yanlış mı yaptım komşuma?

ben de resmiyim dün aksam böyle bi gaflette bulunup çenem acıldı.ondan bi arada kaldım :)

bence oflamasında sorun yok.
kendini tutamayıp yiyor, midesi agrıyordur, ona oflamıştır.
o saatte çikolata yiyeceği için kiloyu dert edip ona oflamıştır,
acaba gözümü diktim de mi diye hayıflanıp ona oflamıştır...
yani biri ofladıgında yanlış bir şey yapmıyorsam üzerime alınmam.
bana göre garip bir söylemle vermişsiniz ama karşılıklı gülüştüğünüze göre o konuda sorun yok.
böyle ufak tefek şeylere takılmayın, erken yaşlanırsınız mazallah.

bence eşimin elinde gördün de hoş bir cümle değil

yani eşime iş yerinden vermişler ben de seninle ve bebekle paylaşmak istedim afiyet olsun deseniz yeterdi

gördün canın çeker aman al bu da bizden olsun modunda olmuş

alınmak isteyen kolay alınır

siz niyetinizi biliyorsunuz boş verin

Ya acaba herkes kadına bir yerin şişmesin diyip duruyordu da konu sahibinin söylediği de son damla oldu ondan mı ofladı acaba

e yani...
her şeyin adabı var.
‘bir yerin şişer’ çok üsturupsuz olmuş.
insanları iyilik yaparken aşağılayınca pek bir anlamı kalmıyor.
Harbiden kimse o cümleye takılmamış.
Bence bi yerin şişer’den sonra ofladıysa yerinde bir oflama olmuş...
Ben de takılmamıştım o lafa. Konu sahibi samimiyiz dediği için, aralarında kaldırılabilecek bir şaka olarak görmüştüm. Bana yapılsa, patlamadığım sürece sorun yok, deyip geçebilirdim hamileyken. Ama insandan insana ilişkiden ilişkiye de değişebilir tabii nasıl algılanacağı, evet.

Ne tatlışsınız ,sizin gibi komşu dostlar başına ❤❤hamike olmada bile göz hakkı var

Ne kadar iyi niyetle derseniz deyin ama biraz öncesinde kocanızın elindeki çikolata paketini gören kadına bir tabak çikolata götürüp üstüne "canım bir yerin falan şişer" demeniz üstüne de sizin tabirinizle tamamen iyi niyetle gülmeniz karşı taraf tarafından pekte iyi niyet olarak algılanmamış.
Keşke o sözü söylemeseydiniz bence daha makbule geçerdi.

Gebelik sekeri olabilir mi? Bende vardı ve aşure ayıydı deli gibi de severim. Komşular getirmesin diye dua ediyordum. Belki oyle bir seydir.

Geçen gün komşuma gitmiştim. Bir meyve getirdi, çocuklar yedi, aslında bende yemiştim ama görmemiş onu. Çok koymadığını benim yiyemediğimi düşünüp ben eve geldikten sonra arkamdan getirdi. Hamilesin yiyemedin diye.

Teşekkür ettim, zahmet ettiğini söyledim. Çok hoşuma gitti ince düşünmesi

İyi niyetli bir davranış komşun anlamadıysa yapacak bir şey yok sen elinden geleni yapmışsın

Komsunuza evinize eşinizin getirdiği bir şeyi tattırmak istemeniz ,ikram etmeniz güzel bir davranış....ancak bunu yaparken sizin zihninizden geçen herşeyi karşınızdaki kişiye soylemeniz ,karşınızdaki kişinin de zihninden bazı şeylerin geçmesine yol açar...o size direkt söylememiş de "oflayarak" ifade etmiş bunlari. Mesela "ben apartmana girenin çıkanın elindeki poşeti /paketi incelemiyorum güzelim" diye düşünmüş olabilir...bir yerinin şişmesi esprisi benim bulunduğum yerlerde hamileler için değil erkek çocukları için yapılır...şişecegi ima edilen yerin neresi olduğunu söylememe gerek yok sanırım ..

niyetin güzel sorun olmaz bence bi yerin şişer lafını pek sevmem ama samimiyetiniz varsa kaldırır nolacak canım hamile kadın yesin işte ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…