic uzatmadan konuma geçiyorum.

Henüz 1.saatlik bir olay bu. Eşim az evvel memleketine gitmek üzere evden ayrıldı. (Keyfi bir seyahat bu, 3 aylık bebeğimiz var, hava soğuk ve bebek küçük olduğundan gitmek istemedim. Zira zaten iki ayda bir mutlaka gelinip gidiliyor ailesi tarafından) Ve herşey bundan once oldu.

Uzun yola gideceğinden kendi aileme Allahaısmarladık demek istedi, gittik. Evimize döndük. Eve gelince bana " ya opmesinden rahatsız değilim ama baban bebeği öperken ses çıkarıyor ya o sese gıcık oluyorum sen çaktırmadan bir uyarsan) dedi.
Ben şaşırdım , kırıldım, üzüldüm. Bebeğim ilk torunları, çok seviliyor. Zaten kanser hastası. Çok duygusal . Belki aklınıza gelir diye diyorum ,Öyle sapır süpür tükürükler saçarak öpmüyor babam sadece ses çıkarıyor öperken ki kendisi çok yuksek sese sahip biridir konuşurken de...

Sustum birşey diyemedim. Afedersiniz Eşimin annesi kardeşleri sürekli geğiren, boğaz temizleyen, yemek yerken ses çıkaran, yemeği elleri ile hizli doke saça yiyen, önünden kacirilircasina (annesi) yiyen insanlar. Ben bunu asla eşime soylemedim bu konuda ne ailesini ne kendisini uyarmadım , esim üzülür kırılır diye. Suratımi dahi ekşitmedim rahatsız olduğum anlasilmasin diye ama esim 2. Kere boyle birseyle gelince basimdan asagi kaynar sular dokuldu.sanki.

Daha evvel de erkek kardeşim yemek yerken sesli yemiş biraz diye kardeşin sesi yiyor midem bulanıyor, yok iste şöyle oturuyor rahatsız oluyorum demişti.

Ben o incinmesin diye susarken, o patır patır yüzüme vuruyor bunları.

Ah elizan dedim kendi kendime. Sen ne büyük bir aptalsin..

Esim çıkmak üzereyken beni çok kırdığını, kendi ailesinin de bu tarz şeyleri olduğunu ama benim rahatsız olmama rağmen sırf o üzülür incinir diye birşey demedigimi, ama kendisinin bana ailem konusunda defalarca uyardigini ve beni sonunda artik söylettiğini söyledim.

Hemen odayı terketti. Söylediklerimi duydun mu dedim. Duymadım dedi. Tekrar edeyim öyleyse dedim. Dinlemek istemiyorum diye bağırdı.

Niye zoruna gidiyor , sen benim ailem için rahat rahat savururken.cümleleri kirilacagimi düşünmedin de ben senin ailenin ayni konuda ayni davranışlarının olduğunu söyledigimde neden sinirleniyorsun. Canın yanıyormuş değil mi dedim. Kıymetli ise senin ailen benimki de kıymetli. Dedim. Benim yüzüme iyi bak. Benden daha büyük bir gerizekali göremezsin muhtemelen .Ben sen incinme diye soylemezken birseyleri demek ki rahatca düşünmeden konuşmak gerekiyormus dedim.

Tabi ağlaya ağlaya dedim bunlari. Ben birilerinin yaninda ağlayabilen biri degilim.Agliyorsam durum benim için ciddidir. Bunu esim bilir.

Tabi bi meleksin sen bi.melek varmis o da bize denk gelmiş dedi burnundan soluyarak .

Bebeğim kucagimdaydi. Aldı sevdi. Hoscakal kızım dedi. Bebeği koltuğa koydu valizini aldı ve gitti.

Simdi soruyorum size, hata mi Yaptım sen benim.aileme boyle diyorsun ama seninkiler de boyle demekle? Susmalı mıydım? O gittikten sonra bir mesajla mi yazsaydım kırıldığımı? Kırıldım yazsaydım, ben opmesine birşey demiyorum yanlış anlama canım diye kapatacakti konuyu öyle mesaj atsaydim.
Yoksa canini yakmakla iyi mi ettim? İncinir diye dusunmemem mi gerekiyormus bu zamana kadar?
Siz olsanız vaziyet boyleyken nasıl tepki verirdiniz?
canını yakmakla çok iyi ettin. bu arada bende sesli öpmelerden nefret ederim

Tesekkur ederim sizin nezdinizde yorum yapan tum arkadaşlara. Herkes ayni şekilde yorum yapmış. Demek ki doğru yapmışım ben. İçim rahatladı.
Kesinlikle doğru yaptın ayaklarının üzerinde durmasaydın hem kendine ihanet hem onun gözünde değersiz olacaktın senin istenmediğin noktada sülük gibi olmayan güçlü mantıklı idealist evladını düşünen bir kadın olduğunu gördükçe saygısı da sevgisi de artacak artmasa da sen evladın için ayakta duran kendine güvrnen bi adama muhtaç olmayan bir anne olacaksın

Sadece konuyu açma zamanlaması yanlış olmuş gider ayak değilde evde iken daha rahat bi zamanda olmalıydı. Ama konuşmak haklısınız. Erkekler hiçbir zaman kendi ailesinin hatalarıni görmez yada görmezden gelirler.eleştirmezler

Ama o an hıssettıgımı anlatamam sıze... ben hamıleyken annesı kardeslerı bızde kaldı bır sure. Benım hamılelık de fena gectı.Bulantılar kusmalar. Yatak döşek yatıyorum hıcbırsey yıyemıyorum. Benı uyandırıp ' ya elızan bırsey ısteyecegım ama, ben yapamıyorum, mıdem almıyor. Tuvalet pıs kalmış, benden dolayı mı bılmıyrum bır temızler mısın ' dıyen adam bu.
ben ne yaptım o halde kalkıp temızledım aılesının vücudundan def ettıklerını... Lafını bıle etmedim. Hamıle halımle bulantı çekerken kusarken benden bunu nasıl ıstersn demedım. Mahcup olsun ıstemedım. Ama olana bakın....

Çok fedakarsınız.
İşte bu kıyamamalarınızdan alıyor hep cesareti.
Ama size kıyamayan yok, farkında mısınız?

Konuştunuz mu, aradı mı?

Çok fedakarsınız.
İşte bu kıyamamalarınızdan alıyor hep cesareti.
Ama size kıyamayan yok, farkında mısınız?

Konuştunuz mu, aradı mı?

Farkındayım ne yazık ki :(
Hayır aramadı henüz. O simdi ailesinin yaninda mutlu ilk birkaç zaman umrunda olmam , yoklugumuz dank etmez ama ordan sıkılmaya başladığı zaman, anası danası para muhabbeti yapmaya başladığı zaman aklına gelirim de arar...

Farkındayım ne yazık ki :KK43:
Hayır aramadı henüz. O simdi ailesinin yaninda mutlu ilk birkaç zaman umrunda olmam , yoklugumuz dank etmez ama ordan sıkılmaya başladığı zaman, anası danası para muhabbeti yapmaya başladığı zaman aklına gelirim de arar...

Vardım, geldim diye de mi aramadı?

Kopuk bir ilişkiniz var sanki, umarım yanılıyorumdur.

Vardım, geldim diye de mi aramadı?

Kopuk bir ilişkiniz var sanki, umarım yanılıyorumdur.

Yok haber vermedi. Kopuk bir iliskimiz yok aksine ...
Ama iste simdi ailesine kıymet veriyor fazlasıyla. Onlar da bunu kullanıyorlar maddi manevi her islerine koşturuyorlar. Ama bu farkında degl henüz. Bu yüzden dedim ailesine gitti ya eğer aramız bozuk gittiyse o hevesle o sevinçle ben aklına gelmem bir iki gun . Yoksa iyi olduğunda aramız vardığını söyler, gun içinde neler yaptığını yapacağını söyler. Öyle bir sıkıntımız yok normalde yani.

bn olsam sanırım bende dayanamazdm soylerdım ama soyle dusunnce mantklı olan sabredıp daha saglıklı konusablcegnz bı zamanda bnları konsmak daha ıyı olrdu sankı... haksz deglsnz tepknzde ama bnde byleyım haklı olsamda bazen susmam greken yer oluyo dha mantklı bı zamanda syledgmde etkılı oluyooo dıger zamnda anca kendımı uzms oluyorm adamn umrnda olmuyoo... mantklı hareket etmk lazm aslnddada sabır kalmıyo bızlerde... allah yardmcn olsn canm hepmzn yuvasına hzur versın rabbım.. aminnn

ayrıca ewt genelde erkk tarafnn aılesyle daha ck gorusulr kadın buna her trlu sabreder ama bu beyler bızım aılelere gelnce sık gelp gtmek ıstemzler hemen bunalrlar bılmem ne... nolrsa olsn aılene laf ettrme cnm yerı gelıyo ınsann kocası gıdıyo yıne aılesı kalıyo. haklı oldgn takdrde snde tavrını bellı et bu konuda

Back
X