yanlış mıyım?çok mu sert konuşmusum

gulerresim

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2007
109
15
298
Bursa
Merhaba 4 yıllık evli 2 yaşında kızı olan çalışan bir anneyim.Kızıma babaannesi bakıyor sabah gelip akşam gidiyor. 20dk süren süren bir mesafedeyiz araçla. Sorunsa hem ev hem iş hem çocuk yetişemiyorum çok yoruldum.Sabah 7 akşam 7 eve giriş çıkış saatlerim eşimde benimle hemen hemen aynı. Ama öyle bir duruma geldik ki kv. desteği olmasa daha da sarpa saracağım. az çok toparlıyor ev işlerini ne bileyim bulaşık makinesı doluysa yerlerine yerleştirir, kızımın çamaşırlarını yıkar katlar arda bi kap yemek yapar sağ olsun. ama hala yetişemeyip bu sefer tahammülsüz sabırsız biri oldum çıktım eşime çocuğuma yansıyor bu durum haliyle. eşime ayda bir genel temizlik için birini alayım dedim ne gerek var annem bize gidip geliyor yol parası bile almıyor bizden para biriktirelim ev sahibi olalım diye dedi. Şimdi temeizlik için kadına paramı verelim dedi. Bende anneme ben verelim diyorum o kabul etmiyorsa benim yapacak bir şeyim yok birkaç ay düzen sağlayıp toparlayana kadar dedimAyrıca annem herşeyi bilmek zorunda değil bu bizim ev dedim. hayır istemiyorum diyor hala. evde huzur kalmadı stresten diyorum en son sert oldu ama sadece sen değil bende çalışıyorum rahat etmek için çalışıyorum evde huzurum olmadıktan sonra biriken parayı ne yapayım al harca dedim. hala tartışıyoruz. bu arada kızım bana çok düşkün akşam 5 dk üstümden inmez çok mızmız değil ama hep ilgi bekleyen bir çocuk. Eşimle pek işi olmaz. Akşam yemek yenir daha doğrusu ben çocuğu doyururum eşim ana yemeğe geçtiğinde ben 1 kap bile yiyemeden kalkıyorum çünkü otur kalk yapmaktan iştahım gidiyor. sonra mutfak topla yer süpür derken saat 9 olur içeri salona geçer kızım üstümde bir bardak çay bile içemem içirtmez anne gel anne tut anne anne bir krede baba de yahu.not maaşım bunu karşılamayacak kadar azda değil

Haklsınız .Sert de konuşmamışsınız .Eşiniz hem ev işlerine yardım etmeyip hem de ayda bir kez olsun eve temizlikçi çağırmanıza izin vermiyprsa fazlasını da hak etmişdir.
Anlıyamadığım temizlikçi çağırmak için neden ondan izin alııyorsunuz ? Kendi maaşınızdan verirsiniz zaten o işde olacağı için de temizlikçiyi görmeyecek .Maaş kartınızı mı alıyor yoksa ?

istemeden gülümsedim.
ben ne yapayım üç çocukla diye:))
ikisi henüz 1.5 yaşına yaklaşıyor.
açıkcası kv elinden geleni yapıyormuş senin için.
bu konuda çok şanslısın.
evi üstünden de olsa toplaması çamaşır yıkaması bir kap yemek filan büyük nimet.
kıymetini bilmelisin.
bu kadar da sabırsız olma canım ya:))
olacak bunlar.
kolay büyümüyor bir çocuk.
yine de koşulların çok zor değil.
ayda bir temizlikçi tutabilirsin eşin de bu kadar abartıp karışmasın canım.
sonuçta imkanın var.
eşini dinleme ayarla birini ayda bir temizlik için.

maalesef hep yıpranan kadınlar oluyor...benimde eşim o kafada..temizlikçiye ayrı bir alerjisi var..Allah tan annem yardımcı oluyor bana..saolsun kayınvalidemde yapar..çocuk olduğundada yaparlar eminim..eşimde onlara güveniyor zaten..
ya habersiz çağıracaksın yada bu şekilde gidecek ama sen kendini yıpratma..olduğu kadar..

Parayi şartlariniz duzelsin diye kazanmiyormusunuz. O kadar yorgunluga rahat ettirmeyecekse calisip para kazanmanin alemi ne bence canin istiyorsa kadinda tuttur istediginide al. Ne belli yarina varmiyiz yok muyuz.

ozaman nemi yapacaksın elektrık süpürgesının sapını eline vereceksin bütün evi süpürecek toz bezi vereceksin toz alacak
çamaşır katlayıp camasır asacak , ona hiç bir iş yaptırmazsan oda herşey yolunda zaten temizlikçiye ne gerek var der,

ilk evlediğimde bende senın gibiydim , gelin gittiğim evde 4 yıl oturdum ve ben o evde hiç ev silmedim bulaşık mak boşaltmadım ,
ona iş yaptırmazsan kıymetin olmaz ,

evet haklısın aşkım sende bana yardım edersen temizlikçiye hiç ihtiyacımız olmaz de

aile içinde hep cüzdann bir olmasından ayrı gayrı olmamasından yana oldum ama görüyorum ki kendi kazandığımın bile hesabını verir hale gelmişim. Birikim yapalım ev alalım istedik malum fiyatlar uçuk. bütçeye uygun bir yer bakıyorum 3/5 biriktirdik üstü kredi olacaktı. az değil kazandığım 2400

Ev sahibi olup rahat bir gelecek hazırlıyor kocanız herşeyden kısarak sizde yapabildiğinz yere kadar yapın

2400 tl nin 400 ü sizin olsun mesela ..tamamen kendinize ayırın.2000 i verin ev bütçesine.O 400 den de temizlikçi çağırırsınız ...

Ev işlerine neden eşiniz yardımcı olmuyor? Madem temizlik için birini istemiyo o zaman kendisinden yardım isteyin
yardımcı oluyor değil oluyor ama bir erkek ne kadar olursa bir saat sonra her yer baştan sağma ,geç yatar sabah salondan akşam yediği tabakları toplarım. kızımın yükü hep bende zaten yemesi içmesi gezmesi. biz 10 gibi yatarız kızımla yorgunluktan bende uyuya kalırım onunla.

2400 tl nin 400 ü sizin olsun mesela ..tamamen kendinize ayırın.2000 i verin ev bütçesine.O 400 den de temizlikçi çağırırsınız ...
genelde 2000 ortak hesaba gider 400 elimizde kalır onunla da market alışverişi aidat çocuk ihtiyacı ve günlük 2 lira poğaça parası olur hımm birde hafta sonu dışarı çıkarsak ordan gider.

Eşinizin ev işlerinde yardımcı olması şart. Erkek olmalarının ev işi yapmayacakları anlamına gelmediğini hatırlaması şart. Baştan sağma yapıyo ki bi daha ondan iş istemeyin diye.

Bende aynı sizin durumunuzdayım ama bir farkla benim annemin evinde bakılıyor çocuğuma eve gitmem 8 i buluyor...
Ev işlerine yetişemiyorsanız ve eşinizde yardımcı almayı kabul etmiyorsa biraz daha rahat olun...
Yapabildiğinizi yapın, çocuğunuzla vakit geçirin ...
Ben öyle yapıyorum açıkçası...

Eşinizin ev işlerinde yardımcı olması şart. Erkek olmalarının ev işi yapmayacakları anlamına gelmediğini hatırlaması şart. Baştan sağma yapıyo ki bi daha ondan iş istemeyin diye.
evet galiba oyle oluyor bu sefer bende al çocuğu içeri git bari ayağımın altında dolaşmasın diyorum max 10 dk. sonra kızım yanımda eşim içerden gel kızım diye seslenir sadece tabiki kızım gitmez sonuç ben çocuğa bağırınca mecbur gelip alır temizlik bitene kadar böyle devam eder...

genelde 2000 ortak hesaba gider 400 elimizde kalır onunla da market alışverişi aidat çocuk ihtiyacı ve günlük 2 lira poğaça parası olur hımm birde hafta sonu dışarı çıkarsak ordan gider.
O zaman pazar günleri eşiniz temizlikçi gibi çalışacak evde ..Bilmiyorsa da öğrenecek..Ben çalışmadığım halde eşimden ev işlerine yardımcı olmasını istiyorum .

Ben sana fikir danismadim, sadece aldigim karari bildirdim deyin. Calis calis, sonra ver 2000 lirayi, 400 lirayla ay sonunu bekle. Oh ne ala. Sonra bu kocalar o ortak hesaptaki paralarin uzerine yatiyor, ya aldatiyor ya baska bisey. Olan sizin paraniza oluyor. Yazik vallahi.

Kararlı olmalısnız.
İşi kötü mü yapıyo, tekrar yaptırın.
Şikayet ederse de hayat müşterek, istemiyosan temizlik için birini bulalım diyin

Benim eşim de temizlikçi tutulmasına karşı bir adamdı. Ki benim çocuğum yok. Çalışma saatlerim de sizin gibi. Çok yorulduğumu fark edince işleri yarı yarıya yapmaya başladık. Bizimkisi dayanamadı temizlikçi alalım haftada bir gün diyor. Eskiden ayda bire bile karşıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…